Genre: Muziek / Drama
Geregisseerd door: Albert Magnoli
Met onder meer: Prince, Apollonia Kotero en Morris Day
Releasedatum: 6 september 1984
Plot Purple Rain
"Before he created the magic, he lived every bit of it."
Een jong muzikaal talent, The Kid, begint een succesvolle carrière. Hij ontmoet de mooie zangeres Apollonia, maar beseft dat talent alleen niet voldoet. Hij kan niet overweg met zijn vader, hij verliest Apollonia aan zijn grote concurrent en binnen zijn eigen band verlopen de zaken ook niet soepel.
- Trailer (YouTube)
- Purple Rain (MusicMeter)
The Kid
Billy
Wendy
Lisa
Bobby
Waar komen die idiote alternatieve titels vandaan? Ik heb deze film destijds in de bios en op VHS gezien en in beide gevallen heette de film gewoon Purple Rain.
Komt die alternatieve titel wellicht uit Vlaanderen?
Dennis Evahi
Slechte muziek, slechte film. Hij had zijn naam moeten veranderen in "The artist formaly known as a bad artist, nowadays known as the worst artist on the entire planet".
Afgezien van Mariah Herrie en Britney Speen!
fantastische quote!......
De muziek vind ik wel goed hoor "Doves Cry" prima nummer!
Ravenstein
In de periode dat de film uitkwam ('k was toen een manneke van 11) was ik een erg grote fan van de muziek van deze film.
Ik vond het een fantastische plaat! Lekkere nummers zoals Let's Go Crazy, Baby I'm a Star, Darling Nikki, het titelnummer en vooral het prachtige The Beautiful Ones.
De film zelf steekt vol clichés, maar kan er wel door.
Hoe goed de muziek ook is, meer dan een 2,5 kan er voor de film echter niet af.
paffy
je kan zeggen wat je wilt, maar Prince is geniaal. De film is misschien matig, maar de muziek is top. Project Purple Rain. Wie anders kan zoiets bedenken
grabberke
Matige film, briljante muziek en performance.
Genieten als kind van de jaren 80
Saldek
De film vind ik niet byzonder doch ten zeerste vermakelijk. Lekkere muziek (en wat voor muziek !....), leuke vrouwen, en een rockster die beslist charisma heeft. En dat straalt de film ook uit. Mogelijk daarom een zo lekkere film. Hoe dan ook is dit een stukje sentiment die ik niet als tiener had willen missen. 3 *
Co Jackso
- 21924 berichten
De film is een drama, waarbij clichés elkaar in hoog tempo opvolgen. Ook het acteerwerk en de dialogen zijn van zeer laag niveau. Toch weet de film een tweetal sterren te verdienen dankzij de aanwezigheid van Prince. Het is niet dat het een geweldige acteur is, maar zijn aanwezigheid heeft toch wel iets. Dat in combinatie met de muziek zorgen ervoor dat ik de film heb uitgekeken.
delin
Ik had het niet anders kunnen zeggen.
ArthurDEZUTTER
de prachtige muziek maakt veel goed
wittie5
Prince is the best: topmuziek met een redelijke film, wel kanp voor een jonge artiest!
Timecop
Fantastische artiest en performer. Muziek was destijds revolutionair en blijft lekker om naar te luisteren. Alles wordt in de loop der tijd minder, zo ook met deze film en zijn muziek. Het verhaal daarentegen blijft natuurlijk flinterdun. Muziek een 5,0, de film een 2,5.
GinolaEHV
Wel opvallend dat veel mensen niet alleen de film slecht vinden, maar ook de muziek van Prince.
wittie5
Muziek is een 10, film semi auto biografisch en natuurlijk wat minder want het is een ROCK film!!
Prince rocks!!!
Lennon
Het nummer 'Purple Rain' behoort tot dezelfde drakerige '80 kitschtroep als het repertoire van Modern Talking. Met dit verschil dat Modern Talking sowieso door niemand serieus genomen werd.
Kermissentiment met een aansteker in de lucht.
Duidelijk geen muziek kenners.... Al vind je Prince zijn muziek niet goed (dat is smaak) kan je NIET ontkennen dat Prince een ras artiest is.... en als je dat wel doet.. dan snap je iets niet...
En Prince met Modern Talking vergelijken... daar kan ik geen commentaar op verzinnen, zo'n domme opmerking....
Anyway... typische jaren 80 film... de muziek is weergaloos, en de film was destijds een enorme hit... (niet voor niks een stuk of wat grammys gewonnen)
Nu, ruim 25 jaar later... blijft de muziek super, de film is helaas niet met de tijd mee gegroeid.
De re-release van de dvd is overigens een vette misser.. een dvd met extras.... maar niet degene waar menig Prince fan op hoopte.
Film was toen ook al niets..... (Muziek vind ik overigens wel prima.)
Koss
Prince is wat mij betreft de grootste held op muzikaal gebied, en Purple Rain vind ik persoonlijk zijn beste album, helaas redt de muziek de film maar voor een klein deel. Er hangt opzich nog wel een leuk sfeertje, maar het acteerwerk is werkelijk dramatisch. Door de muziek en de sfeer nog 2*
Leland Palmer
ik vind de ostentatief kitcherige 'Modern Talking' nog prettiger om naar te luisteren dan de serieus bedoelde glitterige holle bombastische sound van Prince.
Deze film snel eens opzoeken. De muziek van Prince is sowieso geweldig; stuk voor stuk heerlijke nummers. Purple Rain zelf is gewoon ook een ma-gi-straal nummer. Valt me op dat veel mensen dat nummer juist weer niet goed gaan vinden, omdat het de bekendste is - jammer. Schitterende plaat gewoon.
[Valt me op dat veel mensen dat nummer juist weer niet goed gaan vinden, omdat het de bekendste is - jammer..
Onzin, het is (voor mij althans) in ieder geval van deze plaat veruit de minste track omdat het een simpele rockballad is, waar ik niks mee heb. Prince is juist goed door de ononvertroffen funky tracks.
Onzin...
Ja, want je hebt het over mensen als ik die dat nummer juist niet zo goed vinden.
Leland Palmer
... want jij vind dat nummer ook juist niet goed, omdat het de bekendste is?
Leland Palmer
Heb de film inmiddels al, dus zal er één dezer dagen (denk ik) wel even voor gaan zitten. Ben benieuwd. Lijkt me best wel leuk.
Leland Palmer
De muziek van Prince kon ik allemaal wel; de film echter nog nooit gezien, dus was wel benieuwd. En ja, de muziek maakt deze Purple Rain inderdaad de moeite waard...
... want wat een heerlijke nummers natuulijk; ge-wel-dig! Echt genieten geblazen om Prince zo tekeer te zien gaan op dat podium. In het begin, met 'Let's Go Crazy', maar op het einde natuurlijk ook, bijv. wanneer hij helemaal los gaat op 'I Would Die For You'.
De film zelf, met dit belachelijk uitgewerkte verhaaltje, is dieptriest natuurlijk.
Maar de muziek, het sfeertje én de (in deze film) mooie Apollonia maken veel goed.
mikey
Lelijke en domme film hoor over een slecht acterend musicus. Wel: geniale muziek en Apallonia
(Sex Shooter)

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song