• 9.378.059 stemmen

Met onder meer: Jeff Bridges, John Goodman en Julianne Moore

Gesproken taal: Engels, Hebreeuws, Spaans en Duits

Releasedatum: 14 mei 1998

Plot The Big Lebowski

"Times like these call for a Big Lebowski."

Jeffrey Lebowski, die bij voorkeur en doorgaans 'The Dude' genoemd wordt, krijgt bezoek van twee onbehouwen en niet al te snuggere mannen die hem hardhandig vragen waar 'het geld' is. Ze denken dat hij de miljonair is met diezelfde naam, en wiens jonge vrouw grote schulden heeft; ze urineren zelfs op zijn zeer geliefde tapijt! Hij besluit de miljonair Lebowski op te zoeken om geld te los te peuteren voor een nieuw tapijt, maar dat heeft vergaande gevolgen...

Phoenix

Net voor 1 eurotje op de kop getikt, video dat wel. Nog nooit gezien dus het zal mij benieuwen.

Phoenix schreef:

Je hebt net 'de deal van je leven' gedaan! Voor 1 euro een geweldige film, geniet er van zou ik zeggen!

Phoenix

Mjah, met sommige dingen kan ik het wel vinden. De dialogen zijn inderdaad fantastisch en de personages erg grappig maar het geheel was toch niet meer waard dan 4 sterren. Die scene met die as was trouwens wel meesterlijk.

Joh, de eerste keer al een 4, dat betekent dus na drie maal kijken op zeker een 5. Gefeliciteerd!

jassonn

Weet trouwens iemand waar je deze kunt kopen?

Ik wou hem laats huren maar hij is nergens meer te vinden.

Praktisch overal te koop danwel te bestellen. Dvd is een best buy. Ik geloof iets van 14 euro.

thanx

jassonn

Ik heb hem gisteren gekocht, en ik vond hem wel leuk maar ok weer niet zo,maar waarschijnlijk komt dat door dat ik er al drie films op had zitten (en eigenlijk geen zin meer had) .Ik zet hem nu op 3,5 sterren maar zal hem binnenkort zekers nog eens bekijken.

WB

Een erg flauwe film, waar je enorm sloom van wordt, als je al niet blow-neigingen krijgt van de personages! Vond de film allesbehalve een topper, maar heb wel een paar keer gelachen! Bijvoorbeeld met de as-scène! Ik kwam niet meer bij!

Steve Buscemi speelt ook voortreffelijk, maar dat doet 'ie in veel van zijn films

Misschien (als ik deze berichten zo lees) moet ik de film nog maar es een keer gaan kijken, maar geef em nu maar 2,5 sterren...

avatar van FisherKing

FisherKing

WB schreef:

Je moet hem maar eens rap herzien, want zijn rol is minimaler dan ooit. Draait om de meesterlijke John Goodman en Jeff Bridges

FisherKing schreef:

Hey, vergeet de Jesus niet ! Till it goes *click*

FisherKing schreef:

Okee, dat is waar! Maar Steve Buscemi is hier gewoon de komische noot vind ik, wat wel nodig is met deze film...

WB schreef:

Vreemde opmerking. De film is een en al komedie. Volgens mij heb je een groot deel gemist of de film veel te serieus genomen.

avatar van De Knip

De Knip

WB schreef:

haha! Je bent de enige die er zo over denkt, moet haast wel! Steve Buscemi speelt een ondergeschikte rol, letterlijk en figuurlijk aan John Goodman. Buscemi is juist de serieuze domoor in de film.

Maar goed als jij dat eruit haalt, prima hoor!

Ik moet ook lachen om Donny (of is het Donnie) hoor. Het is een heel sneu karakter ja, maar het moet gezegd, ik moet al lachen als ik die kop van Buscemi zie.

avatar van Redlop

Redlop

Precies ja...geweldig om te zien hoe teleurgesteld hij is als hij net geen strike heeft gegooid. Geniale rol, uiterst herkenbaar figuur...

The In-and-Out Burger is on Camrose. Near the In-and-Out Burger. Those are good burgers Walter... Shut the fuck up, Donny!...

The dude abides.

Gisteren weer gezien, echt tranen, maar dan niet overdreven, tranen van het lachen

Phooze schreef:

The dude abides.

Hij blijft gewoon geweldig idd!

Lebowski Fest

Een soort van bowling bijeenkomst voor Lebowski fans... rare mensen....

Voorbeeld van die rare mensen:

image

avatar van tovenaar

tovenaar

Yep, ik ken het ja. Dat shirtje van Lebowski Fest is zo ongeveer het enige dat er van de Big Lebowski te vinden is aan merchandise. Eigenlijk moeten we eens een keer een groepje MM-Lebowski-lovers bijeenschrapen om naar het Lebowski Fest te gaan!

tovenaar schreef:

Hmm, dan moet ik maar gauw beginnen een Walter/Jesus sik te laten staan

tovenaar schreef:

Goed idee! Kunnen ook gewoon een keer gaan bowlen natuurlijk, is wat makkelijker

avatar van SSeagal

SSeagal

Geweldige komedie met geweldige karakters die geweldig door alle drie neergezet worden, is dat niet geweldig?? Heerlijk domme en toch ook weer geniale humor, vooral Goodman is geweldig als de aggressieve vietnam veteraan ;

Have you ever been in Nam? You're entering a world of pain son, a world of pain.
Gewoon een superfilm, alleen jammer dat Steve op het eind dood gaat. *****!!

Phoenix

"It certainly illustrates the diversity of the word! "

avatar van SSeagal

SSeagal

Sorry voor de spoiler, er ging iets mis en ik kan het bericht niet meer verwijderen.

avatar van Oerekum

Oerekum

fantastische film, hoewel het een tijd geleden is dat ik 'em zag... vooral dat gedeelte met het koffie kopje is erg humoristisch.

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Ik heb hem gister nog maar een keer gekeken om te zien of ik hem nog steeds stom vond..

Ik begreep wel gelijk waar het aan lag, sommige dialogen vond ik niet grappig maar juist heel irritant. Maar ik kon hem wel beter waarderen dan de vorige keer. Vooral The Dude zelf vond ik toch wel leuk. dus ik maak er 3 sterren van.

LauraPalmer schreef:

Vooral The Dude zelf vond ik toch wel leuk. dus ik maak er 3 sterren van.

Ah, het begin is er ! Voorla gewoon nog een keer kijken

De Knip schreef:

haha! Je bent de enige die er zo over denkt, moet haast wel!

Ja, dat blijkt maar ja Misschien ander soort humor (Ace Ventura, Dumb and Dumber, American Pie)!

Misschien is de 2e keer leuker, hehe...

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Ook nog een keer herzien! Het blijft een fantastische film met wonderbaarlijke karakters. Verhoging met 0,5 naar de maximale score: 5 sterren!