Genre: Thriller / Horror
Geregisseerd door: Jim Gillespie
Met onder meer: Agnes Bruckner, Jonathan Jackson en Rick Cramer
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Plot Venom
"He never hurt a soul until the day he died."
Een groep tieners wordt achterna gezeten door iets duisters in de moerassen van Louisiana, hun enige doel is uit handen te blijven van dit kwaad en te overleven...
Eden Sinclair
Patty
Miss Emmie
moviemafketel
- 19752 berichten
Heb genoten van dit simpele, maar effectieve horror-script. Het "monster" ziet er afschrikwekkend uit op momenten en de suspense is goed. Ik kijk dit soort films niet voor het uitmuntende acteerwerk, want dat is er zelden. Maar de dames zien er prima uit en dat is altijd mooi meegenomen. Ik vind dit soort horror-films juist zo leuk om hun eenvoud. Het kijkt makkelijk weg en voor je het weet is de aftiteling er al weer. De moorden zijn bruut en ook het Voodoo-plotje maakt het interessant. Ja, ik vond dit wel weer wat hebben.
ramonbrenda
ik vond deze film redelijk niet echt mijn soort horror je moest het bij deze film hebben van de paar vieze stukjes die er in voor komen 2 sterren waard
maurice74
Dit was allemaal niet zo best. De sfeer is wel ok, maar de camera draait weg om de momenten dat het echt spannend gaat worden. Behalve dat het voorspelbaar en weinig origineel is, is 'het monster' ook niet echt angstaanjagend. De noodzakelijke humor laat het ook afweten. Het eerste deel van de serie Jeepers Creepers is bijvoorbeeld leuker.
Noviomagum
anderhalf punt voor de locaties, verhaal en spelers zijn zwak al waren de mooie dames wel leuk om naar te kijken
Kondoro
Venom
Deze vond ik niet zoveel aan. Het plaatje in zijn geheel zag er prima uit. Een klein duister dorpje in het hart van Amerika die geteisterd word door een bloeddorstige moordenaar! Ja, dit heb ik al vaker gehad maar toch sprak deze mij niet aan. Kwam het misschien door het feit dat hij veranderd door betoverde slangen? Ik weet het niet. Maar toch, de film kwam niet positief naar mij toe. Kwa spanning voelde ik weinig. Actie genoeg en er komt ook wel lekker wat bloed voorbij. Vooral wanneer ze afgeslacht werden! Maar richting het eind haakten we af toen ze bij die doden in de kist ging liggen. Wij hadden geen zin in een heldendaad actie dat 1 meid opeens de killer neerhaalde wat de anderen niet gelukt was. Het verhaal vond ik wat aan de matige kant en was soms niet even leuk om te volgen.. Het concept is prima bedacht alleen legde geen druk op mij waardoor ik er recht op van in mijn stoel ging zitten. Voor mij was deze film niet helemaal geslaagd!
Alexander1900
Kort filmpje van 77 minuten zonder aftiteling. De film heeft m.i. veel goede punten maar slaat op een belangrijk punt de plank mis en dat is dat er nogal wat spanning ontbreekt. Dat gezegd hebbende speelt de film zich af op hele mooie locaties met veel natuur, mist, en soms moeras etc. Typisch het jaren 80 sfeertje! Wat betreft de sfeer is het wat mij betreft picobello. Het camerawerk vind ik voor het overgrote deel erg goed gedaan en met al de pluspunten die ik heb genoemd oogt het niet echt als een b-film. Het acteren is prima gedaan maar nergens hoogstaand. En nog een klein minpuntje is dat ze de moorden beter hadden kunnen filmen.
Al met al heb ik me nog best vermaakt.
Cijfer: 6,5 / 10
DutchTakeshiro
Standaard horrorfilmpje die een vrij korte speelduur heeft. Dat doet deze film zeker goed. Er kan enigszins gefilosofeerd worden over het verhaal maar het is uitermate simpel en redelijke effectief: monster jaagt op tieners. Regisseur Jim Gillespie probeert zelfs niet om het gecompliceerder te maken. Dat is voor deze film wel een verademing. Interessante is dat het niet aanvoelt als een echte B-film. Camerawerk is namelijk vrij goed en de aankleding ziet er ook prima uit.
Naast de vrij positieve punten die ik genoemd hebt blijft het feit dat Venom een klassiek voorbeeld is van een dertien in een dozijn horror. Venom zou een betere horror zijn als er meer gore in zou zitten. Tevens zie je niet veel van de moordpartijen, de camera schiet vaak weg. Jammer, want een film als deze profiteert alleen maar van een grote dosis smerigheid die goed in beeld wordt gebracht. Kijk bijvoorbeeld naar een film als Hatchet: een spektakel van brute slachtpartijen. Al met al een vrij tamme horror met in ieder geval wel een paar mooie shots van de moerassen van Louisiana. Het voodoo sfeertje is duidelijk aanwezig.
Clapboy
Sfeervolle en spannende slasher film met een angstaanjagende killer en creepy omgeving.
john mcclane 2
13 in een dozijn horror filmpje .
Die redelijk te doen is.
Mag van mij wel een vervolg komen.zoals gebruikelijk.
Mr-Mcmovie
Zo een heerlijke old school slasher horror is altijd meer als aangenaam om te zien.
Venom heeft ook die typische 80's/90's sfeer dat al op zich veel goeds doet aan de film vind ik.
Ook heeft regisseur: Jim Gillespie al erg goede slasher films eerder gemaakt (I know what you did last summer, D-tox) dus zat Gillespie op bekend terrein bij het maken van deze film.
De kleuren die op sommige momenten werden gebruikt bij het wazige camerabeeld vond ik nog wel best wat hebben, en ergens creëren ze zo meer spanning om dat je ook niet duidelijk ziet wat je denkt te zien.
Ook boordevol vermakelijke scenes zo als: De moeras scene.
Bij het zien van deze simpele horror moest ik ook weer denken aan heleboel verschillende andere horrors: Jeepers Creepers (door die truck) en Ray zelf had wat van Jason Voorhees, Michael Myers, en de zo veel meer van die trend.
Een doodgewoon simpel horror filmpje dat meer dan geslaagd is. 3,5
Halcyon
Een slasher met voodoo-elementen die zich afspeelt in de moerassen van Louisiana. Verwacht bloederige slachtpartijen, een angstaanjagende moordenaar, een vleugje zwarte magie en sfeervolle landschappen. En natuurlijk ook krijsende tieners
. Uiteraard mis je niets als je deze prent aan je voorbij laat gaan, maar Venom is toch beter dan menig andere slasher.
Daan258
Een vodoo,slasher, dat zie je niet vaak.
Films met voodoo gebeuren vind ik altijd wel wat hebben. Helaas zijn er niet super veel goede films hiervan.
Behoorlijk wat jaartjes geleden heb ik dit werkje is gezien maar kon me er niet veel meer van herinneren dus had ik hem gister is opnieuw bekeken.
En nu na de herziening vind ik het is niet meer dan een oké film. Vermakelijk, that's it.
Het verhaal stelt niet veel voor, spannend kon je het ook niet echt noemen maar het idee om een soort voodoo/slasher te maken was best leuk gedaan maar het geheel was helaas wat slapjes en braafjes. Daarnaast was het acteerwerk ook echt vreselijk onder de maat.
Qua sfeer was het af en toe nog wel aardig en deed dit me bij enkele scene's ook een heel klein beetje denken aan TCM en The Hills Have Eyes. Maar dit kan de film zeker niet redden.
Al met al leuk voor 1x maar hier houd het ook op.
Hele kleine 2,5*
Boeikens
Hapklaar slashertje dat dankzij een korte speelduur en simpel plotje lekker doorloopt.
De boosdoener, een door voodoo en slangen in een monster gemuteerde man, ziet er best goed uit en jaagt zijn slachtoffers in een sfeerrijk decors. De kills echter, zijn eerder teenie style, wat spuitend bloed en een beetje steek- en hakwerk, maar naar mijn smaak, in zijn geheel wat braaf en suggestief.
Grindhouse62
- 2065 berichten
Een middelmatige pulp horror met aardige voodoo slasher momenten. Leuk voor een keer, maar vond The Serpent and the Rainbow uit 1988 stukken beter. Een 2.5
Shadowed
Mwa.
Niet de beste, maar wel redelijk vermakelijke horrorfilm die duidelijk net wat meer budget te besteden had dan de meeste andere horrorfilms. De look van deze film is namelijk wel juist, en leeft op naar het genre. Jammer dat de film zelf dit dan weer niet altijd doet.
Ik las ergens dat dit de volgende grootse horrorreeks moest worden. De makers zouden zich dan wel op diens achterhoofd mogen krabben, want dit zal dan de meest onoriginele film zijn die een grote reeks zou worden. Het volgt precies de lijntjes van de andere grote horrorfilms die wel een eigen reeks kregen.
Daarnaast is de villain maar een saaie verschijning. Gewoon een zombie eigenlijk, en eentje die nergens dreigend, cool of eng weet te zijn. Er is ook niet echt een trademark te bekennen, "Ray Sawyer" is letterlijk ingericht als een doodnormale zombie. Het maakt de film er zelf niet bepaald beter op.
Daarnaast is er weinig spanning te bekennen en een onrustige opbouw. Het is allemaal iets te lomp en de kills zelf zijn tam. Wat gesteek en gehak hier, maar altijd off-screen of veilig in beeld gebracht. Het zit echt tegen de lijnen aan van een PG-13 slasher. Verder ook niet bepaald originele manieren van moorden, en als dit wel dreigt te gebeuren knipt de film weer weg.
Acteerwerk is daarnaast ook niet zo spannend, maar het is altijd leuk om Ramsey terug te zien. Verder nog een aardige rol van Cramer zelf maar niet als zijn zombie-personage. De tieners zijn niet al te best, irritant zou ik ze niet noemen maar ook niet bepaald goed of origineel.
Setting is de kracht van de film. Passende cinematografie en een erg sfeervolle inrichting van het moeras. De centjes zijn goed benut, alleen voornamelijk in het visuele aspect en niet in het schrijfwerk, wat eigenlijk wel meer had gemoeten. Deze film volgt veel te veel de lijntjes van een reguliere horrorfilm, hoe lang je ook vol blijft houden dat dit een eigen horrorreeks moet krijgen.
Zo te zien is Venom alleen niet een goede les geweest voor Hollywood betreffende horrorreeksen, want de creatieve armoede blijft er in hoog tempo uitrollen, al gaat het wel de goede kant op met een paar originele werkjes tussen de standaardfilms.

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Chained
Thriller / Horror, 2012