• 9.374.138 stemmen

Down in the Valley (2005)

Drama / Romantiek | 114 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: David Jacobson

Met onder meer: Edward Norton, Evan Rachel Wood en David Morse

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Down in the Valley

"Sometimes it's hard to find your way."

Tobe is een 18-jarig rebels meisje, dat samen met haar broertje Lonnie bij haar vader Wade woont. Op een dag ontmoet Tobe de mysterieuze eenling Harlan, die zich gedraagt als een echte cowboy. Tobe wordt stapelverliefd op Harlan en de twee beginnen een passievolle relatie. Vader Wade is minder blij met de komst van Harlan en ziet maar weinig goeds in de jongen. Is Harlan wel zo onschuldig als hij lijkt?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Heb de trailer ervan gezien en het lijkt me een goede film met ook een zeer sterke cast!

Doom

Inderdaad, de trailer ziet er veel belovend uit. De uitwerking is echter van groot belang bij Down in the Valley (2005). Dit aangezien het verhaal niet echt origineel is, het lijkt iets wat we al zovaak hebben gezien.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik ga deze zeker kijken, trailer ziet er goed uit.

En zover ik de cast heb gezien moet het wel goed komen.

Plot spreekt me ook erg aan, we zullen zien.

avatar van Hilarious

Hilarious

Ziet er heel goed uit. Met Evan Rachel Wood en Rory Culkin moet wel mooi zijn.

avatar van Rosenrot

Rosenrot

Ik heb net even de trailer gezien en het ziet er goed uit David Morse is super net als Edward Norton. David morse is een acteur die meer rollen heeft gespeeld als menig ander actuer en welke rol hij ook speelt hij doet het altijd met veel overtuiging en gevoel al sinds St. Elswere. ik ga deze film zeker kijken.

avatar van Northernstar

Northernstar

niemand die hem gezien heeft? is er zo'n hoge score door het zien van de trailer??

Northernstar schreef:

Ligt al vanaf 2 mei in de videotheek. Dus de stemmen komen niet zomaar door de trailer. Lijkt mij.

avatar van Scorpiejoo

Scorpiejoo

Film komt langzaam op gang , maar is kijken waard

avatar van moviemike

moviemike

Jammer dat het laatste halfuur volstrekt ongeloofwaardig is en toch wel voor een demper zorgt op deze overigens zeer mooie film.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

De film kent een goede eerste helft maar zakt daarna volledig in. Norton op de automatische piloot, Wood speelt goed en Morse ook bovengemiddeld. De irritaties namen toe naarmate de film vorderde. 2,5*

avatar van Skuller

Skuller

Scorpiejoo schreef:

Film komt langzaam op gang , maar is kijken waard

(Film komt langzaam op gang) ...Dat kan je wel zeggen ja. en vond er eerlijk gezegd weinig aan.

avatar van james_cameron

Nog net de moeite waard door het prima akteerwerk (vooral David Morse en de mooie Evan Rachel Wood zijn prima) en de sfeervolle cameravoering. Norton is inderdaad niet zo heel goed en het verhaal is traag en weinig interessant. Begint sterk maar zakt na een half uurtje al in. De overgang naar een pure western-sfeer in het laatste gedeelte is goed gedaan, maar minder goed tot zijn recht komt de continuiteit van Norton's gezichtsbeharing. Baard, bakkebaard en sikje wisselen elkaar in hoog tempo af.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Opzich wel een vermakkelijke film.
Rory en Evan Rachel deden het zeer goed, en brachten er zeker de sfeer in.
Ook mooie beelden, en het verhaal kon er ook wel mee door.
Alleen zo jammer dat het einde niks voorstelt, en dat het zo ongeloofwaardig is naar mijn mening.
Jammer ook dat Evan Rachel ineens zo snel uit beeld was aan het einde.
En ook dat als ze uit coma komt dat er dan zo weinig aandacht aan geschonken werd.

Want van haar en Rory moet de film het echt hebben.
De scene's van alleen Norton vond ik redelijk saai.
En inderdaad wat james_cameron zegt dat zijn baard steeds anders is, valt ook op als je er op let.
Wel zonde het had zoveel meer kunnen zijn, alhoewel ik me wel echt vermaakt heb.

avatar van iGeO

iGeO

Vond het een vermakelijke film.

1e Helft wat rustig en opbouwend 2e helft wat meer spanning.

Niet vernieuwend en niet heel spannend.

Vond Norton best wel lekker op dreef, Morse als wanhopig vaderfiguur sterk en Wood goed als "doorsnee" tiener.

***

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

4,5 sterren geef ik deze film.

laat ik maar eens beginnen over het verhaal:
Het gezin waar het over gaat is dood normaal zo word het ook weer gegeven, heel erg realistisch en in een perfect rustig tempo waar in alles geloof waardig word overgebracht. Je zit na een tijdje zo in dat rustige tempo, en persoonlijk sprak mij dat tempo heel erg aan. Die dochter leert Norton kennen, en Norton speelt een beetje een rare snuiter die je na verloop van tijd toch gaat zien als een hele sympathieke jongen die absoluut niet met beide benen in de maatschappij staat, maar toch heel doordacht over komt. Hij tovert een glimlach om je mond als je hem cowboytje ziet spelen in zijn kamer en als hij ook aandacht geeft aan het broertje van Tobe. hierdoor komt het schot wat hij op Tobe lost nog meer aan als een schock. Opgegeven ogenblik ga je je realiseren dat hij helemaal niet zo sympathiek is maar gewoon een moordenaar die inbreekt, herrie schopt ect. Toch blijf je geloven dat het een goeie jongen is.

Het regie werk: zoals ik al zei vind ik die rustige en trage uitwerking geweldig, zo zie je het verhaal van een volledig realistische kant en sluipt het er echt in. Ik vond het camera werk ook erg mooi. Continu zoals het plaatsen van de camera op de schommel of bij het gesprek wat Norton in zichzelf voert, veel die panische beelden van de snelweg.

Het acteerwerk: buitengewoon goed. Tobe zit lekker in haar rol en zet een perfect overtuigende normaale rol neer van een 18-jarig puber meisje. David Morse haalt ook het maximum uit zijn rol en zet het ook net zo realistisch neer als mogelijk, ja die kerel kan echt geniaal acteren. En ja dan heb je Edward Norton, zonder meer een van de beste acteurs ooit. Hij zet deze rol zo perfect realistisch neer, waar een andere acteur er snel een typetje van zou hebben gemaakt. Hij geeft de rust van het karakter zo mooi weer, maar ook zijn eigenaardig heden. Je gelooft alles wat hij doet en hebt het idee dat het allemaal zo zou kunnen gebeuren.

Wat me meteen brengt bij het punt van kritiek: deze film vertelt het verhaal van een jongen die een gezin binnen sluipt en het niet meer met rust laat hij schiet de dochter neer en ontvoert de zoon. Maar zo voelt het voor de kijker niet, de film komt zo realistisch over en Norton speelt het karakter zo sympathiek en oprecht en eerlijk terwijl hij dat niet is. In de wantrouwige maatschappij waar we al in leven kunnen we zo iets eigenlijk niet gebruiken, vooral in amerika zullen nog meer mensen schuwer en wantrouwender worden als deze film een succes zou zijn geweest. Deze film maakt de mensen alleen maar banger, en verbreid het angst veld.

Maar ja dat is aan de andere kant een persoonlijke reactie. Ik wou deze film 5 punten geven maar vanwege dat serieus angst opwekkende effect trek ik er een punt vanaf.

Al met al een zeer indrukwekkende film!

avatar van Knisper

Knisper

Goede film. Ik doe een poging om alle Edward Norton films te zien en deze film misstaat zeker niet in het rijtje met zijn andere rollen. Waar dit verhaal traag begint als een liefdesverhaal tussen een 'verdwaalde' cowboy en een jonge vrouw (zoals meisjes van die leeftijd graag genoemd willen worden). Het verhaal lijkt dan ook nergens naartoe te gaan.

Wanneer de cowboy Tobe neerschiet, verandert het beeld dat je hebt van het personage drastisch. Eerst leek hij nog onschuldig, maar eigenlijk kan het draadje dat bij hem los zit, dus zeker veel kwaad. Naar het einde toe doet het verhaal steeds meer als een western aan. En in deze moderne setting, is het mooi om te zien dat de gebeurtenissen eigenlijk Tax zijn fantasien uit laten komen. Hij is deel van een echte western en daarom is zijn dood, wat sterk op een duel leek, zeer mooi.

Zeer goed uitgewerkt. Norton speelt dus wederoom zeer sterk. Evan Rachel Wood zou best is de mooiste vrouw hier op aarde kunnen zijn en haar acteerprestaties doen voor haar uiterlijk zeker niet onder.

3,5* (De film is voor mij toch iets te traag om in hogere regionen terecht te komen).

avatar van patjenmgn

patjenmgn

Hadden jullie (op DVD) ook de opties "Aanvullend einde 1" en "Aanvullend einde 2", aangezien ik er hier niks over lees vroeg ik mij dat af.....

avatar van NKyou

NKyou

Bij mij wel, maar die werden automatisch aan de film geplakt.

avatar van Knisper

Knisper

Ja, ik snapte dat niet helemaal. Voor mijn gevoel hoorden beide stukken gewoon bij de film.

Doom

Down in the Valley (2005) is een gemiste kans. Het begint uiterst sterk met een rustig opbouwend verhaal. Erg leuke scènes tussen Edward Norton en Evan Rachel Wood, chemie in overvloed. Het verhaal ontwikkeld zich goed en blijft zeer vermakelijk om te volgen. Naast de schoonheid van Evan Rachel Wood ziet het landschap er ook prachtig uit.

Maar dan, plotseling wordt Tobe neergeschoten door Harlan, totaal onverwachts. Dit is ook meteen het keerpunt van Down in the Valley. Hoe sterk het begin nog was, zo slap is het laatste drie kwartier. Je krijgt ineens te maken met saaie langdradige scènes, belachelijke (ongeloofwaardige) gebeurtenissen en voorspelbare situaties. Ook ergerde ik me aan de muziek keuze, in de meeste gevallen waren de nummers niet bijpassend en zwak.

Een gemiste kans, het begon zo sterk. Helaas eindigt het zwak.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Knisper schreef:

Dat idee had ik inderdaad ook! Maar als je op "Speel Alles" drukt dan krijg je neem ik aan wel de beide 'alternatieve eindes' er achter aan. Heb ik niet gedaan overigens, maar had ik beter wel kunnen doen.

Over de film ben ik positief. Vond het een goede film. Begint allemaal vrij rustig en je denkt dat alles gewoontjes verloopt, maar uiteindelijk blijkt dat dus totaal niet zo te zijn. Toch had ik al het idee dat Harlan niet helemaal goede bedoelingen had. Aan de manier waarop ie zich opdrong aan Tobe, wat zij natuurlijk zag als pure liefde, merkte je al dat hij iets in zijn schild voerde. En Wade, sterke rol van Morse, had dat al gauw door, zo bleek.
De omslag is natuurlijk wanneer Harlan Tobe neerschiet. Vanaf dat moment gaat de film wat meer 'los' en laat het meer de foute kant van Harlan zien. Hij weet het broertje van Tobe, Lonnie, al snel in de film voor zich te winnen, waardoor die later, wanneer Tobe is neer geschoten, Lonnie weet te overtuigen van het feit dat Wade de dader was en met Harlan weg vlucht.

Het acteerwerk is van een ieder (Morse, Norton, Wood en Culkin) overtuigend waardoor je helemaal in de film zit.
Boeiende film met een heerlijk sfeertje!

avatar van moon44

moon44

leuke rol voor Edward Norton, goed geacteerd door allemaal. Prima film die je in een keer af wil zien.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

goeie Norton film.. vond hem heel vermakelijk.. ik geef een...

3***

avatar van jeroen3621

jeroen3621

Film komt langzaam op gang en verloopt langzaam en langzaam langzaam langzaam.......echt een film voor als je echt niks beters te doen hebt

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Zag hem in de vanleest en heb hem niet meegenomen. heb ik nu beetje spijt van

avatar van Rien

Rien

Toen ie pas echt een beetje begon was ie al afgelopen, wij vonden het een beetje een slappe film maar wel het kijken waard.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Ik dacht een leuke film te zien op het begin, maar het werd steeds dommer en het einde was gewoon belachelijk.

Alles in vergelijking toch nog een 3

avatar van RoseRed24

RoseRed24

Edward norton heeft het weer eens top gedaan, superacteur. Film was wel redelijk traag!

Boven verwachting goede film. Erg mooi gefilmd en geacteerd en een mooi ingetogen verhaal.
Ik snap niet dat mensen Norton hier niet overtuigend in vonden, hij deed het toch erg knap.

Tevens vind ik het onzin dat de scene dat hij haar neerschoot zomaar uit de lucht kwam vallen. Je ziet van tevoren al duidelijk (maar subtiel en niet zo hapklaar uitgelegd) dat hij een donkere kant heeft en nogal labiel is en fijn met pistooltjes speelt, dan is het wachten op iets dat helemaal verkeerd loopt

Ik vond de muziek trouwens ook prima gekozen.