Genre: Drama / Oorlog
Releasedatum: 28 november 2002
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Pianist
"Music was his passion. Survival was his masterpiece."
Op 23 september 1939 speelt de jonge pianist Wladyslaw Szpilman voor de radio 'Nocturne in d-mineur' van Frédéric Chopin. Door het lawaai van de bombardementen kan hij zichzelf nauwelijks horen. Een halfuur na afloop van dit optreden wordt de zaal van de Poolse omroep geraakt en is de radio definitief uit de ether. De gevolgen van de bezetting voor Warschau zijn afschuwelijk: het getto, de joodse opstand, de deportaties. Maar terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, tracht Szpilman te overleven in de gehavende stad. Hij krijgt daarbij hulp van Poolse verzetsstrijders.
Władysław 'Władek' Szpilman
Halina Szpilman
Jurek
SS Slapping Father
troy31
even een berichtje voor bernie,
je had er nog makkelijk bijgekund. zondagochtend blijkt voor een aantal mensen toch te vroeg en de eerste drie rijen waren leeg. dus volgende keer, als je niet op tijd zou zijn, ga op de bonnefooi naar een voorpremiere, de hostess is vriendelijk en wij konden er gewoon met z'n vijven in al hadden we 4 kaartjes.
nu de film. eigenlijk schieten woorden een beetje tekort. ik moet m nog laten bezinken. hij heeft veel indruk gemaakt. de wrede kant van de oorlog kwam sterk naar voren, nou is oorlog altijd wreed, maar ik denk dat jullie wel begrijpen wat ik bedoel.
ik geef 4,5 sterren maar misschien verandert dit nog.
Tonyvdb
beter dan Schindler's list, definitely !
neo
ja en nee. beiden films gaan over de gruwelen van de duitsers tegen de joden en spelen zich af in de ghetto. maar deze film is veel persoonlijker doordat echt maar 1 karakter centraal staat en continu gevolgd wordt. een deportatie scene vond ik bv in the pianist veel indrukwekkender en harder.
Wolkenmeter
The Pianist vind ik ook veel beter dan Schindler's List. Spielberg had vroeger trouwens aan Polanski voorgesteld om Schindler's List te regisseren, maar die heeft toen geweigerd.
petey
- 1901 berichten
Zeer indrukwekkende film, ik ben nu uren later nog helemaal onder de indruk. Naast de scene die Neo beschrijft was ik ook helemaal stil van de scene waarin die man in de rolstoel zonder pardon uit het raam wordt gekieperd, het benam me echt de adem
Yak
Het regent 4,5'en en 5'en voor deze film! Ik denk dat ik maar eens vooraan in de rij ga staan wanneer hij in de bioscopen gaat draaien!
Kleintje
Pakkende film. Blijft ook weer hangen. Helaas dat we moeten zeggen dat het een waar gebeurd verhaal is...
FisherKing
Roman Polanski heeft zelf ervaring met de Poolse Getto in Krakow. Zijn moeder kwam nooit terug. Na deze film begrijp je waarom.
Ik heb vele documantaires gezien en zo van de Joodse Getto. Deze film verslaat alles.
Ik heb gezocht naar foute punten in de film en kon ze niet vinden.
Deze film is het allergrootste en imponerendste verhaal over de jodenvervolging.
Het begin van de film is gewoon magisch: nooit eerder gezien....
We zien niet wat we willen weten... Polanski heeft hier hetzelfde thema als in Repulsion en Le Locatair.....
Immens gefocust op een persoon....The Pianist.... Hij laat vele verschrikkelijke delen zien.... Maar Adrian Brody blijft overleven... waarom...? Omdat de goden hem gunstig gezind zijn...? Verschrikkelijk, de wreedheden, maar Polanski weet hier een hoger Niveau op te bouwen.
Roman Polanski's Magnus Opus....
Tonyvdb
Roman's Polanski's Magnus Opum....
Is trouwens helemaal waar wat je zegt !
Tonyvdb
lijkt er trouwens op dat we binnenkort een nieuwe Top 100 nr.1 gaan krijgen, en terecht !(op IMDB haalt ie ook 8,7)
IamBernie
gimli f
Lijkt me een erg mooie film...
Vreemde vraag hoor, maar: kan ik deze film ook zien in de gewone bioscopen (in Brabant b.v.), of moet ik er voor naar een filmhuis?
In Eindhoven draait de film a.s. donderdag in Rembrandt (20:00).
Thanks.
Redelijk dichtbij, al prefereer ik Tilburg of Breda. Ik zal eens kijken in de blaadjes.
Normaal bezoek ik niet snel een bios of filmhuis, maar dit lijkt me een bezoek wel waard!
Yak
Het wordt MovieMeter-gewijs nog spannend voor deze film. Als de punten die worden toegekend zo hoog blijven kan hij, na de landelijke release, zo op één in de top 100 binnenkomen.
lindastuurman
Volgens mij is deze film moeilijk slecht te vinden. Ik heb hem gezien en het acteerwerk is zeer goed. De personages komen zeer echt over, waardoor je een gevoel van werkelijkheid krijgt.
Het verhaal wordt nooit ongeloofwaardig, wat bij dit onderwerp van groot belang is, imo.
Ik vind deze film beter dan Schindlers List, wat toch heel lang 1 van m'n favoriete film is geweest.
Geen 5 sterren vanwege OHP. (deze zin zal later geëdit worden, omdat ie binnenkort 5 sterren wordt)
Tonyvdb
waarom nu geen 5 sterren ?
Ja vreemd. Het is toegestaan om meerdere films vijf sterren te geven.
FisherKing
Ik zag vandaag van iemand een opsomming met beste oorlogsfilms en zo. Nou; die vallen in het niet bij deze film die alle verdere oorlogsfilms bijna overbodig maakt. Bovendien is The Pianist ook een bijzonder actueel gegeven. Wat te denken van de Getto's van de Palestijnen bijvoorbeeld ?
Ik kan me voorstellen dat sommige mensen wat bedenktijd willen voor de waardering. Mij blijven de beelden door het hoofd spoken...
narva77 (crew films)
Ik word ook steeds benieuwder. Ik vrees dat ik toch nog ff moet wachten...
FisherKing
In dit geval zou ik niet wachten Narva.
Kom eigenlijk niet graag in Bioscopen maar voor deze film zou ik graag 400 km rijden. (of meer)
Waarom dan ? Ik heb even op belbios.nl gekeken. In de volgende steden draait de film: Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Wageningen.
FisherKing
Voor de liefhebbers van Chopin ongeevenaard !
gimli f
Yes, hij komt in Breda? Dan ga ik zeker kijken binnenkort (zal begin volgende week pas kunnen)!
Voor mij een experiment, want ik bezoek bijna nooit bioscopen, en zeker niet die in Nederland.
Maar iets zegt me dat dit een bezoekje wel waard is.
Ik ga snel even kijken waar en wanneer ie draait in Breda...
Even gekekekn
Ik wordt gek. Op internet staat (nog) niets over deze film in Breda. Een of andere filmwijzer (via startpagina) verteld dat deze film nog alleen in Leiden en Groningen draait...
Nog maar even verder zoeken dan, of klopt die info?
Waar woon je dan, als ik vragen mag.
gimli f
Waar woon je dan, als ik vragen mag.
In Breda dus... (soms ben ik te vinden in Zeeland, en in Tilburg...).
Beschouw me maar als een Zuid-Nederlander ofzo, een Zuiderling.

Daar zit muziek in: De meest tot de verbeelding sprekende muzikale biografieën

Waargebeurde WOII-film 'The Pianist' van Roman Polanski verdwijnt later deze maand van Netflix

Amazon Prime Video verwijdert deze ijzersterke titels zeer binnenkort uit het aanbod

De drie beste films met een hoofdrol voor Adrien Brody

The Green Mile