Independence Day (1996)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 145 minuten / 153 minuten (special edition)
Geregisseerd door: Roland Emmerich
Met onder meer: Will Smith, Bill Pullman en Jeff Goldblum
Releasedatum: 3 oktober 1996
Bekijk via Disney+
Plot Independence Day
"Don't make plans for August."
Gigantische buitenaardse schepen komen richting de aarde, en hangen boven enkele grote steden. Nadat een poging tot communicatie met de aliens tot niets leidt, komt David Levinson (Jeff Goldblum) er achter dat de aliens in minder dan een dag aan zullen gaan vallen. Nadat de grote steden compleet verwoest zijn door de buitenaardse schepen besluiten de overlevenden terug te vechten met behulp van een buitenaards schip dat enkele decennia geleden op aarde is neergestort.
Capt. Steven Hiller
Constance Spano
Albert Nimzicki
Marty Gilbert
Jordy
De film is natuurlijk te belachelijk voor woorden, er klopt geen reet van en zit vol met domme momenten (miljoenen mensen zijn dood, maar als kijker moet je blij zijn dat een hond het op het nippertje overleeft). Maar ja, daar gaat het natuurlijk totaal niet om bij deze film. Leuke one-liners van Smith, een leuke opbouw van de film en vooral ongelofelijk indrukwekkende special effects maken een heleboel goed. 3 sterren.
dttom
Vreselijk Amerikaans(Wat zijn ze toch weer goed) maar wel aardige actie.
Treht
klotefilm totaal voorspeelbaar tot het einde special effects wel grappig maar het einde slaat nergens op
Jerome-B
Erg indrukwekkende special effects en een leuk, maar niet bijster origineel verhaal, een wel grappige Will Smith en wat leuke actie, maken dit een film die de moeite waard is om te kijken, ik moet alleen toch wel een beetje kotsten, van die Amerikanen, wat zijn het toch een stelletje nationalisten... ik geef Independence Day 3,5 ster.
Obiwannes
Echt een geweldig verhaal met ongelooflijke special effects. Met een ongelooflijke goeie Will Smith. Een van mij beste films allertijden op het vlak Science fiction. Ik vind de film best wel realistisch, het is wel mogelijk dat zoiets kan gebeuren, niet? (misschien niet helemaal...)
cornelis
"Independance Day is het verhaal van een invasie van Aliens op aarde. Deze verloopt vrij voorspeodig totdat Will Smith en Jeff Goldblum ze Windows 95 geven", las ik ooit ergens. Vond het erg vermakelijk, behalve die over-the-top scene van de president. Auw....
Obiwannes
Ja, dat vond ik ook wel een beetje te veel in de film. Maar ja, hij kan niet helemaal perfect zijn.
haagseharry
Volgens deze film swingen negers en stelen joden. Vol met vooroordelen dus!
BS
gewoon een helden-film.Natuurlijk erg goede special effects en aardig neergezet.Voor de actie-liefhebbers een goede.Maar met een hoop dingen die niet kloppen als je er echt overna gaat denken.niet doen dus en gewoon genieten. 3.5 ster
vliegtuig13
Ik vond hem echt waardeloos. Amerikaans, Amerikaans, Amerikaans. Will Smith maakt het er ook niet beter op.
Yak
heh, hij was vanavond op sbs en ik kon het gewoon niet laten. in mijn herinnering stond hij me nog bij als 'plat vermaak', maar het eerste half uur uitgezonderd (de entrée van de aliens vind ik wel erg goed) heb ik me voornamelijk geërgerd. de makers van deze film kunnen zichzelf en hun publiek toch niet serieus nemen?
Ralfke
- 2075 stemmen
Tjonge jonge, heb hem laatst gezien, maar wat heb ik er een spijt van. Flauwekul in het kwadraat.
Tonyvdb
Bekijk het eens zo : is een roetsjbaan of een achtbaan grote kunst ?
Nee, maar het is wel verdraaid prettig en je lacht je toch ook te pletter, na zo'n looping of zo.
Wel ...
**** 4 op 5 ****
Phooze
Precies de juiste stelling, hier was ik naar op zoek ! Ikzelf beleef films ook op deze manier (Al kan ik natuurlijk ook genieten van het sprookjesbos om maar even op dezelfde tour te blijven
pjotr
Maar geef toe ,deze film gaat écht helemaal nergens over. Wat dat betreft zijn er wel betere roetsjbanen...
Hobbes
bekijk het eens zo: als een achtbaan net zulke gaten en zulke grote fouten heeft als deze film vind je het dan ook prettig om er in te zitten?

Phooze

Leuke vergelijking, maar is natuurlijk volkomen belachelijk
Dan zou je elke keer moeten vrezen voor je leven als je een dvd in je speler stopt en op play drukt....
tegz
Leuke film, mooie special effects, grappige momenten en een super geluid. Een beetje jammer dat er zo`n sprookjes eind aan zit.

Independence Day: Resurgence
2016