• 9.376.422 stemmen

Geregisseerd door: Todd Robinson

Met onder meer: John Travolta, Salma Hayek en Jared Leto

Releasedatum: 18 januari 2007

Plot Lonely Hearts

"True love can be murder."

Het waargebeurde verhaal van Martha Beck en haar handlanger Raymond Fernandez die in de jaren 40 zeventien vrouwen beroofden en vermoordden, die ze hadden gelokt door liefdes-advertenties in de krant te zetten. Hierdoor werden zij al snel de 'Lonely Hearts Killers' genoemd.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Elmer Robinson

Janet Long

Delphine Downing

avatar van tatz

tatz

absoluut geen verkeerde film! Ze weten een "ouderwetse" indruk te schetsen, dat draagt erg bij aan de sfeer in de film, het is dan ook niet storend te noemen wel apart.

Het verhaal op zich is niet bijzonder, wel onderhoudend.

er zijn voor mij een 2tal scenes in die ik nogal heftig vond, terwijl ik normaal niet zo snel onder de indruk ben van heftige scenes. pluspunt dus!

mede vanwege de sfeer en de 2 brute scenes: 3,5*

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

Welke 2?

avatar van rupie

rupie

zeer goede film! niet verwacht eigenlijk.

Misschien omdat deze niet zo heel erg in de media gezet is. Weinig bekendheid.

Waargebeurd verhaal. geeft het natuurlijk een extra tintje!

avatar van jimbo79

jimbo79

de film komt te traag op gang om meeslepend te zijn.

de sfeer is wel schitterend en het laatste deel vande film is veel beter vooral door jared leto en salma hayek die bewijst dat ze wel kan akteren.

toch zat er meer in

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Aardige film.

Hij was niet zo duister als ik me had voorgesteld en een beetje ingekropt geschreven. De verhaallijnen werden niet goed uitgebreid of uitgelegd en daardoor zat er weinig gevoel achter. Travolta en Hayek acteren aardig, maar nergens goed, hoewel Hayek een mijlpaal heeft overwonnen qua geloofwaardigheid. Het verhaal is redelijk interessant, maar de film weet nauwelijks constant de aandacht er bij te houden.

2.5

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik ben het helemaal met Angrod_Pallanén eens.

Alleen vond ik nog dat Salma niet goed bezig was, en mij niet kon overtuigen.

Ik kon mijn aandacht er ook zeker niet bijhouden, en het einde werd langdradig.

Helemaal mee eens.

avatar van Oosie

Oosie

Wat een THRILLERRR , van mij krijgt ie 4****

avatar van bartje30

bartje30

Ik vond het een mindere thriller, vooral door het feit dat het een waargebeurd verhaal is, het had beter uitgewerkt kunnen en misschien wel moeten worden. En dan Salma Hayek, het is een mooie vrouw, maar acteren kan ze totaal niet en ze komt in deze film dan ook niet geloofwaardig over. De rollen van John Travolta en James Gandolfini (wat een goede acteur) krikken de film naar een kijkbaar niveau.

Van mij 2 *

Idd, Salma is sowieso al niet de beste actrice, maar hier is het echt niet om aan te zien.

avatar van aerogp1

aerogp1

Ik vond hem geweldig, confronterend en bruut. Wist niets over deze film vooraf, en weer bleek dat op die manier een film het best tot zijn recht komt

welverdiend 4*

avatar van Norma

Norma

Hele aardige misdaadthriller, alleen jammer dat het niet helemaal duidelijk wordt om welke verhaallijn het nu eigenlijk draait.
De zelfmoord lijkt een uitgangspunt, maar ik heb niet kunnen ontdekken wat dit nu met de rest van het verhaal te maken had. Wel goede vertolkingen en een hele behoorlijke cinematografie. (mooie kleuren, goed sfeerbeeld) Deze film heeft me gedurende de hele lengte weten te boeien.3,5*

avatar van Diederik58

Diederik58

In het begin moest de film een beetje op gang komen.

Met een epiloog aan het begin weet je waar het allenaal naar toe leidt. Toch bleef het boeiend verhaal. Toch denk ik dat de hoofdkarakters wat beter uitgewerkt konden worden. Ik denk dat de acteurs wel meer in hun mars hebben dan het script ze toeliet.

avatar van missl

missl

Ik vond deze film intens saai, het wist me op geen enkele manier te boeien, welke verhaallijn je ook nam.

Het idee is wel heel leuk maar te makkelijk in elkaar gezet lijkt wel

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Goede film, en nog ook waar gebeurd.

3.5 sterren

avatar van james_cameron

Redelijke misdaadfilm, die door de opzet met de raamvertelling helaas zelden spannend wordt. Goed gespeeld en degelijk gemaakt, al komt het tijdsbeeld soms iets te weinig authentiek over. De twee verhaallijnen vormen ook niet echt een sluitend geheel, waardoor de film niet helemaal geslaagd is.

avatar van Grample

Grample

Ik vond hem best goed. 3,5 *

Mocht iemand willen weten hoe het in het echt is geweest met Lonely Hearts Killers:

Theatertje

De nacht is donker en koud. Er is een zwarte map, liggend op mijn bureau, met in goudgeel geschreven letters 'BUCHTFILMS'. Willekeurig sla ik de map open en kom daar terecht bij LONELY HEARTS. Dit is misschien wel de grootste buchtfilm van 2006. Er wordt door Travolta in geacteerd alsof ie een voetmassage krijgt, de beelden mogen dan misschien wel knap gefilmd zijn, maar het verhaal is te voorspelbaar, en de muziek, daar zwijg ik liever over. Zever, dat is het, zever tussen de hamburger en het broodje van je menu in een fastfoodketen. LONELY HEARTS bedot de kijkers bovendien, want de film gaat helemaal niet over een romance van eenzame mensen, het gaat over moord en speurderswerk. Ga niet naar deze film. Dat is geen voorstel. Ga niet naar deze film.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

^Dan begrijp ik dus wederom niet waarom je 3 sterren geeft, met alle respect. Zo verliest het stemsysteem z'n kracht natuurlijk. Als iedereen slechte films 3 sterren geeft heeft straks elke film een gemiddelde van rond de 3 sterren.

Ik ga deze binnenkort maar eens kijken en zelf oordelen.......

Theatertje

Ik heb niet van de film kunnen genieten, maar nogmaals, ik beoordeel een film op waarde, en LONELY HEARTS is 3 sterren waard!

avatar van wait_here

wait_here

Ja. in zijn algemeenheid misschien, maar niet voor jou, want jij spreekt heel anders over deze film.

Ik heb wel genoten en ik geef deze film -terecht- 3,5 ster, maar als je er niet van heb kunnen genieten..., waarom dan een voldoende geven. Ik vindt het niet kloppen. Zo zou je voor een heleboel films waar wat waarde aan kleeft zo maar hoge cijfers kunnen gaan geven zonder dat je er van geniet. Zo ga ik dus niet te werk.

Theatertje

OK, het is goed. Ik ga strenger zijn vanaf nu. Kom nadien echter niet klagen dat je Pandora's doos geopend hebt. 1 ster.

avatar van wait_here

wait_here

Prima, nu klopt het : je vond er niet veel aan en geeft volgens jouw belevingswereld een laag cijfer. Zo hoort het volgens mij te zijn.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Absoluut een aardige misdaadfilm.

De film gaat inderdaad niet echt diep in op de verschillende personages, dat is misschien jammer, maar dan zou de film erg langdradig worden naar mijn gevoel.

Ik ben een fan van Gandolfini en dat beijst hij toch ook weer in deze film.

Een topper is het zeker niet maar hij blijft boeien.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

James Gandolfini acteert natuurlijk weer geweldig. De film ziet er goed uit en is gewoon best goed. Alleen ontbreekt de spanning.

3,5 waard.

avatar van BauerT

BauerT

Matig. Twijfelde tussen een 2.5 en een 3.

Was op momenten spannend. Acteerwerk Travolta was goed. Acteerwerk van die dame (Salma begrijp ik) vond ook ik slecht. Ik vond het prive-verhaal van Travolta wat gezocht of, indien ook waargebeurd, niet goed verwerkt in de film.

avatar van movielunatic

movielunatic

Ik vond het een zeer slechte film en wat doet het me een pijn als ik J. Travolta in zo'n film zie. Stomme keus van hem geweest, het gaat werkelijk waar nergenst over. Beetje True Romance gevoel willen scheppen. \ Salma vond ik wel goed acteren.

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Aardige film die het kijken waard is. Travolta vond ik goed acteren, net als salma. (niet hoogstaand maar wel boven gemiddeld). De sfeer in de film was goed, maar het verhaal zelf had wat mij betreft iets dieper uitgewerkt mogen worden. En af en toe een lichte verhoging van het tempo was niet erg geweest.

Al met al een redelijke film die je best gezien mag hebben. Hoewel het zeer zeker geen "must seen" is.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prima film, met een goed acterende Travolta, Gandolfini en zeker Salma Hayek, die na enkele mindere prestaties hier toch weer alle aandacht naar zich toetrekt.

Een hoogstaande productie is dit niet, maar toch een knap scenario (waar gebeurt, volgends de uitleg op de hoes ?!?!).

Vond het een boeiende film om te volgen al mocht er af en toe wat meer vaart in hebben gezeten.

avatar van code9

code9

Behoorlijk thrillerdrama met een redelijk verzorgd authentiek tijdsbeeld van de jaren '40, al vraag ik me af of men in die tijd ook al zo grof en sarcastisch met elkaar omging.

Zoals al eerder opgemerkt zijn de twee verhaallijnen niet goed op elkaar afgestemd. De zelfmoord van Travolta's vrouw is nodig om aannemelijk te maken dat hij zich zo betrokken voelt bij de dood van de eerste vrouw -die hem op het spoor zet van het misdadige tweetal-, maar de achtergrond van het eerste gebeuren wordt nauwelijks duidelijk gemaakt. Zo blijven Travolta's persoonlijke problemen een beetje geforceerd los staan van de hoofdverhaallijn.

Jammer ook dat de traumatische achtergrond van Hayek niet goed uit de verf komt in het verloop van de film. Ook hier is het feit dat ze als kind jarenlang door haar broer verkracht werd slechts een mededeling om haar latere acties geloofwaardig te maken. Hier had meer mee gedaan moeten worden.

Waarom er gekozen is voor een raamvertelling is me eerlijk gezegd een raadsel, want dat nekt nu juist de spanning van het verhaal. Alhoewel de gebeurtenissen -zeker aan het eind, als er een moeder én haar jonge kind vermoord worden- gruwelijke genoeg zijn, zeker als je beseft dat ze nog waar gebeurd zijn ook.

Na een gestaag middelmatig tempo komt het einde toch nog vrij abrupt. Na de executie van het tweetal wordt even snel gemeld dat Travolta 'agent-af' is en zijn heil 'op het water' is gaan zoeken. En dan volgt plotsklaps de aftiteling.

Al met al geen verkeerde film, zeker ook vanwege de verdienstelijke en overtuigende acteerprestaties. Lonely Hearts is geen topproductie, maar dat kunnen ze nu eenmaal niet allemaal zijn, hè.