• 9.379.744 stemmen

X-Men: The Last Stand (2006)

Actie / Sciencefiction | 104 minuten

Met onder meer: Hugh Jackman, Halle Berry en Ian McKellen

Releasedatum: 25 mei 2006

Plot X-Men: The Last Stand

"Take a stand."

Via de mutant Jimmy heeft men een 'geneesmiddel' voor mutatie uitgevonden. Voor het eerst in hun leven hebben mutanten nu een keus: hun krachten, waardoor ze niet geaccepteerd worden door de samenleving, behouden of hun krachten opgeven zodat ze menselijk worden. Ondertussen probeert Magneto een leger mutanten bij elkaar te krijgen om het geneesmiddel te vernietigen en ontdekken Charles Xavier en zijn mutanten dat Jean Grey terug is. Maar ze is niet helemaal zichzelf.

Jean Grey / Dark Phoenix

Cain Marko / Juggernaut

Katherine 'Kitty' Pryde / Shadowcat

avatar van Leno

Leno

Het verhaal is weer wat minder in deze tweede sequel, maar daar tegenover staan spectaculaire actiescenes en een cast die in vorm is. Vooral Janssen en McKellen spelen erg sterk. Jammer dat Beast en die ander zo weinig speeltijd/ -ruimte krijgen.

avatar van x_Roxanne_x

x_Roxanne_x

Hij was zeker minder dan de 1e twee, en we hebben er lang op moeten wachten. Toch was hij wel goed en weer mooi gemaakt, alleen het verhaal opzich was een beetje appart.

4,5 is hij toch wel waart.

avatar van savi_7

savi_7

Zoals het eerste en het tweede deel was dit deel ook niet de X-Men die ik wilde zien. Het is jammer dat er zoveel goede personage's van de X-men er niet inzitten zoals al gezegt Gambit, die een van mijn favo's is. Samen met Jubilee, vindt het ook jammer dat ze steeds die Magneto laten opdraven. (hij is temenselijk neergezet hier, in deel1 ging het nog wel en deel 2 krijg hij al menselijke trekjes). Vond het wel cool om Beast tezien hij was vet gedaan. En toch is Mister Sinister een beter Badguy dan Magneto.

wat ik al helemaal vreemd vond was al in deel2 het geval dat Rogue en die ijsman iets kregen met elkaar, maar in de serie's had ze altijd iets met Gambit erg vreemd en jammer allemaal.

weet iemand als Stan Lee iets met de verhalen van de drie films iets heeft temaken

avatar van Thomas

Thomas

ach.. de special effects zijn goed.. verder veel van het zelfde...

avatar van iGeO

iGeO

Wederom weer een goed vervolg op de 1ste 2 delen.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

DVD release 3 oktober a.s.

Format: AC-3, Collector's Edition, Color, Dolby, Dubbed, Subtitled, Widescreen, NTSC

avatar van eduard

eduard

Dit was niet alleen een mooie film maar mag voor mij als ware kunst verheven worden. Wat een prachtige special effects. Iedere keer viel mijn mond open van verbazing.

avatar van rajco

rajco

in deel 3 vond ik dat er het meest actie was want in deel èèn was dat ook zo maar indeel 3 meer en deel 3was ook beter dan deel 2 dus geef ik het een 5 dat heeft het wel verdiend toch

avatar van etherman

etherman

ik vind dit de beste van de drie omdat de aktie toch meer overeen komt met de tekenfilm.gewoon net wat heviger dan bij de vorige delen.en famke jansen deed het fantastisch,haar echte kracht kwam naar boven.alleen al om haar vond ik film lekker wegkijken.en magneto...die mag van mij wel met pensioen.tijd voor een andere boss.

avatar van Vintage

Vintage

vette film, geen moment verveeld 4*

ik heb x-men 1 en 2 nog niet gekeken, ga ik nu doen

avatar van Vintage

Vintage

ik vind 3 de beste film uit de reeks maar 2 komt aardig in de buurt, 1 vind ik maar gemiddeld.

avatar van 606

super mooi gemaakte film met veel spectaculaire stukken.

ik heb me enorm vermaakt en ik vind Mystique nog altijd leuk.

komt er nog een deel 4 ??

aangezien het einde open is.

4,5 ster

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

gewoon een super film!

****

Vergeet trouwens niet na de aftiteling te kijken!!!!

Opzetje naar deel 4!!

Kevin13

heb hem een paar maanden geleden eens gezien en vond hem de max.

Weet iemand soms wanneer hij uitkomt op dvd

avatar van wentelteefje

wentelteefje

ik heb hem nog niet gezien maar lijkt me heel erg leuk

Kevin13

deze film is echt de moeite waard hoor

en hij is ook heel leuk.

zeker zien dus wentelteefje

avatar van natju

natju

Hem 'm gisteren gezien....mooie special effects vooral in dat huis met Famke Janssen. meer zeg ik er niet over

avatar van Rujar

Rujar

MrAmsterdam schreef:
Vergeet trouwens niet na de aftiteling te kijken!!!!
Opzetje naar deel 4!!

Ja dat heb ik dus fijn gemist. Wat gebeurt er?

Ik heb zo’n idee dat Magneto weer zijn krachten terug krijgt

avatar van 606

Rujar schreef:

Ja dat heb ik dus fijn gemist. Wat gebeurt er?

Ik heb zo’n idee dat Magneto weer zijn krachten terug krijgt

Dat klopt van magneto

avatar van Materny

Materny

nee, naar de aftiteling blijkt charles nog te leven, nadat ie zichzelf heeft getransporteerd in het lichaam van de coma patient.

Niet dat dat een belofte is voor de toekomst, want schijnt dat Halle Berry alvast niet haar medewerking wil geven aan een 4e film.
Van andere acteurs is het maar de vraag.

avatar van tuba5

tuba5

deze film gaf veel herkenning uit de strips en de tekenfilmserie uit de jaren 90, zoals de "dangerroom" the sentinal en storm kan nu eindelijk flinke afstanden vliegen. maar een aantal dingen vond ik heel raar. wolverine speelt de hoogste toon, zowel in de film als op alle covers van alle 3 de films. in dit deel neemt hij de leiding over de groep terwijl storm de 2e leider van de x-men is na cyclops!! ook vond ik the phoenix tegenvallen. in X-men 2 zie je hoe jean een beetje the phoenix wordt als ze het voor in haar ogen krijgt en als de dam doorbreekt en zij het water tegen houdt zie je een vuurgloed om haar heen. hier is in het derde deel nergens iets van terug te vinden, echt jammer!! een phoenix is tenslotte een VUURVOGEL. let wel goed op het gezicht van jean als ze the phoenix wordt verder is het een hele goede film en de moeite waard om te kijken. ook goed dat er nieuwe karakters in zijn verwerkt. geeft verfrissing. ook een mooi open deurtje naar deel 4 (na aftiteling) zal wel weer een tijdje duren zoals tussen terminator 2 en 3 het geval was, maar we houden hoop

natju schreef:

die scene was supertof. in dat huis.

avatar van james_cameron

Spectaculair einde van de trilogie. Iets te kort, waardoor een aantal verhaallijnen en personages er nogal bekaaid vanaf komen, maar hierdoor wel een lekker hoog tempo. Uitstekende special effects, veel aktie en een aantal verrassende ontwikkelingen zorgen voor een prima film.

avatar van miak

miak

Wat raar dat deze film nog steeds een hoger gemiddelde heeft dan X2?

avatar van Brakeburner

Brakeburner

Inderdaad Miak die X-men films gaan van kwaad naar erger...

avatar van behangdelul

4.0

p.s geen X-men fan.

avatar van Onslaught

Onslaught

Zeker weer een leuke X-Men film.

Het verhaal is simpel maar zorgt voor een goede aansluiting op de actie. Ook krijg je wat verrassende scenes voorgeschoteld, die ikzelf totaal niet had verwacht in dit deel.

De personages zien er ook weer goed uit. Ik blijf fan van Hugh Jackman en ben trots op het feit dat Famke Janssen zo'n rol mag spelen in de film. Ik hoop dat ze nog een goeie toekomst in Holywood krijgt, zodat ik vaker van haar mag genieten.

Met de actie zit het ook wel goed en de mutanten laten wel weer zien hoe divers ze zijn en hoe leuk het is om dat op het scherm te zien. Een lekkere superhelden film dus, die gepaart gaat met lekkere actie en over the top scenes.

De film mag van mij naar huis met een 4.0.

avatar van Herisson

Herisson

Geweldige special effects weer! Geen moment van verveling en ook weer interessante nieuwe personages.

4,5 ****

avatar van Onslaught

Onslaught

Ik vond de Juggernaut wel iets tegenvallen, maar the colossus was zeer cool neergezet. Jammer dat hij maar zo weinig in beeld kwam.