Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Ángel de Andrés López, María Galiana en Elvira Mínguez
Gesproken taal: Spaans
Releasedatum: 6 juli 2006
Plot Tapas
"The small, everyday stories of a group of neighbours who live in a suburb of Barcelona, and the little secrets that they hide."
Vijf verhalen kruisen elkaar in een buurt van een grote stad. Het zijn vijf werelden die elkaar ontmoeten in de dagelijkse bezigheden, met een bar, de winkels en een supermarkt als belangrijkste ontmoetingsplaatsen. Deze mensen tonen ons hun zorgen, verlangens en dromen. Mariano en Conchi, twee gepensioneerden die in de buurt wonen, vrezen ziekte en eenzaamheid... Raquel, een vrouw van middelbare leeftijd beleeft een liefde via internet, en voelt hoop en verdriet... De toekomst is onzeker voor César en Opo, twee jongeren die in de plaatselijke supermarkt werken en bezig zijn hun vakantie te organiseren...Lolo ontdekt een andere wereld buiten zijn bar, dankzij Mao, zijn nieuwe kok... Al deze gevoelens tonen ons het leven in een arbeidersbuurt vol genegenheid, humor en bitterheid.
Lolo (Manolo)
Rosalía
Águeda
Carmen
Beetje
ik weet niet wat te zeggen eigenlijk
maar film kijkt gewoon lekker weg.
maar hij is alleen wat aan de korte kant.
die dikke kok is briljant!!!
Alaniya
Een heel andere kijk op het leven als je die van hun zo ziet..
Maar een goede film
, Had 'm wat dramatischer verwacht, als je de beschrijving zo leest.. maar goed vermakelijk
4**
Redlop
Toepasselijke titel. Beetje humor, beetje drama, beetje romantiek. Van alles beetje. Aardig zomers filmpje. 3,5*
Freud
Nogal typische mozaiekvertelling, maar wel met enthousiasme gemaakt en heel leuk om te bekijken. Luchtig met het nodige drama om het verhaal boeiend te houden, de onvermijdelijke 'kleurrijke personages' zijn ruimschoots aanwezig en verrichten hun taak voortreffelijk, en de creatieve cameravoering maakt het geheel nog aangenamer.
Friac
Prachtige omschrijving: een leuk filmpje, maar niets memorabel. Een goede feelgood-movie voor tussendoor, om de zomer uit te wuiven
oruiz
niks aan toe te voegen, zo voelde ik me ook na het zien van deze film
neo
Tapas straalt warmte uit, oogt sympathiek, kijkt lekker weg...
Met veel zorg en liefde gemaakte film waarin gewone mensen en hun alledaagse leven centraal staat. Daarnaast is het een film die op luchtige toon dramatisch verwikkelingen laat zien en toont hoe mensen iets verbergen. Tapas is afgeleid van tapar; verbergen. Leuke film dus. 3.5 sterren
moon44
Ja inderdaad iedereen had iets te verbergen, en dat maakte de film. Je was nieuwsgierig hoe ze het allemaal gingen oplossen. Erg leuk gedaan. 3.5*
Iketes
- 1968 berichten
Tapas straalt warmte uit, oogt sympathiek, kijkt lekker weg...
Ik zou het niet beter kunnen zeggen
Tapas is erg leuk, warm en onschuldig.
Ondanks de luchtigheid, worden er en passant toch belangrijke levensthema's behandeld (o.a. euthanasie, relatieproblemen).
De scenes in de supermarkt en de dealende oma vond ik iets minder interessant.
3,5 sterren
Vanaf middernacht is deze leuke film hier gratis te zien:
Hannibal
Erg leuke film, bijna de hele film heb ik een glimlach op mijn gezicht gehad. Er gebeuren best nare dingen, maar er wordt zo lekker luchtig mee omgegaan, dat het gewoon leuk blijft. Klinkt raar, maar zo komt het bij mij over althans.
Zie de link van kapp hierboven, ga deze film kijken, hij is echt de moeite waard.
De Chinese kok is echt geweldig!
Freud
Wat een goed idee, film gratis laten bekijken via internet
Mijn vorige beoordeling is trouwens wat te streng: de film is echt wel heel goed. Charmant en leuk en typisch en zovoort, maar de personages zijn zo herkenbaar en raak getypeerd, dat ik ook de tweede keer echt ontroerd was. Het zijn allemaal mensen die hun zielige en meelijwekkende kantjes hebben die ze voor de buitenwereld willen verbergen (een weggelopen vrouw en geen vrienden behalve een plaatselijke hoer, niet aan een lief kunnen geraken maar toch de hele dag opscheppen, drugs dealen om aan geld te geraken, nog twee maanden te leven hebben,... ) maar ondanks dat is het een enorm vrolijke, leuke film, iedereen maakt er gewoon het beste van, en dat lukt meer dan behoorlijk
. De film zit ook perfect in elkaar, speelt heel mooi met de verwachtingen van de kijker, en de humor en de optimistische kijk maken het helemaal af. Qua scenario en sfeer vind ik dit zeker zo goed als Amélie, visueel is het minder speciaal, maar het is absoluut een aanrader, zeker als je hem met vijf klikken gratis op je scherm kan krijgen!
Kleine verhoging tot 4.0 *
Vooral die eigenaar van dat restaurantje is hilarisch met zijn Deportivo la Coruna fetish
v2000
Heel leuke film, met veel subtiele humor. Vooral de Chinese kok en zijn baas, de eigenaar van de tapasbar, zijn geweldig.
Pure
Perfecte film voor de eerste echte warme dag in de zomer van '07. De film moet het echter niet hebben van zijn verhaal maar wordt puur en alleen gedragen door de sfeer icm de karakters (waarvan Mariano mijn persoonlijk favoriet is, en diens vrouw mij het het minst beviel- te kil en gevoelloos geacteerd naar mijn mening).Positief is wel dat er geen moraal of iets dergelijks opgedrongen wordt (films als deze neigen dat wel eens te doen).
Voorlopig het voordeel van de twijfel tussen 3 en 3.5*... 3.5* dus
thomzi50
- 1991 berichten
Erg leuke, warme en zorgvuldig gemaakte film. Kwam nergens geforceerd over behalve bij de dealende oma , dat vond ik minder.
maxcomthrilla
Tapas is nou zo `n typische sfeerfilm die zich zo op menig straathoek af zou kunnen spelen. De locaties waar wordt gefilmd helpen daar natuurlijk flink aan mee. De supermarkt, een drogisterij en een plaatselijk restaurant/café dienen als de speelhaven voor alle personages. Daar waar zij elkaar ontmoeten.
De film oogt soms wel iets te cliché. Nou, ontkom je niet aan films waarin dagelijkse gebeurtenissen een realistisch beeld trachten te weergeven. Tapas weet dit gelukkig met verve te doen, door zijn charmante personages en het niet constant in herhaling vallen van bepaalde gebeurtenissen op een eenzijdige manier. Soms waren enkele gebeurtenissen echter te dik aangezet. Zoals die plotselinge ommekeer van Mariano. Het moment zelf was mooi, maar waarom moest er nou eerst weer zo `n bombastisch zogenaamd dramatisch voorvalletje aan vooraf gaan? Verder wel redelijke muziek, qua camerawerk wat tam.
Zeker een menselijk filmpje die erg lekker wegkijkt. Vermakelijk, maar uiteindelijk heeft het allemaal wat te weinig om het lijf. 3,5*
Odie
Te kort helaas. Had van mij nog rustig een half uur of meer mogen duren!
Mescaline
Mijn derde spaanse film.. en moet eerlijk zeggen dat spaanse films mij erg goedbevallen! deze is tot nu toe de beste die ikgezien heb.. heerlijke warme sfeer.. veel moeizame onderwerpen.. maar op zo manier in beeld gebracht dat het licht verteerbaar is..
Vond alle personages boeiend en overtuigend! gewoon de normale mensen van vandaag.. met allemaal zo hun eigen problemen just like everyone
Heerlijk genoten van dit filmpje.. jammer van de speelduur.. maar zeker teweten een aanrader! heerlijk spaans relaxed sfeertje
4 sterren! en wel verdiend!
Naomi Watts
Zeer luchtig komisch drama.
Vooral de geweldige uiteenlopende personages zijn geweldig. Die drie kleppend trienen bij de kruidenier, die restauranteigenaar en Opo
springen er echt uit. De Hollandse vrouwen krijgen er ook nog eens flink van langs
. Het is ook niet voor niks, toch wel het volk die zich in Spanje het meest misdraagt (ja, ze overtreffen zelfs de Engelsen)
Leuke hilarische situaties en conversaties passeren de revue. het restaurant, kruidenierszaak en de supermarkt staan centraal. Daar komen de personages toch het meest met elkaar in aanraking. De puberale gesprekken in de supermarkt, de roddels in de kruidenierszaak en voor de uitbranders moeten we in het restaurant zijn.
Die Deportivo fetish van die restauranteigenaar is niet minder dan geniaal (Djukic
). Ik was even bang dat ie een heel verhaal ging ophangen over die beruchte wedstrijd tegen Valencia.
Gewoon een erg leuke film, lang geleden dat ik zoveel plezier heb gehad aan een film.
missl
De verhaallijnen zijn allemaal heel verschillend, het is mooi gefilmd, soms grappig, soms dramatisch en deze elementen zorgen ervoor dat de tijd voorbij vliegt.
Knisper
Inderdaad een warme film, die zich op een aantal warme dagen in Spanje afspeelt. De vergelijking met Kilómetro Cero dringt zich al snel op, al is de toon van Tapas ietwat serieuzer. Zoals altijd met films als deze, pakt de ene verhaallijn je wat meer dan de andere. Uiteindelijk zijn ze allemaal wel mooi, al vond ik het verhaal van Raquel en César toch het beste. Daar komen echt emotionele momenten in naar voren. Verder is het toch iets te weinig opwindend om met een echt hoge score te gooien, maar een leuke avond hou je er zeker aan over.
En ja, vergeet niet om ook Kilómetro Cero te kijken
Donkerwoud
Mooie mozaiekvertelling over de liefde in al zijn vormen en door alle generaties heen. Weet niet altijd de verhalen in een logische richting te sturen. Maar kijkt lekker weg.
Tapas is een Spaanse Any way the wind blows. Een film met kleine gebeurtenissen die groots zijn in het leven van die mensen. Hoe mensen omgaan met grote levensthema's zonder het al te zwaar te maken. Met een vleugje humor en romantiek maar vooral een sfeervullende film die het leven van de gewone mens wil weergeven. Om echt groots te zijn mist het wel de nodige kruiden, daarvoor overdondert het niet echt. Maar het is wel voldoende om je even mee te nemen naar het leven zoals het is. Maar dan op een mooie manier vertelt (en niet het voyeuristische zoals we dat op tv voorgeschoteld krijgen).
John Lee Hooker
Leuk filmpje.
Warme sfeer, met boeiende (en soms ook lange) shots. Soundtrack past er goed bij in zijn geheel. De personages zijn goed vertolkt en voor ieder verhaal is ongeveer evenveel tijd genomen. Ondanks dat het nergens echt een spektakel wordt, blijft Tapas wel aangenaam om naar te kijken.
Prima.
Luchtige film waarin een aantal losse verhaaltjes de revue passeren. De film kijkt lekker weg, heeft aardig wat humor en heeft ook een mooi Spaans sfeertje. Maar uiteindelijk heeft het wel erg weinig om het lijf en de montage had ook wel wat scherper gemogen.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

Roma, Città Aperta
Oorlog / Drama, 1945