• 9.375.010 stemmen

Met onder meer: Ian Bannen, David Kelly en Fionnula Flanagan

Gesproken taal: Engels, Iers en Latijn

Releasedatum: 15 juli 1999

Plot Waking Ned

"How far would you go to win a fortune!"

Jackie O'Shea leest in de krant dat in zijn regio iemand een grote prijs met de loterij heeft gewonnen. Het dorp waar hij woont met 51 inwoners is het enige dorp in die regio, dus hij denkt dat 1 van hen de winnaar moet zijn. Hij wil erachter komen wie de winnaar is, om zo zelf ook wat geld te krijgen. Hij nodigt iedereen uit, die een loterijkaartje had gekocht, om bij hem te komen eten. Op het etentje probeert hij erachter te komen wie er gewonnen heeft. Hij merkt dat het niemand is die hij uitgenodigd heeft, maar Ned Devine is niet gekomen. Hij gaat op zoek naar Ned.

Jackie O'Shea

Michael O'Sullivan

Maggie O'Toole

Narrator (stemrol)

Mrs. Kennedy

Maurice O'Toole

Brendy O'Toole

Leuke film!

Een film die je doet glimlachen. Enkele hilarische scenes (die ik niet zal verklappen).

avatar van EmDee

EmDee

Wat een heerlijke film is dit. Prachtige humor (fruity soaps ), een geweldige toespraak op de begrafenis en je weet pas kort voor het einde hoe het afloopt.

Juweeltje!

avatar van Armin

Armin

Een echte Feel Good Movie. ***1/2

avatar van Sjan

Sjan

Een heerlijke en vooral sympathieke film. De twee ouwe knarren acteren echt ontzettend grappig en zorgen voor hilarische scenes. 4*

avatar van neo

neo

Begint enorm leuk met in de opening een hilarische grap. Maar dan is het meer saai dan leuk. Het zorgde in ieder geval wel af en toe voor een glimlach. 2.5 sterren

avatar van zip

zip

Een filmpje uit de duizend, hier kan ik werkelijk geen slecht woord over bedenken. Het wordt weer een keer getoond: eenvoud is troef.

Het verhaaltje zit zo goed in elkaar: alles is aan elkaar verbonden, er is geen enkel losse draad. En dan nog o zo integer, lief en eerlijk. Ondanks dat blijft het nog spannend ook. Een prestatie! Een applausje voor de scenarist en een hele diepe buiging.

De cast zit perfect op zijn plaats, elk figuurtje heeft zijn vreemde tikjes en streekjes. ze acteren de sterren van de hemel. Erg gezellig om naar te kijken. Op de koop toe krijg je er het mooie landschap van The Isle of Man bij.

En dan die humor. Het zat waar het hoorde en dat kom je toch niet zo vaak tegen. En zo gevarieerd: af en toe een tikkeltje absurd, dan weer ironisch en op de juiste moment een simpele oneliner. Fantastisch.

Ik heb deze film gratis gezien in het kader van de zomer van Antwerpen. Normaal zit daar heleboel gezellige taterende mensen bij elkaar, maar deze keer was het stil, op het simultane gebulder na dan. Ik denk dat geen enkele film die ik ooit heb gezien zo een oprecht applaus, gejoel, gejuich en gefluit heeft ontvangen.

Tweehonderd man was unaniem eens, dit is een pareltje ...

avatar van moon44

moon44

helemaal mee eens ( met zip)

avatar van stinissen

Mooie film met veel zwarte humor, de cast heeft er duidelijk ook zin in.

avatar van Freud

Freud

zip schreef:

Tweehonderd man was unaniem eens, dit is een pareltje ...

Ik zat er ook toen, en ik was het net zo eens als de rest .

avatar van catweasel

catweasel

Prachtige film! Mijn hele familie en kenniskring heeft hem onderhand gezien en allemaal vonden ze hetzelfde. David Kelly en Ian Bannen zijn lekker op dreef en vooral Fionnula Flanagan is toch een hele aparte verschijning. Ik weet niet waar het door komt, maar ik vind vanaf The Others nog mysterieuzer.

avatar van pampie

pampie

een glimlach. meer niet...... 2,5 *

planet_of_death

Deze zet ik op mijn verlanglijstje. Lijkt me heerlijk!

planet_of_death

Yes! Vrijdag 4 juni om 0.10 op Nederland 2.

avatar van speedy23

speedy23

Laatste updates : Waking Ned vervangen door Der Amerikanische Freund , 0.10

Waking Ned (VARA) vervalt. Naar aanleiding van het overlijden van Dennis Hopper zendt de NPS de film ’Der Amerikanische Freund’ uit. Duits drama (1977) van Wim Wenders. Met: Bruno Ganz (Jonathan Zimmermann), Dennis Hopper (Tom Ripley), Lisa Kreuzer (Marianne) e.a.

planet_of_death

Waarom moet deze nou precies vervangen worden.

avatar van ducman

ducman

Grote klasse, de meeste acteurs en trices nog nooit eerder gezien maar wat een mooie rollen vertolken deze mensen. Heerlijke film met bizar leuke situaties. Af en toe echt hard gelachen maar vooral constant een big smile op mijn gezicht. Mooi gefilmd, prachtige locatie's.

avatar van wess16

wess16

Grappige en sympathieke film.

avatar van Davidus

Davidus

Leuke prettig film. Heerlijke rollen, komisch verhaal.

avatar van Betamax

Betamax

Hoge score hier.

En dat voor een eigenlijk héél normale kalme film,.

Vond hem dan ook niet speciaal.

Gewoon een leuke film om een keer te zien.

Soms wat voorspelbaar maar niet storend.

avatar van 93.9

93.9

Op het einde had mijn oude vhs je (ex rental) last van strepen.

Gooi 'm binnen een week weg, als iemand 'm desondanks wil hebben. Laat me weten.

Sympathieke film, goede rollen.

avatar van K. V.

K. V.

Deze stond al een tijdje op m'n lijstje en eindelijk eens bekeken. 'k vond het een leuk filmpje.

In het begin vond 'k de oudjes wel een beetje hebberig overkomen, maar al gauw lag de nadruk toch wat minder op het geld. Verder was het wel een vermakelijke film die vlot weg keek.

De cast deed het wel goed en zaten wel goed en hun rol.

Voor de rest zaten er wel enkele grappige stukjes in, dus 'k heb me er niet mee verveeld.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Lichtgewicht, maar best wel aardige Ierse schelmenkomedie waarin een klein dorpje de dood van een dorpsgenoot probeert te verbloemen om zijn winnende miljoenenlot te kunnen cashen.
Sommige verhaallijntjes zijn wat mager uitgewerkt, maar de twee hoofdpersonen zijn wel erg leuk.
Leuk vrijdagavond-filmpje aan het begin van het weekend.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Erg leuke film, eigenaardige ouwe dorpsbewoners en een man van 'buitenaf' die langskomt.. deed me denken aan The Wicker Man maar dan in komedie-stijl. De twee bejaarde hoofdrolspelers doen het perfect, paar leuke sketches zoals de rit op de motor, het bestellen in de pub en de toespraak in de kerk die ook best aandoenlijk is. Een lekker luchtig Iers sfeertje met zwart-humoristische invalshoek, aardig wat drank natuurlijk en best grappig en vooral gebalanceerd hoe alles toch nog plaatsvindt met een soort respect voor Ned Devine. Film was voorbij voordat ik het wist.

avatar van ILDIB

ILDIB

leuk filmpje met lekkere muziek. verhaal is wel grappig.

avatar van Movsin

Movsin

Zag eerder van Kirk Jones het zeer goede "Everybody's Fine" en ook dit "Waking Ned", Jones regiedebuut is van uitstekende makelij.

Een prettige film met een resem van grappige scènes en dialogen. In vele opzichten typisch Brits.

Een schalks en origineel gegeven houdt de glimlach bij de kijker nooit veraf, temeer daar het filmpje kan bogen op uitstekende vertolkingen.

Een lust die dorpsfiguurtjes aan het werk te zien, elk met zijn typische kleinmenselijke trekjes maar toch allen met een zekere onweerstaanbare drang, zonder scrupules, als gemeenschappelijke noemer.

Een werkelijk uitstekende komedie.

avatar van chiel1971

chiel1971

• 2009 stemmen

Leuke en grappige film

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

Erg leuke film.

Origineel verhaal, komische uitwerking, goede acteurs, mooie muziek.

avatar van BBarbie

BBarbie

Leuke komedie, die veelbelovend begint maar jammer genoeg te snel stoom te verliest. Toch wel vermakelijk dankzij de grappige vertolkingen van Ian Bannen en vooral David Kelly en de mooie opnames van het Ierse platteland..

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Zeer leuke film! Ik heb me goed vermaakt en soms echt dubbel gelegen. Het verhaal heeft soms wat gaten, maar het gaat voornamelijk om de hoofdpersonages die het echt goed doen. Zeer luchtig, dus niet te hard bij nadenken. Gewoon genieten van het sfeertje.

avatar van balrog

balrog

In het begin 1 goede openingsgrap, daarna weinig memorabele momenten. Zeker niet slecht geacteerd hoor, en het verhaal viel ook nog wel mee. Maar had toch wat grappigere momenten verwacht. Heeft de hoge score hier bij mij toch niet waargemaakt...