Genre: Drama / Oorlog
Releasedatum: 28 november 2002
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Pianist
"Music was his passion. Survival was his masterpiece."
Op 23 september 1939 speelt de jonge pianist Wladyslaw Szpilman voor de radio 'Nocturne in d-mineur' van Frédéric Chopin. Door het lawaai van de bombardementen kan hij zichzelf nauwelijks horen. Een halfuur na afloop van dit optreden wordt de zaal van de Poolse omroep geraakt en is de radio definitief uit de ether. De gevolgen van de bezetting voor Warschau zijn afschuwelijk: het getto, de joodse opstand, de deportaties. Maar terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, tracht Szpilman te overleven in de gehavende stad. Hij krijgt daarbij hulp van Poolse verzetsstrijders.
Władysław 'Władek' Szpilman
Halina Szpilman
Jurek
SS Slapping Father
Jordy
ik dacht vanochtend al toen ik het nieuws keek, wie zal 'm vannacht toegevoegd hebben
Tonyvdb
Ik kijk geweldig uit naar deze, zou wel eens Polanski's ultieme meesterwerk kunnen zijn ...
Ik Hoop het Tony !
sydney
Vanavond in Hasselt gezien. Woooooow!!! Polanski hoort nu ook tot één van mijn favorieten. Regie, verhaal, acteerprestaties in deze film: allemaal een 10.
wpstolk
Heb een stukje gezien: echt zeer indrukwekkend. Zou wel eens de film van het jaar kunnen worden. Op IMDB een 8,6 (met -moet ik erbij zeggen- 99 stemmen)
tom
Wolkenmeter
Onmogelijk om niet onder de indruk te geraken. Erg knap ook hoe Polanski de transformatie van Warschau onder de Duitsers laat zien zonder daarbij de personages uit het oog te verliezen.
Tonyvdb
ga deze straks zien ... verwachtingen zijn hoog gespannen
FisherKing
We hebben DRIE 5-en. Heb je ook een motivatie waarom, graag.
FisherKing
En Belgie loopt weer voor.... Zitten ze in Nederland soms te slapen...
Tonyvdb
Indrukwekkend ... verhaal, sfeer, Adrien Brody, beelden, ... misschien 5 een beetje overdreven (was net terug vd bios), slaap er nog een nachtje over, maar toch minstens 4,5 hoor !
't Is net zo vaak andersom hoor. Ik kijk wel eens op de Belgische teletekst in de filmrubriek. Zitten een boel films tussen die hier al lang gedraaid hebben.
sydney
Ik ga bijna altijd in België naar de bioscoop. Het ontloopt elkaar normaliter niet veel. Hoogstens een paar weken, uitzonderingen daargelaten. De ene film komt eerder in NL uit, de andere film komt eerder in B uit. Je kunt er géén pijl op trekken.
Wolkenmeter
Vroeger kwamen zowat alle grote films eerder in Nederland uit, maar ik heb de indruk dat de situatie flink veranderd is ten voordele van België, al moeten wij bijvoorbeeld nog wel tot 16 oktober wachten op Signs.
Kazuyuki
- 2068 stemmen
Schrijnende film. Heftig scenes, vooral in de ghetto. Ook heel grappig, wederom oorlog met humor. Maar geen meesterwerk.
dttom
Erg indrukwekkend, meer woorden zal ik er maar niet aan vuil maken.
FisherKing
Dit gaat dus een van de films van het jaar worden... Ben ik blij dat ik zondag een kaartje hebt.
IamBernie
Tuurrrrlijk Fk, wrijf het er nog maar ff lekker in. *kuch*lamer meeting*kuch*

neo
de trailer is al heel erg indrukwekkend. werd er helemaal stil van.
Woorden schieten tekort om deze film te beschrijven.
Meesterwerk. Verplichte kost voor elke filmliefhebber!
neo
enorm indrukwekkend meesterwerk van polanski. de film is enorm realistisch (de manier waarop de ghetto wordt laten zien en perfect is nagebouwd), adrien brody is fantastisch als the pianist, de film bevat indrukwekkend en gruwelijke scenes en zoals altijd weer prachtige muziek van wojiech kilar, die ook de score van polanski's ninth gate heeft gedaan. de scene waarin uit een rij een paar mensen worden gekozen en op de grond moeten gaan liggen en doodgeschoten worden en waarbij bij het laatste slachtoffer het magazijn van de soldaat leeg is, is enorm emotioneel. de deportatie scene is erg goed. de suisende oren scene waarin brody na de aanval van een tank zowat verdoofd is eveneens prachtig
gaat dat zien!!! 5 sterren
Goodfella
Is dit te vergelijken met Schindler's List? Waar hebben jullie de film gezien, trouwens?
(Goodfella is inmiddels razend benieuwd geworden...)
Preview georganiseerd door de VARA. Schindler's List (nog) niet gezien.

Daar zit muziek in: De meest tot de verbeelding sprekende muzikale biografieën

Waargebeurde WOII-film 'The Pianist' van Roman Polanski verdwijnt later deze maand van Netflix

Amazon Prime Video verwijdert deze ijzersterke titels zeer binnenkort uit het aanbod

De drie beste films met een hoofdrol voor Adrien Brody

The Green Mile