• 9.372.459 stemmen

Geregisseerd door: Albert Magnoli

Met onder meer: Prince, Apollonia Kotero en Morris Day

Releasedatum: 6 september 1984

Plot Purple Rain

"Before he created the magic, he lived every bit of it."

Een jong muzikaal talent, The Kid, begint een succesvolle carrière. Hij ontmoet de mooie zangeres Apollonia, maar beseft dat talent alleen niet voldoet. Hij kan niet overweg met zijn vader, hij verliest Apollonia aan zijn grote concurrent en binnen zijn eigen band verlopen de zaken ook niet soepel.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Wouter

Goede muziek. Slechte film.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

slechte muziek, slechte film

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Slechte muziek, slechte film. Hij had zijn naam moeten veranderen in "The artist formaly known as a bad artist, nowadays known as the worst artist on the entire planet".

Afgezien van Mariah Herrie en Britney Speen!

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

worst ???????

ken er nog wel een paar die daar aanspraak op mogen maken.

Ik ben geen fan of zo, maar ik vind nummers als When Doves Cry heel goed. Hoe kom je er op om deze artiest te vergelijken met Britney Spears ??

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Oke oke ik zal even wat toelichten. Mischien loop ik idd te hard van stapel. Zijn muziek uit de jaren 80 ging wel, maar wat ie in de jaren 90 heeft gemaakt vond ik toch echt bagger.

En hij is idd niet zo slecht als bovenstaanden.

avatar van vic

vic

eeeh daar ben ik het niet mee eens. ok hij had zijn top tijden in de jaren 80 maar de cd's die hij in de jaren 90 uitbracht waren minstens net zo goed en soms zelfs beter. Het mooie van Prince is dat zijn muziek bijna nooit hetzelfde is, elke cd is net iets anders en als je een echte fan bent (wat ik ben) ben je daar heel blij mee omdat hij niet in herhaling valt en saai wordt. De cd's Diamonds and Pearls, Gold o.a. zijn erg goed en dat zijn maar 2 van de vele cd's die hij in de jaren 90 heeft gemaakt.

avatar van EmDee

EmDee

Die jaren 90 muziek houd ik persoonlijk ook niet van maar hij maakte zijn nummers altijd wel helemeaal zelf. Daarom werd hij samen met madonna de artiest van de jaren 80 genoemd.

En die vergelijking met die andere herrieschoppers slaat nergens op want daar worden wat producers opgezet die voor commercieel succes gaan.

avatar van aburefan

aburefan

ROFL, ben ik het volledig mee eens trouwens

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

]Hij had zijn naam moeten veranderen in "The artist formaly known as a bad artist, nowadays known as the worst artist on the entire planet".

Nu doe je toch wel onrecht aan heel erg veel mensen die het nodig vinden mijn oren te teisteren met bagger.

Prince heeft waanzinnige muziek gemaakt, en het hoeft niet je smaak te zijn, maar er maken 1000000000000000000 mensen muziek die vele malen meer crap is dan de slechtste plaar van Prince.

avatar van EmDee

EmDee

mee eens en hij maakte die muziek ook nog helemaal zelf. Doen er tegenwoordig niet meer veel.(producertje hier, marketingetje daar)

avatar van wezli

wezli

In mijn gids staat dat The Purple Plain (1954) komt om 14:20...

avatar van Justice4All

Justice4All

Muziek, jah gaat. Film, muaaah. Prince die acteert bah.

3* voor muziek. Rest sucks

avatar van MaryCorleone

MaryCorleone

Prince krijgt voor alles (nog steeds, misschien juist daarom, op zijn minst een 4!!!)

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Prince misschien wel, maar hier gaat het toch om de film en die is zwaar waardeloos.

Vreselijke kitsch, ondermaats verhaaltje met een plotje dat al vanaf het begin voorspelbaar is. Bah!

avatar van jassonn

jassonn

Sorry, maar die muziek van hem kan ik echt niet aanhoren.

Redlop

1984: Prince schrijft een liedje over zijn verliefdheid op de tieten van Appolonia. De verliefdheid is wederzijds en een paarse traan biggelt over zijn wang. Het publiek is het met Prince inzake Appolonia eens en huilt invoelbaar mee.

Prachtig hoor...

avatar van Mischa

Mischa

Wat is de muziek goehoed! En wat is de film slèèècht!

avatar van gemaster

gemaster

Ik zag gisteravond een minuutje of 5. Wegzwijmelen bij 'Take Me With U', maar dan gaan de mensen in de videoclip ineens praten. HELP!

avatar van mikey

mikey

Vreselijke film met een dramatische prince die wel hele aardige en overbekende liedjes zong. erg leuk apalonia en haar geniale song: seX shooter 2

avatar van Wouter

Ga je Prince nu kwalijk nemen dat die liedjes (mede door de film) bekend zijn geworden?

avatar van Mischa

Mischa

Het enige wat je Prince kwalijk kunt nemen is dat hij zulke goeie muziek in zo'n kutfilm (excuse my french) heeft gestopt.

avatar van sweetlake

sweetlake

Ik weet dat ik als Prince fan partijdig ben, maar ik had er eigenlijk niets van verwacht. Toch was dit een emotionele (auto)biografische film waarbij ik hem in zijn rol in ieder geval geloofwaardig vond. Morris Day samen met Jerome hilarisch en de muziek fenomenaal. Wat maakte de film dan niet geweldig, het verhaal was wat slap.

Redlop

Het nummer 'Purple Rain' behoort tot dezelfde drakerige '80 kitschtroep als het repertoire van Modern Talking. Met dit verschil dat Modern Talking sowieso door niemand serieus genomen werd.

Kermissentiment met een aansteker in de lucht.

avatar van Starry Night

Starry Night

Draak van een film (zo slap als een vaatdoek) en op een paar nummers na (waar niemand volgens mij omheen kan) houd ik er dezelfde mening over Prince's muziek op na als Redlop.

avatar van ruudf

ruudf

Redlop schreef:

...dat je zulke onzin uit durft te kramen zegt genoeg. Je word daardoor zelf ook niet echt serieus genomen, door mij niet in ieder geval!!!

avatar van Vito Corleone

Vito Corleone

Een fantastische artiest, zeer goede muziek, alleen een iets minder film. Toch heb ik me niet aan heel veel dingen geirriteerd. 3,5*

avatar van Purmerend

Purmerend

Muziek: top

Film: matig

Eindstand 2,5*

ruudf schreef:

Dan maak ik het nog erger...ik vind de ostentatief kitcherige 'Modern Talking' nog prettiger om naar te luisteren dan de serieus bedoelde glitterige holle bombastische sound van Prince.

. Oke, Purple rain is ook niet mijn favoriete nummer, maar verder zijn het echt geweldige tracks hier.