• 9.379.584 stemmen

El Laberinto del Fauno (2006)

Fantasy / Drama | 118 minuten

Met onder meer: Ivana Baquero, Sergi López en Doug Jones

Gesproken taal: Spaans

Releasedatum: 26 april 2007

Plot El Laberinto del Fauno

"What happens when make-believe believes it's real?"

In 1944, na de zege van Franco, verhuizen de 12-jarige Ofelia en haar zwangere moeder naar een landelijk gebied in Noord-Spanje, waar ze bij Ofelia's strenge en keiharde stiefvader Kapitein Vidal komen wonen. Met zijn leger vecht de meedogenloze Vidal tegen de rebellen die in de bossen leven. In deze barre omstandigheden ontmoet Ofelia op een nacht een mysterieuze faun. Deze vertelt haar dat ze eigenlijk een prinses is en dat ze zich kan bewijzen als ze drie belangrijke opdrachten uitvoert.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

AddictedToMovies schreef:
Mexicaanse of Spaanse films zijn mij totaal vreemd, tijd om er aan te beginnen dus. En ja, zeker een geslaagde film. De film weet drama en fantasy uitstekend te combineren en nam me helemaal mee. Wat knap is, als je nou eigenlijk bedenkt waar je naar zit te kijken. Een slechterik en een sprookjeswereld. Dit klinkt negatief, maar de film weet het heel goed te brengen. De mooie, sfeervolle beelden, de muziek en de acteurs creeëren een geweldige, duistere, sprookjessfeer. Sergi Lopez zet de door-en-door slechte Captain goed neer, het meisje Ivana Baquero speelt ook uitstekend, evenals de rest van de cast. De drama (gezin en oorlog) is sterk en aangrijpend, en het sprookje wist me helemaal in te pakken. Ook een mooi einde, waardoor je de film op je eigen manier kan invullen. Hele goede regie, acteerwerk, settings, muziek, alles is helemaal in orde. Een film met zowel drama, oorlog en fantasy. Een aparte, maar pakkende combinatie.

Nog even over het einde, Als je het opvat als een sprookje met alle wezens die echt bestaan enzo, heeft het een heel goed 'en ze leefden nog lang en gelukkig' einde, terwijl als je het opvat als een reeële film met een fantasievol meisje, heeft het een verschrikkelijk einde. Mooi contrast van sprookje en real world!

Don MN

Deze film biedt zeker genoeg om over na te denken, binnen en buiten de film om. Moet je er vrede mee hebben dat Ofélia zelf dit toch wel als uitkomst ziet? Het laat mij met een dubbel gevoel achter.

Die sprookjeswereld wordt beschreven als een plaats zonder pijn en geweld, maar alleen die gedachte maakte haar gelukkig. Om daar uiteindelijk terecht te komen moet ze opdrachten uitvoeren waar ze haar angsten moet overwinnen en zelfs haar verlangens onderdrukken. Toch redelijk aardse 'lessen', komt je natuurlijk ook bekend voor. Je gaat naar het hiernamaals of de hemel als je je 'goed' gedraagt.

Het mooiste is natuurlijk hoe schuld en onschuld in de vorm van de kapitein en het meisje tegenover elkaar staan op het einde.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

AddictedToMovies schreef:

Nog even over het einde...

Inderdaad zeg, dat maakt het nóg mooier.

avatar van Tigerlily81

Tigerlily81

Prachtig van begin tot einde!

Een donker sprookje, duister, intrigerend, apart.

Heel mooi gemaakt en goed geacteerd. Een topper!

't Is al lang geleden, 'k ga die nog eens bekijken zi

avatar van Film Pegasus

Geen idee wat ik van de film moest verwachten. Het idee van Pan en een fantasiewereld sprak me niet onmiddellijk aan, maar toch wou ik de film een kans geven. Guillermo del Toro heeft me al meer pleziert en enkele teasers uit de film vielen best wel mee. Ik heb er in elk geval geen spijt van. Een mooi rustig verteld sprookje dat niet geforceerd overkomt. Een probleem dat bij sommige fantasiefilms wel eens voorvalt. Geen overdosis gelukkig, maar een harde wereld met een soort vluchtheuvel voor fantasie. Ook ruimte voor een lach en een traan met de nodige spanning waar tijd voor genomen is. Zo is de film meer geworden dan een 'ooohhh'-moment voor mooie beelden, maar ook een stevig verhaal dat boeit tot het einde. Misschien bij herziening de volle 5, maar toch even laten bezinken. Ik heb er in elk geval van genoten.

avatar van beaster1256

beaster1256

mijn dvd telt 282 minuten? klopt dit ?

magisch mooie film , dat wel!

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Dat is de speelduur film + speelduur extra's.

avatar van bloodymagic

bloodymagic

Ik vind het een beetje een kinderachtige poging tot horror film. Vond hem wel mooi maar zeker niet bijzonder. Te hoog in de toplijsten als je het mij vraagt.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

bloodymagic schreef:

Dit is geen poging tot horror, maar een geniale combinatie van fantasy en drama.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Inderdaad deze film is ook helemaal niet als horror bedoeld maar net wat Wyatt earp zegt een combi van fantasie en drama en idd geniaal in mijn ogen

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Hoe kan nu iemand denken dat deze film wordt bedoeld als een horrorfilm? Zo iemand denkt toch serieus niet goed na. Ik ben het helemaal eens met Wyatt Earp en McDaktari.

avatar van decicco

decicco

Ik ben nu van plan om geen trailers en andere dingen te bekijken van een film die ik diezelfde avond nog wil zien. Ik had weer enorme verwachtingen van deze film met een geweldige fantasy-wereld etc.

Ik vond het jammer dat er niet meer van die geweldige wezens in voor kwamen. Het verhaal was wel super mooi heb zeker van de film genoten, alleen het begin was nogal langdradig. Voor de rest een prachtige film maar toch weer net niet die vijf sterren.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Prima film met 2 verhaallijnen, mooi in beeld gebracht en zeker goed geacteerd.

Niks mee dus vandaar de hoge notering in de top 50

avatar van SaViBo

SaViBo

Een van de beste films die ik ooit heb gezien tot nu toe. Ik ben het eens met wat er allemaal onder mij staat, dus wil ik even iets anders aankaarten. Het geweld in deze film vond ik precies goed, ik weet niet of jullie dit ook is opgevallen, maar dit vond ik wel iets unieks aan deze film. Niet het normale amerikaanse "gehouw" of "martial arts" gebeuren(logisch, maar toch). Elke scene met geweld erin vond ik zeer memorabel Met die fles, dan weet je direct wat voor man die kapitein is, die marteling, zeer indrukwekkend en zielig, en natuurlijk de "wang-scene" waar ik toch om moest lachen. Dit alles plus nog veel meer verdiend een dikke 4.5

avatar van kMal

kMal

Prachtige film. Erg origineel en de muziek is heerlijk.

avatar van wwelover

wwelover

Heerlijke film, met een verhaal dat mij heel erg aanspreekt. Mysterie en fantasy. Geen foute Hollywood toepassingen, erg verrassend. Veel mooie special Effects. Je bent van begin tot het eind geboeid door de 2 verhalen (het meisje in de 'echte' en het meisje in de 'magische' wereld). Daarnaast is het nog een best creepy film, met name de tweede proef vond ik onwijs spannend gebracht. Ook de gevechtsscenes zijn erg mooi in beeld gebracht. Ik kan wel stellen data dit een topfilm is.

En we mogen vooral niet vergeten wat een geweldige score deze film heeft, ga hem zeker aanschaffen. Zo heerlijk mysterieus. Del Toro is echt een onvoorspelbare regisseur. Zeker als je dit met Hellboy vergelijkt.

Sterke cast ook. allemaal Spaanse voor mij onbekende sterke acteurs. Zeker de jonge Ivana Baquero schitterde echt, gaan we nog veel van horen denk ik. En Sergi López speelde sterk. Ook Doug Jones als de Faun was goed.

avatar van ApoJapo

ApoJapo

Viel erg tegen. Het is geen hollywood-film en dat is een goed punt. Orgineel verhaal wat aan het einde leuk uitpakt. Voor de rest echter weinig spanning en special effects stellen niet veel voor.

avatar van Minotaures

Minotaures

Mooi verhaal en goede SE. Toch eens een fantasy wat meer voor de volwassen-publiek is gericht.

Don MN

Alleen maar zelfs, deze is uitsluitend voor adolescenten en volwassenen. Een 3,5 is best mager, wat schort eraan?

avatar van Minotaures

Minotaures

Ik vindt fantasy wel een leuke genre (mede dankzij LotR natuurlijk), maar deze vond ik toch minder aan de actie-kant dan ik dacht. Tevens dacht ik dat 't 2de Wereld Oorlog zou blijven tot alleen maar een intro-scene en voor de rest alleen over Ofelia, Pan en de sprookjeswereld ging.

Een 3,5 vindt ik toch een nette cijfer, aangezien meerdere fantasy filmen mijn interesse weinig deden opschrikken.

avatar van omnie

omnie

dit is toch wel een van de slechtste films die ik ooit gezien heb

dit is toch wel een van de slechtste films die ik ooit gezien heb

Omdat.....

avatar van omnie

omnie

als een film als deze met zoveel geweld waar je werkelijk van kotst als een goede film wordt bestempeld is dat een trieste zaak erg negatief en donker en een fantasywereld waar je niet in wil zijn geen enkel cijfer geef ik voor deze film niet eens voor de moeite

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Kijk eens wat meer horrorfilms, dan zul je zien dat dit wel meevalt

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Geweld waarvan je kotst...heb ik een verkeerde film gezien ?

negatief en donker en een fantasywereld waar je niet in wil zijn
Dan is de film dus geweldig geslaagd.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

omnie schreef:

Geweld waarvan je moet kotsen in Pan's Labyrinth . Wil je mij de desbetreffende scenes even aangeven dan? Misschien heb ik iets gemist.

Ps: zeker nog nooit een horror gezien .

omnie schreef:

geen enkel cijfer geef ik voor deze film niet eens voor de moeite

Dat vind ik nog eens een goed idee. Ik raad je aan de film te herzien zonder je vast te klampen aan de gedachte dat je Sneeuwwitje gaat zien en ik geef toe dat het voor een sprookje nogal heftig is.

wyatt earp schreef:

Ik kan er maar 1tje bedenken in zijn geval...= De hoofdinslag moment tussen die rebel en die dictatorfiguurtje

Don MN

Juist LinkVink, die wilde ik ook net erbij zetten, maar je bent me voor. En geweld dat niet tot braakneigingen leidt, maar toch zeker aangrijpend is, is bijvoorbeeld de moord op een jong meisje door haar stiefvader.

Don MN schreef:

Dat is zeker een aangrijpend momentje. Vooral door de camerawerk, dat maakt het alleen maar specialer.