• 9.377.091 stemmen

Met onder meer: Jerry Seinfeld, Renée Zellweger en Matthew Broderick

Releasedatum: 12 december 2007

Plot Bee Movie

"Born to bee wild."

Barry B. Benson is een jonge, pas afgestudeerde bij, die zoals alle bijen slechts één carrièrekeus heeft: 'honing'. Ontgoocheld als hij is trekt hij de wijde wereld in om daar gered te worden door de bloemiste Vanessa. Daar ontdekt Barry dat de mensen de consumenten van al de honing zijn en gaat daarom aan het werk om de mensheid van het stelen van de honing aan te klagen...

Barry B. Benson (stemrol)

Vanessa Bloome (stemrol)

Narrator / Graduation Announcer (stemrol)

Adam Flayman (stemrol)

Layton T. Montgomery (stemrol)

Mooseblood (stemrol)

Janet Benson (stemrol)

Martin Benson (stemrol)

Trudy (stemrol)

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Een kinderfilm? Achtermij in de bios zaten een aantal jonge kinderen en die waren vooral na de pauze heel erg verveelt, terwijl ik van de complete film genoten heb. Ze snapten maar heel weinig van het 2e deel en ook een groot deel van de grappen is echt op volwassenen gericht. Alleen al de cameos van een aantal sterren en de soms wat hardere humor maken de film heel vermakelijk voor kinderen.

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

vooral in het begin heel vermakelijk, met volwassen humor, maar het einde was zo over the top dat het wel lachen was maar net té relativerend.

avatar van Jakke0071

Jakke0071

Ik heb ntrlijkd de ned versie gaan zien en niet de engelse met de stem van Seinfeld.

Voor de rest een leuke animatiefilm , maar niets meer of minder.

avatar van Sutherland

Sutherland

Heb deze gekeken in de bios met mijn neefjes en nichtje dus het werd de nederlandse versie helaas. Ik vind vaak dat de grappen niet goed vertaald worden en je daardoor de punchline mist, door bijv. woordgrapjes.

Om sommige stukjes moest ik erg lachen, terwijl mijn neefjes en nichtje echt zo iets hadden van "wat?!"

Toch hebben zij zich ook vermaakt en is dit toch een echte familiefilm maar waarbij er ook 'volwassen' grappen inzitten.

Helaas wordt het einde weer vrij standaard, maar ja dat hoort natuurlijk bij zo'n film.

avatar van decsss

decsss

PKlijnstra schreef:

Inderdaad een kinderfilm, humor voor de volwassenen zit er niet in. Toch zal menig kind zich hier wel mee kunnen vermaken.

Bee Movie voor volwassen - 2*

tukkerstein

monikazola schreef:

niets gezien niets te beoordelen

Beetje overbodig dan hè?

Ik snap niet hoe je kunt zeggen dat het aan volwassenenhumor ontbreekt. Ik kan nu even niet een aantal voorbeelden opnoemen, maar wat mij te binnen schiet is de geanimeerde Larry King en de droge stem van Seinfeld. Dat lijkt mij toch wel iets voor volwassenen, terwijl kinderen meer zullen kijken naar de kleurrijke animatie en de personages.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Zeer goed verzonnen verhaal, ook helemaal ni voorspelbaar ofzo! Als je van dit soort films houd is dit echt wel een topper ook al vond ik hem op sommige momenten een beetje langdradig...! Maar toch een goede animatiefilm met een zinvol verhaal! Een 3,5

avatar van kanjertje

kanjertje

Meer voor kinderen ???

Ben bijna 50 en vond het een hele mooie animatiefilm

avatar van kanjertje

kanjertje

En kom nu niet af dat dit komt omdat ik nog kinds zou zijn hé

Smaken verschillen nu éénmaal en grenzen kan je enkel zelf trekken.

avatar van Malick

Malick

Ik ben niet bekend met Jerry Seinfeld en zijn definitie van humor. Maar wat ik wel weet is dat ik met behoorlijk wat argeloosheid de bioscoop inging en samen met mij een grote groep van 50 kindertjes. Die ik, geloof het of niet, de anderhalf uur geen kick gaven op de ouders na. Waarom dan alleen deze versie, Nederlandse nachronisatie, bij mij in de buurt in de bioscoop te dumpen vind ik een tikkeltje jammer. Want geen kick gaven die kinderen. Alhoewel de film naar mijn mening te kort was en het laatste halfuur een geforceerd gelukkig einde kende heb ik toch stiekem genoten vooral de knipogen naar andere films zoals The Graduate en consorten. Deze film beviel me beter dan elk andere animatiefilm die ik vorig jaar zag. En het viel me op dat er meer tijd werd gestoken in de humor dan een degelijk verhaal. Toch een frisse animatiefilm met de nodige volwassen humor.

avatar van s0njaa

s0njaa

Hmm.. ik denk niet dat kinderen veel aan deze film hebben.. iig is de humor voor de kindjes ver te zoeken..

Ik geef de film 2 sterren voor de leuke stukjes in de rechtbank. Voor de rest vond ik er weinig aan..

avatar van Voodoo

Voodoo

Ik haat bijen

avatar van Raffael77

Raffael77

Aardige film, maar meer ook niet. Tuurlijk vinden de kleintjes dit soort films leuk, maar ik heb niet zo gelachen zoals ze zeiden.

Ik vind Seinfield zowiezo niet echt mijn ding. Paar leuke dingen maar.

Er zat ook weer iets........waardoor ik ineens ook niet zoveel zin meer had om hem te kijken, want.............je wordt ermee dood gegooit.

3*** maar meer ook niet.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Niet melig genoeg voor kinderen, niet scherp genoeg voor volwassenen... Een te kleine rol van Chris Rock maar wel een leuke Beatles cover op het laatst. Leuk geprobeerd maar nee, word er niet warm van.

2.5 sterren

avatar van Mescalino

Mescalino

Erg leuke film.

Chris Rock onderdaad een te korte rol.

Veel grappige momenten. Seinfeld heeft hier een zeer geslaagd project afgeleverd.

4 sterren.

avatar van sasjam

sasjam

Leuke film, best wel gelachen Jerry Seinfeld mag meer animatiefims maken

avatar van Betamax

Betamax

Erg leuke film.

Verhaaal is goed, animatie prima.

een leeukk film!!

ik was er doll op & erug veel grappige mOmentenn )

Love it ! 5

3?? wat een Humorloze !!

avatar van WB

WB

Leuke film. Leuke stemmen ook. Chris Rock, de kleine rol die hij had, was toch wel het hoogtepunt. Seinfeld was ook wel goed gecast. De animatie was erg goed en prachtig gemaakt, maar toch mist de film een sfeer die Nemo en Shrek wel hadden (vergelijking met andere animatiefilms). Tja, en dan op het einde toch wel dat stukje leerzame stof voor de kleintjes onder ons. Weet niet of dat de film bevordert of juist naar beneden haalt.

Al met al een vermakelijke film.

avatar van Tommeh

Tommeh

Zat er humor in deze film dan? Heb het niet kunnen ontdekken helaas. Vond de stem van Seinfeld ook totaal niet bij zn rol passen.

Waarschijnlijk leuk voor de kleintjes, maar ik heb hem met moeite afgekeken. 1*

avatar van skopje

skopje

Orgineel idee voor een film, verder is het verhaal heel simpel maar toch wel ok. Mensen die zeggen dat er geen humor in zit zijn gewoon raar(bv. een surfende bij in een wc pot). Vind het niet zo leuk als shrek maar je moet het wel een keertje gezien hebben.

avatar van Tommeh

Tommeh

skopje schreef:

Mensen die zeggen dat er geen humor in zit zijn gewoon raar

En bedankt.

(bv. een surfende bij in een wc pot).
Je bedoelt dat stuk waar de vervelende bij en de irritante vent ruzie hadden? Kon er, net als alle andere grappen, echt niet om lachen.

avatar van Obiwan

Obiwan

Ik en vooral die kleine van me, vonden het een erg leuke film

Zeker de moeite waard om hem te gaan zien.

avatar van scrat

scrat

Een welgeslaagde animatie film.

Veel humor, wat ik wel miste was het volwassene humor wat je vaker ziet in animatie films van Dreamworks, maar toch gelachen.

In het begin was ik bang dat het te veel op A Bugs Life zou lijken, maar al snel blijkt dat het een totaal ander verhaal is.

avatar van Legan

Legan

Dreamworks en ik hebben altijd een haat-liefde verhouding. Elke keer vertonen ze hetzelfde kunstje. Erg matige animaties, vol clichés en grote namen uit de filmwereld en met personages die lijken op de acteurs. Alleen Seinfeld's invloed qua dialogen en humor (hoewel vaak matig) krikken de film op.

Wanneer leren ze dat een grote zak geld nog niet een goede animatie betekent. Maar ja, blijkbaar is dat niet eens echt nodig want velen zijn blijkbaar tevreden met wat ze krijgen.

Is een klein beetje originaliteit teveel gevraagd? Een klein beetje maar... Ach, zalig zijn de onwetenden.

4,0 uit 10 (2,0*)

avatar van neo

neo

Vrij slechte film. Het probleem is nu al jaren dat je bij dit soort films vantevoren eigenlijk al haast alle grappen goed kan voorspellen. Bezige bij, de voelsprieten die als telefoon dienen etc. Zag de Nederlandse versie en had eigenlijk nog gehoopt op een flauwe scenes waarin wat bijen gingen winkelen en ze het over de Bijenkorf zouden hebben. Maar helaas, je zit er weleens naast met voorspellingen.

avatar van edejong

edejong

Film begon aardig maar na een half uur had ik al de neiging 'm niet af te zetten.
Achteraf had ik dat toch beter kunnen doen, wat een tijdverspilling.
Humorloze, cliché film. Niet geschikt voor de kinderen, door alle volwassen "humor" (denk aan die tv personages etc.

NB: Er was één zinnetje dat ik wél grappig vond namelijk Wanneer de mug/parasiet als advocaat binnekomt en tegen de koe zegt: Ja ik heb alleen een koffer nodig, een bloedzuigende parasiet ben ik al Daarom een half puntje extra.

avatar van Pistons

Pistons

neo schreef:

Bijenkorf?? Sja, tis een Amerikaanse film he.

avatar van neo

neo

Dan zie jij waarschijnlijk weinig Nederlanse ingesproken animatiefilms. Ze proberen vaak zat in de dialogen dingen te verwerken die wel tot de Nederlandse verbeelding spreken. Een normale Engelse zin kan worden omgezet in een Nederlanse spreekwoord, waardoor er een extra grap onstaat. Ook kan men in het origineel spreken over gaan winkelen bij Amerikaans warenhuis x, terwijl in de Nederlandse versie de Bijenkorf kan worden gebruikt. Maar zo'n scene zat er dus niet in.