Independence Day (1996)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 145 minuten / 153 minuten (special edition)
Geregisseerd door: Roland Emmerich
Met onder meer: Will Smith, Bill Pullman en Jeff Goldblum
Releasedatum: 3 oktober 1996
Bekijk via Disney+
Plot Independence Day
"Don't make plans for August."
Gigantische buitenaardse schepen komen richting de aarde, en hangen boven enkele grote steden. Nadat een poging tot communicatie met de aliens tot niets leidt, komt David Levinson (Jeff Goldblum) er achter dat de aliens in minder dan een dag aan zullen gaan vallen. Nadat de grote steden compleet verwoest zijn door de buitenaardse schepen besluiten de overlevenden terug te vechten met behulp van een buitenaards schip dat enkele decennia geleden op aarde is neergestort.
Capt. Steven Hiller
Constance Spano
Albert Nimzicki
Marty Gilbert
Bart Simpson
Wel een fout inderdaad. Die aliens kunnen wel satellieten overnemen, maar ze kunnen zich niet verdedigen tegen een virus. Vreemd.
AGE-411
Wie zegt dat ze zelf maar ook weten wat een virus is?
- 19752 berichten
De mens heeft toch ook niet altijd meteen een antwoord op een nieuw virus? Daarom loopt Norton Antivirus er ook altijd achteraan. De aliens in deze film hebben de mens gewoon onderschat.
BoordAppel
Inderdaad. Als technologische holbewoners inloggen op een alien supercomputer en nog een virus uploaden ook. Het is zo ongeloofwaardig dat de aliens er niet aan gedacht hebben.
- 19752 berichten
Tsja de hele film is een aaneenschakeling van zaken die niet kunnen, maar daarom is het nog wel een vermakelijke film.
Het is niet gemaakt om onze hersens eens even te kraken.
En buitenaardse wezens(waar ik overigens niet in geloof tot ik bewijs zie) hoeven toch niet perse op alle fronten veel verder te zijn dan de mensheid. De mens is ook niet echt een dom wezen. Dus ik vond dat deze film wel kon wegkomen met dit gegeven.
Ajax&Filmfreak
Ze moeten wel zo ver zijn om te reizen met lichtsnelheid, daaruit zou je kunnen concluderen dat ze verder moeten zijn dan wij.
Ajax&Filmfreak
Kijk of lees war of the worlds en je zult het begrijpen, of iemand die er verstand van heeft.
- 19752 berichten
Op dat vlak zijn ze verder dan wij ja. Met het inschatten van de vindingrijkheid van de mens wordt in de films over dit onderwerp vaak geen rekening gehouden.
Als een bepaald ras/dier/soort iets kan wat de mens zelf (nog) niet kan betekent dat niet dat die specie perse verder is. Die heeft de natuurlijke selectie en omgeving bepaald. Misschien zijn er op een andere planeet wel vreemde brandstoffen/krachtvelden of andere zaken die wij op aarde nooit zullen vinden(waardoor hele grote afstanden afleggen bijvoorbeeld wel mogelijk is) . Het is maar waar je in het universum geboren wordt hoe je je verder kan ontwikkelen he. En nogmaals ik geloof niet in aliens. Bring it on ET!
Nomak
En nogmaals ik geloof niet in aliens. Bring it on ET!
Miljarden sterrenstelsels en jij denkt dat dit de enige planeet is waar leven is?
- 19752 berichten
Zonder bewijs denk ik dat nog steeds ja. Jij weet 100% zeker dat er wel andere planeten zijn met leven. Het is voor mij net als het geloof. Zolang ik god niet van een wolk naar beneden zie komen bestaat hij niet en zolang ik zelf geen geest heb gesproken die uit de hel of hemel verslag komt doen bestaat dat voor mij ook niet.
Nomak
Hoe wil je daar bewijs voor hebben? Er zijn miljarden planeten, zo ver van ons af, dat kunnen we ons nog niet eens voorstellen. De kans is wel heel klein dat wij de enigen zijn.
Over God en het geloof kan ik je begrijpen, maar dat is een heel andere discussie. We praten hier over buitenaards leven. Iets wat tastbaar is. Iets heel anders dan God, of vergis ik me nu.
Als ik nu moet redeneren zoals jij dat doet, dan kan ik ook zeggen dat Maradona niet bestaat. Die heb ik namelijk ook nog nooit in het echt gezien.
AchmedATM
Er is zeker weten leven op minimaal een andere planeet. Maar dankzij de constante toename van entropie zullen we ze nooit tegenkomen. We zouden ze wel tegenkomen als opeens een planeet in ons sterrenstelsel bewoonbaar wordt en er leven komt (hoogst onwaarschijnlijk).
- 19752 berichten
De kans is aanwezig dat er meer leven is, maar ik wil eerst ET hier zien landen met zijn kornuiten. Dat is bewijs. Nu is het slechts een veronderstelling.
Over God en geloof is een andere discussie, maar ik haalde het aan omdat er gelovige mensen zijn die kennelijk door dit geloof geen bewijzen nodig hebben. Jij hebt kennelijk ook genoeg aan je geloof dat er meer leven is zonder dat jij daar bewijs voor hebt. Tot nu toe is er alleen maar bewijs dat er geen buitenaards leven is. Pas als ik ET zie landen zal ik mijn mening aanpassen.
Maradona bestaat en gelukkig maar, want was een schitterende speler die op tv zijn kunstjes liet zien en duizenden mensen zijn wedstrijden in het echt hebben gezien of hem hebben aangeraakt. Bewijs genoeg voor mij dat Maradona bestaat.
Maar toen je met Maradona kwam aanzetten en dat kennelijk op 1 lijn wil zetten met mijn vergelijking van aliens en god/geloof heb ik maar voor mezelf bepaald dat ik deze discussie niet verder met jou ga voeren, want dan gaat het niveau te snel omlaag.
- 19752 berichten
Met leven bedoel ik in deze discussie aliens he met hun vliegende schoteltjes zoals in independance day om een beetje ontopic te blijven. Dus ET-achtige gevallen of misschien slimmere mensen die er net zo uitzien als ons, maar kennelijk wel de technieken hebben om verre reizen te maken. Ik moet dat dus eerst zien en dan zal ik gaan geloven. 2 vliegen 1 in klap
judgepaddy
Het bestaan van buitenaards leven is rationeel beter te verklaren dan het bestaan van een god.
Waar water is kan, onder de goede omstandigheden leven zijn. IJs is een basis element in het heelal,......
Grappig trouwens dat de film Mars Attacks, bedoeld als parodie op jaren 50, 60, en 70 pulp sciencefiction films, heel veel raakvlakken heeft met deze film.
Wel grappig, twee films uit hetzelfde jaar.
Nomak
Tja, moviemafketel, er zijn ook duizenden mensen die beweren dat ze Aliens hebben ontmoet. Dat zou dan ook bewijs genoeg moeten zijn.
Maradona heb ik er alleen maar bijgesleept omdat jij zegt dat je enkel gelooft in dingen als je ze zelf hebt gezien of of ermee hebt gepraat. Simpele vergelijking vind ik dat. We hebben de beste man nooit ontmoet of aangeraakt, maar toch zijn we beiden overtuigd van zijn bestaan.
Nomak
Maar misschien zijn ze wel net zo intelligent als ons of zelfs nog slimmer. Maar dat wil nog niet zeggen dat ze de technologie hebben om zich tot hier te verplaatsen.
Ik heb het enkel over het bestaan van buitenaards leven. Ze hoeven daarom toch niet tot hier te geraken. Ook al zouden zij tegen de lichtsnelheid kunnen reizen, dan zouden ze ons waarschijnlijk nog niet kunnen bereiken omdat we praten over afstanden van miljoenen lichtjaren.
- 19752 berichten
Ik heb god of ET-achtigen beiden nog nooit geïnterviewd zien worden of 6 spelers zien passeren om daarna nog effies mooi te scoren.
Nomak
Maar ik heb getuigenissen gezien van mensen die ervan overtuigd zijn dat ze ontvoerd waren door Aliens die medische experimenten op hun hebben hebben uitgevoerd.
Maar dit gaat natuurlijk nergens heen, we dwalen af van het echte onderwerp.
- 19752 berichten
Die vent in independance day dacht ook dat die onderzocht was trouwens haha. Die speelde wel een vrij komische rol en de heldenroluiteraard. Ja we gaan het maar weer over de film hebben, maar daar heb ik verder mijn mening al wel genoeg over gegeven.
Nomak
Ik wou even reageren over jouw uitspraak over Will Smith.
Je kan duidelijk zien dat hij gegroeid is als acteur
Bedoel je dat hij in positief opzicht is gegroeid van The Fresh Prince naar deze film? Of bedoel je dat hij in latere films steeds beter is geworden?
Want zijn beste acteerprestatie ooit heeft hij volgens mij in The Fresh Prince neergezet. De aflevering met zijn vader, ergens in het vierde seizoen. Werkelijk klasse geacteerd, echt een memorabele acteerprestatie.
- 19752 berichten
Ja dat seizoen ken ik ook dat zijn pa hem mee zou nemen, maar op het laatste moment toch weer niet. Hij speelde zijn rol voor zo'n serie goed. Was toen ook helemaal gek van die serie. Kwam altijd rond 7 uur of zo op de zaterdag. Als filmacteur wat ik echt los zie van acteren in een comedy-serie is hij gegroeid. Independance Day vergeleken met films als The Pursuit of hapiness of Ali bijvoorbeeld laat een duidelijke vooruitgang zien in zijn acteren. Helaas zal ik hem altijd blijven zien als de flapoor-grapjas uit Belair.
Nomak
De rol van The Fresh Prince, daar zal hij wel altijd mee verbonden blijven.
Op het gebied van films vind ik The Pursuit of Happyness ook het beste wat hij heeft gedaan, daar acteert hij sterk. Al ben ik ook benieuwd naar Seven Pounds.
AchmedATM
Lijkt me wel leuk, zo een vervolg. Krijgen we eens te zien hoe de mensheid weer wordt opgebouwd.
JacoBaco
Ja,... totdat de Aliens weer komen.
Geen Will Smith zou iig alvast pluspunt 1 zijn.
Twee vervolgen? Wat moet je uitbreiden aan het ID plot vraag ik me af?
Alhoewel ik het wel tof vind, een grootschalige alieninvasie tegen de aarde met de techniek van vandaag de dag. 1996 is toch alweer 13 jaar terug he.
En JB, Smith wordt genoeg als personage die wel terug zal keren.
Independence Day krijgt twee sequels - FilmTotaal filmnieuws
Stephanovic
Ja,... totdat de Aliens weer komen.
Geen Will Smith zou iig alvast pluspunt 1 zijn.
Ik vind Will Smith juist prachtig in deze film, heerlijk over the top, toch een van mijn favorieten onder de acteurs.
neforce
Dit is echt een topfilm, al helemaal grijs gekeken, maar dat geeft wel aan hoe zo'n superfilm het is!
Zit ook met smart te wachten op het volgende deel!
Alleen al als die film begint, en de 'voortiteling' begint... dat galmt zo uber door je dolbyset!
Heerlijk!
Maar eerst 27e naar 2012
:D
sonyjh
heel het verhaal in deze film is fout

Independence Day: Resurgence
2016