• 9.374.845 stemmen

The Devil's Advocate (1997)

Drama / Thriller | 144 minuten

Met onder meer: Keanu Reeves, Al Pacino en Charlize Theron

Gesproken taal: Mandarijn, Spaans, Frans, Engels, Italiaans en Kantonees

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot The Devil's Advocate

"Evil has its winning ways."

Kevin Lomax is een advocaat uit Florida die nog nooit een zaak verloren heeft. Ondanks dat zijn moeder het er niet mee eens is, verhuist hij met z'n vrouw naar New York om daar voor een grote firma te gaan werken. Zijn vrouw krijgt echter steeds meer heimwee, en begint vreemde dingen te zien. Kevin stort zich echter volledig op z'n nieuwe baan, geholpen door zijn baas John Milton.

Kevin Lomax

Horror?

avatar van John Doe

John Doe

Kai schreef:

Jammer dat de film na de helft een horror verhaal krijgt inplaats van een thriller.

Maar het was toch nog wel een goede film.

Dat maakt de film juist zo goed, omdat ik het omgekeerde ervaar als jij, de film wordt voor mij dan juist serieuzer.

avatar van Kai

Kai

Ieder zijn mening maar, wat bedoel je met serieuser.

avatar van darkcity

darkcity

Vond hem eerlijk gezegd nogal saai, weinig spanning, en de film probeert goed te zijn door de dialogen die nogal saai waren en weinig indruk maakte terwijl de film wel wilde maar kon niet m'n aandacht houden, een paar zeer gruwelijke scenes en er werd goed gespeeld, maar dat was het dan wel, ik zal wel de enige zijn maarvond ik hem nogal langdradig en saai, geen indruk achter gelaten. 2 sterren.

avatar van clairest

clairest

Deze film heeft veel elementen die mij liggen: courtroom-scenes, het bovennatuurlijke en religie, waar ligt je commitment (de keuze), geestelijke verwarring/ziekte, het flirten met status, spannende dialogen, talen... Daarbij geniet ik van Al Pacino's duivelsheid en in visueel opzicht van de prachtige locaties. Voor mij 4,5 sterren

avatar van tevelenco

tevelenco

langzame thriller die me ondanks het goede spel van pacino en reeves niet echt kon boeien

avatar van MarkFish

MarkFish

Phooze schreef:
Er is niet één waarheid denk ik. Dat maakt dit soort films juist zo leuk.

Dat hele verhaal zou gebeuren als die die zaak zou doorzetten en die man verdedigen. Uiteindelijk gaat ie ook weer op dat aanbod van die journalist in, dus trapt ie nog in de val. IJdelheid is des duivels oor kussen.

avatar van speedy23

speedy23

Het is wel degelijk oorkussen MarkFish, niet oor kussen.

avatar van mikey

mikey

Niet al te goede film over een verduveld goede advocaat. 2.5

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Saaie film

avatar van nathan_666

nathan_666

Pacino was duivels in deze film

avatar van Jorick

Jorick

De film begon sterk, maar op een gegeven moment vond ik de film eigenlijk een beetje afzwakken.

Keanu Reeves speelde zoals gewoonlijk (mijn mening) niet al te sterk en Al Pacino speelde in mijn ogen een beetje op de automatische piloot.

Verder opzich best een vermakelijke film.

avatar van nathan_666

nathan_666

you'r right.
its time, free will right?
*lacht*
PANG
:evil

avatar van kamar

kamar

ik vond deze film wel goed had wat meer van reeves verwcht maar pacino had alle verwachtingen voldaan ,gelukkig!!!!!!!!

avatar van Pacino88

Pacino88

Phooze schreef:
Nog wat:
Hij stopt met de rechtzaak op het eind, als hij door heeft wat voor een gruwelijke man hij verdedigde. In het begin van de film wint hij de zaak nog.

Yep,de nachtmerrie (of wat jij ook denkt wat het was,laat aan je fantasie over) begon dan vast toen hij in de spiegel keek in de pauze van de rechtzaak.

Vandaag heb ik hem voor het eerst gezien.De film komt leuk op gang,maar zakt soms wat in,vooral die liefdesscenes waren wat overbodig.Wel leuk sfeertje in de film en Pacino acteert weer top als altijd,mooie eind speech ook,alleen komt hij altijd wat te overdreven over,helemaal hier:PKeune Reeves is ook niet mis.

avatar van Disk

Disk

Charlize Theron was gewoon zo super mooi in deze film, terwijl ze er in bv the Astronauts wife en men of honer niet eens opviel.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Al verbleekte ze m.i. naast Connie Nielsen.

avatar van Diesel

Diesel

Helemaal mee eens Marty.

avatar van Disk

Disk

Zij speelde toch in Gladiator, want als dat zij is dan moet ikeen dikke schudden.

avatar van jedymaster

jedymaster

Het is een mooie film de wisselwerking tussen Keanu Reeves en Al Pacino is goed maar toch mist de film iets en ik kan er niet echt mijn vinger opleggen.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Ziet er prachtig uit, bevat goede acteerprestaties en een paar lekkere schrikmomenten. Zeer goed gedaan > 4*

avatar van sju

sju

pacino: who do you think i am?
reeves: satan..
pacino: call me dad!

heerlijk

avatar van Newbie

Newbie

sju schreef:
pacino: who do you think i am?
reeves: satan..
pacino: call me dad!

heerlijk

Idd, alleen dit dialoogje al zorgt voor een ster of twee! Prachtig

avatar van Jgroenheide

Jgroenheide

Film waar je bij blijft zitten: spanning, horror en opvallend veel naakt voor een Amerikaanse film.

Verder doet Al Pacino flink aan overacting.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Op school voor het vak Levensbeschouwing gekeken.

Aardige film. Pacino was geweldig, maar Keanu Reeves blijft een houten plank. Jammerlijk genoeg vrij mainstream, maar de sfeer deed me erg denken aan Rosemary's Baby. Mooie scene op het dak van het kantoor, trouwens. 3 sterren.

avatar van alexis

alexis

duivels (pacino) en hemels (geloof en chalize:) goeie film die ook spannend. vol met verwijzingen naar mythologie en filmisch mooi gemaakt

****

avatar van timinho

timinho

Uiteraard weer een goede rol van Al Pacino, maar ook Keanu Reeves komt hier zeer geloofwaardig over als advocaat, dit lijkt me toch een van zijn beste filmrollen, hoe Reaves steeds verder in de macht van Pacino komt.. zeer indrukwekkend

De film verdient eigenlijk wel een plaats in de top 250

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Keanu Reeves kan nog altijd voor mij niet acteren.Al een geluk dat Al Pacino in deze film weer meesterlijk is::::::

Kevin Lomax: What are you? John Milton: Oh, I have so many names... Kevin Lomax: Satan. John Milton: Call me Dad.

avatar van Fikske

Fikske

Gelukkig speelt Al Pacino mee in deze film, in een schitterende rol die voor hem weggelegd is.

De film zelf vind ik slecht tot zeer slecht, ik hou namelijk niet van die overdreven creepy nachtmerriefilms. En ook Keanu Reeves vind ik weer tegenvallen.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Fikske schreef:

(...) De film zelf vind ik slecht tot zeer slecht, (...)

en dan geef je 3 sterren