• 9.372.674 stemmen

Geregisseerd door: John Lasseter en Andrew Stanton

Met onder meer: Dave Foley, Kevin Spacey en Julia Louis-Dreyfus

Releasedatum: 11 februari 1999

Plot A Bug's Life

"An epic presentation of miniature proportions."

Elk jaar komt een groep sprinkhanen naar de mierenhoop om het voedsel op te eten dat de mieren voor hen verzameld hebben. Op een dag, als de voorbereidingen voor dit offer net zijn afgerond, gooit Flik per ongeluk het gehele offer in de rivier. De sprinkhanen geven de mieren een tweede kans. Flik gaat op zoek naar andere insecten die mee willen vechten tegen de sprinkhanen, maar hij komt terug met een circuscrew. Losjes gebaseerd op Kurosawa's "Seven Samurai".

Flik (stemrol)

Heimlich (stemrol)

Francis (stemrol)

Manny (stemrol)

Jordy

De film is erg mooi geanimeerd, en er zitten zeker wel een aantal zeer grappige momenten in (vooral de bloopers op het eind trouwens), maar ik vond 'm toch iets te braaf. Antz, een andere computer-geanimeerde insectenfilm, die ongeveer tegelijk uitkwam, was wat brutaler en grappiger. 3 sterren.

avatar van dttom

dttom

Het verhaal vond ik niks aan maar er zittten wel leuke stukken in.

avatar van gizzmo86

gizzmo86

Coole tekenfilm met grappige personages. 3,5 ster

avatar van gotti

grappige animatiefilm maar niet zo grappig als antz of shrek

avatar van Hobbes

Hobbes

3 sterren voor de film. en 1 extra voor die 2 acrobaatjes (Tuck and Roll) die waren echt geniaal

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Heerlijke animatiefilm van Disney en Pixar. Ziet er allemaal heel erg mooi uit!

avatar van neo

neo

erg mooi gemaakt. vooral regenscene is enorm mooi. maar ik vond de film enorm kinderachtig, waardoor ik me best heb zitten ergeren.toch nog 2.5 sterren

avatar van Macmanus

Macmanus

Hij was leuker dan toen ik hem eerst zag, die 2 acrobaten zijn echt lachen, en die domme sprinkhaan erg mooi gemaakt, gaat lekker snel geen moment saai en zo hoort het in een kinderfilm.

Zat te twijfelen tussen 3.5 of 4 sterren maar het is morgen kerst dus ik ga toch voor de 4 sterren

avatar van calexico

calexico

Grrrrrr....Stupid RTL 4 !!!! Ik huur hem wel een keer !!

avatar van Padd0

Padd0

Ik weet nog heel goed wanneer ik deze heb gezien. We waren in Lloret de mar in een disco aan het wachten op dj gizmo. Toen draaiden ze deze film op een scherm binnen. Volgens mij zat ik als enige te kijken, ik vond het echt een hele leuke film. Lag ook de hele tijd in een deuk. Daarna kwam trouwes nog een heel grappig filmpje over een oude man die tegen zichzelf aan het schaken was. Is dit een extra bij "a bugs life" of zo??

avatar van EmDee

EmDee

Padd0 schreef:

Is die gremlin ook al DJ?

avatar van Padd0

Padd0

leuk bedacht. Btw wel grappig om te zien gizmo achter een draaitafel

avatar van hans vd togt

hans vd togt

leuke film, tussendoortje want is niet zo goed als de andere pixar movies. Maar daar in tegen wel weer 100X beter als antz!!!

avatar van Hemdale

Hemdale

Van het kijken van zulke films word ik altijd erg vrolijk! 3,5 ster!

avatar van Plintkabouter

Plintkabouter

Echt een grappige film maar iets slechter dan Antz dus een 3.

avatar van yosemite44

yosemite44

het is al weer te lang geleden om precies aan te geven waarom (voornamelijk humor en karakters -die rups!-), maar ik vond deze film leuker dan antz!

ow, en: losjes gebaseerd op Kurosawa's "Seven Samurai" ? ik heb deze film helaas nog niet gezien (geen cult/arthouse videotheek in de buurt), maar ik vroeg me af wat er dan precies overgenomen is...

avatar van cr_ix

cr_ix

Pixar rules , ik ben benieuwd wat Finding Nemo gaat worden!

avatar van jassonn

jassonn

Moet zeggen dat ik het een leuke film vond,al vind ik Antz leuker.

Die circus gasten zijn echt cool,trouwens wie heeft Antz dan gemaakt?Kan me niet voorstellen dat Pixar 2 films over het zelfde maakt. 3*

yosemite44 schreef:

ik vroeg me af wat er dan precies overgenomen is...

Lees de synopsis van Seven Samurai maar... het hele verhaal.

jassonn schreef:

wie heeft Antz dan gemaakt?

Dreamworks

avatar van neo

neo

Bug's is van Disney en Pixar. Antz is van Dreamworks en Pacific Data Img.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Een aantal leuke grappen (met, ironisch genoeg, de aftiteling als hoogtepunt), maar voor dit type film liggen de grappen toch wel vrij ver uit elkaar. En het eeuwige Disney-euvel (tenenkrommende sentimentele momenten die je kilometers van te voren aan ziet komen) speelt hier meer op dan ooit. Krijg toch een beetje het idee dat de makers dachten "dit ziet er zo mooi uit, dat we er verder niets meer aan hoeven te doen en het vanzelf wel een hit wordt". (en dat werd het ook, trouwens) 2 *

avatar van FisherKing

FisherKing

Idd Queto. Beter dan het wel heel magere verhaal van Finding Nemo maar ook wel weer erg voorspelbaar. Een aantal grappige elementen en wat leuk gebruik van afval maken het toch wel genietbaar. Die Duitse pissebedden zijn geniaal

Begrijp er overigens geen hout van waarom Finding Nemo dan in de topnogwat staat en deze niet. Hier zit toch duidelijk meer in.

krappe 2.5*

(komt niet eens in de buurt van het prachtige Chicken-Run (wat betreft animatiefilms die ik gezien heb))

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Toch beter dan ik had verwacht. Bug's Life komt weliswaar niet in de buurt van Toy Story of Finding Nemo, maar het weet nog prima te amuseren. Technisch prima, leuke cast (David Hyde Pierce, Roddy McDowall, John Ratzenberger) en%2

Jordy

Laatst weer eens gezien (toch maar gekocht om de Pixar collectie compleet te hebben) en het verschil met de laatste 3 Pixar's is toch schrikbarend groot. Alleen écht leuk voor de hele kleintjes deze, leek mij.

Vind ik niet, ik kwam echt niet meer bij van het lachen op sommige momenten.

Maar misschien zegt dat dan meer over mij.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Jordy schreef:

Alleen écht leuk voor de hele kleintjes deze, leek mij.

Dan hoor ik waarschijnlijk bij de 'hele kleintjes', want ik vind 'm echt leuk.

Al vele malen herzien en nog steeds kan ik er met plezier naar kijken.

Jordy

Vandaar mijn voorzichtige "leek mij"

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Sorry, ik was net wakker en was deze vergeten te plaatsen:

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Ik vond hem eigenlijk ook wel schattig Maar ook omdat het verhaal wel aardig is en de muziek bijdraagt aan leuke sfeer. Wel erg emodepemo natuurlijk maar daar moet je van houden. Pixar kan het gewoon. Niet alleen voor de kleintjes Jordy!