• 9.384.392 stemmen

Met onder meer: Jeff Bridges, John Goodman en Julianne Moore

Gesproken taal: Engels, Hebreeuws, Spaans en Duits

Releasedatum: 14 mei 1998

Plot The Big Lebowski

"Times like these call for a Big Lebowski."

Jeffrey Lebowski, die bij voorkeur en doorgaans 'The Dude' genoemd wordt, krijgt bezoek van twee onbehouwen en niet al te snuggere mannen die hem hardhandig vragen waar 'het geld' is. Ze denken dat hij de miljonair is met diezelfde naam, en wiens jonge vrouw grote schulden heeft; ze urineren zelfs op zijn zeer geliefde tapijt! Hij besluit de miljonair Lebowski op te zoeken om geld te los te peuteren voor een nieuw tapijt, maar dat heeft vergaande gevolgen...

avatar van SanderSander88

SanderSander88

Erg vage film met top humor. Erg leuk hoe die acteur, "the dude" speelt.

avatar van El Chico

El Chico

Nee, dit is niet mijn soort humor, heb de film met moeite afgekeken en had echt op sommige momenten het gevoel van 'waar slaat dit op' mischien ooit in de toekomst eens herzien, mischien dat mijn mening over deze film totaal omslaat.

Tot die tijd 1,5 sterren.

avatar van josseheijmen

• 20609 berichten

josseheijmen schreef:

@ Knisper

Wat leek je leuk op papier maar kwam niet uit de verf?

waarschijnlijk de pis op het tapijt!

GinolaEHV

Eindelijk op dvd gehaald. Zo'n klassieker mag ik niet missen.

avatar van Relexio

Relexio

The Last schreef:

Dat is nou het leuke aan deze film: er valt geen verhaal te ontdekken. The Big Lebowski gaat nergens over, het is opeenvolging van de meest hilarische scene's, zonder dat de hoofdrolspelers het in de gaten hebben.. Maar goed, jij vind de humor niks... dan word 't moeilijk.

oo zeker wel...alleen het verhaal al en de manier waarop het gebracht wordt is uniek. Als je deze film niet grappig vindt ontbreekt je gevoel voor humor heel erg vind ik...

ik heb de film nu rond de 30 x gekeken denk ik en nog steeds zie ik soms weer nieuwe bizarre mooie dingen.

Relexio schreef:

Dat is nog altijd ieder voor zich.

avatar van Knisper

Knisper

josseheijmen schreef:

Wat leek je leuk op papier maar kwam niet uit de verf?

De rol van Julianne Moore kwam niet uit de verf bijvoorbeeld.

avatar van Joeri_000

Joeri_000

Saaie film, duurde ook veel te lang.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

Joeri_000 schreef:

Saaie film, duurde ook veel te lang.

saaie recentie, gelukkig wel kort.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

leuke film,heb mij doodgelachen op momenten, hoe john met donny deed 'shut the fuck up donny' xD ik lach echt plat, is wel humor die je moet apprecieren

avatar van Adrenal

Adrenal

Ik vind het wel grappig dat op de poster staat:

From the creators of "Fargo".

Dat zou er nu niet meer op moeten staan .

Want?

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

The Big Lebowski is veel beter dan Fargo... Nu zou er zoiezo iets moeten staan in de trend van 'A Coen Brothers movie'.

W.M.J.M schreef:

The Big Lebowski is veel beter dan Fargo

Dat vind jij. Fargo is nog altijd dé film van de Coen broertjes en dat zal waarschijnlijk ook nog wel even zo blijven. Komt zo vaak voor bij films dat het meesterwerk van de regisseur op de hoes van zijn volgende film komt te staan.

avatar van Adrenal

Adrenal

Wel, ik heb Fargo nog niet gezien, maar ik heb anders al veel meer gehoord van hun andere films, hoor.

HarmJanStegenga schreef:

Jij vindt dat Fargo het meesterwerk is. Daar denken blijkbaar andere mensen anders over.

Ik vind 'O Brother, Where Art Thou' en 'The Big Lebowski' ook beter dan Fargo.

GinolaEHV schreef:

Ik vind 'O Brother, Where Art Thou' en 'The Big Lebowski' ook beter dan Fargo.

Dat blijft ieder voor zich natuurlijk, maar Fargo is het eerste echte meesterwerk - en het begin - van het succes van de Coen's. Daarom word op de hoes bij deze film net als bij vele andere regisseurs vaak verwezen naar de film de hem/haar/hen groot maakte ondanks dat de Coen's voor Fargo ook al een paar sterke films op hun naam hadden staan. Het word niet voor niets op de hoes gezet natuurlijk. Een verwijzing naar een eerder meesterwerk om zo de verkoop etc. te stimuleren van het recente project.

Leland Palmer schreef:

Welnee, dat was sinds Blood Simple al.

kos schreef:

Welnee, dat was sinds Blood Simple al.

Ik denk dat hij commercieel succes bedoelde.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Aanvankelijk was ik verschrikkelijk teleurgesteld in deze film, maar na herziening van een aantal scènes op YouTube hoog ik The Big Lebowki op naar 2 sterren. Onder andere deze scene vond ik verschrikkelijk grappig.

avatar van gotti

Èrg leuk ja. Alleen jammer dat ie verknipt is. Het "eight year old, dude" stukje erachteraan is juist zo grappig...

avatar van Pimolition

Pimolition

Ik kon hier werkelijk waar niet om lachen, te Amerikaans origineel proberen te doen. Zwakke typetjes en overacting. Geef mij maar die andere film over bowlen:''Kingpin''

GinolaEHV

Hm... Kingpin lijkt mij juist iets meer 'Amerikaans grappig' dan The Big Lebowski. Laatstgenoemde is meer controversieel.

Pimolition schreef:

En dan zegt meneer wat van overacting. Heb je Kingpin wel gezien joh?

avatar van unreallerke

unreallerke

Na nog een kijkbeurt stem verhoogd naar het maximum! zowel the dude, walter als donie spelen werkelijk fantastisch in deze ongelooflijk grappige film!!

De beste komedies ooit gemaakt !!!

avatar van Metalfist

Metalfist

Nog niet zo slecht nagemaakt precies. Heb al slechtere gezien.

avatar van The One Ring

The One Ring

Waarom hebben ze geen Donnie?

avatar van gotti

25 dollar. Valt me nog mee. Is veel minder dan dat je normaal voor die dingen betaalt.