• 9.379.018 stemmen

The Pianist (2002)

Drama / Oorlog | 150 minuten

Genre: Drama / Oorlog

Oorsprong: Frankrijk / Polen / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Roman Polanski

Met onder meer: Adrien Brody, Thomas Kretschmann en Frank Finlay

IMDb beoordeling: 8,5 (1.002.313)

Gesproken taal: Engels, Duits, Russisch en Pools

Releasedatum: 28 november 2002

Plot The Pianist

"Music was his passion. Survival was his masterpiece."

Op 23 september 1939 speelt de jonge pianist Wladyslaw Szpilman voor de radio 'Nocturne in d-mineur' van Frédéric Chopin. Door het lawaai van de bombardementen kan hij zichzelf nauwelijks horen. Een halfuur na afloop van dit optreden wordt de zaal van de Poolse omroep geraakt en is de radio definitief uit de ether. De gevolgen van de bezetting voor Warschau zijn afschuwelijk: het getto, de joodse opstand, de deportaties. Maar terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, tracht Szpilman te overleven in de gehavende stad. Hij krijgt daarbij hulp van Poolse verzetsstrijders.

Władysław 'Władek' Szpilman

maar toen was ik 11..

haha

avatar van gortdroog

gortdroog

Geniale oorlogsfilm, zeer meeslepende film met een beauty van n rol van Brody. 4.5*

avatar van QuidQuoPro

QuidQuoPro

Vreemd, ik vond het een erg magere film. Hoewel het verhaal op zich indrukwekkend genoeg is kon de film me niet boeien. Ook het camera werk houdt niet over. Film pakte me gewoon niet, terwijl andere films over dit onderwerp dat wel deden. Mischien is dit onderwerp ondertussen te uitgekauwd. Kon Schindlers List in ieder geval beter waarderen.

avatar van minjatje

minjatje

Echt een mooie film. Blijft één van m'n favomovies.

briljante, prachtige film, erg indrukwekkend.

niets over te zeggen

avatar van haagje2002

haagje2002

Een film die ik al wat langer geleden gezien heb en die me altijd bij is gebleven. Je moet van het oorlogsgenre houden om deze film werkelijk te kunnen waarderen, maar als dat het geval is zal deze film je absoluut niet teleurstellen. Alles is erg werkelijk weer gegeven en ik krijg altijd een erg nederig en verwend gevoel van dit soort films. Al met al een aanrader! 3.5

avatar van PollyPeachum

PollyPeachum

Net op dvd gezien en erg onder de indruk.

Een "echte" film en niet doorspekt door "hollywood-nonsens".

Een film die iedereen moet zien en die iedereen hopelijk aan het nadenken zet!

Mooi spel, geweldig camerawerk en geen flauwekul.

avatar van jimbo_koda

jimbo_koda

Hoe heet die vriendin van hem ook alweer?(spilzman)

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

na schindlers list gezien te hebben wil ik deze film ook wel eens zien maar het gaat blijkbaar toch over iets heel wat anders blijkbaar of ben ik mis?

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Wel ongeveer hetzelfde onderwerp, maar beide films bekijken het van een heel andere kant.

avatar van Lucasje0

Lucasje0

Dit is mijn mooiste film ooit! Deze film zet je echt aan het nadenken , helemaal toen ik hoorde dat Władysław Szpilman dit echt allemaal heeft meegemaakt. 2 jaar na zijn dood werd deze film uitgebracht. Deze film is veel beter dan Schindlers list

Deze film moet je gewoon een keer hebben gezien

avatar van timburton

timburton

Echt een prachtige film, je wordt er niet bepaald vrolijk van maar was weel zeer interessant om te zien.

Als ik niet wist dat dit verhaal waar gebeurd was dan had ik gedacht: Ja, ja...

Want, lieve help, wat heeft die man veel geluk gehad! Zo iemand heeft God aan zijn rug hangen als je het mij vraagt.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Een zeer mooie film die op je netvlies gebrand blijft. Helemaal omdat hij waargebeurd is.

Kortom zeer goede film, beter dan Schindler's List naar mijn mening!

avatar van _Lennard_

_Lennard_

Ge-wel-dig!!

Echt een briljante film, meer heb ik niet te zeggen.

5 sterren uiteraard.

avatar van nele

nele

Heel aangrijpende film. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem niet volledig heb gezien, ik heb namelijk een stuk gemist omdat ik het echt niet meer kon aanzien. Het gaat hier over het stuk waarbij er brood op de grond valt en dit brood opgegeten wordt vanop de grond. Dit vond ik echt verschrikkelijk, op zich klinkt het niet zo erg, maar als je dit ziet in de film is het zo erg! Acteerprestaties zijn echt schitterend evenals het verhaal.

welverdiende 5*

Robien

Hele mooie film.

avatar van Orginaltee

Orginaltee

Maandje terug gekeken en ik snap niet wat iedereen hier zo goed aan vind. Op het begin kon de film mij nog boeien maar later begon het enorm langdradig, waardoor ik onzinnige stukken ging doorskippen.

Als ik eens niets te doen heb zal ik deze film maar is herzien (het was dan ook wel laat op de avond) aangezien hij zo'n hoge waardering heeft. Het ligt niet aan het genre in ieder geval, ik vond Schindler's List een schitterende film.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

1*, hopelijk voor korte tijd.

Mja dit zijn geen films die je ff ergens tussendoor of nog even snel voor bijv. het slapen gaan kijkt. Hier moet je echt goed voor gaan zitten.

Kijk hem nog maar eens en neem er dan de tijd voor, ik weet zeker dat je je mening herziet

avatar van _Lennard_

_Lennard_

1*, hopelijk voor korte tijd.

Het is een film waar je de tijd voor moet nemen, en niet, zoals gezegd, 'effies tussendoor' moet kijken.

Je moet de beelden + verhaal op je laten inwerken, en de film niet (enkel?) voor de actie, heldhaftigheid, spanning en sensatie kijken.

avatar van Savatage

Savatage

Knappe film. De film heeft ongeveer hetzelfde thema als Schindlers list, maar laat het toch op een iets andere wijze zien. Ik denk persoonlijk dat deze film een meer realistisch beeld geeft van hoe het er werkelijk aan toeging voor de Joden in die tijd.

avatar van Infected_

Infected_

Deze film heb ik ook eens op tv gezien. Een van de betere films die ik heb gezien. Ik vond het wel zielig wat ze met die opa deden.. xD

Denk dat ik hem toen heb opgenomen , ook nog maar eens opnieuw bekijken.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Indrukwekkende film, grandioos. Nog iets beter dan Schindler's list.
Die oorlogsverhalen van mijn vader kwamen allemaal terug boven.

De beste scène op het einde van de film: het stukje pianospelen voor de Duitse officier., echt ontroerend.

Minotaures

Geweldig! Ik vind The Pianist werkelijk schitterend, mooie film die je doet nadenken over WW2, toch knap gemaakt. Ook ik vind het zielig dat de officier overlijdt, maar zoals sommige mensen vermelden als onterecht, zeg ik helaas, dat het terecht was. Want namelijk hij blijft een officier voor de DUITSERS, en dus is hij ook tegen Joden etc, maar bespaart Spzellman dit, vanwege z'n pianokunsten. Zelf vraag ik me 2 dingen af:

- In de tram bij het gedeelte van de duitsers zat een man een krant te lezen, hij leek aardig op Hitler, was dat hem misschien? Want Wladek's blik veranderde ook.

- Als Wladek boven in z'n schuilplaats zit, bij die huis met die piano, hoor je gespeel met de piano, en Wladek zat ook verdacht te luisteren ernaar. En dan komt hij beneden, en na die inciddent zag hij de duitse officier, was het misschien de officier zelf die het speelde of was het een achtergrond muziekje?

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Minotaures schreef:

Dit was volgens mij Hitler niet, de man leek ook ouder en hij had wel een Hitler-snorretje.

Tweede vraag : ik denk achtergrondmuziek.

lucdecoster schreef:

Tweede vraag : ik denk achtergrondmuziek.

Ja, hij is misschien ook niet zo bewaakt, maar over dat muziek ben ik niet zo zeker.

Minotaures schreef:

Ooh ja dit is waarom ik me twijfels heb :

Toen ze binnenkwamen zodat hij het nummer kon spelen lagen z'n hemd en hoed al op de piano

avatar van nele

nele

Ik heb 'm al een tijdje geleden gezien. Nuja, gezien is een groot woord. Ik heb denk ik de helft gezien. Ik vond hem zo erg, dat ik gewoon niet meer kon kijken, dus ben ik gestopt.

ik heb gekeken tot en met een man zijn eten van de grond begon op te eten, daar kon ik echt niet tegen, ik moest gewoon wenen omdat ik dit zó erg vond. Schitterende acteerprestaties, één van de beste films die ik ooit gezien heb...

avatar van wo2-Freak

wo2-Freak

1*, hopelijk voor korte tijd.

Kun je ook zeggen wat je slecht vond????

Je kunt naar de lengte van de film kijken en dan zeggen te langdradig terwijl je hem misschien niet eens hebt? Of niet eens gezien hebt? Kun je ook zeggen welke stukken je onnodig vond?