• 9.375.245 stemmen

Independence Day (1996)

Actie / Sciencefiction | 145 minuten / 153 minuten (special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 145 minuten / 153 minuten (special edition)

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Will Smith, Bill Pullman en Jeff Goldblum

Releasedatum: 3 oktober 1996

Plot Independence Day

"Don't make plans for August."

Gigantische buitenaardse schepen komen richting de aarde, en hangen boven enkele grote steden. Nadat een poging tot communicatie met de aliens tot niets leidt, komt David Levinson (Jeff Goldblum) er achter dat de aliens in minder dan een dag aan zullen gaan vallen. Nadat de grote steden compleet verwoest zijn door de buitenaardse schepen besluiten de overlevenden terug te vechten met behulp van een buitenaards schip dat enkele decennia geleden op aarde is neergestort.

Capt. Steven Hiller

Marty Gilbert

avatar van John Doe

John Doe

Diesel schreef:

Ik heb uit eerdere berichten ook gemerkt dat die Willem-Jan nogal een stroeve houding heeft tegenover zwarten.

Doet mij afvragen wat zijn motivatie is voor American History X op plaats 8. Dat Amerika zo positief kan zijn als in bovenstaand bericht staat, een aanmoedigende houding naar het racisme in de film, of iets anders als een sterk verhaal van twee kanten over racisme, of nog iets anders...

Willem-Jan schreef:

Ik heb me toendertijd niet gestoord aan Will Smith maar nu zoudie een * minder krijgen alleen door die schrale neger...:)

Is er iemand die dit snapt ?,wat bedoel je nu eigenlijk Willem -Jan

avatar van Jordy

Jordy

Niet dat ik dat snap, maar het feit dat je iemand een neger noemt betekent natuurlijk niet dat je een negatieve houding tegenover zwarten hebt...

avatar van John Doe

John Doe

Er staat echter 'alleen door die schrale neger' dat de film lager moet worden gewaardeerd...puike argumentatie.

avatar van speedy23

speedy23

Er zijn ook schrale blanken hoor...

Jordy schreef:

Ben ik met je eens.Het woord nigger/neger is dan ook geen scheldwoord imo.

avatar van Jordy

Jordy

Nigger wel, neger niet. Maar goed, we dwalen af.

jassonn

Het is ook maar net hoe gevoelig je er voor bent, denk ik.

avatar van Anatolia

Anatolia

John Doe schreef:

Doet mij afvragen wat zijn motivatie is voor American History X op plaats 8.

Wel meer racisten zien wat in die film hoor. Net zoals veel van die kleine crimineeltjes iets in Scarface zien...

avatar van BobdH

BobdH

De eerste film waarbij ik echt met mijn mond open heb gezeten vanwege de special fx (ten tijde van Jurassic Park accepteerde ik blijkbaar nog gewoon dat dat kon...). Geweldige spektakelscenes met de straaljagers ook.

Daar tegenover staat alleen dat enorm overdreven Amerikaanse patriotisme (ok, ze halen weliswaar ook nog de rest van de wereld erbij uiteindelijk, maar die staan dan ook nog "in dienst van de VS"...).

Hoe dan ook: vermakelijke film die je precies geeft waar je voor gekomen bent: de vernietiging van de wereld en geweldige special fx.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Claus schreef:

Ik vond dit helemaal niks. Te Amerikaans, bij vlagen veel te zoetsappig, zaken die op tienden van de seconden goed aflopen; aan mij niet besteed.

Dan is 98% van alle Hollywoodproducties niet aan jou besteed, misschien kan je het dan beter houden met onze cultureel verantwoorde producties van eigen bodem Er draait momenteel een Cloaca prijsvraag, dus doe je best!

Enige waar ik in kan komen is "Te Amerikaans", maar je moet de titel en setting van de film even vertalen naar "Koninginnedag". Denk dat wij Nederlanders ook wel collectief pissig zouden zijn als op 30 april ons feest verstoord wordt door aliens

Je moet het even in de juiste context plaatsen, ook al heb je zelf niets met die Independence Day. 't Is toch de belangrijkste nationale feestdag in de VS.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Net weer eens gekeken en blijft voor mij toch gewoon een zéér vermakelijke film! Zulke films bevallen mij altijd prima. Lekkere actie en een leuk verhaal (goed is anders ). Prachtige special effects ook,wat de film toch wel goed doet.

avatar van leverafronny

leverafronny

Ja, wat moet ik er van zeggen, ik word er zeker niet geil van, ik word er eigenlijk impotent van, het soort actie stak me enorm tegen. Dit is het bewijs dat je geen sprookje nodig hebt om in slaap te vallen. Vraag me niet waarom ik dit nog de helft van de punten gaf.

avatar van Bertyl

Bertyl

Waarom gaf je dit nog de helft van de punten?

Ik heb deze film pas geleden gezien, ik vond hem wel gaan, actie vind ik wel leuk, maar sciene-fiction niet.

3 vind ik wel goed

avatar van mikey

mikey

Amerikanen en een aantal andere wat minder ontwikkelde landen knokken tegen een onkwetsbare alienvloot. Dankzij een kleurrijk groepje yankee-individuen is er nog hoop. Voor niet-amerikanen een belachelijke film.

Ben ook tevreden met een 3. Mooie ontploffingen, maar daar blijft het bij. Verhaal is niet echt overweldigend, maar de cast wel!

avatar van Kai

Kai

In de veronica-gids staat dat dit een B-film is, maar dit lijkt mij een veel duurdere film.

Want de defenitie B-film hangt toch af van het budget?

Weet iemand hoe dit zit?

avatar van Rujar

Rujar

Kai schreef:

Want de defenitie B-film hangt toch af van het budget?

Weet iemand hoe dit zit?

avatar van Kai

Kai

Dank je Rujar

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Petje af voor de special effects, zeker als je beseft dat deze film alweer 8 jaar oud is en de computer toen nog lang niet zo ontwikkeld was als nu.

Het ziet er nog steeds heel mooi uit, alleen irritant veel nadruk op de Amerikanen zelf met hun bekende trekjes die ons opnieuw bevrijden van het kwaad.

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Special Effects zijn wel oke. Ben niet onder de indruk.

avatar van SilverGun

SilverGun

ThaMovieVoter schreef:

Nou ja, het grootste deel van de special effects is dan ook met schaalmodellen gerealiseerd. De enige CGI scène die ik me kan herinneren is die waarin een aantal personenauto's op de camera afvliegt vanwege een gigantische explosie in een tunnel.

avatar van mikey

mikey

Ja silvergun, je ziet meteen dat dat de film ten goede komt.

avatar van Aris

Aris

Zeer leuke film... Laatst voor de 13e keer gekeken!!

avatar van leverafronny

leverafronny

Bertyl schreef:

Waarom gaf je dit nog de helft van de punten?

Ik ben nogal mild in punten geven... Ik weet niet als ik hier al een film onder de twee gegeven heb. Daarom dus

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Het enige minpunt is dat yankee gedrag en in veel minder mate het jatwerk van Star Wars (de luchtgevechten) , maar voor de rest is de film gewoon te gek. Lekkere dure pulp. ****

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

Goede film, heeft iemand ooit het alternatieve einde gezien, waarbij die halve gek (die al eens ontvoert was, ik weet ff zijn naam niet) in zijn proppellor vliegtuig in de ufo vliegt. hij was in deze versie namelijk namelijk als piloot geweigerd. goed dat ze dat niet gedaan hebben zag er egt te hilarisch uit. nu krijgt de film van mij 3.5* met alternatief eind had de film van mij maar 2.5* gehad.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Ik ken alleen maar het einde waarbij die maffe piloot de ufo invliegt en het is nieuw voor me dat er ook een versie bestaat waarin dit niet gebeurt.

avatar van beaster1256

beaster1256

ok dit is geen film met klassieke waarden, maar een amusementsfilm, en daarvoor is hij zeker niet de slechtste, ik hou van beide soort films, ok 'la meglia ' is de beste van het laatste jaar , maar dat kan je niet vergelijken met deze film, dit is amusement , mensen, en natuurlijk klpot het niet maar dat is ook niet de bedoeling, vond het een leuke film zonder meer