Genre: Horror / Komedie
Met onder meer: Nathan Fillion, Elizabeth Banks en Michael Rooker
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 29 juni 2006
Plot Slither
"Horror has a new face."
Een buitenaardse plaag heeft het plattelandsstadje Wheelsy in zijn greep. Slijmerige wormen dringen de lichamen binnen van de bewoners, die prompt veranderen in bloeddorstige en vleesetende zombies en gigantisch gemuteerde monsters. Een klein groepje overlevenden, waaronder de sheriff, zijn ex-liefje, de burgemeester en een zestienjarig meisje, proberen de buitenaardse invasie te stoppen, maar dan moeten ze eerst het stadje ontvluchten.
Bill Pardy
Uptight Mom
Drawing Boy
Hank (onvermeld)
code9
Uitermate leuke en aangename horrorcomedy die bewust platgetreden paden inslaat om deze vervolgens op een rauwe en soms krankzinnige manier nog platter te maken. Alle stereotypes worden uit de kast gehaald en vervolgens genadeloos door de mangel van bespotting gehaald. Daarbij wordt niet vergeten om ook de ‘overgevoelige’ kijkers even tegen de schenen te trappen door deze keer ook de onschuldige kindertjes niet te sparen – een prettige afwisseling! Dat je vrijwel onmiddellijk weet welke personen het zullen overleven doet dan al lang niet meer ter zake.
De sfx vallen nergens op en zijn daardoor juist erg goed. En let vooral op het einde ná de aftiteling – megacliché maar zoiets kan in een film als deze absoluut niet gemist worden. Tip: luister, voor zover je dat al niet altijd doet, mee met de engelstalige dialogen, want anders mis je een paar geinige taalkundige spitsvondigheden die niet of niet goed vertaald zijn (helaas gebeurt dit bij veel films, maar dit terzijde).
Voor anderhalf uur onvervalste fun:
4 *
BoordAppel
Allicht, zoiets is vaak onmogelijk te vertalen. Ik heb de film zonder ondertitels gezien dus ik had er geen last van, maar geef eens een voorbeeld uit deze film.
code9
Wat me zo te binnen schiet:
'a needle in a fuckstack' (tja, om dit nu te vertalen met 'een speld in een neukberg...')
Ach, je moet het natuurlijk hóren en zien tegelijk; als je zulke dingen leest komt het nooit echt over.
haraletta
De film tenenkrommend afgekeken, wat een bagger. Zelden so'n slechte film gezien. Als een B-film staat voor kwalitatief matig dan is dit een Z-film. Slecht geacteerd ook, behalve de hoofdpersoon, die scoort nog een voldoende. Met name die blonde rechercheur is hopeloos, en dat is nog de bekendste kop ook nog! Pure energieverspilling!
*Loes*
Deze film is gewoon leuk omdat het zo'n halvegare film is met een verhaal van niks
Ik geef 'm 3 *
hendrik119
slechte slechte film! maar het is niet leuk maar acceptabel om naar te kijken doordat hij zo slecht is.
TheRisingSun
Geen horror waar je echt met fijn geknepen billen zit, maar vermakelijk was het wél. Zoals bovenaan deze pagina door code9 al gezegd wordt, worden alle cliché's uit de kast gehaald, maar die zijn niet storend. Eerder grappig! Over het acteerwerk hoef je het in zulke films niet te hebben, want dat is niet belangrijk, maar de rol van Nathan Fillion was wel erg grappig. Dat de twee mooiste dames het overleefden vond ik toch wel een belangrijk gegeven!
Mocht dat niet zo zijn had er toch een half puntje af gegaan.
Nu krijgt deze film van mij...
3,5 ster
brucecampbell
leuke film in de stijl van 'eight legged freaks'. verstand op nul en gewoon genieten!
theresia
jammer ik had er veel meer van verwacht. Maar ik vond het een matige 1.5* film.
djelle
Wie van over-the-top horrorkomedies houdt, komt bij Slither beslist aan zijn trekken. Het doet een beetje denken aan Night of The Creeps ('86) en het minder bekende slugs ('88), en qua politieke incorrectheid moet het zeker niet onderdoen. Als je denkt dat je zopas het mafste nu wel gezien hebt, doet de volgende scene er nog een dikke schep bovenop (en daar zit hem dan ook de humor uiteraard). Vanzelfsprekend gaat het er lekker glibberig, vies en slijmerig aan toe, en komen er voldoende weerzinwekkende scenes aan te pas om even van de nootjes te blijven. Een film met evenveel inhoud als mijn pas uitgetrokken neushaar -om even in de smeuïge sfeer te blijven- maar best vermakelijk.
Dan de minder positieve kant: De echte gore voldoet maar net. Juist smerig genoeg, hier en daar een kleine verassing maar een echt origineel gorefest zit er niet in. Sommige moderne foefjes hadden ze er beter uitgelaten (een snelle röntgenscan om te zien wat er juist gebeurt met het slachtoffer brengt me uit de stemming) en de niet-grappige sidekick-burgemeester is buitengewoon irritant.
Bovengemiddeld vertier, maar er had meer ingezeten.
Moviestar1979
Zoals eerder vermeld moet je bij deze speelfilm geen echte hard-horror verwachten.
Ik kon hem wel waarderen.
Hoofdzakelijk om een paar gore scenes en wat humoristische momenten.
2,5 *
dafoefan
Niet zo'n geweldige film.
Deze film had erg veel schrikmomenten, en dat geeft hem toch een bepaalde sfeer, en die sfeer zorgt ervoor dat je wel geboeid blijft.
En daarom was ie wel de moeite waard.
Ligt het nou aan mij of kwam er maar 1 worm in het bad bij dat meisje, en niet een paar honderd, zoals de voorkant laat zien
Rancid
Eeehh, bedoel je de burgemeester?
swankel
Erg grappige film met lekkere over the top humor.
Ik moest erg lachen om de opmerkingen van de politieagent bijvoorbeeld er steekt een soort van enorme blob uit een door en dan zegt hij:'that......is some fucked up shit'
film88888
Een leuke horror film met heel veel gore. met wel nog funny scenes, en aardige monsters. en de film is nog wel leuk echt nog een horror film met het gevoel dat je naar een goede oude klasieker zit te kijken, de film liet mij soms denken aan the blob en zelfs the thing. de film krijgt nog wel van mij een 3,5
BlueSword
wel een leuke horror film, veel gore en 3 schrik momenten op precies te zijn.
de humor vond ik best wel ver te zoeken, viel allemaal wel mee, af en toe wel gelachen, verhaal was natuurlijk niks maar verwachte ook niet anders.
in het begin was het ook wel een beetje saai maar later werd die steeds beter, vooral stukje in dat huis met die familie vond ik wel vet.
mrsNathanFillion
Ik vind Slither een hele leuke film.
Ik begrijp niet dat de film zo word afgekraakt.
Er zijn wel slechtere films dan Slither.
Vooral Nathan Fillion Als Sheriff Bill Pardy vond ik heel erg goed acteren.
Slither verdiend echt beter!
Joe-K
Wat een vieze film, maar wel vermakelijk!
Sterke Horror/Komedie film waar ik persoonlijk toch wel om kon lachen. Ik liet dan wel even m'n eten staan, maar wie niet? Ook erg leuk gespeeld door Nathan Fillion, hoe hij af en toe uit z'n ogen kijkt en doet alsof het allemaal wel meevalt, dat is nou typisch mijn humor. "What's a "'gina"?
kArIzMa_TuRk
The Shaggy Dog, Lady In The Water en deze heb ik voor vanavond even geregeld.. ik heb gehoord dat Slither een Te Gekke Film is, eens kijken of dat waar is..
kArIzMa_TuRk
Kort Samenvatting over deze film,
In een klein Amerikaanse plaatsje komt op een dag een meteoriet naar beneden vallen. Niet lang daarna raken de inwoners één voor één besmet door een akelige parasiet..
heb het net gezien, het is 1 gekke film met een Gekke verhaal die me een klein beetje doet denken aan Cabin Fever, maar dan is deze wel 3× erger.. elke moment vol spanning heel goed inelkaar gezet.. echt toppie man
4****
FillumGek
Niks bijzonders. Wat gore effecten hier, wat smerigheden daar en helaas erg weinig humor in de film waardoor ik deze snel zal vergeten.
Cinema-Reporter
Wat een baggerfilm.In het begin zag het er nog wel leuk uit ,na 30 minuten begon ik me al knap te ergeren aan deze film.Na een klein uur heb ik deze film gewoon uit gezet en geen eens meer de moeite genomen om deze film af te kijken.Ze zeggen dat deze film met The Thing vergelijkbaar is,maar ik vond The Thing vele malen beter.
Een pluspuntje aan deze film : De gore effecten.
1* voor de gore effecten.
koetje boe
kArIzMa_TuRk schreef: deze lijkt een beetje op cabin fever...
daar geef ik hem/haar gelijk in.
het was gewoon een gore horror.
je moet er van houden anders zou ik hem niet kijken.
Strudllkanudll
Geweldige onzinnige horrorfilm, uitstekend voor een zondagavond ontbrakken.
Midnighttemptres
omdat dat alles zo nep is is het wel grappig, voorspelbaar, maar wel vermakelijk - ik had niet meer verwacht van deze film *2.5*
SeMOoSzJj
Woellah Mensen ik heb die film 2x gezien en het is een super goeie film..Werd wel misselijk maar vond hem echt super
Mister_Movie
Al bij al een matige film. Nog degelijk in z'n eigen genre, het bloederige en een aantal verrassend goede en originele scenes. Het concept echter is al zo vaak gebruikt en spanning voel je nooit. Het acteerwerk kan er nog net door, maar het is irritant dat men soms probeert grappig te zijn wat helemaal niet lukt.
Nog net de moeite waard om uit te kijken, maar meer ook niet.

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Haute Tension
Horror / Mystery, 2003

Village of the Damned
Sciencefiction / Horror, 1960
kleine stadmutanttransformatiemeteormeat buitenaards wezengeweldparasiteslugbodily dismemberment post-credits sceneduringcreditsstingerbody horror