• 9.376.493 stemmen

Genre: Misdaad / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Hongkong

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Matt Damon en Jack Nicholson

IMDb beoordeling: 8,5 (1.537.950)

Gesproken taal: Engels en Kantonees

Releasedatum: 9 november 2006

Plot The Departed

"Lies. Betrayal. Sacrifice. How far will you take it?"

Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.

Francis 'Frank' Costello

William "Billy" Costigan, Jr.

Staff Sgt. Colin Sullivan

Kevin13

infernal affairs?

nog nooit van gehoord

Theatertje

Ah, dan moet je die film nodig eens zien, he, en dan het verschil tussen beide eens uitleggen. Ik vond THE DEPARTED beter, maar volgens velen is het origineel beter (INFERNAL AFFAIRS dus).

avatar van movo2

movo2

boe slechte film afgezaagd been there and seen it all before.

de eerlijk gebied mij wel te zeggen dat het ook niet mijn genre is.

maar bah wat ingewikkeld

avatar van Scratt

Scratt

Na herzien vond ik hem nog een pak beter. Hetzelfde effect had ik bij Goodfellas, Taxi Driver en Casino omdat je bij de tweede kijkbeurt meer op details let dan op het plot. Vond Jack Nicholson toch een goede vondst voor deze gangster met toch wel komische ondertoon . Vooral die eeuwe grijns op zijn kop was weer leuk om te zien.

Op blood diamond na heb ik DiCaprio zelden zo intens zien spelen als hier... top acteur

avatar van Minority_Check

Minority_Check

echt totaal verrasend film

het was echt leuk

het enige wat ik niet leuk vond was dat er stukjes voor kwamen waar ze iets lieten zien terwijl iets anders gesproken werd niet echt mijn ding

maar nog steeds een prachtig verhaal

avatar van paffy

paffy

bij het herzien van beide films snap ik dat leonardo het enige wat goed was van the departed. voor de rest is het een Amerikaanse versie van Infernal Affairs, wat duidelijk is vanwege veel gevloek.

1,5 sterren

avatar van Cutiepie

Cutiepie

Één van mn favorieten!

avatar van dulcinea

dulcinea

Voor mij een teleurstelling, nu is het wel een genre dat me totaal niet ligt maar ik had gehoopt dat deze daarop een uitzondering kon zijn maar helaas

De sterke acteerprestaties waren het enige goeie aan de film voor mij want alle hoofdacteurs deden het schitterend, alleen had ik er allemaal totaal geen voeling mee, het was vooral veel actie, schietpartijen, stoere taal (ook vaak nutteloos vond ik) en ja het verhaal is er wel maar toch raakte het me niet

Ik kom niet verder dan 3*

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Een van de beste films van de laatste 10 jaar! Martin Scorsese weet een waar meesterwerk te maken met The Departed. Het verhaal is echt steengoed net zoals de uitwerking ervan. De dialogen zijn perfect en daar verdienen de meesterlijke acteerprestaties van Jack Nicholson de complimenten voor! Ook de acteerprestaties van DiCaprio en Damon zijn erg goed.....

Wat mij betreft een steengoede film van Scorsese die verdiend in de oscars gevallen is...!

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Ik heb The Departed op dvd gekocht zeker de moeite waard om het in huis te hebben.

Een dikke 5.

avatar van ellentjah

ellentjah

Heel goede film!

En super geacteerd door DiCaprio, Matt Damon en Jack Nicholson

avatar van JohnStacks

JohnStacks

Ik twijfel nog steeds om dit film een goed cijfer te geven het is tenslotte wel een remake IMDB heeft deze mooie film op 33 staan maja IMDB is ook een amerikaanse site dusjah Ik vind dat The Departed niet in een klassieke kastje hoort te staan

Het is en blijft een RE-MAKE alsof je masturbeert do me the real thing !!

The Departed krijgt een 2 en een half

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Na herziening verlaag ik hem naar een 4. Hij heeft voor mij echt weinig nieuws. De cast is wel prima maar het verhaal en de ontknoping vallen mij tegen.

avatar van RedEye_18

RedEye_18

movo2 schreef:

boe slechte film afgezaagd been there and seen it all before.

de eerlijk gebied mij wel te zeggen dat het ook niet mijn genre is.

maar bah wat ingewikkeld

Vertel ons nou eens even wat er nou zo slecht aan deze film is. Toch vreemd dat als je alles als eens eerder in andere films hebt gezien, dat je hem toch ingewikkeld vond.

JohnStacks schreef:

Het is en blijft een RE-MAKE alsof je masturbeert!!

Wat heeft masturbatie met een remake te maken

• 2067 berichten

Hij bedoelt denk ik dat je niet moet masturberen maar de real thing moet beleven omdat dat toffer is, net zoals dat je eigenlijk het origineel moet gaan zien en niet de remake. Ja, beetje ver gezocht.

avatar van Montorsi

Montorsi

Mr_White schreef:

gewoon gelul indeed.. als het origineel kut is (weet ik niet overigens) en deze versie gewoon briljant is (wat ik wel weet), dan is het maar gewoon verheven geblaat met 'ik heb het origineel gezien'..

• 2067 berichten

Tja, ik heb beide films en het verschil in stijl is totaal anders. Infernal Affairs heeft echt die typische, gladde Hong Kong misdaad-stijl, terwijl The Departed echt die typische, rauwe Amerikaanse misdaad-stijl heeft. Ik vind ze ook allebei briljant maar mijn voorkeur ligt echt bij het origineel. In deze versie hebben ze erg geforceerd bepaalde dingen veranderd en dat zijn gelijk de minpunten geworden.

Theatertje

Ik heb ze ook allebei gezien, en mijn voorkeur ligt bij de remake. Die vind ik stukken beter geacteerd, en wat ook een pluspunt is, je verstaat wat ze zeggen.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Theatertje schreef:

Wat ook een pluspunt is, je verstaat wat ze zeggen.

Klinkklare nonsens natuurlijk. Ofwel lees je in het origineel braafjes de ondertitels en kan je evenzeer genieten van diens klasse, ofwel blijf je er met je pootjes af, zodat we dit soort domme opmerkingen niet nogmaals hoeven tegen te komen...

Theatertje

Je begrijpt me verkeerd: ik las de ondertitels wel, maar ik geniet het meest van de Engelse taal. Dan heb ik zelfs geen ondertitels nodig, in feite. Ondertitels verpesten een film alleen maar, is mijn mening. THE DEPARTED is daarentegen wel behoorlijk ingewikkeld, dus ik denk dat ondertitels het wel makkelijker maken voor mensen die niet zo goed zijn in de Engelse taal.

• 2067 berichten

Ik kan niet zeggen dat ik The Departed beter geacteerd vind. Tony Leung is mijn opinie één van de beste acteurs van het moment (ik zou bijna zeggen aller tijden) en is makkelijk overtuigender dan Leonardo DiCaprio. En de ondersteunende cast van Andy Lau en Anthony Wong kunnen wat mij betreft ook met gemak op tegen Matt Damon en Martin Sheen. Alleen Eric Tsang kan niet op tegen Jack Nicholson.

En een film niet kijken (of de Amerikaanse remake prefereren) vanwege de taal vind ik werkelijk te dom voor woorden, toont alleen maar aan hoe kortzinnig mensen wel niet zijn.

Theatertje

Mja, daar zit iets in, maar ook niet helemaal. THE DEPARTED vond ik beter dan INFERNAL AFFAIRS omwille van de taal en Nicholson, maar bij een film als BATTLE ROYALE (waar Amerika helaas ook plannen rond een remake daarvan heeft) prefereer ik zeker het origineel, omdat de vreemde taal bijdroeg aan de spannende sfeer van de film. Zeggen dat taal niet belangrijk is in het prefereren van een film, klopt dus ook niet helemaal. Een taal is wel degelijk belangrijk wat film betreft. Denk maar eens aan THE RING (in Japan) en THE RING (in Amerika). Zelfde verhaal, maar een groot verschil. Waarom? Vanwege de taal. Persoonlijk verkies ik dan toch wel het origineel (in Japan dus).

Het grootste verschil tussen The Ring en Ringu vind ik nu niet meteen in de taal zitten. Het hele concept (opgepoest Hollywood filmpje Vs realistisch less is more) is gewoon aangepast. Enkel het verhaal is behouden.

Persoonlijk luister ik liever naar Japans dan naar Engels. Vind het puur op gehoor mooier klinken.

avatar van serpico

serpico

Theatertje schreef:

Laatst zag ik La Vita è Bella, een Italiaanse film. Maar ik kan werkelijk geen reden bedenken om dat minder leuk te vinden dan een film waarin engels gesproken wordt. Ik vind het juist leuk als er in een film meerdere talen gesproken worden.

Iedere taal opzich heeft wel iets interessants, dus het maakt voor mij niet veel uit welke taal gesproken wordt. Het helpt overigens wel mee aan het realiteitsgehalte als er afgewisseld wordt in talen in bijv. verschillende landen.

ThaMovieVoter

Toen Scorsese voor deze film een oscar kreeg dacht ik dat hij die kreeg als een soort van dank aan z'n oeuvre, want hij had namelijk al enkele toppers op zijn naam staan. Het moest er immers toch een keer van komen. Maar ik heb deze film nu gezien en vind dat beeldje wel terecht. De twee verhaallijnen die langs elkaar lopen boeien tot de laatste seconden, je weet namelijk niet wat je kan verwachten. Tenminste ik dacht dat wel te weten, maar kwam bedrogen uit, op een positieve manier. Ik vind deze misdaadfilm daarom ook uniek in zijn soort. Scorsese is een regisseur die het beste uit zijn acteurs weet te halen, want de 3 hoofdrolspelers laten weer eens zien wat ze waard zijn. Een van de betere films die ik de afgelopen jaren heb gehuurd. 4* met doorgroeimogelijken.

ThaMovieVoter schreef:

Ik vind deze misdaadfilm daarom ook uniek in zijn soort.

Een remake uniek in zijn soort???

ThaMovieVoter

Laat ik het dan anders formuleren: ik vind THE DEPARTED uniek in zijn soort i.v.m. de misdaadfilms die ik tot nu toe heb gezien..

Theatertje

Ik heb het al eerder gezegd (en ik neem aan dat de meesten onder ons dat wel vanzelf weten): THE DEPARTED is een remake van INFERNAL AFFAIRS.

ThaMovieVoter

Schijnbaar niet, want jij was de eerste die er mee kwam?