Genre: Muziek / Drama
Geregisseerd door: Albert Magnoli
Met onder meer: Prince, Apollonia Kotero en Morris Day
Releasedatum: 6 september 1984
Plot Purple Rain
"Before he created the magic, he lived every bit of it."
Een jong muzikaal talent, The Kid, begint een succesvolle carrière. Hij ontmoet de mooie zangeres Apollonia, maar beseft dat talent alleen niet voldoet. Hij kan niet overweg met zijn vader, hij verliest Apollonia aan zijn grote concurrent en binnen zijn eigen band verlopen de zaken ook niet soepel.
- Trailer (YouTube)
- Purple Rain (MusicMeter)
The Kid
Wendy
Lisa
Bobby
narva77 (crew films)
Slechte muziek, slechte film. Hij had zijn naam moeten veranderen in "The artist formaly known as a bad artist, nowadays known as the worst artist on the entire planet".
Afgezien van Mariah Herrie en Britney Speen!
blabla
- 2070 berichten
worst ???????
ken er nog wel een paar die daar aanspraak op mogen maken.
Ik ben geen fan of zo, maar ik vind nummers als When Doves Cry heel goed. Hoe kom je er op om deze artiest te vergelijken met Britney Spears ??
narva77 (crew films)
Oke oke ik zal even wat toelichten. Mischien loop ik idd te hard van stapel. Zijn muziek uit de jaren 80 ging wel, maar wat ie in de jaren 90 heeft gemaakt vond ik toch echt bagger.
En hij is idd niet zo slecht als bovenstaanden.
vic
eeeh daar ben ik het niet mee eens. ok hij had zijn top tijden in de jaren 80 maar de cd's die hij in de jaren 90 uitbracht waren minstens net zo goed en soms zelfs beter. Het mooie van Prince is dat zijn muziek bijna nooit hetzelfde is, elke cd is net iets anders en als je een echte fan bent (wat ik ben) ben je daar heel blij mee omdat hij niet in herhaling valt en saai wordt. De cd's Diamonds and Pearls, Gold o.a. zijn erg goed en dat zijn maar 2 van de vele cd's die hij in de jaren 90 heeft gemaakt.
EmDee
En die vergelijking met die andere herrieschoppers slaat nergens op want daar worden wat producers opgezet die voor commercieel succes gaan.
aburefan
ROFL, ben ik het volledig mee eens trouwens
petey
- 1901 berichten
Nu doe je toch wel onrecht aan heel erg veel mensen die het nodig vinden mijn oren te teisteren met bagger.
Prince heeft waanzinnige muziek gemaakt, en het hoeft niet je smaak te zijn, maar er maken 1000000000000000000 mensen muziek die vele malen meer crap is dan de slechtste plaar van Prince.
EmDee
Justice4All
Muziek, jah gaat. Film, muaaah. Prince die acteert bah.
3* voor muziek. Rest sucks
MaryCorleone
Prince krijgt voor alles (nog steeds, misschien juist daarom, op zijn minst een 4!!!)
Dustyfan
Prince misschien wel, maar hier gaat het toch om de film en die is zwaar waardeloos.
Vreselijke kitsch, ondermaats verhaaltje met een plotje dat al vanaf het begin voorspelbaar is. Bah!
Redlop
1984: Prince schrijft een liedje over zijn verliefdheid op de tieten van Appolonia. De verliefdheid is wederzijds en een paarse traan biggelt over zijn wang. Het publiek is het met Prince inzake Appolonia eens en huilt invoelbaar mee.
Prachtig hoor...
gemaster
Ik zag gisteravond een minuutje of 5. Wegzwijmelen bij 'Take Me With U', maar dan gaan de mensen in de videoclip ineens praten. HELP!
mikey
Vreselijke film met een dramatische prince die wel hele aardige en overbekende liedjes zong. erg leuk apalonia en haar geniale song: seX shooter 2
Ga je Prince nu kwalijk nemen dat die liedjes (mede door de film) bekend zijn geworden?
Mischa
Het enige wat je Prince kwalijk kunt nemen is dat hij zulke goeie muziek in zo'n kutfilm (excuse my french) heeft gestopt.
sweetlake
Ik weet dat ik als Prince fan partijdig ben, maar ik had er eigenlijk niets van verwacht. Toch was dit een emotionele (auto)biografische film waarbij ik hem in zijn rol in ieder geval geloofwaardig vond. Morris Day samen met Jerome hilarisch en de muziek fenomenaal. Wat maakte de film dan niet geweldig, het verhaal was wat slap.
Redlop
Het nummer 'Purple Rain' behoort tot dezelfde drakerige '80 kitschtroep als het repertoire van Modern Talking. Met dit verschil dat Modern Talking sowieso door niemand serieus genomen werd.
Kermissentiment met een aansteker in de lucht.
Starry Night
Draak van een film (zo slap als een vaatdoek) en op een paar nummers na (waar niemand volgens mij omheen kan) houd ik er dezelfde mening over Prince's muziek op na als Redlop.
ruudf
...dat je zulke onzin uit durft te kramen zegt genoeg. Je word daardoor zelf ook niet echt serieus genomen, door mij niet in ieder geval!!!
Vito Corleone
Een fantastische artiest, zeer goede muziek, alleen een iets minder film. Toch heb ik me niet aan heel veel dingen geirriteerd. 3,5*
Redlop
Dan maak ik het nog erger...ik vind de ostentatief kitcherige 'Modern Talking' nog prettiger om naar te luisteren dan de serieus bedoelde glitterige holle bombastische sound van Prince.
. Oke, Purple rain is ook niet mijn favoriete nummer, maar verder zijn het echt geweldige tracks hier.

'Kidnapped: Elizabeth Smart' gezien? Op Netflix kijk je ook deze vergelijkbare docu's

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

Pink Floyd The Wall
Muziek / Drama, 1982