Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson (2008)
Genre: Documentaire
Alternatieve titel: Gonzo
Geregisseerd door: Alex Gibney
Met onder meer: Hunter S. Thompson en Johnny Depp
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson
Deze documentaire concentreert zich op de beste tijd - 1965 tot 1975 - van Hunter S. Thompson. Door middel van nooit eerder vertoonde amateurfilms, geluidsbanden en doorgangen van niet gepubliceerde manuscripten komen we meer te weten over het brein achter onder andere 'Fear and Loathing in Las Vegas' en 'The Rum Diary'.
Narrator (stemrol)
Zichzelf (archiefmateriaal)

xekjiram
Yesss! Enig idee wanneer die in Nederland komt? Waar het in Nederland komt? Óf het überhaupt in Nederland komt?

kuypedelic
Goeie biografische docu!
Van te voren had ik de verwachting dat hij tegen zou vallen, in vergelijking met de film 'Fear & Loathing in Las Vegas'. Puur omdat Johnny Depp die rol erg goed neer zet, en in de verwachting dat een film meestal wel een wat aangedikte versie is van de realiteit.
Echter wordt in deze film duidelijk dat Gonzo in het echt een nog veel grotere mafkees was dan Johnny Depp kan vertalen in zijn acteurkunsten. En de film gaat niet alleen daarover, er wordt ook veel aandacht gegeven aan de grote maatschappelijke invloed die Hunter had terwijl hij zo waus was als een kanarie. Daarom boeit deze documentaire van het begin tot het eind. Heb m een 4 gegeven.

elffie
Zeer interresante documantaire over een erg vreemde vogel.
kende alleen fear and loathing de film.
maar wat een impressive persoon is "dr Gonzo"
ik wist zeker niet dat hij zich zo in de politiek mengde (en hoe!)
ookal ben ik echt niet in politiek geinterreseerd, deze
documantaire heeft me echt wel kunnen behagen.

ArnoldusK
- 2010 stemmen
Werkelijk briljante docu, geheel in de stijl van Thompson; bij vlagen chaotisch, creatief en freakish.
Een bepaalde voorliefde voor Thompson's (levens)stijl is wel een voorwaarde. (Zie de 11 stemmen wat deze documentaire pas heeft mogen ontvangen).
Een aanrader voor iedereen die hem, en zijn werk, nog niet kent !

Leland Palmer
Na het zien van deze geweldige docu weet ik veel meer over Hunter S. Thompson. En ongelovelijk, wat een figuur zeg. Prachtig gemaakt, veel briljant archiefmateriaal met beelden uit de jaren '60 en '70, interessante interviews en een fijne vertelwijze, waar ook Johnny Depp zijn steentje aan bijdraagt.
Een enorme mafkees, maar ook een érg interessant figuur die Thompson. Deze docu geeft een fantastisch beeld wat voor persoon hij was en waar hij zich allemaal mee bezig hield. Veel schrijven, maar ook veel politiek. Daarnaast is het duidelijk dat Thompson gewoon een hilarisch figuur kon zijn, met uitspraken waar alleen hij maar op zou komen. Een man met twee kanten, want buiten die grappige kant, is er ook een wat meer sombere, zelfs ietwat angstaanjagende kant.
Ik vond het erg boeiend allemaal. Geweldig om te zien hoe Thompson in z'n korte broekje, met z'n sigarettenpijpje door de sneeuw loopt terwijl het vriest. Daarnaast nog geweldige muziek in de docu. Ik hoorde 'Expecting to Fly' van Buffalo Springfield opkomen, maar daar bleef het jammergenoeg ook bij. Daarnaast bijv. ook nog 'Today' van Jefferson Airplane en ga zo maar door. De manier waarop de docu gemaakt is vond ik erg gaaf. Archiefmateriaal afgewisseld met interviews, filmscénes, Depp die uit een boek voorleest en de vele avonturen van Thompson. Geweldig leuk om te zien wat voor persoon hij was. Gek, grappig, angstaanjagend, rustig, briljant... een mengsel van veel verschillende dingen. Een complex persoon.
Ja, ik vond dit een erg leuke docu. Zit er nu over te denken om boeken als Fear and Loathing in Las Vegas en The Rum Diary aan te schaffen. Ben nu wel erg benieuwd naar de schrijfkunsten van deze man. Mjah, maar even zien. Deze film krijg in ieder geval een dikke voldoende.

Drs. DAJA
Degelijke documentaire met interessante beelden van Hunter S. Thompson. Ik was vooral geinteresseerd in z'n journalistieke kant en de wilde levensstijl en zodoende was het wel heel lange stuk over de Amerikaanse (locale) politiek voor mij een beetje misplaatst. Film heeft sowieso een beetje moeite met haar lengte want dat laatste half uur is echt te veel. Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson is een degelijke documentaire, met redelijke sfeer verteld.

jordideboer
Mooie documentaire over een persoon waar ik eigenlijk vrij weinig van af wist. Ik had Fear and Loathing in Las Vegas wel meerdere keren gezien (geniale film) maar wist nooit dat het een verfilming van een boek van Thompson was, nadat ik dit te weten kwam ben ik op zoek gegaan naar deze documentaire om meer te weten te komen over Thompson.
De documentaire laat (mijn insziens) een goed beeld zien van Thompson, wie hij was, hoe hij leefde, wat zijn passies waren en doet dit allemaal in een interessant jasje. Mooi einde van de documentaire trouwens (Zijn dood en het wegschieten van de as zoals hij het had gewild))
4 sterren, en ik ga zeker meer informatie zoeken over Hunter S. Thompson. En ik wil toch nog even vermelden dat ik Johnny Depp's vertolking van Thompson in Fear and Loathing in Las Vegas zeer goed vindt, het rare loopje (wat je heel mooi in 1 van de laatste shots zag), de manier van praten etc.
En ook ik zit er net als HarmJanStegenga er aan te denken om 1 of meer van zijn boeken aan te schaffen.
(Heb inmidde;s Fear and Loathing in Las Vegas besteld, slechts 10,99 Bol.com)

Muggsy
Zeer interessante en genietbare documentaire over een literair icoon. Was altijd benieuwd naar de opkomst van Hunter S. Thompson en er wordt een zeer goed beeld gegeven van zijn tijd bij de Hell's Angels. De sfeer van de 60's en 70's wordt ook goed weergegeven door vele beeld- en geluidsfragmenten (en natuurlijk die prachtige monoloog uit 'Fear and Loathing in Las Vegas'). Gelukkig maar dat Thompson zo'n passie had voor taperecorders, anders zou men zoveel bronnen niet gehad hebben. Het laatste half uur was inderdaad wat naar adem happen. Misschien komt het ook omdat het hier over de periode in zijn leven ging waar het allemaal wat minder was. In verscheidene interviews werd hij inderdaad eerder opgevoerd als clown dan als politiek journalist, wat wel jammer is.
Depp heeft Thompson vier maanden gevolgd op zijn boek-tour om zijn accent en gewoontes te bestuderen. Heeft zelfs in Colorado bij hem gewoond intussen, waar ze ook een vriendschap hebben gesmeed. Thompson was ook zeer tevreden met het eindresultaat. Het was inderdaad een fantastische vertolking en een fantastische film.

wyatt earp
Interessante docu over het leven van Hunter S. Tompson. Ik heb vanalles van em gehoord, dus ik was wel benieuwd wat voor kerel hij eigenlijk is. Deze docu geeft een goed beeld van wie is hij eigenlijk is. Mooie beelden uit de jaren 60 en 70, die deze ook goed weergeven.
Na deze docu gezien te hebben krijg ik steeds meer respect voor het acteerwerk van Johnny Depp in Fear and Loathing in Las Vegas. Hij doet em gewoon feilloos na. Dat stemmetje, de manier van lopen, gewoon de hele manier van doen. Respect . Eén van zij beste acteerprestaties wat mij betreft.
Maar een interessante docu over Tompson. Vooral voor degenen die hem nog niet zo goed kennen .

Redelijke docu, te lang, dat wel. Vooral het middenstuk, met de focus op de politieke jaren van Thompson, had wel iets korter gekund. Afgezien daarvan een knap gemonteerde documentaire, met subliem gebruik van archief- en homevideo materiaal. De voice over van Depp past er ook goed bij. Waarom we hem af en toe in beeld moeten zien blijft echter een raadsel. Zijn stem is toch al voldoende? Vooral vernuftig is dat het vaak lijkt het of er begeleidend commentaar bij de beelden wordt gegeven, terwijl er toch slechts voorgelezen wordt uit het werk van Thomspon. Heel knap gedaan.

houbi
Waaaw!
Hunter S. Thompson, allicht de rock-'n-rollste aller journalisten, zal door velen vooral herinnerd worden zoals hij in 'Fear and Loathing in Las Vegas' door Johnny Depp werd neergezet: als een op hallucinogeen spul gedijende en wartaal mompelende crazy man in een vreemdsoortig safaripakje.
Een tegelijk grappige en zielige karikatuur.
We worden oa meegevoerd naar het hoogtepunt van de jaren zestig, begin seventies, toen Thompson vooral in het Magazine ‘Rolling Stone’ furore maakte als één van de grondleggers van de gonzo-journalistiek; een literaire manier van verslaggeving waarbij de ware feiten gemixt met complete verzinselen tot een uiterst geloofwaardig en kritisch verhaal worden versneden.
Aan de hand van archiefopnamen, nooit eerder vertoonde homemovies, ingesproken tapes, nagespeelde scènes, schetst 'Gonzo' een levendig portret van de excentrieke Thompson als doorgedraaide junk, wapenfreak, tragische nar, enz.. en alzo steeds meer de gevangene werd van zijn zelfgeschapen imago!
De trieste, latere jaren worden in vogelvlucht afgehandeld, wellicht omdat het verhaal bekend is en er ook weinig nieuws over te melden valt.
Kritisch is 'Gonzo' zeker niet.
Gibney, onmiskenbaar ook een fan, wil aan ons allen de dolle reporter laten herinneren als een kleurrijk personage uit een al even kleurrijk tijdsgewricht.
En dat is uiteraard zijn goed recht!
Aan allen die problemen hebben met “Fear & Loathing…” Deze docu geeft hopelijk een verduidelijking.
Aan de fans van “Fear & Loathing…” Een postuum eerbetoon aan jullie held.
Een rebelse geest op zijn wildst.

xekjiram
Ik kan jullie de docu Breakfast With Hunter aanraden, waar veel aandacht wordt besteed aan de verfilming van F&LiLV.
En deze docu heb ik inmiddels ook alweer een tijdje binnen. Verplichte kost voor HST-fans!

XfofaXX
Erg zwak hoe je de recensie van Humo kopieert en er je eigen naam onder zet. Als je geen eigen mening kan vormen hoef je die van een ander nog niet te stelen.

6-6-6
Geweldig eerbetoon aan de Gonzo journalist en schrijver Hunter S. Thompson.
Kwam deze documantaire toevallig tegen op Youtube tijdens het kijken naar de film Hated van oa het optreden en het leven van GG-Allin. Ik ben erg gefascineerd naar de levenswijze van deze mensen, en het zijn zeer interessante figuren. Gewoon één goede Docu.

wendyvortex
Misschien hadden we gehoopt op een nog iets meer uit de pas lopende docu, maar 2 uur Hunter S. Thompson zit je nooit mis mee. Hoogtepunt ligt natuurlijk bij zijn politieke werk en dat hele verhaal rond z'n verkiezingscampagne als sheriff van Aspen kende ik nog niet, gaan we binnenkort dus eens even achteraan.
Tevens prachtig beeld van de stormachtige tijd in de VS van begin jaren zestig t/m 1975 en de wat meer in mineur zijnde beelden over de laatste jaren.
Drank, drugs, guns en journalisme gonzo-style eigenlijk is de docu veel te kort.

'The Naked Gun'-films nu op Netflix en remake met Liam Neeson deze zomer in de bioscoop

Nog te verschijnen horrorfilm 'Bring Her Back' voert momenteel de toplijst van 2025 aan

Thriller 'The Girl With The Dragon Tattoo' van David Fincher vanavond op televisie

Dit zijn de slechtst beoordeelde Netflix Original-films in de geschiedenis van de dienst

Marley
Documentaire / Biografie, 2012