Genre: Animatie / Komedie
Met onder meer: Dave Foley, Kevin Spacey en Julia Louis-Dreyfus
Releasedatum: 11 februari 1999
Bekijk via Disney+
Plot A Bug's Life
"An epic presentation of miniature proportions."
Elk jaar komt een groep sprinkhanen naar de mierenhoop om het voedsel op te eten dat de mieren voor hen verzameld hebben. Op een dag, als de voorbereidingen voor dit offer net zijn afgerond, gooit Flik per ongeluk het gehele offer in de rivier. De sprinkhanen geven de mieren een tweede kans. Flik gaat op zoek naar andere insecten die mee willen vechten tegen de sprinkhanen, maar hij komt terug met een circuscrew. Losjes gebaseerd op Kurosawa's "Seven Samurai".
Flik (stemrol)
Heimlich (stemrol)
Francis (stemrol)
Manny (stemrol)
Jordy
De film is erg mooi geanimeerd, en er zitten zeker wel een aantal zeer grappige momenten in (vooral de bloopers op het eind trouwens), maar ik vond 'm toch iets te braaf. Antz, een andere computer-geanimeerde insectenfilm, die ongeveer tegelijk uitkwam, was wat brutaler en grappiger. 3 sterren.
dttom
Het verhaal vond ik niks aan maar er zittten wel leuke stukken in.
Hobbes
3 sterren voor de film. en 1 extra voor die 2 acrobaatjes (Tuck and Roll) die waren echt geniaal
Ralfke
- 2075 stemmen
Heerlijke animatiefilm van Disney en Pixar. Ziet er allemaal heel erg mooi uit!
neo
erg mooi gemaakt. vooral regenscene is enorm mooi. maar ik vond de film enorm kinderachtig, waardoor ik me best heb zitten ergeren.toch nog 2.5 sterren
Macmanus
Hij was leuker dan toen ik hem eerst zag, die 2 acrobaten zijn echt lachen, en die domme sprinkhaan
erg mooi gemaakt, gaat lekker snel geen moment saai en zo hoort het in een kinderfilm.
Zat te twijfelen tussen 3.5 of 4 sterren maar het is morgen kerst dus ik ga toch voor de 4 sterren
Padd0
Ik weet nog heel goed wanneer ik deze heb gezien. We waren in Lloret de mar in een disco aan het wachten op dj gizmo. Toen draaiden ze deze film op een scherm binnen. Volgens mij zat ik als enige te kijken, ik vond het echt een hele leuke film. Lag ook de hele tijd in een deuk. Daarna kwam trouwes nog een heel grappig filmpje over een oude man die tegen zichzelf aan het schaken was. Is dit een extra bij "a bugs life" of zo??
EmDee
Padd0
leuk bedacht. Btw wel grappig om te zien gizmo achter een draaitafel
hans vd togt
leuke film, tussendoortje want is niet zo goed als de andere pixar movies. Maar daar in tegen wel weer 100X beter als antz!!!
Hemdale
Van het kijken van zulke films word ik altijd erg vrolijk! 3,5 ster!
Plintkabouter
Echt een grappige film maar iets slechter dan Antz dus een 3.
yosemite44
het is al weer te lang geleden om precies aan te geven waarom (voornamelijk humor en karakters -die rups!-), maar ik vond deze film leuker dan antz!
ow, en: losjes gebaseerd op Kurosawa's "Seven Samurai" ? ik heb deze film helaas nog niet gezien (geen cult/arthouse videotheek in de buurt), maar ik vroeg me af wat er dan precies overgenomen is...
cr_ix
Pixar rules
, ik ben benieuwd wat Finding Nemo gaat worden!
jassonn
Moet zeggen dat ik het een leuke film vond,al vind ik Antz leuker.
Die circus gasten zijn echt cool,trouwens wie heeft Antz dan gemaakt?Kan me niet voorstellen dat Pixar 2 films over het zelfde maakt. 3*
Jordy
ik vroeg me af wat er dan precies overgenomen is...
Lees de synopsis van Seven Samurai maar... het hele verhaal.
neo
Bug's is van Disney en Pixar. Antz is van Dreamworks en Pacific Data Img.
Queto Yurlunyur
Een aantal leuke grappen (met, ironisch genoeg, de aftiteling als hoogtepunt), maar voor dit type film liggen de grappen toch wel vrij ver uit elkaar. En het eeuwige Disney-euvel (tenenkrommende sentimentele momenten die je kilometers van te voren aan ziet komen) speelt hier meer op dan ooit. Krijg toch een beetje het idee dat de makers dachten "dit ziet er zo mooi uit, dat we er verder niets meer aan hoeven te doen en het vanzelf wel een hit wordt". (en dat werd het ook, trouwens) 2 *
FisherKing
Idd Queto. Beter dan het wel heel magere verhaal van Finding Nemo maar ook wel weer erg voorspelbaar. Een aantal grappige elementen en wat leuk gebruik van afval maken het toch wel genietbaar. Die Duitse pissebedden zijn geniaal
Begrijp er overigens geen hout van waarom Finding Nemo dan in de topnogwat staat en deze niet. Hier zit toch duidelijk meer in.
krappe 2.5*
(komt niet eens in de buurt van het prachtige Chicken-Run (wat betreft animatiefilms die ik gezien heb))
Chainsaw
Toch beter dan ik had verwacht. Bug's Life komt weliswaar niet in de buurt van Toy Story of Finding Nemo, maar het weet nog prima te amuseren. Technisch prima, leuke cast (David Hyde Pierce, Roddy McDowall, John Ratzenberger) en%2
Jordy
Laatst weer eens gezien (toch maar gekocht om de Pixar collectie compleet te hebben) en het verschil met de laatste 3 Pixar's is toch schrikbarend groot. Alleen écht leuk voor de hele kleintjes deze, leek mij.
Vind ik niet, ik kwam echt niet meer bij van het lachen op sommige momenten.
Maar misschien zegt dat dan meer over mij.
Dustyfan
Alleen écht leuk voor de hele kleintjes deze, leek mij.
Al vele malen herzien en nog steeds kan ik er met plezier naar kijken.
Dustyfan
Sorry, ik was net wakker en was deze vergeten te plaatsen:
Tha Flow
Ik vond hem eigenlijk ook wel schattig
Maar ook omdat het verhaal wel aardig is en de muziek bijdraagt aan leuke sfeer. Wel erg emodepemo natuurlijk maar daar moet je van houden. Pixar kan het gewoon. Niet alleen voor de kleintjes Jordy!

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

Waargebeurde dramafilm 'Dark Waters' met Mark Ruffalo vanaf komende week op Netflix

Toy Story 3

Shrek
Animatie / Fantasy, 2001

Boys Town
Drama / Biografie, 1938
winterstrijdantinventioncollectorant-hill computer animatiegrass duringcreditsstingerpixar