• 9.379.091 stemmen

Genre: Misdaad / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Hongkong

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Matt Damon en Jack Nicholson

IMDb beoordeling: 8,5 (1.538.634)

Gesproken taal: Engels en Kantonees

Releasedatum: 9 november 2006

Plot The Departed

"Lies. Betrayal. Sacrifice. How far will you take it?"

Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.

Francis 'Frank' Costello

William "Billy" Costigan, Jr.

Staff Sgt. Colin Sullivan

Trooper Brown

Capt. George Ellerby

avatar van ralfsjam

ralfsjam

goede film, goede acteurs! lekker zitten lekker genieten.

jack is goed!

avatar van FORZA7777

FORZA7777

Ik vond zelf het eind zwaar tegenvallen.

Mooie misdaadfilm met geweldige scenes en acteerwerk en oog voor detail wat je tegenwoordig zo weinig ziet. Het plot zit me net als in Infernal Affairs nog steeds niet helemaal lekker, maar dat mag de pret niet drukken. De uitwerking mag er verder zeker zijn.

Ik snap alleen niet wat iedereen zo sterk vond aan Nicholson. Duidelijk het grootste minpunt aan de film. Briljant acteur natuurlijk, maar in deze rol mag hij eigenlijk niet gecast worden. Je zit gewoon naar een Nicholson te kijken in zijn extravagante rollen uit Batman of Witches of Eastwick. Paste helemaal niet in deze film.

avatar van Maaltje

Maaltje

ik vond het super..

goed acteerwerk, gave muziek, mooi verhaal wat af en toe helaas net iets té ingewikkeld wordt maar het blijft spannend tot het einde.

avatar van prodeje

prodeje

kos schreef:

Ik denk dat dat precies is wat mensen zo goed vinden: een keer géén starre don maar een extravagante baas. Geeft je wel te denken wát de mogelijkheden zijn met een acteur als Nicholson, vrijwel al zijn rollen zijn extravagant.. Hij doet dat zo herkenbaar dat sommigen het briljant noemen, anderen vinden het juist beperkt. Ik kan erg van hem genieten, maar zijn huidig spel maakt hem niet ruim inzetbaar (itt tot vóór The Shining).

Nicholson twijfelde zelf het meest over deze rol, en Scorsese haalde hem over door hem alle vrijheid te geven zijn karakter gestalte te geven. "..'Extravagant' maar weer 'n keertje doen.." moet Nicholson gedacht hebben.

Maaltje schreef:

..mooi verhaal wat af en toe helaas net iets té ingewikkeld wordt maar het blijft spannend tot het einde..

Mee eens. Daardoor keek de film niet altijd even lekker 'weg', iets waar ik Scorsese in het verleden juist vaak mee associëerde (dit niet ten nadele).

avatar van shahad

shahad

Deze film moet ik nog ook zien, ik heb gehoord dat het heel erg tof is!!!!! Ik zag ook op IMDb dat het ook in de lijst van top 250, op nr. 71 staat

avatar van Tribe

Tribe

Ik ga deze vanavond zien, ik verheug me er erg op. Ik heb al zo veel positieve reacties gehoord, en hij moet bijna wel heel goed zijn. Ik hoop in elk geval niet dat 'ie tegenvalt, en dat ik teveel op andermans reacties ben afgegaan.

Alhoewel, met Jack Nicholson kan er ook weinig fout gaan in het algemeen.

avatar van Weitje

Weitje

Sorry mensen als dit al een keer is gezegd, maar ik kan moeilijk 13 pagina's gaan doorlezen.

Ik moet ook eerlijk zeggen dat het een goede film is, maar ik kan het helaas geen sterren geven omdat het gewoon weer een remake is van een Aziatische film.

Tot in de kleinste details is het hetzelfde! Kunnen ze niets zelf verzinnen ofzo? Dit vind ik zo zielig. The Grudge 1 en 2, The Ring 1 en 2 en hoeveel nog meer? Ju On 1 en 2, The Lake House, The Departed! Schandalig gewoon..

En ja, dan kun je wel zeggen dan Aziatische films laag scoren in de Westerse landen en dat Amerikaanse films ronduit het meest bekend zijn. Maarja, hier wordt het ook niet beter op he? Remaken..

Denk gewoon aan Beauty & The Nerd, Hollands Next Topmodel, Herken de Homo. Als je de originele versies hebt gezien, dan zijn dit belachelijk gekopieerde programma's. Ze zijn gewoon precies hetzelfde. Zo ook met die films die ze tegenwoordig uitbrengen. En The Departed ook.

En ik moet er natuurlijk bijzeggen dat dit slappe einde door de Amerikanen zelf toegevoegd is! Voegen ze er iets eigens aan is het het grootste nadeel van de hele film; het einde.

En sorry, dan moet ik er natuurlijk bijzeggen op welke originele film dit gebaseerd is: Infernal Affairs (ook op tv uitgezonden op MTV Asian Screen)

avatar van prodeje

prodeje

Remaken..

Persoonlijk liggen de meeste Aziatische films mij niet. Het voelt als een wereld die ik niet begrijp, wat op zich boeiend kan zijn, maar niet indien het onbedoeld onderliggend is aan zowat elke Oosterse film. Ik heb het geprobeerd, maar de meeste pákken me niet, misschien door expressie-armoede die er heerst.

Wil hiermee zeggen dat 'n goede remake daardoor nooit weg is voor mij.

avatar van Apster

Apster

Weitje schreef:

Dat is nu volgens mij wel genoeg keren gezegd. Anyway het is een film waarbij Scorcese weer ouderwets bezig is. Snelle cuts, geweldadig, oude rocktunes en goede acteerprestaties. DiCaprio speelt denk ik zijn beste rol tot nu toe en Nicholson steelt de show als twisted gangsterbaas. Het einde viel me in eerste instantie wat tegen, maar later besefte ik dat het gewoon lekker on-hollywoods is. Een kat en muis spel zonder winnaars.

Een van de beste films van dit jaar.

Internal Affairs heb ik nog niet gezien, maar dat ga ik binnenkort dan ook maar eens doen

avatar van Apster

Apster

kos schreef:

Dat vond ik niet, hij speelt het wel met de nodige humor, maar steeds met een onderliggende dreiging, ontoerekeningsvatbaar zeg maar. Ik heb echter wel veel gelachen om zijn uitspraken, hij brengt het echt goed.

avatar van Skrean

Skrean

De vetste film die ik dit jaar heb gezien.

Van deze film krijg ik een warm gevoel in mijn buik.

Het nummer van the Rolling Stones ''gimme shelter'' geeft een heerlijke sfeer.

En de gevatheid van de karakters was uiterst hilarisch.

Vooral Mark Wahlberg met heerlijke opmerkingen die bol staan van een zeer hoog testosteroon gehalte.

avatar van balosa

balosa

ik was hem aan het kijken en het kwam me toch allemaal al zo bekend voor, naarmate het verhaal vorderde bleek dat ik hem inderdaad al eens had gezien, maar dan de Aziatische versie, het verhaal is gewoon letterlijk gecopieerd, alles is precies hetzelfde, best wel triest eigenlijk...

avatar van Riddick

Riddick

Dit is een moeilijke review.

Toen ik vandaag ik de bios zat vond ik het geweldig. Ik zat bij mezelf te denken dat het de beste film was die ik dit jaar heb gezien. Alle acteurs spellen geweldig, mooi humor wat er goed bij past. Oog voor detail, dat zeker weten. Maar opeens begon ik dat allemaal een beetje te raken. Vond het steeds slordiger worden (het einde). Maar dat mag de film niet verpesten, want hij is heel goed.

Het Muziek is geweldig gekozen. Alles is goed aan de film. Alleen mist er iets.

Maar ik geef deze film zeker weten 4.5* Sowieso niet lager.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Deze combinatie van absurde humor en dreigende spanning werkt perfect en hield mij van begin tot einde geboeid op de stoel. De acteurs, met name Matt Damon leverden fantastische rollen af. Het einde vond ik ook minder sterk dan de rest van de film, alhoewel het me wel overrompelde. 4*

avatar van oruiz

oruiz

hoor ik daar The Dropkick Murphys voorbij komen?

avatar van Word_Play

Word_Play

Ge-wel-di-ge film, een briljante remake die net zo sterk is als het origineel en zich manifesteert als de rauwe tegenhanger. Een genot op het gebied van montage, camerawerk, regie en spel. Scorsese bewijst alweer waarom hij één van de beste, zoniet DE beste regisseur is. Hoewel het overduidelijk een remake is zijn er toch wat nieuwe elementen aan toegevoegd waardoor de film toch als een huis op zichzelf staat. De hoofdrollen zijn meesterlijk vertolkt door DiCaprio en Damon, maar het zijn de bijrollen van Wahlberg en Nicholson die de show stelen.

Tot nu toe de beste film van het jaar.

4,5*.

avatar van Prudh

Prudh

oruiz schreef:

hoor ik daar The Dropkick Murphys voorbij komen?

I'm Shipping up to Boston - goed nummer, voor rock muziek

avatar van Vince-O

Vince-O

goeie film, maar geen topper. Het einde is opzich wel verrassend, maar niet denderend.

avatar van christophel

christophel

ik vond het een goede film, spannend!

avatar van Anjin

Anjin

Wordplay schreef:

Tot nu toe de beste film van het jaar.

4,5*.

Nou dat is wel een beetje te veel van het goede

Het was een aardige film maar ook niet meer dan dat.

Ik denk als er wat mindere bekende acteurs erin hadden

gespeeld dat de film geen hoge ogen had gegooid.

Het verhaal moet je wel volgen anders dwaal je af.

Er wordt trouwens ontzettend veel in gevloekt.

fucking dit en fucking dat ,als je dan een goede film wilt maken moet je dit zowiezo niet te veel doen.

Dan krijg je meer een idee dat je door overheersend

gevloek c.q. ordinaire uitspraken een film meer afbreekt,

dan dat je een goede scene maakt.

Toch 3* voor het aantal minuten wat ze de film toch nog hebben kunnen volmaken en voor het dramatische slechte einde v/d film.

avatar van Fragglo

Fragglo

Damn hoevaak kunnen ze ''fuck'' zeggen in een film

Nee maar ik vond het super om naar te kijken, lekker vlot en een film waarbij je je aandacht wel even moet houden.

Goede acteurs ook, lekker avondje bios was het!

geen 5* door het eind..

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Het "fuck"-gehalte viel toch wel mee? Ik ken - ik weet nu even geen namen - geloof ik wel films waar er veel meer werd gescholden. Heb me er in ieder geval niet aan gestoord, merkte het niet eens op eigenlijk.

avatar van Skuller

Skuller

hmm waarschijnlijk ben ik de enige die deze film nou niet zo geweldig vind.

Ik vond het verhaal best moeilijk te volgen,het eerst uur kon met mijn koppie best bij de film blijven,daarna begon de verveling toe te slaan,ik vond het echt langdraadig,(de film duurd ook bijzonder lang).worden op een gegeven moment.en dan het einde.....zonde dat ze het ( in mijn ogen ) even afraffelen.

Ik las een review hier ,daarin zij iemand dat als er minder bekende acteurs in zouden spelen de film ook slechter zou worden beoordeeld,dat ben ik helemaal met die persoon eens,denk alle beroemde acteurs eens weg,en dan hou je een middelmattige film over.

het geen wat deze film draagt zijn de individuele acteerprestaties , van : DiCaprio , Damon , Nicholson.

die uitstekend acteren hier.

Maar als je kijkt hoeveel acteer kanonen deze film heeft:

Leonardo DiCaprio

Matt Damon

Jack Nicholson

Mark Wahlberg

Martin Sheen

Alec Baldwin

Dan kan ik toch maar niet begrijpen dat het maar zo middelmattig is allemaal.

3 ***

avatar van Reinbo

Skuller schreef:

denk alle beroemde acteurs eens weg,en dan hou je een middelmattige film over.

Nee hoor, dan krijg je Infernal Affairs.

avatar van Word_Play

Word_Play

Nou dat is wel een beetje te veel van het goede

Het was een aardige film maar ook niet meer dan dat.

Vind ik niet. Zoals eerder gezegd, het was voor mij een genot op gebied van camerawerk, spel en montage. Tel daarbij een ingenieus script (waarvoor de credits niet in de laatste plaats voor een deel naar de bedenkers van IA gaan) en mijn liefde voor het origineel op en mijn vrijdagavond kon niet meer stuk. Misschien niet helemaal objectief, maar ik vond hem daardoor net iets beter dan Children of Men. Moet ik wel zeggen dat ik nog hoge verwachtingen heb voor Borat, Babel en Little Miss Sunshine, dus misschien dat het aan het einde van het jaar mijn lijstje er anders uit ziet.

Ik denk als er wat mindere bekende acteurs erin hadden

gespeeld dat de film geen hoge ogen had gegooid.

Het feit dat er grote namen in spelen doet in mijn ogen totaal niets af aan het feit dat ze de sterren van de hemel spelen. En zoals Reinbo zei, met minder bekende acteurs krijg je IA.

Anjin schreef:

Het verhaal moet je wel volgen anders dwaal je af.

Er wordt trouwens ontzettend veel in gevloekt.

Dan krijg je meer een idee dat je door overheersend

gevloek c.q. ordinaire uitspraken een film meer afbreekt,

dan dat je een goede scene maakt.

Ik kon me daar totaal niet aan storen. Je kan ook niet verwachten dat die slag mensen opeens Shakesperiaans Engels gaan spreken.

Kan niet wachten op de DVD-release.

avatar van markie1978

markie1978

Weitje schreef:

Wat maakt het nu uit dat de Aziaten eerder waren, ik weet zeker dat in deze film betere acteurs waren. En heb je enig benul hoeveel Amerikaanse films er gekopieerd zijn in Azie??? Juist dat zijn er veel en veel meer, dus je moet niet zo huilen dat deze oorspronkelijk uit Azie komt.

Daar komt bij dat Aziaten niet alleen films kopieren maar elk technich hoogstandje, dus mogen wij ook een keer iets kopieeren?????

markie1978 schreef:

Noem er eens een paar.

Wat acteurs betreft, ik zie hier geen namen staan die een Tony Leung zouden kunnen vervangen.

avatar van Conquest

Conquest

Heerlijke misdaadfilm die van begin tot het einde boeit. Het (wederom) boeit mij dan ook niet zo veel dat het een remake is van een Aziatische film (wat voornamelijk alleen horrorfilms zijn). Lekker verhaal, spannend tot aan het einde en een glansrol van Jack Nicholson. Ook DiCaprio was weer eens in goede doen en Matt Damon maakte het af. De mensen die zich daadwerkelijk storen aan het hoge 'fuck-gehalte' (grotendeels verzacht door een flinke dosis humor) raad ik aan om lekker naar een romantische komedie o.i.d. te gaan kijken, want volgens mij is dit gewoon inherent aan het genre en Scorsese.

Voor mij samen met Zwartboek en United 93 een van de beste films van 2006, al moet ik Babel en Casino Royale nog zien. 4*

avatar van Tribe

Tribe

Goed plot. En Leonardo diCaprio acteerde boven mijn verwachtingen.