• 9.375.882 stemmen

Geregisseerd door: Todd Robinson

Met onder meer: John Travolta, Salma Hayek en Jared Leto

Releasedatum: 18 januari 2007

Plot Lonely Hearts

"True love can be murder."

Het waargebeurde verhaal van Martha Beck en haar handlanger Raymond Fernandez die in de jaren 40 zeventien vrouwen beroofden en vermoordden, die ze hadden gelokt door liefdes-advertenties in de krant te zetten. Hierdoor werden zij al snel de 'Lonely Hearts Killers' genoemd.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Elmer Robinson

Janet Long

Delphine Downing

avatar van ®Tc

®Tc

Ondanks de mooie cast vond ik het een erg matige film, kon me het verhaal weinig boeien. Ik vond het ook slecht in beeld gebracht en gefilmd.

2,5

avatar van skip

skip

Tijdsbeeld is aardig neergezet maar verder is het niet veel, hoge waardering voor een matige film

avatar van Metalfist

Metalfist

Love kills

Een tijdje geleden men slag geslagen in de 5 voor 5€ actie in de Blokker. Omdat ik al soms een slechte ervaring met die films heb gehad ( Norma Jean & Marilyn (1996) o.a.) maar zo af en toe zit er wel een uitstekend filmpje tussen. Bij deze Lonely Hearts had ik al het gevoel dat dit wel eens iets goed kon worden maar toch duurde het tot gisteren eer ik hem kon zien.

Mijn voorgevoel heeft me niet bedrogen. Ik was allereerst al geïntrigeerd in het gegeven van de relatie tussen de regisseur en Robinson. De oplettende filmkijker heeft al door dat de namen van de regisseur en de detective hetzelfde zijn maar het geeft de film wel iets extra mee dat hij effectief de kleinzoon van is. Soit, leuk detail maar alleen hiermee kan de film zich natuurlijk niet redden. Gelukkig heeft het verhaal genoeg om handen. Ik ben altijd al wel geïnteresseerd geweest in dit soort gangsterkoppels (Natural Born Killers, True Romance en Bonnie & Clyde schieten me te binnen) maar de verknipte relatie tussen Beck en Fernandez wordt uitstekend neergezet. Doordat Todd Robinson kleinzoon van is, had ik verwacht dat de film zich meer ging concentreren op het politiewerk van de inspecteurs maar het gaat toch meer de andere kant op. We hebben de inspecteurs-daders kanten van een verhaal al meerdere keren verfilmd zien worden maar ik zie persoonlijk toch liever de kant van de bad-guys, zal wel de ramptoerist in mij zijn. Gebaseerd op ware feiten is Lonely Hearts wel soms een bittere pil om te slikken. Wetende dat dit allemaal effectief is gebeurd, je kunt je wel afvragen in hoeverre de film accuraat is, geeft de film toch een bepaalde sfeer mee.

Na eens wat meer te hebben opgezocht over Beck en Fernandez kan ik wel zeggen dat de film redelijk accuraat is. Leto trekt hard op de echte Fernandez maar met Hayek slaan ze de bal mis. Ik heb hier dan ook een beetje een dubbel gevoel bij. Langs de ene kant vond ik dit één van de beste rollen van Hayek die ik tot nu toe heb gezien maar langs de andere kant is het wel vrij teleurstellend om te lezen dat de echte Martha Beck geen vamp was à la Hayek. Blijkbaar woog ze meer als 120 kilo en geraakte ze op het einde zelfs niet in de elektrische stoel maar moest ze op de leuning gaan zitten. Doet toch wel wat afbreuk aan de film en dat is jammer want zowel Leto als Hayek doen het uitstekend. Lonely Hearts kent veel Travolta's. Natuurlijk is er de bekendste, John, die wederom een sterke rol neerzet. Heb eigenlijk nooit begrepen waarom hij ineens zo in de vergetelheid is geraakt, kan me geen flaters voorstellen. dan krijgen we ook nog Ellen (zuster), Sam (broer) en Margaret (zuster) maar die hebben allemaal maar kleinere rollen. Leuk om Gandolfini ook eens langs een andere kant te zien. Ik ken hem vooral van zijn rol van Tony Soprano maar aan de juiste kant van de wet is hij ook meer dan degelijk, al kreeg ik wel altijd de indruk dat hij wel eens corrupt kon zijn... Qua bijrollen is er ook nog genoeg te zien maar hoogtepunt is toch Scott Caan. Zoon van James Caan, inderdaad uit The Godfather, maar kan net zoals zijn vader een deftig stukje acteren.

Uitstekende op waargebeurde feiten gebaseerde film. Film is ten tijde van uitkomen compleet langs me heen gegaan maar gelukkig is dat nu goed gemaakt. Leto en Hayek stelen de show, Travolta en Gandolfini ook maar in mindere mate maar heel het tijdsbeeld wordt mooi weergegeven en je voelt je effectief in die tijdsperiode.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Fragmentarische maar sfeervolle film. Goed acteerwerk van met name Gandolfini. Bepaalde scènes duren veel te lang waardoor de film nogal traag overkomt. De 'Lonely Hearts killers" zelf worden wat suf neergezet; dit komt met name door het wat matige acteerwerk van beide. Er had meer ingezeten als er meer was gekozen om een verhaal te vertellen; nu zijn het meer fragmenten aan elkaar geplakt waardoor het soms nogal onsamenhangend overkomt.

avatar van Theunissen

Uitstekende drama/thriller waarin Salma Hayek schittert als een jaloerse ijskoude keiharde bitch (tot het einde toe). Het verhaal is boeiend en en zit ook goed in elkaar en de cast doet het prima en dan vooral de eerder genoemde Salma Hayek (zag er overigens ook mooi uit) en detective John Travolta. Maar ook Jared Leto (zag er best apart uit) deed het goed en het was best aardig om te zien hoe hij diverse brute klusjes opgedragen door Salma Hayek moest uitvoeren. De jaren 40 sfeer wordt overigens best goed weergegeven en de beelden zagen er ook fraai uit.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Okay B-filmpje ... jammer dat nou net de familie-relatie-problematiek van John Travolta het slechtste onderdeel is (de regisseur is de kleinzoon van de echte inpecteur die door Travolta gespeeld wordt!).

Verder denk ik dat als je het beeld op zwart/wit zou zetten het niet zo heel veel zou afwijken van de gemiddelde 50-ies noir.

Beetje voorspelbaar soms, maar best aardig gedaan.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Ingetogen filmpje die zich zeker niet weet te onderscheiden van de middelmaat.

De spanning is de nek-omgedraait wegens de onkunde van het belichten van de set.

avatar van scorsese

Goeie film over een koppel die alleenstaande vrouwen oplichten en uiteindelijk vermoorden. Een waargebeurd, doch weinig origineel verhaal. Het hele eind jaren 40-film noir sfeertje wordt goed neergezet. De film verveeld geen moment en de casting is uitstekend.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een top bezetting + een waargebeurd verhaal = een matig eindresultaat. Kan gebeuren wanneer het er op lijkt dat alle betrokkenen de automatische piloot hebben aanstaan. In mijn ogen scoort enkel de betreurde James Gandolfini een voldoende.
Het ontbreekt bovendien aan spanning en de functie van de moeizame relatie van detective Elmer met zijn collega Rene is mij niet duidelijk geworden. Toch wel jammer allemaal.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Prima film, met een goed acterende Travolta, Gandolfini en zeker Salma Hayek, die na enkele mindere prestaties hier toch weer alle aandacht naar zich toetrekt.

Een hoogstaande productie is dit niet, maar toch een knap scenario (waar gebeurt, volgends de uitleg op de hoes ?!?!).

Vond het een boeiende film om te volgen al mocht er af en toe wat meer vaart in hebben gezeten.

Toch een prima film met een goed en spannend verhaal.

Puike cast ook.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Prettige vrij wrede misdaadfilm, met een goede John Travolta, maar vooral een uitmuntende

Salma Hayek, als meedogenloze partner in crime. Ook James Gandolfini is weer sterk aanwezig,

maar wanneer is die acteur dat eigenlijk niet!

avatar van koekeloere

koekeloere

Vind het een mooie, onderhoudende film, geef 4 sterren.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Fikse tegenvaller.

Dit soort serial killer pics bevallen mij meestal wel, maar Robinson beperkt zichzelf enorm door zich grotendeels te richten op de rechercheur in plaats van de moordenaars en hun gruwelijke daden. We krijgen daarvoor in de plaats een wat warrig verhaal omtrent een rechercheur die nogal wat problemen schijnt te hebben met de dood van zijn vrouw. Ook de in potentie sfeervolle setting komt niet tot leven, en acteren Travolta en Leno maar matig. Hayek lijkt de enige op niveau. Verder blijft het wel aardig om te volgen, maar echt overtuigen doet het niet.