• 9.197.124 stemmen

Met onder meer: Ian Bannen, David Kelly en Fionnula Flanagan

Gesproken taal: Engels, Iers en Latijn

Releasedatum: 15 juli 1999

Plot Waking Ned

"How far would you go to win a fortune!"

Jackie O'Shea leest in de krant dat in zijn regio iemand een grote prijs met de loterij heeft gewonnen. Het dorp waar hij woont met 51 inwoners is het enige dorp in die regio, dus hij denkt dat 1 van hen de winnaar moet zijn. Hij wil erachter komen wie de winnaar is, om zo zelf ook wat geld te krijgen. Hij nodigt iedereen uit, die een loterijkaartje had gekocht, om bij hem te komen eten. Op het etentje probeert hij erachter te komen wie er gewonnen heeft. Hij merkt dat het niemand is die hij uitgenodigd heeft, maar Ned Devine is niet gekomen. Hij gaat op zoek naar Ned.

Jackie O'Shea

Michael O'Sullivan

Maggie O'Toole

Narrator (stemrol)

Mrs. Kennedy

Maurice O'Toole

Brendy O'Toole

HK Senator

Na bijna 15 jaar eindelijk weer eens gezien. Heerlijk filmpje.

Bottleneck schreef:
Erg leuke film, eigenaardige ouwe dorpsbewoners en een man van 'buitenaf' die langskomt.. deed me denken aan The Wicker Man maar dan in komedie-stijl. De twee bejaarde hoofdrolspelers doen het perfect, paar leuke sketches zoals de rit op de motor, het bestellen in de pub en de toespraak in de kerk die ook best aandoenlijk is. Een lekker luchtig Iers sfeertje met zwart-humoristische invalshoek, aardig wat drank natuurlijk en best grappig en vooral gebalanceerd hoe alles toch nog plaatsvindt met een soort respect voor Ned Devine. Film was voorbij voordat ik het wist.
The Wicker Man in komedie stijl, haha, zit wel wat in, inderdaad!

avatar van scorsese

Goeie film waarin twee mannen op zoek gaan naar de lotto-winnaar uit hun kleine dorpje. Een leuk en ook wel origineel verhaal waarbij de kleine gemeenschap goed wordt neergezet. Sympathieke personages ingevuld door een evenzo sympathieke cast. Komisch, zonder dat het te overdreven overkomt. Gefilmd op Isle of Man, dat zeker wat mooie plaatjes oplevert.

avatar van BBarbie

BBarbie

scorsese schreef:

Gefilmd op Isle of Man, dat zeker wat mooie plaatjes oplevert.

Gevatte terechtwijzing, scorsese

Ik moet daar hoognodig toch eens heen.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Prachtfilm en allemaal bekende acteurs. Echt heerlijke Britse humor!!! Je ligt niet over de tafel slap van de lach maar de glimlach blijft een constante factor.

Ik zou graag in zo'n dorpje willen wonen met zulke karakters!

Dus....., wie heeft een tip?

avatar van nlkink

nlkink

Schitterende film. Heb 'm al diverse keren gezien. Ook met een leuke soundtrack, met muziek van The Waterboys. Ben al twee keer in Ierland geweest, waar het verhaal zich afspeelt. Ik keek op mijn eerste reis goed om me heen in de hoop plekjes te ontdekken maar kwam er al snel achter dat de film op the Isle Of Man is gedraaid

HK Senator

Heerlijke film. Nogmaals herzien vandaag. De muziek doet af en toe enorm denken aan The Lord Of The Rings. Maar Waking Ned is ouder...

avatar van Bestwelbos

Bestwelbos

Geweldige film. Grappig, bizar en heel vermakelijk om te zien. Hele mooie film ook. Niet alleen maar komisch, maar ook serieus.