Doom (2005)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 100 minuten / 113 minuten (director's cut)
Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Verenigde Staten / Tsjechië
Geregisseerd door: Andrzej Bartkowiak
Met onder meer: Dwayne Johnson, Rosamund Pike en Karl Urban
Gesproken taal: Japans en Engels
Releasedatum: 3 november 2005
Bekijk via SkyShowtime
Plot Doom
"No one gets out alive."
Nadat in het jaar 2145 een gruwelijk ongeluk, als gevolg van een experiment, in de basis Phobos heeft plaatsgevonden, moet een groep mariniers strijden tegen de monsters die als gevolg daarvan de basis zijn binnengedrongen.
John Grimm
Pinky
The Kid
Hell Knight
jedymaster
Het laatste kwartier is doom waardig de rest is doom onwaardig .
BoordAppel

Het laatste kwartier heeft helemaal niets meer met Doom te maken.
Chr.s
BoordAppel
Ach ja, dat natuurlijk wel maar niet omdat het typisch Doom is. Dat hele gevecht tussen Grimm en Sarge sloeg nergens op. Ok, in het spel vecht je ook tegen Sarge maar die ziet er dan toch even iets anders uit
. De rest van de film benaderd veel meer de Doom sfeer met al die donkere gangen enzo.
doktertje78
spel doom is zware nostalgie...
spel waar nu vele mooie opvolgers van zijn...
film valt me toch beetje tegen...
al is The Rock m`n favo
gantor
Had niet zoveel verwachtingen dus de kans dat het tegenviel was klein. Het viel allemaal wel mee...vond het wel allemaal oppervlakkig.
Doom
Persoonlijk ben ik niet bekend met het spel 'Doom', ik had na het zien van de trailer ook totaal geen hoge verwachtingen, maar ik was het gewoon aan mijn nickname verplicht om Doom (2005) een kans te geven.
De kans heeft die gekregen, maar een voldoende gaat die niet krijgen. Het kan geen moment boeien, de meeste scenes zijn erg voorspelbaar waardoor er eigenlijk totaal geen spanning aanwezig is. Overigens ook geen schrikeffecten of iets dergelijks. Onbegrijpelijk dat er trouwens nog steeds regisseurs bestaan die het voor elkaar krijgen om meerdere scenes, of de gehele film in een te donkere omgeving te laten weergeven. Dit maakt het heel erg moeilijk om soms een scene te volgen.
Moet wel zeggen dat ik de 'first person shooter' scene erg geslaagd vond. Voor de rest eigenlijk een onder het gemiddelde standaard horror film met belachelijke slechte acteer prestaties.
flash_gordon
...Onbegrijpelijk dat er trouwens nog steeds regisseurs bestaan die het voor elkaar krijgen om meerdere scenes, of de gehele film in een te donkere omgeving te laten weergeven...
Doom
Jup, zou best waar kunnen zijn maar kan onmogelijk iedere film in de BIOS gaan bekijken om z'n schemerige sfeer
ikisfilmgek
En bovendien. Het verhaal klopt voor geen kanten. Het echte verhaal was dat ze een portaal naar de hel hadden geopend zonder dat ze het wisten waardoor de hel losbreekt. Het verhaal in de film gaat over dat er iets mis gaat in het lab en dat de monster gewoon gemuteerde mensen zijn.
Matchostomos
Na het lezen van de recensie in HUMO(de film kreeg namelijk twee sterren), had ik toch zin om eens naar deze breinloze actiefilm te kijken. Of ik akkoord ga, is een andere zaak. De film vangt redelijk goed aan, omdat hij op dat moment nog niets verkeerd doet(bij dit soort films is bijna alles van een lachwekkend niveau, zie: 2Fast 2Furious). Daarna gaat de film volledig onder water. De film is veel te donker gefilmd en hoewel het in het game ook zo was en het daar voor de nodige schrikmomenten zorgde, is het effect hier dat de actie onoverzichtelijk wordt. Na een uur wil je de film al afzetten, want vanaf dan spits hij zich volledige toe op nutteloos geweld en belachelijke one-liners.
moviegate111
Opzich wel een "grappige" verfilming van het spel maar hij is niet en zal nooit gelijk worden met Doom 3. Er komen te weinig monsters in voor ( alleen imp, zombie, hellknight, pinky demon ), als er meer wezens ( lost soul, arcville, mancubus ) in de film voor kwamen zou hij meer succes gehad hebben. En dan het verhaal ; ze hebben zich er niet goed aan gehouden het is te afgeraffelt ik weet zeker dat ID software meer werk aan Doom 3 heeft gehad dan de makers van Doom the movie. De 1st person-scenes zijn wel tof, maar hierdoor lijkt de film in mijn ogen toch veel op het spel, ik vind dat het 100% film moet zijn!!
Karl Urban speelt heel redelijk, maar de rest is matig.
Wel een leuke film om gewoon een keer te zien.
The_Game
Grappige / slappe film. Ben nooit echt fan geweest van de Doom serie. Deel 1 en 2 heb ik wel uitgespeeld en alles, maar verder heb ik er weinig mee.
De film, die helemaal niet veel te maken heeft met het spel, is voorspelbaar en saai. Er zitten paar leuke schik / ranzige momenten in, maar dan heb je het ook wel gehad.
Pluspuntje voor mij was de first-person-mode in de film, dat was wel weer grappig.
PaasKiekes
de eerste doom op pc was reuze. Maar deze stomme niet zeggende film is vreselijk stom. in doom de video game zit meer verhaal in dan deze oerdomme film. 1/10 ster omdat
doom pc mij heeft geboeid.
Als hersenloze aktiefilm prima te genieten, met vakkundige aktiescenes en een hoog tempo. Het verhaaltje slaat natuurlijk nergens op, maar daar kom je bij een dergelijke film niet voor. De akteurs doen het redelijk; vooral The Rock lijkt zich prima te vermaken. Camerawerk, special effects, montage en muziek zijn allemaal toereikend, waardoor de film beter was dan ik had verwacht. De versie die ik gezien heb op regio 1 dvd is de unrated director's cut, die 113 minuten lang is. Te gekke eindcredits overigens.
divjunky
Kijkt lekker weg als je lam bent na een illigaal tekno feest van 13 uur lang
Voor de rest kun je beter doom 1 gaan spelen 2 en 3
kaketoe
Film over Halo, heeft een filmproductie bedrijf voor heel wat miljoen opgekocht van micrsoft, kijk meer uit naar die film
Patrickvanschaik
- 2096 stemmen
Had deze film als Resident Evil verwacht, kan deze lang niet aan tippen, en de acteer werk, vond ik erg tegenvallen maar toch 3
Oscar Wilde
Een OERSLECHTE ROTFILM. De eerste anderhalf uur zien we een stoer babbelende Dwayne "The Rock" Johnson, (die maar beter zijn strakke leggings uit de kast moet trekken en weer gaan worstelen), met een geweer die veel weg heeft van een Amerikaansche koelkast.
We zien lachwekkende nepzombies in zulke donkere gangen dat de aktiescenes (zover die er al waren) eronder lijden en het voor de kijker onduidelijk blijft.
Er is totaal geen spanning of humor, behalve dan dat er een stoere neger (wie anders in Hollywood-films?) op een clichematige en voorspelbare manier een blondine probeert te versieren.
PAS.........op het eind, dus de laatste 5 minuten, veranderd de film ineens, en begint hij wel HEEL ERG op het gelijknamige spelletje te lijken. De kijker ziet dan ineens vanuit het niets een first-shooter-person-film door de ogen van die Karl Urban, die op de klassieke game-achtige wijze alle monsters neerschiet. Wat een idiote regisseur, dat hij dit voor de laatste 5 minuten heeft bewaard.
0,5
Foolosopher
Helaas kun je Doom beter spelen op je pc dan bekijken op je TV ... En dat bekeken, is The Rock op zijn plek in dit slechte aftreksel ... Ben inderdaad ook benieuwd of Halo beter zal lukken ...
darkcity
Vrij matige film, het is nooit spannend of eng, vrij standaard dus, erg veel gejat, niks origineels, en een bij elkaar geraapt stelletje flutacteurs.
Vooral jammer dat de horrorsfeer uit de game er niet in zat, de game is namelijk echt doodeng.
Ook klopte het verhaal niet met de game in de game komen de monsters uit de poort naar de hel, hier was het weer het standaard uit de hand gelopen expiriment.
Ook jammer was het afgeraffelde einde en het laatste gevecht.
Maar wat was die 1st person scene ontzettend vet zeg, en ja kan ook niet zeggen dak me nie vermaakt heb dus 3 sterretjes maar.
seth gecko
enorm grappige film dit
het was natuurlijk allemaal zo niet bedoeld maar in plaats van griezelig komt de film dus komisch..lachwekkend op me over.
het scenario stelt niks voor...dat was ook niet te verwachten....maar een beetje dialogen die niet door een 14jarige puber leken geschreven te zijn zou toch welkom geweest zijn. Ook is het basisplot minder leuk dan dat van het videogame met het portaal naar de hel.
de sfeer zit in het begin nog wel redelijk ok,hoewel misschien iets te donker.
maar naar het einde toe ontspoort de film volledig en verzinkt in zijn eigen debiliteit.
Het entertaint al bij al wel en de fpsscene is leuk om zien hoewel het op mij gewoon als een showcase overkomt, maar toch valt dit weer onder te verdelen in de videogame naar domme actiefilm geconverteerde categorie.
another one bites the dust.
paramount
Ook jammer was het afgeraffelde einde en het laatste gevecht.
Voor een film die je vrij matig vindt, is 3 sterren toch wel erg veel. Dat is een 8 voor een slechte film.
Ik denk dat de meeste mensen maar gewoon een cijfer geven zonder na te denken.
john constantine
Zit er een groot verschil in tussen de bioscoop versie & de extendit versie.. En de vraag is welke is beter om naar te kijken?? Ik heb de bioscoop versie gezien, vond ik best leuk in elkaar gezet. Ik vond hem erg vermakend the rock met z'n bfg
. De first-person shooter vond ik inderdaad ook vet gemaakt! 3 sterren!!!!!
metaledje
ik vind de film leuker dan het spel, en het is een game verfilming
ik vind het spel niet zo boeiend, maar de film vond ik wel leuk, dus dat is zeker wel een pluspunt
tv1984
Het eerste deel van de film was nog goed daar werd de spanning nog opgebouwd. Maar het laatste half uur was echt slecht en dat speciaal wapen dat werd maar 2 keer gebruikt en dan schiet hij nog 2 keer mis ermee ik had veel meer van dat wapen verwacht Ik geef een 2,5 omdat het eerste deel nog meeviel

Doom: Annihilation
2019

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Lord of War
Misdaad / Drama, 2005