• 9.381.228 stemmen

Met onder meer: Nathan Fillion, Elizabeth Banks en Michael Rooker

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 29 juni 2006

Plot Slither

"Horror has a new face."

Een buitenaardse plaag heeft het plattelandsstadje Wheelsy in zijn greep. Slijmerige wormen dringen de lichamen binnen van de bewoners, die prompt veranderen in bloeddorstige en vleesetende zombies en gigantisch gemuteerde monsters. Een klein groepje overlevenden, waaronder de sheriff, zijn ex-liefje, de burgemeester en een zestienjarig meisje, proberen de buitenaardse invasie te stoppen, maar dan moeten ze eerst het stadje ontvluchten.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Er staat trouwens dat 'ie 26 september in de videotheek is maar ik heb 'm gisteren al gehuurd! Zit nu in de DVD-speler dus ga 'm nu kijken. Ben erg benieuwd!

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Ja ik meen ook dat 5 September de dvd release datum was. Is ook al te koop op Bol.com, dvdoutlet etc.

avatar van moviemike

moviemike

Plezierige horrorfilm met heel veel knipogen naar soortgelijke films uit de jaren 80.

Duidelijk met liefde voor het genre gemaakt.

Een dikke 4*

Doom

Slither is leuk, goor en ondergewaardeerd hier op MovieMeter. Het is toch leuk vermaak? Lekker goor, flauwe humor, creepy creeps en een dikke knipoog naar verscheidene horror films. Erg vermakelijk. Alleen jammer van de nogal spoilerachtige trailer. Bijna alles wat je in de film qua gore en creeps ziet zie je ook in de trailer. Spijtig.

Slither had verder ook nog wel wat meer gore mogen bevatten. Het is vrij braaf voor een film die zich voorstelt als "de" keiharde klassieker die niet voor watjes is weggelegd. (Je gaat het toch al gauw vergelijken met Braindead...)

De scène in het bad is overigens geweldig. Damn!

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Kan iemand mij vertellen op welke films deze film van gebaseerd is? Ik herkende alleen duidelijk zombie films en Jaws

avatar van gotti

Features

The Toxic Avenger (1985)

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Vermakelijke film en lekker pretentieloos. Het is geen hoogstaande horror, geen film die de geschiedenisboeken in zal gaan maar dat hoeft ook niet. Je kan er soms om gruwelen (alhoewel ik het allemaal wel mee vond vallen maar goed) en nog veel meer om lachen.

Bepaalde scenes zijn top, sommige ook weer een stuk minder. Dat is een beetje het nadeel van deze film, het is soms allemaal 'net niet'. De leuke en 'saaie' momenten wisselen zich te snel af en de film is niet continu in z'n niveau. Dat is jammer maar doet niets af aan de amusementswaarde. Gewoon anderhalf uur een beetje griezelen maar voornamelijk lachen... wie wil dat nou niet?

jack-sparrow

hij lijkt best wel goed .

ik heb hem nog niet gezien .

maar volgens mij is hij erg spannend .

jack-sparrow schreef:

maar volgens mij is hij erg spannend .

Absoluut niet!

nee ?

Doom

Bij een film als Slither gaat het om de gore, de vage creeps en de heerlijke humor. De spanning speelt eigenlijk geen moment een rol. Daar neemt Slither zich niet serieus genoeg voor.

avatar van han de barman

han de barman

wel een leuke film alleen: dat ze ineens allemaal als zombies moesten gaan lopen? En op het eind lopen die twee weg, terwijl hij een grote wond in zijn buik had en dat daar een auto staat om eventueel naar een ziekenhuis te gaan. Wel aardig en maar zeer gedeeltelijk origineel...

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

gotti schreef:

Pokémon (1998) (VG)
Dawn of the Dead (2004)
Features
The Toxic Avenger (1985)

Hm, ja sommige snap ik wel. Doctor Dolittle De Hert The Evil Dead, en Dawn of The Dead erg standaard, Tremor? Videodrome? The Thing, bedoelen ze de leider mee? Shivers, ok snap ik ook nog wel, en Pokemon?

avatar van nr10micha

nr10micha

Ik vond deze film iets te overdreven en soms ook best nep, het verhaal verder is wel goed. 2*

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Geweldige film.

Veel denken bij Slither een spannende horror te pakken te hebben, die zullen dus onbevredigd zijn na het zien van Slither. Als je Slither te serieus neemt zul je nooit optimaal kunnen genieten. Ik daarentegen niet aangezien ik een melige rit verwachtte.

De flauwe verkeerd getimede humor, de body parts vliegen je om de oren, de ene hilarische slappe oneliner na de andere en hilarische personages, geweldig. Vooral die burgemeester was geweldig.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

We gaan zowaar richting de 3* gemiddeld . Toen ik stemde stond ie op amper 2,5. Gaat zo door!

avatar van Skrean

Skrean

Hele spannende en goede horror met een goeie dosis humor.

4 sterren.

avatar van Reinbo

Geinige horrokomedie en daar hou ik wel van. Jammer genoeg is het verhaal vrij linear en heeft de film weinig texture. Pak Shivers, Night of Living dead en From Beyond en je hebt Slither. Meestal siteren dit soort films uit veel meer voorgangers. 3,5 maar lang niet zo leuk als het gelijksoortige Night of the Creeps.

avatar van danny61

danny61

het gaat nogal ,de moeite om eens naar te kijken.

voor de rest zo zijn er al 10 tale film's gemaakt.

spanning was er ook niet te beleven, en het einde van de film was voorspelbaar.

ik heb geen minuut op het puntje van de zetel gezeten.

had er toch meer van verwacht

geef toch nog een stem van 2

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Matig filmpje.

Zoals Naomi al zegt had ik dus eerder een spannende horror verwacht.

Dat was het dus totaal niet, wel soms erge gore scene's.

Verhaal vond ik ook matig, al waren die 'beestjes' wel weer komisch neergezet.

Met de humor zat het dus wel goed, maar ik had wat anders verwacht en mede daardoor kom ik eerder op 3*

avatar van Vinco

Vinco

Veel dingen zagen er wel gruwelijk uit maar veel dingen zijn achterhaald uit andere horror films!

3,5 ster

avatar van Nieke

Nieke

De bedoeling achter de film is leuk en nog helemaal niet achterhaald.

Dat neemt niet weg dat ik meer van deze film had verwacht die stond aangekondigd als de onverwachte horrorhit van het jaar. Plus de tagline 'van de makers van Dawn of the dead'. Dat deed me net iets meer naar horror met een puntje meer snakken.

Al bij al nog geslaagd, al denk ik dat ik meer van 'Snakes on a Plane' ga houden (zelfde genre).

quote: That thing looks like something that fell of my dick during the war .

Dat niveau dus .

avatar van Charles Manson

Charles Manson

ondanks het feit dat ik mij denk ik wel degelijk op de juiste soort film had voorbereid, viel hij me toch tegen.

Ik vond het zeker niet zo'n doldrieste horrorkomedie als bijv een Brian Yuzna maakte.

Ook de gore viel me tegen:

Vieze beestjes vind ik geen gore.

De film had hier en daar wel wat ieuw-momenten maar ik had echt wel wat hardcore gore verwacht.

Rooker zijn rol was aardig, leuk hem weer ens te zien.

Maar de markante personages waren me niet markant genoeg, de knipogen niet scherp genoeg, de gore te soft, het was het allemaal net niet voor me.

Dus helaas kan ik de film ook niet als "gewoon wel onderhoudend"bestempelen.

Dat was tenminste nog iets geweest maar helaas haalt de film dat minimum niveau al niet.

avatar van Josjeh

Josjeh

saai !

avatar van djerk_Corleone

djerk_Corleone

de film beweerde dat alle andere horrofilms vergeleken hiermee voor mietjes waren. Vandaar hoge verwachtingen van het gore gehalte. Viel mij erg tegen. Humor was daarentegen wel weer leuk. 3*

avatar van Rujar

Rujar

Een oldschool horror filmpje. Erg flauw allemaal.

avatar van jvl

jvl

wat een saaie film, vond er geen hol aan.

heb nog nooit een film uitgedrukt, maar deze film wel!!!

jvl schreef:

wat een saaie film, vond er geen hol aan.

heb nog nooit een film uitgedrukt, maar deze film wel!!!

saai , echt ?

dat zou je nochtans niet zeggen als je de trailer ziet .

avatar van james_cameron

Rommelige, vrij flauwe horror met goede special effects maar opgezadeld met een derderangs verhaaltje en vergezochte humor. De cast is ook niet bijzonder, behalve Michael Rooker, die geweldig speelt. Begint veelbelovend maar wordt gaandeweg steeds knulliger. Lijkt nog het meest op het superieure Night Of The Creeps (1986).