• 9.375.336 stemmen

Independence Day (1996)

Actie / Sciencefiction | 145 minuten / 153 minuten (special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 145 minuten / 153 minuten (special edition)

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Will Smith, Bill Pullman en Jeff Goldblum

Releasedatum: 3 oktober 1996

Plot Independence Day

"Don't make plans for August."

Gigantische buitenaardse schepen komen richting de aarde, en hangen boven enkele grote steden. Nadat een poging tot communicatie met de aliens tot niets leidt, komt David Levinson (Jeff Goldblum) er achter dat de aliens in minder dan een dag aan zullen gaan vallen. Nadat de grote steden compleet verwoest zijn door de buitenaardse schepen besluiten de overlevenden terug te vechten met behulp van een buitenaards schip dat enkele decennia geleden op aarde is neergestort.

Capt. Steven Hiller

Albert Nimzicki

Marty Gilbert

avatar van morpheus

morpheus

Één grote B film, pure pulp en veel lucht, enorm veel amerikaanse propaganda en retoriek en toch zat ik op het puntje van mijn stoel toe ik deze film voor het eerst zag. Een groots opgezet spectacel wat je moet ondergaan met verstand op 0 en dan is deze film, eerlijk is eerlijk: Heel goed te versmaden.

***1/2

avatar van morpheus

morpheus

morpheus schreef:

***1/2

Maak daar **1/2 van, misverstandje. De film is heel goed te versmaden als actievehicle maar de rest is zwak. was eergisteren iets te overenthousiast met sterren uitdelen. Prima kijkvoer met veel actie maar verstand op 0 dus!

avatar van eerdekes

eerdekes

Eén grote kick en entertainend filmpje. Smith die de wereld gaat redden, ja geloofwaardig is het niet maar wel leuk om naar te kijken, 2.5*

avatar van WB

WB

blitzwingz schreef:

En wat betreft dat amerikaanse in de film, dat is op zich niet zo'n probleem, maar zoals zo vaak gebeurd is het zo overdreven heldhaftig

Heldhaftig? Die vent zat dronken in zijn vliegtuigje en ging op een fel licht af Wist hij veel dat ie zo de aarde redde

avatar van SSeagal

SSeagal

Gewoon een aardig lekker sf/actie filmpje, niks meer en niks minder. Will Smith maakt het geheel wat aangenamer, al ben je na het kijken de film zo weer vergeten, niks heel bijzonders dus, maar wel vermakelijk. ***

avatar van eerdekes

eerdekes

Heeft nog 'n oscar gewonnen voor fotografie niet ?

avatar van speedy23

speedy23

Won een Oscar voor Best Effects & Visual Effects en werd genomineerd voor Best Sound maar moest het afleggen tegen The English Patient...

avatar van bram16

bram16

ik vind dit echt een geweldige film, 4,5*

avatar van flipsen

flipsen

Het ziet er allemaal goed uit, het is spannend, een leuk onderwerp, en zo af en toe is het ook nog wel komisch (vooral het stukje waar Will Smith de in het ruimteschip neergeschoten Alien een paar keer een dreun op zijn bek geeft )

Gewoon leuk om te zien! 4 sterren, minpuntje, het is een beetje te amerikaans allemaal.

avatar van DieGo

DieGo

*kuch* spoiler *kuch*

Alsjeblieft mensen. Let even wat beter op met spoilers.

avatar van DieGo

DieGo

idd

avatar van Jassie

Jassie

Alleen 2 sterren waard omdat ik het vroeger een leuke film vond. Maar na het later nog een keer gezien te hebben, is deze film voor mij puur bagger.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik vind het een zeer vermakelijke spektakelfilm met veel actie, goede special effects en een paar goede oneliners.

Jeff Goldblum steelt de show, maar ook Smith is goed.

3.5 sterren

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

eerdekes schreef:

Ik vind bij actiefilms de geloofwaardigheid niet meetellen.

Sterker nog, deze film gaat over aliens! En dan kom jij aanzetten met geloofwaardigheid als minpunt van de film?

Misschien moet je dan maar bij de RTL4-waargebeurd-films blijven ofzo

avatar van Yak

Yak

Heb 'm weer even gekeken tot het moment dat de ufo's alles aan gort knallen. De special effects en de reusachtige ('state-size') ufo's blijven tof, maar voor de rest is het een draak van een film.

avatar van Claus

Claus

Ik vond dit helemaal niks. Te Amerikaans, bij vlagen veel te zoetsappig, zaken die op tienden van de seconden goed aflopen; aan mij niet besteed. Met het verstand op nul zou dit best een aardige film kunnen zijn maar het lukt mij niet om dat verstand op nul te zetten ...

avatar van mister blonde

mister blonde

ik vind het toch wel erg vermakelijke onzin. vooruit, een halfje omhoog naar 3,5.

avatar van WiLL

WiLL

mister blonde schreef:

Ja daar ben ik het mee eens.

Ik had de film op 3* staan, maar was toch nog steeds leuk om te zien. Ook ik maak er 3,5* van.

avatar van Jimske

Jimske

schitterende film!! van dees soort fims hou ik heel erg! iets wat de hele wereld aangaat...binnekort komt weer zo een film uit: de day after tomorrow. zalig! een dikke 4,5*

avatar van benjamin_007

benjamin_007

Behoorlijke film. Maar er moest nog meer actie in zitten!

avatar van Tomtommer

Tomtommer

Wat een rotslechte en onmogelijke film! Amerika red - voor de zoveelste maal - het hachje van de wereld! Alles wordt herleid tot banale onzin.

Wat heb je nodig voor propaganda? Een heldhaftige president van Amerika, een sluimerend gevaar (marsmannetjes) en een ongelooflijke machtsontplooiing van het leger (met levensgevaarlijke vliegformaties tot gevolg).

Je vraagt je dan toch af of zulke films gesubsideerd worden door de Amerikaanse overheid?

Stom van mij om redelijke film te verwachten. Goh..., ik vond er niets aan. Het enige pluspuntje is dat de Belgen even vermeld werden. Ik hoop dat 'The Day After Tomorrow' beter zal zijn, maar ik vrees ervoor.

Eén schamel sterretje zal volstaan voor de moeite en knappe computereffecten.

avatar van Jordy

Jordy

Volgens mij neem je deze film een beetje te serieus...

avatar van flipsen

flipsen

je moet de film inderdaad niet te serieus nemen. Het is in ieder geval prima vermaak voor een avond: het ziet er goed uit (die ruimteschepen boven de stad zien er echt vet gaaf uit), als ze in area 51 zitten is het best wel even spooky met die alien , het is wel komisch op ze'n tijd als Will Smith een alien aircraft neerhaalt en die alien helemaal verrot schopt en uitscheld is heel grappig, vind dan weer . Maar ja,dat amerikaanse chauvinisme is wel een minpuntje, maar ik stoor me der niet echt aan.

avatar van Goodfella

Goodfella

Het viel mij ook op hoe goed de effecten geconserveerd zijn gebleven. Er zal wel meer gewerkt zijn met schaalmodellen etc. dan tegenwoordig, iig veel minder opvallend fake dan sommige huidige spektakelfilms.

avatar van Willem-Jan

Willem-Jan

Tomtommer schreef:

Eén schamel sterretje zal volstaan voor de moeite en knappe computereffecten.

Wie had de wereld DAN moeten redden... NEDERLAND? :S

Maar goed; USA maakt de film; USA redt de dag. Niet meer dan fair. (en misschien als het er op aankomt ook helemaal niet zo onrealistisch als jij denkt)...

Zwaar dope film. 3,5 *

Ik heb me toendertijd niet gestoord aan Will Smith maar nu zoudie een * minder krijgen alleen door die schrale neger...:)

avatar van Anatolia

Anatolia

Willem-Jan schreef:

die schrale neger...:)

Volgens mij probeer jij hier iets uit te lokken?

Ik kan me vergissen, maar volgens mij is dit niet de eerste opmerking over zwarten die jij maakt.

Als ik het fout heb, excuseer ik me...

avatar van Diesel

Diesel

Ik heb uit eerdere berichten ook gemerkt dat die Willem-Jan nogal een stroeve houding heeft tegenover zwarten.

avatar van Dionysos

Dionysos

Of hij houdt alleen van dikke negers, dat kan ook natuurlijk.

avatar van John Doe

John Doe

Goodfella schreef:

Dat is zeker zo, herinner mij 'the making of' nog. Witte huis bijvoorbeeld: schaalmodel. Zeker knap gedaan, explosies lijken bijvoorbeeld niet te klein.