Independence Day (1996)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 145 minuten / 153 minuten (special edition)
Geregisseerd door: Roland Emmerich
Met onder meer: Will Smith, Bill Pullman en Jeff Goldblum
Releasedatum: 3 oktober 1996
Bekijk via Disney+
Plot Independence Day
"Don't make plans for August."
Gigantische buitenaardse schepen komen richting de aarde, en hangen boven enkele grote steden. Nadat een poging tot communicatie met de aliens tot niets leidt, komt David Levinson (Jeff Goldblum) er achter dat de aliens in minder dan een dag aan zullen gaan vallen. Nadat de grote steden compleet verwoest zijn door de buitenaardse schepen besluiten de overlevenden terug te vechten met behulp van een buitenaards schip dat enkele decennia geleden op aarde is neergestort.
Capt. Steven Hiller
Constance Spano
Albert Nimzicki
Marty Gilbert
Baggerman
Wanneer de aliens ons eerder vinden dan wij hen, reken er maar op dat ze duizenden, zo niet miljoenen jaren verder zijn dan ons..
En dan nog plannen ze zo klungelig een invasie? Ze komen in deze film niet boven het niveau uit van een gemiddelde James Bond-schurk. Waarom ga je een dag wachten? Om het spannend te houden?
Lexcoaster
Ik snap nog steeds niet wat er grappig is aan een neger die een buitenaards wezen met een bepanserd omhulsel knock-out slaat. Die hele scene is zo'n beetje het slechtste wat ik ooit in een film gezien heb en vooral niet grappig.
Niet mee eens. Ik lag de eerste keer dat ik het zag dubbel.
movie fan
geweldige film , met zeer goede special effects , zelf voor nu . goede actie en goed acteerwerk , van alle acteurs . met een ook goed maar wel typisch amerikaans einde , 4.5 voor de entertainment en plezier , ook al zie je de film meerdere malen
AGE-411
En zo kom je tot de conclusie dat je hier nog niet op hebt gestemd.
Het verhaal is wat onrealistisch, maar dan met realistische personages, die ik allen de moeite vond.
De lange speelduur is zeker geen hindernis. Met elke seconde wordt wat aangevangen en er wordt wel een mooie spanning opgebouwd. (het einde zag ik eigenlijk niet aankomen)
wu-tang
ja ind ook nog een amerikaans einde maar dat heeft me voor deze ene x niet gestoordt ,
je wist aan het begin al dat je naar een amerikaanse propaganda film ging kijken !
echt klassiek verhaal , maar goed gebracht !!
Romanjeweetz
Vrij leuke film, leuke cast maar erg over the top amerikaans patriotisme erin verwerkt met als climax de president die in een straaljager gaat zitten.
Vinokourov
Dertien jaar geleden was dit de grote bioscoophit van 1996. Aliens komen in grote schepen de aarde bedreigen en Will Smith gaat het allemaal effetjes oplossen. Het is corny, maar o zo leuk om te zien, vooral Emmerichs preoccupatie om New York te verwoesten, maar ook die spectaculaire explosie van het Witte Huis.
Het einde is wel ontzettend
. Hele discussies kun je daarover houden, maar daarvoor heb je wel de ideale popcornfilm, die vele rampenfilms in de late jaren '90 heeft geïnspireerd.
Al DeNiro
In de bioscoop was ID4 gewoon heel indrukwekkend.
Helemaal als je toen nog tiener was.
De reusachtige schepen, de aanval op de grote steden, de luchtgevechten, de moederschip van de aliens.
Mijn interesse in de ruimte en of er daar leven is heb ik ook te danken aan ID4.
En inderdaad, door ID4 kwamen films als Armageddon, Deep Impact en Dante's Peak.
erik1677
Close encounters of the third kind eat your heart out.
This is the real shit!!!!!!!
Persoonlijk hadt ik dat toen dr tijd als slogan gebruikt maar ok.
Niet dat dat een slechte film was, maar vind deze toch stiekem weer een stukie beter.
Neem alleen de personages al wil smith als straaljager piloot, bill pullman als de president, een fabulueze rol van jeff goldblumm als
millieu bewuste onderzoeker, niet vergeten diegene wat zn vader speelt, echt fantastich.
De geflipte vliegtuig piloot randy quaid, de stripende vriendin van will smith en ga zo maar door.
Ook het verhaal neemt lekker rustig de tijd om zich op te bouwen.
En als dan uiteindelijk the aliens voor de dag komen zakt het verhaal niet in, wat bij veel films wel het geval is, denk aan eerder genoemde film, waar alleen het 1e uur superieur is.
dat blijft bij independence de volle film zo.
wat mij betreft de beste alien atack movie ooit gemaakt, en tevens ook de beste van roland emmerich, met godzilla op een goede 2e plaats
sinterklaas
Ik had deze al eens gezien in December 2001 kan ik me nog goed herinneren en toen vond ik het al een geweldige film. Nu 8 jaar later weer gezien op dvd en hij was nog steeds leuk en ook heerlijk over de top. Will Smith weet er weer eens een onserieuze film van te maken en er worden miljoenen dollars aan effecten en schade in het ronde gestrooit. Gewoon weer typisch zo'n Amerikaanse film. Naast Smith had ook Goldblum een mooie rol. De komst van de schepen zien der ook echt zo uit als: WTF?? Als je naar deze of The Day After Tommorow kijkt, zie je toch dat Emmerich de kijkers hun adem in weet te houden met zijn effecten. Helemaal overdreven was natuurlijk dat New York, LA en Washinton helemaal van de kaart geveegt worden door die schepen. Wat ook erg leuk was was dat gevecht tussen die ruimteschepen en die straaljagers en Will Smith met die half dode ruimte wezen. Welcome to Earth.
Ook de scene in de ruimte is erg tof en natuurlijk is het Wereld-probleem oplossen zo geregeld.
Independence Day valt zowat niet serieus te nemen maar is voor vermaak echt een must. Gewoon een over de toppe- Popcorn vermaak. Ook oogt het een beetje als een anti-film. Ik heb er in ieder geval na 9 jaar opnieuw van genoten.
RuStY NaiL
leuke film om een keer te zien,hij
is dan niet altijd even serieus, maar goed.
omdat will smith een rol in de film speelt is
de film ook weer wat leuker.ik geef hem 3sterren
IronHide
Ik heb gehoord dat er misschien een tweede komt, iemand wat meer informatie voor me.
sonyjh
Echt een geweldig verhaal met ongelooflijke special effects. Met een ongelooflijke goeie Will Smith. Een van mij beste films allertijden op het vlak Science fiction. Ik vind de film best wel realistisch, het is wel mogelijk dat zoiets kan gebeuren, niet? (misschien niet helemaal...)
lol
Fixi88
Leuke film die je ieder jaar wel weer een paar keer voorbij ziet komen. Echt een SBS 6 film. Toch is het niet vervelend.
Dennis Evahi
Echt een bagger film! Het begin is spectaculair en dan wordt het een grote melige zooi.
Al DeNiro

Jammer dat je het niet in de bioscoop heb kunnen zien in 1996!
Dat was pas een ervaring!
fredinho
- 2022 stemmen
Ja,dat was toen een super film om in de bios te zien. Het blijft een topper in z,n genre.
SnakeDoc
Wat betreft SF films is dit toch 1 van de betere!
Echt zo n film die je elk jaar wel weer een keertje kan kijken.
Verhaal is boeiend en spannend van begin tot eind. Tevens prachtige special effects!
4,5 wat mij betreft!
Fryce
Blijf het een leuke film vinden, maar moet zeggen dattie wel erg overdreven is en dat het einde niet echt realistisch is ... doel ik niet op het buitenaardse leven maar meer op het plotseling weg zijn darvan.... En thet is allemaal wel erg amerikaans .... Voor de rest... prima film .... maar moet mijn score wel even aanpassen.
moviemafketel
- 19752 berichten
Net weer eens even gekeken. Uiteraard weer het patriottische Amerika dat de wereld moet redden, maar ik vind dit net als Armageddon een hele leuke film om naar te kijken. Heel vet moederschip, aliens zien er ook gewoon mooi uit en de personages zijn goed gekozen.
Ik ga ook niet beoordelen op de soms afgeraffelde verhaallijntjes in het grote verhaal. De president en dochter lijken erg snel over de dood van de presidentsvrouw heen bijvoorbeeld
Ook gaaf om te zien dat de aliens werkelijk maar voor 1 ding zijn gekomen en dat is de uitroeiing van de mens. Absoluut geen geweten.
De humor voor Amerikaanse begrippen zat soms ook wel goed.
Het was al weer jaren geleden dat ik deze film voor het laatst zag, maar ik vond hem in het jaar 2009 ook nog zeer goed te kijken.
Bart Simpson
Een goede Sci-Fi film. Er gebeurd lekker veel en het verhaal is ook wel leuk. De acteerprestaties kunnen er ook wel mee door. Verder zijn er briljante special effects en alles is ook prachtig uitgewerkt. Jammer dat Will Smith als 1e genoemd staat bij de hoofdpersonen, hij had namelijk niet zo'n grote rol. Volgens mij zie je hem het eerste halfuur niet eens. Verder kwam de ''Kamikaze'' aanval te kinderachtig over en dat vind ik toch wel een minpunt.
- Acteerprestaties: 3.0*
- Special Effects: 4.0*
- Verhaal (film zelf): 4.0*
- Overig: 3.0*
---
Totaal: toch wel een mooie 3.5*
moviemafketel
- 19752 berichten
Dat van Will Smith viel mij ook al zo op. Had dat ook anders in mijn herinnering. Maar ja, als je nagaat dat hij in 1990 met Fresh Prince of Bel Air begon, dan is een rol in zo'n grote film als Independance Day sowieso al een dooropener he. Je kan duidelijk zien dat hij gegroeid is als acteur, maar zal nooit fan van zijn werk worden.
Nou, je kan niet ontkennen dat Smith niet 1 van de hoofdpersonages is toch. Hij wordt alleen pas na een half uur geintroduceerd.
Bart Simpson
Ja, maar je ziet hem niet zo vaak, maar hij staat wel als 1e genoemd bij de hoofdpersonen en dat klopt niet vind ik.
Don MN
Hmm, als iemand zegt: "Independence Day, noem de eerste acteur die in je opkomt." Dan zal je vaak Smith als antwoord krijgen.
judgepaddy
Zucht
Small world, huh?!
kom op zeg.
Een superieur buitenaards ras zonder
En dan nog het mierzoete sentiment, het Amerikaanse patriotisme en de stoere cliché quotes waarmee je constand plat wordt gegooid:De president:
Maar goed, ik heb wel weer gelachen,....
AGE-411
Een superieur buitenaards ras zonder Firewall
Daar kan ik enigsinds nog inkomen. Als ze op hun thuisplaneet geen hackers hebben die virussen maken etc.
judgepaddy
lol
Nou vooruit dan maar.
Het waren toch "ruimtenomaden", die vergeleken werden met sprinkhanen, die van planeet tot planeet trokken?
Maar dan nog hadden ze toch vooraf, de aarde niet zo goed bestudeerd lijkt me.

Independence Day: Resurgence
2016