Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: David Jacobson
Met onder meer: Edward Norton, Evan Rachel Wood en David Morse
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Plot Down in the Valley
"Sometimes it's hard to find your way."
Tobe is een 18-jarig rebels meisje, dat samen met haar broertje Lonnie bij haar vader Wade woont. Op een dag ontmoet Tobe de mysterieuze eenling Harlan, die zich gedraagt als een echte cowboy. Tobe wordt stapelverliefd op Harlan en de twee beginnen een passievolle relatie. Vader Wade is minder blij met de komst van Harlan en ziet maar weinig goeds in de jongen. Is Harlan wel zo onschuldig als hij lijkt?
Waku
De film draait om de moeizame relatie tussen 18 jarige dochter en haar vader. Wanneer dochter Toby verliefd wordt op een oudere man tijdens een ontmoeting in een tankstation verbeterd dit de relatie niet.
Als ook nog eens blijkt dat bij haar "lover" Harlan een steekje los zit wordt de situatie nog dramatischer.
"Down in the Valley" boeit van begin tot eind ondanks dat het tempo laag ligt. De film is sfeervol, geloofwaardig en is sterk geacteerd.
Prima.
Ronnievb
Met dezelfde reden als knisper deze film uit de schappen van de videotheek gepakt, maar wat een tegenvaller! Norton haalt wel wat niveau, maar is niet wat ik van hem gewend ben, en culkin (ook een acteur die ik normaal wel kan waarderen) neigt zelfs nog meer naar irritatie toe. Jezus zeg, natuurlijk is het vermoeden van de hardwerkende en drukke vader terecht om, tegen alle tekenen in, Harlan te wantrouwen. Natuurlijk trekt de dochter zich hier in eerste instantie niets van aan, en natuurlijk laat de geliefde het hier bij lange na niet bij zitten.
Kos, vond je echt dat de aanwijzingen voor Harlan's donkere zijde er niet dik op lagen? Je kon de ontknoping toch van 2 kilometer ver zien aankomen? jij niet?
Tegenvaller. 2,0*
Juist wel, zoals ik dus al aangaf
Om nou te zeggen dat het enorm voorspelbaar was gaat me ook wat ver, maar het kwam bepaald niet uit de lucht vallen wat de mensen waar ik op reageerde juist wel vonden.
Linn
Het leek me veel belovend. Aangezien ik Edward Norton een goed acteur vind. Hier bleef daar maar weinig van over. Hij doet het blijkbaar niet goed als psycho en al zeker niet als cowboy.
Ook Evan Rachel Wood kon absoluut niet overtuigen. De eerste 20 minuten komt ze over als een boerachtig manwijf, wat na de komst van Norton ineens geheel veranderd in een meisjesachtige puber. Ze kwam totaal niet oprecht over.
Het was dan ook een redelijk voorspelbaar filmpje want als je een kaft leest om een beetje erachter te komen waar het over gaat verwacht je niet om het hele verhaal al voorgekauwd word. Toch krijgt deze film van mij nog 2* omdat het verhaal toch redelijk aardig was en voor het acteerwerk van Morse en Culkin
metaledje
Evan Rachel Wood ligt een goede toekomst te wachten, in thirteen was ze meer dan goed,hier ietsje minder maar nogsteeds uitstekend, wat een prachtmeid en erg sterke acteervermogen, daar zou ik wel eens een beschuitje mee willen eten
en ook weer een erg sterke norton, een verhaal wat mij altijd wel aanspreekt, heb me prima vermaakt 3.5*
Pires
Het tempo van deze film ligt me echt te laag. Had er persoonlijk meer van verwacht, aangezien ik een liefhebber ben van Edward Norton. 1,5*
ChrisD
Ik vind het wel shokking dat niemand hier de vergelijking met de film Taxi Driver gezien heeft.
hoe duidelijk konden ze het maken?
de scene's voor de spiegel jongens? kom op... bij IEMAND moet er toch een lampje zijn gaan branden?
goeie film, kakt inderdaad in na drie kwartier zo'n beetje. De scene's tussen Rachel en Edward waren zeer goed te noemen, vooral in het eerste half uur.
Ik vind het een interessante film die net niet genoeg in de psyche van deze zieke persoon duikt. Het is interessant om te zien hoe een eenzame jongen met een moeilijk verleden dit soort gedrag kan gaan vertonen en zelf het gevoel heeft alles goed te doen. Want dat vind ik dus treffend in deze film. Hij lijkt steeds te geloven dat hij het recht aan z'n zijde heeft en heeft zelfs in sommige van zijn kritieken op de maatschappij gelijk.
Dat alles is ook een duidelijke parallel met Taxi Driver.
Knisper
Als je ver genoeg zoekt, dan lijken alle films ergens wel op elkaar.
ChrisD
Als je ver genoeg zoekt, dan lijken alle films ergens wel op elkaar.
haha ja dat is een goeie. Heb je de film gezien Knisper?
zo ja, nog een vraag. Heb je Taxi Driver gezien?
de overeenkomst is zelfs zo groot dat het geen overeenkomst is. Het is een openlijke referen. Een duidelijke imitatie. Ik noem het tegen zichzelf praten en daarin eventuele toekomstige conflicten voorbereiden in z'n woorden, ik noem het met ontbloot bovenlijf rondlopen met pistolen in zijn kleine huiskamertje en het daarbij in de spiegel kijken. Het oefenen van het grijpen naar z'n pistool.
dus men hoeft niet ver te zoeken, wil ik alleen maar zeggen
Knisper
Ik moet toegeven dat ik Taxi Driver niet heb gezien, dus daar verder niet over kan oordelen. Wat mijn reactie opriep was dat de omschrijving die ik hieronder lees, op heel veel films van toepassing is.
Dat alles is ook een duidelijke parallel met Taxi Driver.
Maar goed, ik kan er verder niet over oordelen.
Norma
Merkwaardig...ik lees hier dat velen vinden dat de film sterk begint en daarna inzakt, maar ik heb het eerder andersom ervaren. Het begin boeide me juist helemaal niet zo, en dat ligt niet zozeer aan het tempo want dat kan ik toch veelal wel hebben, maar het voelde als een hele lange -te lange- introductie. Pas na een drie kwartier begon voor mijn idee het verhaal wat op te leven, wanneer de film een punt bereikt waar je eerder op zat te wachten dan dat het als verrassing kwam. Het einde vond ik daarentegen weer wat afgeraffeld en onuitgewerkt, wist ook niet goed wat voor gevoel ik daar nou bij hoorde te krijgen eigenlijk... gerechtigheid? medelijden? en zo ja met wie dan?
Het acteerwerk vond ik wel goed. Zelfs Culkin was deze keer uitstekend gecast als treurig, wezenloos jochie waar weinig uit komt, want die indruk maakt hij altijd in elke rol op me, al dan niet gepast.
Al met al geen hele slechte film, maar dat ik me er nou mee vermaakt heb...nou, nee.
aleksa
Het is m net niet. Edward Norton kon mij niet echt boeien als psycho.
Het verhaal is zo saai en langdradig, er gebeurde pas echt iets in de laatste 15 minuten.jammer.
Een 2.0*
xangadix
Dat moeilijke gedoe die aanvullende eindes op de dvd snap ik niet helemaal. Een voldoende is ie wel waard.
Odie
Snap ik dus ook niks van
tevelenco
Aparte en trage film waarin eigenlijk niet zo veel gebeurd.
Maar wel eentje die mooi en sfeervol in beeld wordt gebracht.
En overtuigend geakteerd van met name Evan Rachel Wood.
Edward Norton vond ik persoonlijk wat tegenvallen.
En zoals velen hier vond ook ik dat de film sterk begon en daarna iets minder werd.
Alhoewel ik toch wel benieuwd was hoe hij zou aflopen.
Nee geen slechte film maar ik had er toch wel iets meer van verwacht.
missl
Vond de film langdradig.
Ze hadde beter een film kunnen maken over de relatie tussen vader en dochter ipv dat die rare cowboy erbij komt.
Raar dat iedereen in deze film elkaar lijkt te vertrouwen en dat die vader neergezet wordt als een enge man, terwijl ik het wel mee vond vallen.
Ge0force
Aangrijpend verhaal met goed uitgewerkte personages, mooie beelden en prima acteerprestaties. Het had wel wat minder lang mogen duren... 3*
Ché Cliché
Heel veel drama om niets. Ik begrijp niet dat de film hierin is uitgekomen. Een drama met dit thema? Of je maakt een thriller, of een comedie. Deze film kan niet kiezen en is daarom ook enorm langdradig en nietszeggend. Ik als grote Edward Norton fan moet een 1,5 geven. En die is te danken aan Evan Rachel Wood....
valerio2003
sterk geacteerd maar voor de rest vond ik de film niet zo boeiend,jammer
Chainsaw
Simpel, maar interessant verhaal met een uitstekende sfeer en voortreffelijke muziek. Maar het zijn toch briljante acteerprestaties die de film naar hoog niveau weten te tillen. Norton is zoals altijd briljant, maar ook Morse laat een uitstekend staaltje acteren zien. Verder erg goede rollen van Wood en Culkin. Film zakt hier en daar weliswaar een beetje in, maar weet gelukkig nergens echt te vervelen.
3,5 sterren.
Oh ja, die twee extra toegevoegde eindes op de DVD slaan volgens mij helemaal nergens op. Die horen toch gewoon bij de film?
niethie
Het leek allemaal veelbelovend wood (een veelbelovend talent) en norton (een van favoriete) in een film, maar het viel allemaal een beetje tegen.
De film begint redelijk goed, totdat de film op een gegeven moment omslaat in een dertien in een dozijn filmpje, daarnaast speelt norton lang niet zo goed dan normaal en de rest van de cast op wood en morse na komen ook niet echt uit de verf.
Toch was het verhaaltje nog redenlijk boeiend en heb ik me een groot deel van de speelduur toch nog prima vermaakt, het is
alweer een tijdje terug dat ik hem zag dus ik houd het maar op 2,5 sterren
wwelover
Norton doet het redelijk. Maar de film kon me niet echt pakken. Was nogal saai. Alleen het laatste gedeelte is echt boeiend.
Het was me te warrig allemaal.
gentenaar
Alhoewel traag op gang komt blijft de kijker, geboeid, mede door de weer ijzersterke acteerprestatie van Edward Norton
Naarmate het verhaal vordert wordt de film toch spannender.
3,5 sterren
vincent1980
naar deze film heb ik al een tijd naar uitgekeken en eindelijk toch gekocht, films van edward norton zijn altijd wel goed, een goeie acteur van deze tijd.
de eerst film die me opviel van edward norton is the score met robert de niro, gewoon erg top geacteerd en later bleek dat die ook in primal fear hebt gespeeld met richard gere, ook deze film heeft hij een byzondere goeie rol, dus wat dat betreft kan die gewoon veel rollen spelen, verder vind ik down in the valley een aardige film, die mij wel boeit, en ik heb op de dvd versie gewoon speel alles gedaan, dan duurt die toch nog 1 uur 49 minuten,
nightbreed
Leuk niemandalletje dat lekker wegkijkt.
Damn, wat is die Evan Rachel Wood een lekker ding zeg, maar dat terzijde.
doeshnormal
zeer goed acteerwerk
de film was alleen erg traag, maar dat hoort n beetje bij t genre
de omslag in t karakter van edward was goed gedaan
alleen het trage, en het worden van een psycho moet je wel van houden
mij ligt t niet zo, toch net een 6je (3 sterren dus)
EdwardNorton
Ik heb deze film nog niet gezien, maar zou dat wel graag willen. Het lijkt me niet de beste film van Edward Norton, maarja..
Wat vonden jullie ervan??
Erwinner
Sterke film.
Had goed gehoopt, kreeg er veel voor terug. Er zijn 2 alternatieve einde's op de Dvd waarvan ik er nog 1 moet zien. Wat de film betreft dan. Lekker traag, toch weten ze het lekker boeiend te houden waardoor de tijd vliegt. Het uiterlijk is niet bijzonder toch wel degelijk gefilmd met een relaxte soundtrack die je onder de noemer "chill" mag gaan bestempelen. Verder een top trio acteur's aanwezig met amper cliche's aan boord. Hier lusten we wel pap van.

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus

The Boxer
Drama / Romantiek, 1997

The Cincinnati Kid
Drama, 1965
indian territorystrandstetsonsan fernando valleystrange person