Doom (2005)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 100 minuten / 113 minuten (director's cut)
Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Verenigde Staten / Tsjechië
Geregisseerd door: Andrzej Bartkowiak
Met onder meer: Dwayne Johnson, Rosamund Pike en Karl Urban
Gesproken taal: Japans en Engels
Releasedatum: 3 november 2005
Bekijk via SkyShowtime
Plot Doom
"No one gets out alive."
Nadat in het jaar 2145 een gruwelijk ongeluk, als gevolg van een experiment, in de basis Phobos heeft plaatsgevonden, moet een groep mariniers strijden tegen de monsters die als gevolg daarvan de basis zijn binnengedrongen.
John Grimm
Pinky
The Kid
Hell Knight
rico_defender
ik vind dit opzich nu de beste game verfilming beter dan de "rampen" films die Uwe Boll Maakt
shaquille
veruit de minste van The Rock. Vooral op het laatste is het precies helemaal een game. Hoopte dat hij de film nog een beetje ging redden maar het zat er ni in. 1*
megaman
ik vond Doom ronduit een slechte film en doet de gelijknamige spellenreeks totaal geen eer aan.
wel leuk ja dat first-person gedeelte...maar dan speel ik liever het echte spel.
Doom
Het is maar goed dat ik al die negatieve reacties niet persoonlijk opneem.....
PEN15
Ik heb de film niet gezien, ik wil deze film ook niet zien. Wat ik hier heb gelezen, doet het computerspel geen eer aan. Het is een gegeven dat films gebasseerd op computerspellen altijd mislukken. Ik zal deze "film" dan ook alvast even zijn juiste cijfer geven.
pimp-juice
Film over Halo, heeft een filmproductie bedrijf voor heel wat miljoen opgekocht van micrsoft, kijk meer uit naar die film
mooi gezegd volledig mee eens alhoewel (hij wordt niet meer geregiseerd door peter jackson maar ik meen door uwon bowl of hoe je het schrijft (zal wel kei verkeerd zijn)
Phoenix
Peter Jackson heeft geloof ik nogal een afkeer van Böll en dat zal niet minder worden nu bekend is dat Böll de rechten van het computerspel Battle For Middle-Earth heeft
koiboy
heb net de film gezien. vond hem wel leuk. had heb erger verwacht ook iets meer monsters
leuk dat The Rock een gemenerik speelt, vind hem altijd leuk spelen.
op naar deel 2
danijel
PAS.........op het eind, dus de laatste 5 minuten, veranderd de film ineens, en begint hij wel HEEL ERG op het gelijknamige spelletje te lijken. De kijker ziet dan ineens vanuit het niets een first-shooter-person-film door de ogen van die Karl Urban, die op de klassieke game-achtige wijze alle monsters neerschiet. Wat een idiote regisseur, dat hij dit voor de laatste 5 minuten heeft bewaard.
0,5
Helemaal mee eens
pimp-juice
Helemaal mee eens
inderdaad maar zal wel ontiegelijk duur zijn om de hele film zo te maken ofzoiets dergelijks zal het wel zijn... als die hele film in first person view was geweest leek hij me al een stuk beter
nu was het een waardeloze film op dat stuk na...
Madecineman (moderator films)
Ach ja, kan nu niet zeggen dat de verwachtingen zo hoog gespannen waren voor Doom, als ze nu Quake verfilmd hadden dan werd het een geheel ander verhaal
De essentie van de film is wel precies goed, hersenloos knallen op monsters, net zoals in het spelletje dus. Eigenlijk is het meer een soort van zombiefilm (ik heb er niet zoveel mee) dan een echte gameverfilming (wat dat ook moge zijn). Hoogtepunt blijft hier toch wel het first-person-shooterstukje, en dan met name dat monster wat op een mijn trapt en vervolgens in brokken snot en ingewanden neerkletterd, jummie. Ook de donkere gangen vond ik wel okay en videogame-achtig gedaan.
Grote tekortkoming van de film is dat je het na een uurtje wel gezien hebt, veel te veel van hetzelfde. En dat is jammer, mocht ikzelf deze film gemaakt hebben dan had ik me helemaal uitgefreakt op het creeëren van de meeste helse gedrochten (alleen dat rolstoelmonster was wel tof).
Ook had er wel wat meer humor in mogen zitten, het was nu wel erg strak allemaal.
Niet al te best Doom maar ook zeker niet het slechtste wat ik ooit heb aanschouwt. 2,5* voor deze SF/zombie/horror kloon.
BoordAppel
Inderdaad, daarom is het erg jammer dat het hier helemaal niet om demonen gaat.
Hehe, enig idee waar het verhaal van Quake over gaat?
Madecineman (moderator films)
Hehe, enig idee waar het verhaal van Quake over gaat?
Over een stoere marinier die in zijn eentje op een planeet vol duivelse wezens en robots wordt gedropt en daar vervolgens dood en verderf zaait. Basis genoeg voor een boeiende film lijkt mij
film_kaza
ik vind het wel een raar idee dat je van een game als doom een film gaat maken.
Ericjuh
ik vind hem wel leuk!
geen diepgaand verhaal of iets dergelijks..
gewoon lekker zitten + zak chips en twee uur blijven kijken!!
vond de laatste paar minuten iets minder..
hij krijgt dat spul binnen zich en word opeens een ubersoldaat.. en vervolgens zie je hem in fps de hele basis door rushen.. ik had liever gezien dat ze dat fps in donkere gangetjes hadden gedaan..
robin00787
Het is me gewoon niet gelukt deze film uit te zitten, en dat gebeurt me zelden. Ik heb het 2 keer geprobeerd, maar de film boeide me gewoon nergens. Het is constant donker en je ziet echt geen ene reet. En natuurlijk krijgen we in het begin talloze valse alarmen. De film is saai, vervelend en we hebben het al zo vaak (en veel beter) gezien.
Als The Rock de nieuwe Schwarznegger/ Stallone moet worden doet me dat toch sterk terugverlangen naar Predator, Rambo of the Running man.
Ik zal niet stemmen, maar voor mn gevoel krijgt ie net anderhalve ster. Getver!!!
markie1978
Doom een film, dacht dat het een saai spelletje was op de computer. Ik hoop dat de film leuker is dan het spel.
Diesel
The Rock en Karl Urban zijn perfecte actiefilm acteurs.
AmazingPP
Ik had helemaal nix verwacht van deze film en die verwachting klopte. Het is helemaal nix. Pretentieloos vermaak en dan is vermaak een groot gekozen woord. Wat een waardeloze film. De spelen zijn tien keer beter.
DarII
Nou, de film is echt 10 keer niets nee..
Maar dat had ik zoiezo al verwacht. Ze maken niet altijd goede films van spellen, 't spel is daarbij veel beter.
Wel grappig stukje op een gegeven moment, toen deden ze het spel na, maar dat was het enige eigenlijk waarbij je denkt ''cool'' de rest is niks.
2.0
Naomi Watts
Me toch maar aan Doom gewaagd omdat ik vroeger urenlang de game kon spelen. Ik had hem slechter verwacht maar top vermaak is het ook niet. Matig tot slecht acteerwerk, wel wat leuke slappe oneliners. Wel aardig. 2,5*
Ronnievb
Je bedoelt ronduit belabbert acteerwerk?! Ik had toch echt iets meer verwacht van Karl Urban na zijn goede acteerwerk in Lord of the Rings.
een 0,5 en dat is misschien nog wel te veel voor deze rommel.
megaman
Vergeleken met andere game-films vind ik deze aanzienlijk minder dan b.v. Resident Evil of Silent Hill. Daarbij vind ik het ook heel erg jammer dat Doom letterlijk gebasseerd is op het spel Doom 3, en niks te maken heeft met de klassieke Doom delen.
Er zaten dan wel bepaalde elementen in de film waarvan ik dacht "cool zeg, net het spel!". Maar daar waren te weing van helaas. Geen topper...wie een enge sciense fiction film wilt kijken in dezelfde trent....kijk Alien!
cb16003
niet veel speciaals had er meer van verwacht
in het begin veel belovend maar naar gelang de film verdere gaat zwakt het af
vooral het einde is slecht afgewerkt
een tijdje lijkt het net alsof je in de game rondloop (wanneer je enkel het wapen ziet net dat je uit de ogen ziet van de acteur) en dat ze dat gefilmd hebben en in de film ingeplakt hebben
krijgt hoogste 2 sterren is eigelijk al te veel
Vader81
Ik vond Doom goed ! voor ik deze film zag zij men, saaie film ! Is de moeite niet om te zien ! Verwacht er niet te veel van ! Daardoor denk ik dat ik hem wel goed vind, omdat ik er niet veel van verwacht heb. Natuurlijk vind ik zoals Megaman zegt Alien en Resident Evil beter. Maar Doom mag zeker gezien worden.
Mister_Movie
Een gemiddelde van twee en een half voor deze rotzooi ??? De doom-fans doen hun werk wel zeg.
Deze komt in mijn top 10-floplijst. Heel af en toe komt een monster tevoorschijn, alleen spijtig dat je ze niet ziet omdat je scherm de hele film meer ZWART oogt dan wat anders ! Véél te donkere film. Verder het zwakste aftreksel van Alien tot nu toe en acteerprestaties... oeioeioeioeioei.
The Soldier
Wat een slechte film zeg hoop dat Silent Hill het beter gaat doen Amen

Doom: Annihilation
2019

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Lord of War
Misdaad / Drama, 2005