Fear (1996)
Bekijk via iTunes
Bekijk via SkyShowtime
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Fear
"Together forever. Or else."
Nicole Walker heeft er altijd van gedroomd om door een speciaal iemand helemaal van haar stuk te worden gebracht. Iemand die sterk is, sexy, gevoelig en die haar het belangrijkste in de hele wereld vindt. David is die persoon, en nog veel meer...
David McCall
Hacker
Terry
Knobby

AnyaH
Typisch voorbeeld van 'niet alles is wat het lijkt'! Eerst lijkt de liefde perfect, als in een droom, maar blijkt uiteindelijk toch niet zo onschuldig. Mark Wahlberg speelt goed de psychisch gestoorde die niet van ophouden weet. Vond het toch een spannende film, geen uitblinker, maar zeker niet slecht.

mikey
Amusante thriller met wednesday night tv looks en dito verhaalstructuur over een pubermeid die het met een arogante playboy aanlegt tot afgrijzen van haar vader. Die zich grote zorgen maakt over de nieuwe korte jurkjes van zijn dochter. Maar wel onder de indruk is van haar vriendinnetje Milano.
Wat simpele thriller is beter geregisseerd dan talloze genregenoten.

Bxian32
Aardige film, vond het allemaal wel erg traag op gang komen. En hoe zit het nu aan het einde, dat jochie belt toch 911, maar daar gebeurt verder in het verhaal helemaal niets mee?Wat grappig is, is dat de eerste commentaren op deze film in 2003 nog een discussie geven over video en dvd terwijl we die beide nu zo goed als niet meer gebruiken

Gastel
Typisch 90s. Naar het einde toe best spannend maar over het algemeen vrij clichematig.
Om de discussie op de eerste pagina heb ik inderdaad ook even moeten gniffelen.

Gert1980
Vond dit toch wel een erg hoog B-film niveau hebben, gemiddelde acteur uit een Amerikaanse soap speelt nog beter dan wat ik hier zag.

Fear is een lekkere jaren 90 thriller dat allesbehalve hoogstaand is, maar de superschattige Reese Witherspoon weet de onschuldigheid perfect op het scherm te toveren. Daarnaast is Mark Wahlberg ontzettend goed gecast als creeper. Erg leuk om weer eens te herzien op Netflix, je weet nu iig wel waar the Wolf of Wall Street haar inspiratie vandaan heeft gehaald met het borstkloppen haha.

Keesdriessen
Typisch voorbeeld van een waardeloze film, zelden zo'n troep gezien!!! -1 en niks meer. gelijk afgekickt van deze waardeloze acteur. NOT MY TYPE

PCTERN
Ik vind dat de Netflix de laatste jaren flink achteruit gaat met steeds minder goede recente films en meer series vooral uit niet Engelssprekende landen en documentaires die je ook op youtube vindt. Of het moeten eigen releases zijn. En als er een film op komt zie je hem zelfde avond ook op TV weliswaar met reclameblokken ertussen
Daarom had ik ook niet veel verwacht van deze Fear met een jonge Wahlberg en een Mister CSI die ik nog nooit in een film had gezien.
Moet zeggen dat ie aardig te pruimen was hoewel de verhaallijn verre van origineel was.

Tiany
De film begon vrij traag, er gebeurde weinig of niets, het leek eerder een familiefilmpje met problemen rond een tienerdochter. Je voelde enkel wat spanningen rond het arrogante, agressieve vriendje. Pas het laatste half uur werd de film boeiender en kwam de spanning er goed in.

Black Math
Aardige rol voor Wahlberg, die toch behoorlijk een gevoel van dreiging weet op te wekken. Verder een goede scène in de achtbaan, die zowel visueel interessant is en een erotische vibe heeft. Maar voor de rest voelt de film niet heel erg bijzonder aan, met name omdat het verloop behoorlijk als volgens het boekje is. Wel interessant is de tijdgeest van de film, waarin ook vader zich nogal opstelt als een alfamannetje die de vrouwtjes in zijn kudde moet behoeden voor andere mannen. Zoiets lijkt me tegenwoordig niet meer mogelijk. 1,5*.

Daan258
Prima thriller!
De film moet zeker even op gang komen maar tegen het eind word het zeker wat spannend.
Mark Wahlberg zet hier een leuke rol neer en geinig om hem te zien in zijn jongere jaren. Daarnaast deed Reese Witherspoon het ook goed.
Zeker een prima 90's thriller
Leuk een keer gezien te hebben.

mjk87 (moderator films)
De film begint aardig. Visueel prima en de sfeer is oké. Vooral dat stuk op die kermis is een aantrekkelijk stukje film. Maar na de helft zakt de spanning wat weg, weet de film niet echt meer te boeien. Suspense, of beter onderhuidse spanning, verdwijnt en alles wordt wat explicieter en dat doet de film geen goed. 2,5*.

Sergio Leone
Meh.
Tienerthrillertje, een puberdoorslagje van volwassen genregenoten als Cape Fear of Fatal Attraction. Zonder veel inhoud. Alle mogelijke clichés worden stapsgewijs doch plichtbewust afgevinkt, hetgeen niet echt voor veel spanning zorgt. Mark Wahlberg is zo zo, Reese Witherspoon is ietsje beter gecast. Niet per se om haar acteerwerk, dan wel dat zij anno 1996 effectief perfect kon doorgaan als 16-jarige pubertrezebees. Dat zie je doorgaans ook niet vaak in Hollywoodproducties.

Boneka
Halve puntje omhoog! Beetje in de trant van Cape Fear. Ook zo'n knaller uit the nineties. Ik ben er wel een liefhebber van. Nu hoorde ik laatst dat Reese toch wel heel veel moeite had met die seksscène in die achtbaan terwijl dat toch heel mooi was gemaakt. Vandaar dat ik hem weer eens wilde zien.
De macht die Mark in deze film uitstraalt vind ik voortreffelijk verbeeld. En dat op zo'n jonge leeftijd al. Dat geldt ook voor Reese die als jong meisje zeer goed overkomt.
De film duurt maar 1,5 uur maar je blijft gespannen kijken want je weet dat hij een keer loslaat. Fear is opgebouwd in 3 bedrijven zeg maar. Love and affection. Doubt and hate. Revenge to the end.
Film 4,0
Beeld blu ray 4,0
Geluid 4,0

Filmkriebel
Deze thriller zit vol slechte scènes en stelt vooral teleur door zijn cliché verhaal en een minderwaardige prestatie van Wahlberg. Marky Mark had nog veel te leren. En dat zou hij ook doen in contact met grotere regisseurs. Zijn prestatie vond ik flets.
Als papa niet genoeg aandacht aan zijn teeny dochter schenkt gaat ze met de verkeerde gast op draai... Begint met wat obligate romantiek met quality gesprekken, dan wat tongzoenen, en dan die misser op de rollercoaster... want je vriendin bevredigen op een achtbaan is oo zoo romantisch. Dan die scène waar Witherspoon héél toevallig getuige is dat haar stoute vriendje wel eens van haar beste vriendin zou snoepen. Ook zo'n drollerige scène.
Het beste zit dan nog in de gewelddadige home jacking op het einde, maar veel goeds kan ik echt niet kwijt over deze film.

'Boiling Point'-serie met Stephen Graham binnenkort te bekijken in Nederland

Paul McCartney en Elton John spelen mee in vervolg van 'This Is Spinal Tap'