Independence Day (1996)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 145 minuten / 153 minuten (special edition)
Geregisseerd door: Roland Emmerich
Met onder meer: Will Smith, Bill Pullman en Jeff Goldblum
Releasedatum: 3 oktober 1996
Bekijk via Disney+
Plot Independence Day
"Don't make plans for August."
Gigantische buitenaardse schepen komen richting de aarde, en hangen boven enkele grote steden. Nadat een poging tot communicatie met de aliens tot niets leidt, komt David Levinson (Jeff Goldblum) er achter dat de aliens in minder dan een dag aan zullen gaan vallen. Nadat de grote steden compleet verwoest zijn door de buitenaardse schepen besluiten de overlevenden terug te vechten met behulp van een buitenaards schip dat enkele decennia geleden op aarde is neergestort.
Capt. Steven Hiller
Constance Spano
Albert Nimzicki
Marty Gilbert
John Doe
Ik heb uit eerdere berichten ook gemerkt dat die Willem-Jan nogal een stroeve houding heeft tegenover zwarten.
Doet mij afvragen wat zijn motivatie is voor American History X op plaats 8. Dat Amerika zo positief kan zijn als in bovenstaand bericht staat, een aanmoedigende houding naar het racisme in de film, of iets anders als een sterk verhaal van twee kanten over racisme, of nog iets anders...
jassonn
Ik heb me toendertijd niet gestoord aan Will Smith maar nu zoudie een * minder krijgen alleen door die schrale neger...:)
Is er iemand die dit snapt ?,wat bedoel je nu eigenlijk Willem -Jan
Jordy
Niet dat ik dat snap, maar het feit dat je iemand een neger noemt betekent natuurlijk niet dat je een negatieve houding tegenover zwarten hebt...
John Doe
Er staat echter 'alleen door die schrale neger' dat de film lager moet worden gewaardeerd...puike argumentatie.
jassonn
Ben ik met je eens.Het woord nigger/neger is dan ook geen scheldwoord imo.
Anatolia
Doet mij afvragen wat zijn motivatie is voor American History X op plaats 8.
Wel meer racisten zien wat in die film hoor. Net zoals veel van die kleine crimineeltjes iets in Scarface zien...
BobdH
De eerste film waarbij ik echt met mijn mond open heb gezeten vanwege de special fx (ten tijde van Jurassic Park accepteerde ik blijkbaar nog gewoon dat dat kon...). Geweldige spektakelscenes met de straaljagers ook.
Daar tegenover staat alleen dat enorm overdreven Amerikaanse patriotisme (ok, ze halen weliswaar ook nog de rest van de wereld erbij uiteindelijk, maar die staan dan ook nog "in dienst van de VS"...).
Hoe dan ook: vermakelijke film die je precies geeft waar je voor gekomen bent: de vernietiging van de wereld en geweldige special fx.
Captain Pervert
Ik vond dit helemaal niks. Te Amerikaans, bij vlagen veel te zoetsappig, zaken die op tienden van de seconden goed aflopen; aan mij niet besteed.
Dan is 98% van alle Hollywoodproducties niet aan jou besteed, misschien kan je het dan beter houden met onze cultureel verantwoorde producties van eigen bodem
Er draait momenteel een Cloaca prijsvraag, dus doe je best!
Enige waar ik in kan komen is "Te Amerikaans", maar je moet de titel en setting van de film even vertalen naar "Koninginnedag". Denk dat wij Nederlanders ook wel collectief pissig zouden zijn als op 30 april ons feest verstoord wordt door aliens
Je moet het even in de juiste context plaatsen, ook al heb je zelf niets met die Independence Day. 't Is toch de belangrijkste nationale feestdag in de VS.
TheRisingSun
Net weer eens gekeken en blijft voor mij toch gewoon een zéér vermakelijke film! Zulke films bevallen mij altijd prima. Lekkere actie en een leuk verhaal (goed is anders
). Prachtige special effects ook,wat de film toch wel goed doet.
leverafronny
Ja, wat moet ik er van zeggen, ik word er zeker niet geil van, ik word er eigenlijk impotent van, het soort actie stak me enorm tegen. Dit is het bewijs dat je geen sprookje nodig hebt om in slaap te vallen. Vraag me niet waarom ik dit nog de helft van de punten gaf.
Regenboog12
Ik heb deze film pas geleden gezien, ik vond hem wel gaan, actie vind ik wel leuk, maar sciene-fiction niet.
3 vind ik wel goed
mikey
Amerikanen en een aantal andere wat minder ontwikkelde landen knokken tegen een onkwetsbare alienvloot. Dankzij een kleurrijk groepje yankee-individuen is er nog hoop. Voor niet-amerikanen een belachelijke film.
Disneyclassicfan
Ben ook tevreden met een 3. Mooie ontploffingen, maar daar blijft het bij. Verhaal is niet echt overweldigend, maar de cast wel!
Kai
In de veronica-gids staat dat dit een B-film is, maar dit lijkt mij een veel duurdere film.
Want de defenitie B-film hangt toch af van het budget?
Weet iemand hoe dit zit?
Rujar
Want de defenitie B-film hangt toch af van het budget?
Weet iemand hoe dit zit?
ThaMovieVoter
Petje af voor de special effects, zeker als je beseft dat deze film alweer 8 jaar oud is en de computer toen nog lang niet zo ontwikkeld was als nu.
Het ziet er nog steeds heel mooi uit, alleen irritant veel nadruk op de Amerikanen zelf met hun bekende trekjes die ons opnieuw bevrijden van het kwaad.
Mister_Pink
Special Effects zijn wel oke. Ben niet onder de indruk.
SilverGun
Nou ja, het grootste deel van de special effects is dan ook met schaalmodellen gerealiseerd. De enige CGI scène die ik me kan herinneren is die waarin een aantal personenauto's op de camera afvliegt vanwege een gigantische explosie in een tunnel.
leverafronny
Waarom gaf je dit nog de helft van de punten?
Ik ben nogal mild in punten geven... Ik weet niet als ik hier al een film onder de twee gegeven heb. Daarom dus
SmuttWars
Het enige minpunt is dat yankee gedrag en in veel minder mate het jatwerk van Star Wars (de luchtgevechten) , maar voor de rest is de film gewoon te gek. Lekkere dure pulp. ****
T_fuckin_montana
Goede film, heeft iemand ooit het alternatieve einde gezien, waarbij die halve gek (die al eens ontvoert was, ik weet ff zijn naam niet) in zijn proppellor vliegtuig in de ufo vliegt. hij was in deze versie namelijk namelijk als piloot geweigerd. goed dat ze dat niet gedaan hebben zag er egt te hilarisch uit. nu krijgt de film van mij 3.5* met alternatief eind had de film van mij maar 2.5* gehad.
Dustyfan
Ik ken alleen maar het einde waarbij die maffe piloot de ufo invliegt en het is nieuw voor me dat er ook een versie bestaat waarin dit niet gebeurt.
beaster1256
ok dit is geen film met klassieke waarden, maar een amusementsfilm, en daarvoor is hij zeker niet de slechtste, ik hou van beide soort films, ok 'la meglia ' is de beste van het laatste jaar , maar dat kan je niet vergelijken met deze film, dit is amusement , mensen, en natuurlijk klpot het niet maar dat is ook niet de bedoeling, vond het een leuke film zonder meer

Independence Day: Resurgence
2016