• 9.373.163 stemmen

Geregisseerd door: John Lasseter en Andrew Stanton

Met onder meer: Dave Foley, Kevin Spacey en Julia Louis-Dreyfus

Releasedatum: 11 februari 1999

Plot A Bug's Life

"An epic presentation of miniature proportions."

Elk jaar komt een groep sprinkhanen naar de mierenhoop om het voedsel op te eten dat de mieren voor hen verzameld hebben. Op een dag, als de voorbereidingen voor dit offer net zijn afgerond, gooit Flik per ongeluk het gehele offer in de rivier. De sprinkhanen geven de mieren een tweede kans. Flik gaat op zoek naar andere insecten die mee willen vechten tegen de sprinkhanen, maar hij komt terug met een circuscrew. Losjes gebaseerd op Kurosawa's "Seven Samurai".

Flik (stemrol)

Manny (stemrol)

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Tha Flow schreef:

Wel erg emodepemo natuurlijk maar daar moet je van houden

U hebt gezocht op emodepemo:

Het door u gezochte woord is niet gevonden in het eendelige Van Dale Hedendaags Nederlands. Dit kan komen doordat het er niet in staat, bijvoorbeeld omdat het te nieuw is, of omdat het niet voldoet aan de opnamecriteria. Maar ook is mogelijk dat de spelling niet correct is.

Vertel...

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Ghehehe. Ja sorry, een benaming van mijn kant voor een emotioneel geladen sfeer. Denk aan een verklein/grootwoord van emotioneel. Meestal gebruikt in negatieve zin van emotioneel, wat in veel Hollywoodfilms gebruikelijk is. Maar dus in dit geval in de positivie zin. Gewoon emotioneel.

avatar van mister blonde

mister blonde

ja leuk. laten we allemaal zelf woorden verzinnen. wordt er een stuk duidelijker op zo.

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Is al een tijdje geleden, maar ik kan me nog wel herinneren dat ik het wel een "oke" filmpje vond.. 2,5 / 3 ..

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Ik heb net de classic "seven samurai" gekeken! Inderdaad a bug`s life is een hele leuke variant! ****

avatar van The One Ring

The One Ring

Deze film is niet Pixars beste maar nog steeds 3,5 sterren waard. Die mensen van Pixar zijn Disney duidelijk voorbijgestreefd.

Goed werk!

avatar van A. Pete

A. Pete

Geweldige FILM pixar laat zien wat die in huis heeft! ben zeer benieuwd naar de volgende films van Pixar!

Voor deze film een 4.5*

avatar van IcU

IcU

Minste pixar, maar toch wel leuk.

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

geweldig gemaakt! met al die insecten, vind de engelse versie mooier dan de nederlandse, en al die circusartiesten, geweldig. geen redders maar circusartiesten, vond dat lieveheersbeestje cool met dat van die vliegen dat ze zeggen dat het een meisje is maar dan is het een jongen!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Prachtig gemaakt. Veel kleurrijker en vrolijker gemaakt dan zijn tegenhanger "Antz" maar bij "Antz" vond ik het verhaal beter en strakker, en leukere personages.

Wil niet zeggen dat deze film niet de moeite waard zou zijn. Zeker een goede film, vooral voor de jeugd.

3,0

Zelfs geen flauw idee dat deze van Pixar was.

Nochthans wel hun beste film vind ik. Grappig genoeg ook hun mooiste. Technisch misschien niet zo geweldig, maar ergens is dit mooier dan een technisch kotslelijk demotje te zijn.

Leukste aan de film zijn de kleine creatieve details. De mieren die muziek spelen, de waterdruppeltjes, de vogel die ze maken (met het blaadje en de zon), de regen en meer van dat geinigs.

Jammer dat dit verpakt wordt in een alles behalve grappige film (hoe lame kunnen grapjes zijn ) vol belachelijke plotstukjes en stom sentiment. Doe daarbij tenenkrommende voice acting en goed potentieel wordt weer vakkundig de nek omgewrongen.

Paar aardige scenes, vooral veel leuke details, maar lompe humor (de bloopers), knullig plot en slechte sentimentele nonsens halen dit filmpje onderuit. 2.5* erg kleine sterretjes. Jammer, maar toch Pixar's beste geloof ik.

avatar van djelle

djelle

Ik dacht net dat pixar-films wel iets zouden zijn voor jou eigenlijk OH, gezien jij (en terrecht) het visuele zo hoog in het vaandel draagt bij je filmkeuze. Bug's Life niet gezien, maar Finding Nemo bv, is toch een en al visuele pracht?

Uhm, nee. Technisch hoogstaand, visuele wansmaak.

avatar van djelle

djelle

Ik snap het niet. Supermooie kleurschakeringen (een gans kleurenpallet was aanwezig), knap gemaakte lichteffecten, speciale effectjes, fijne details, prachtig getekende figuurtjes en dito omgevingen (een facinerend mooie wereld om als kijker te verkennen)... Ik heb gans FN door echt geboeid en serieus vermaakt gebleven door al die mooie plaatjes alleen al.

Verschil in smaak zeker...

Moet zijn ja, ik zie in die "typische" 3d animatie enkel overdreven lichteffecten, waardoor alles steeds van plastic lijkt. Van kleurbalans is vaak geen sprake, meestal worden zoveel mogelijk kleuren tegelijktijd getoond, hoe harder ze vloeken hoe beter. Figuurtjes getuigen vaak van weinig creativiteit (het karakter meestal bepaald door de -overdreven- voice acting en wat typerende karaktertrekjes).

Ik vind de Pixar meestal spuuglelijke films maken, met een bedenkelijk niveau qua humor. Visueel vond ik deze film dan nog het beste meevallen.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Goeie film,leuke humor en zeker heel mooi gemaakt!!

avatar van gemaster

gemaster

Aardige Pixar film die echter niet bij de andere films in de buurt komt(het overgewaardeerde Finding Nemo uitgezonderd). De film wordt nergens écht grappig, behalve als de geniale acrobaatjes in beeld komen. Weer een hele trits aan bekende voice actors en ook dit keer werkt dat erg goed. Dave Foley´s stem herkende ik nog van de geniale comedyserie 'Newsradio'. Dreyfuss is natuurlijk Elaine uit 'Seinfeld' en ook zij doet het leuk. Uitblinkers zijn echter Richard Kind van ' Spin City' en David Hyde Pierce van 'Frasier' .

avatar van Bob Cremers

Bob Cremers

Deze film vind ik niet zo leuk maar wel mooi.

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

leuke film, mooi gemaakt, goed verhaal maar er zaten ook wel wat minpunten. ik vind de bloopers op het einde ook wel grappig. Een 4

avatar van film_kaza

film_kaza

Precies wat ik ervan had verwacht, beter dan Antz maar niet genoeg voor 3. Vond hem niet echt mooi. Maar wel soms gelachen. Wat ik het leukste vond was dat ik niet hoefde te betalen om hem te zien, dat heb ik er niet voor over.

3 sterren.

avatar van basketballerke

basketballerke

Heb hem vroeger als het ware doodgedraaid, nu vind ik hem vooral er mooi uitzien en er is een goed verhaal bij gemaakt.

avatar van centurion81

centurion81

• 2066 berichten
  • 1988 stemmen

1 van de zwakkere disneys. 2,5*

avatar van Redrabbit

Redrabbit

Ik was onder de indruk van de details in de film, en dan bedoel ik visueel. Vond hem heerlijk mooi 'getekend' zowel wat betreft kleuren als effecten ... maar ook de wezentjes op zich waren best grappig (vooral dan de hoofdrol speler )

avatar van moviegirl2

moviegirl2

Vermakelijk en leuke animatie.

in hetzelfde jaar gemaakt als antz.

de vraag is: aapt 'Antz' 'A bugs life' na of andersom?

Ik vind dees in ieder geval beter.

avatar van movie*freak

Goede vermakelijke animatie film

ja zeker en ik vond het

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Leuke film die ik af en toe nog is aan zet.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

blijft vermakelijk en zeer leuk voor kinderen.

3*-3,5*

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Dit is en blijft mijn favoriete Pixar film, vooral omdat ze zich hier van hun meest creatieve kant laten zien en met de leukste personages komen van al hun films. Net als in Toy Story 2 heb ik bij deze film gewoon het gevoel dat de mensen van Pixar echt lol hebben gehad bij het schrijven het script met allerlei geinige details die je graag ziet in een komische film over insecten en zoveel leuke dialogen tussen de vaak charmante mieren en "circusinsecten". Wat ik ook een meerwaarde vond was de rol van Kevin Spacey als de schurk Hopper, de meest gewetenloze en onvergetelijke schurk van alle Pixar films. Hij wordt op de voet gevolgd door Syndrome van the Incredibles, maar is nog steeds onovertroffen. Grafisch is de film nog steeds prachtig om te zien. Het kan me weinig schelen hoever de techniek sinds deze film gevorderd is, A Bug's Life is nog steeds een pareltje. Slechts het ontwerp van de mieren laat wat te wensen over, maar ze zien er nog steeds erg geinig uit. Een 4.5.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik vind antz ietsje leuker

maar deze was niet slecht