Independence Day (1996)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 145 minuten / 153 minuten (special edition)
Geregisseerd door: Roland Emmerich
Met onder meer: Will Smith, Bill Pullman en Jeff Goldblum
Releasedatum: 3 oktober 1996
Bekijk via Disney+
Plot Independence Day
"Don't make plans for August."
Gigantische buitenaardse schepen komen richting de aarde, en hangen boven enkele grote steden. Nadat een poging tot communicatie met de aliens tot niets leidt, komt David Levinson (Jeff Goldblum) er achter dat de aliens in minder dan een dag aan zullen gaan vallen. Nadat de grote steden compleet verwoest zijn door de buitenaardse schepen besluiten de overlevenden terug te vechten met behulp van een buitenaards schip dat enkele decennia geleden op aarde is neergestort.
Capt. Steven Hiller
Constance Spano
Albert Nimzicki
Marty Gilbert
Waakvlam
Geen slechte film, sterker nog... toen ik hem voor het eerst zag vond ik hem geweldig! Maar na 5x zie je toch teveel toevalligheden waar ik me dan aan kan storen: de vriendin van die piloot vind toevallig een brandweerauto en vind toevallig de presidentsvrouw en etc. etc.
Maar goe...verder 3 sterren waard.
Flipman
Bah, wat een boutfilm! Vind ik, dan. Ik bedoel, iedereen schaart zich zo achter de president, dat hypocriete Amerikaanse eenheidsgevoel drong er zo duidelijk in door, dat ik vaak dacht: "SJONGEJONGE, wat moet IK schijten, zeg!" 'Amerika overwint,' ja het ZAL wel!!
Dat was geen spoiler, daarmee zeg ik alleen wat voor gevoel de film op moest wekken. Echt, een hekel aan deze film! Het spijt me zeer voor iedereen die 'm leuk vidnt, zelfs Jeff Goldblum en Will Smith kunnen een 0,5 niet voorkomen (en dat is bijzonder, want ik vind Will Smith altijd behoorlijk goed, ook in deze film).
flipsen
ah joh, maak je niet zo druk. Dit filmpje is best wel te verteren hoor. Leuke ruimteschepen van die Aliens, gave SFX, coole aliens in Area 51, af en toe een leuk lachmoment. Het verhaal en het gevoel wat de film poogt op te wekken is alleen drie keer ruk, daar geef ik je helemaal gelijk in, maar er blijft nog genoeg over. Ik ga hem binnenkort nog eens kijken.
Leno
De film neemt zichzelf niet te serieus (anders zou Randy Quaid niet meespelen), al is er dat Amerikaanse sausje zoals zovaak dat wel weer zo overdreven gebracht wordt.
Typisch Amerikaans: matig maar amusant.
Flipman
Oké, ook al neemt de film zichzelf niet serieus, dan nog! Nog steeds walgelijk om naar deze film te kijken!
dope
- 20072 stemmen
Ik vond de film ook zeer amusant, maar ik heb me ook geërgerd aan die pro-Amerika-manier waarop ze de film laten overkomen.
seth gecko
weer zo een film die ik op mijn 13de schitterend vond die ik nu op mijn 21ste graag nog es opnieuw wilde kijken.
spijtiggenoeg was de kijkervaring deze keer een pak minder.
dat komt vooral omdat het scenario wel erg oppervlakkig is , druipt van pattriotisme en veel dialogen nogal gekunsteld aanvoelen.
Ook bij sommige van de destijs erg indrukwekkende actiescenes had ik dat gekunsteld gevoel (hoewel ze na 8-9 jaar er nog steeds behoorlijk impressive uitzien.).
wat ook erg opvalt is dat de volledige film bulkt van de toevalligheden en heel wat hollywoodcliché's vrolijk gebruikt worden.
de aanvalsscene in de tunnel bvb waar een enorme vuurmassa afkomt en de vrouw in een zijkamertje kan kruipen en de hond nog net op tijd binnenspringen ging me ietsje te ver en het idee dat zatlappen na wat uitleg een f18 kunnen besturen als rasechte stuntpiloten is gewoon ridicuulde acteurs vertolken hun rol ok,hoewel het
hoofdzakelijk stereotiepe doorslagjes zijn van rollen waar ze bekend voor zijn.
smith is de komische held en goldblumm is gewoon ian malcolm zonder dinosaurussen( op een bepaald moment qoute hij gewoon een stuk dialoog uit jurassic park)
dit betekent niet dat deze prent niet genietbaar is.
t'is goed gemaakt en ondanks zijn iets te lange speelduur entertainend,maar t'blijft typisch hollywoodiaanse zever.
2.5 *
Disk
De meest verschrikkelijke scene was met die Britten:
Its about time the Americans Tought of something.
brrrr
Dus eigelijk is de hele wereld machteloos zonder de VS. De rijkste economie ter wereld is hulpeloos zonder amerikaanse leidershap.
Doom
Pure onzin dus!
De meest verschrikkelijke scene was met die Britten:
Its about time the Americans Tought of something.
brrrr
Tja, wat wil je, de scenario schrijver is amerikaans en de regisseur duits!
Mister_Movie
Twee keer gekeken de afgelopen 10 jaar en het blijft meer dan de moeite waard. Op een bepaald moment vraag je je zelfs af of het nog wel goed gaat komen wanneer alles wat mensen proberen mislukt.
Storend is inderdaad de Amerikaanse 'propaganda'. Een beetje tot daaraan toe, want ze hebben de film ook gemaakt natuurlijk. Maar dit was net alsof er de Amerikanen waren omringd door enkele continenten barbaren en geitenhoeders. Aaaaargh !
THE_CROW
Op de één of andere manier is dit één van de films die ik steeds weer kan kijken. Vooral door de (nog steeds) schitterende special effects, kan je het zo makkelijk op nu betrekken waardoor je de hele film kijkt alsof je naar het journaal kijkt zoals bijvoorbeeld op 11 september.....
aldert007
flipman, wat heb je tegen amerika? En stel nou dat de film in engeland of waar dan ook was opgenomen, vond je hem dan beter?
Angrod_Pallanén
Het gaat hem niet van: waar opgenomen
Maar dat Amerika in films altijd overwint en dat patriottisme enz. Daar kan hij niet tegen, laat hij duidelijk met zijn cursief en zijn vet doorschemeren
PsychoPump
reagerend op voorafgaande :
Zoals wel vaker in films voor jongeren zijn ze in Amerika niet vies van een dosis propaganda
dan is het weer propaganda voor het leger dan weer worden de russen afgeschilderd als dronken imbicielen (zie ook bepaalde IBM reclames en films zoals Armageddon)
terwijl juist in de ruimtevaart de amerikanen veel kunnen leren van de russen. Amerikaanse wetenschappers weten dit wel maar het gros van de bevolking niet.
Ik vind Amerika een mooi land en ze hebben veel bereikt maar van dit soort dingen kan ik kotsen
riepiet
Amen!
0.5 voor deze propaganda film.
AardeWerk
Ook ik walg van patriotisme en amerikaanse propaganda, en de film staat er gewoon bol van. Maar toch blijf ik het een prachtig stuk entertainment vinden, zeker als je de film een eerste keer kijkt is het een te gekke film, na 2 keer word het minder. Maar dat ligt niet aan de beelden, de acteerprestaties of het verhaal. Het ligt inderdaad aan het feit dat de Uncle Sam propaganda je strot uit komt Toch een 3, omdat ik er in elk geval 1x van genoten heb. (was 3,5 maar ben daar toch op teruggekomen)
luuk1988
ja het hoge starts en stripes gehalte net zoals bij topgun is erg irritand verder is de film wel goed
mr.M
nou ik vindt em tot de dag van vandaag toppie, hou wel van dit soort films, voor mij 5 ster****
michaeleo
Nee, ik hou niet van dit soort films. De hele film hangt van onwaarschijnlijkheden aan elkaar. Ik heb me verschillende keren geergerd aan het oversentimentele en nationalistische gedoe. Niet mijn ding. Toch nog 1,5* omdat het geen slecht entertainment is (als je je verstand even op nul zet).
darkcity
Veels te Amerikaans om echt goed te wezen maar die scene waarbij het witte huis vernietigd wordt is wel de moeite waard ! 3 sterren.
DRJeFF
Niets byzonders aan.Je weet bij zo`n film al bij voorbaat wat je kunt verwachten.De film wordt natuurlijk gedragen door onfunctioneel veel special effects.Het het loopt natuurlijk weer goed af.
Dennis Evahi
Verschrikkelijke film, zo flauw!
Ik heb destijds deze film in de bioscoop gezien. Er kwam geen eind aan. Will Smith speelt in deze film ook zo'n stom nietszeggend karakter. "Not my kind of movie".....langdradig tot en met. Ik zal 'm niemand aanbevelen om te kijken. Ik zwijg deze film dood, snel vergeten!
PaasKiekes
Wat een stupide film en de bijna onmogelijke goede einde maakt deze stomme film nog belachelijker. We weten allemaal dat steven spielberg stomme films maakt en zeker als will smith de hoofdral krijgt. een 1/10 ster is al ruimschoots genoeg voor deze domme saaie langdradige afzagerige gezeur (kan je geen film noemen)!!!
LittleBox
Nou ja, de enige goeie grap is "that's what I call a close encounter!". Verder is het begin van de film zeer vermakelijk en moet je meteen je verstand op 0 zetten want anders krijg je maagzuur van het patriotisme. Een president die in een gevechtsvliegtuig stapt. Hou toch op.
TheRisingSun
Vind jou anders ook niet al te snugger als je zegt dat Steven Spielberg deze film gemaakt heeft....
BlueSword
en steven spielberg maakt ook nog eens goeie films... *ahum*
deze wist mij niet echt te boeien, voor het eerst toen ik hem zag kon hij nog wel...
niet super leuk, maar ook niet super stom.
nu hoef ik hem zeker niet nog een keer te zien want dan val ik in slaap.
1.5* omdat ik hem vroeger wel aardig vond...
LittleBox

Roodkapje
Nog altijd één van de betere SF/rampenfilms. Iets te patriotisch (die amerikaantjes toch), maar wel enorm spectaculair en ook spannend eigenlijk. Als je houdt van ontploffende steden, straaljagergevechten, een scheut drama, ufo's en gigantische ruimteschepen is dit iets voor jouw.

Independence Day: Resurgence
2016