• 9.377.366 stemmen

Met onder meer: Jerry Seinfeld, Renée Zellweger en Matthew Broderick

Releasedatum: 12 december 2007

Plot Bee Movie

"Born to bee wild."

Barry B. Benson is een jonge, pas afgestudeerde bij, die zoals alle bijen slechts één carrièrekeus heeft: 'honing'. Ontgoocheld als hij is trekt hij de wijde wereld in om daar gered te worden door de bloemiste Vanessa. Daar ontdekt Barry dat de mensen de consumenten van al de honing zijn en gaat daarom aan het werk om de mensheid van het stelen van de honing aan te klagen...

Barry B. Benson (stemrol)

Vanessa Bloome (stemrol)

Narrator / Graduation Announcer (stemrol)

Adam Flayman (stemrol)

Layton T. Montgomery (stemrol)

Mooseblood (stemrol)

Janet Benson (stemrol)

Martin Benson (stemrol)

Trudy (stemrol)

avatar van job_wieles

job_wieles

Gisteravond gezien, erg leuke film!

In het engels en zonder ondertiteling gekekenm, best vaak gelachen om leuke woordgrapjes. Leukste grapje is al vaker genoemd, als aan die muskiet wordt gevraagd of hij ook al advocaat is en hij zegt: 'ik was al een bloedzuigende parasiet, dus had alleen nog een koffertje nodig'.

Verder ben ik groot fan van Jerry Seinfeld en z'n serie. Die stem moest ik dus om lachen, kon me precies voorstellen hoe hij d'r bij kijkt. En verder veel verwijzingen naar de serie. Die vriend van Barry die altijd in pak 'loopt' doet me erg aan George denken, en de dialogen tussen hem en Barry zijn ook precies hetzelfde als de dialogen tussen George en Jerry in Seinfeld. Verder deed de advocaat van de mensheid me erg aan Newman denken.

Verder wel een zeer belachelijk verhaal waar ik deze film als ik de grapjes niet leuk zou vinden zeker irritant om zou vinden, en de animaties waren ook ronduit lelijk. Dus voor de mensen die Seinfeld kennen en dat niet grappig vinden zou ik deze film eigenlijk afraden.

Maar ik heb een paar keer dubbel gelegen!

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ik vind seinfield zo ongelovelijk kut, ik vind Jerry Seinfield zo ontzettend niet grappig, maar ik heb zo goed gelachen bij deze film. Het enige wat deze film met Seinfield te maken heeft is dan ook de acteur.

Er zitten leuke grappen in deze film, grappige cameo's, en ik vond het verhaal juist wel heel leuk. Hij gaat de grootste angst van de Amerikaanse Burger waarmaken, hij gaat ze aanklagen, geweldig toch!

Viel het trouwens meer mensen op dat de vriend van Vanessa wel heel veel kwa personage lijkt op Joe (rolstoel dude) uit Family Guy, echt geweldig vond ik dat, zal waarschijnlijk ook wel komen doordat het de zelfde stemacteur is.

zonder ondertiteling gekeken

En dat is noemenswaardig omdat?

avatar van RodneyS

RodneyS

Hele leuke film! En zeker niet alleen voor de kleintjes. Er zaten een aantal 'volwassen' grappen tussen. 1 van de leukere animatiefilms die ik heb gezien.

avatar van eeff

eeff

Vermakelijke film!!!

Animatie gaat er altijd wel in, ook al zijn sommige sterker.

Deze toch beter dan gemiddeld!

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Tja, een slechte film was het zeker niet, maar om nu te zeggen dat ik van mijn sokken geblazen ben, zou erg overdreven zijn.

De boodschap die erin zat - namelijk dat we bijen nodig hebben - is erg actueel omdat ik her en der hoor dat de bijenpopulatie steeds achteruit gaat. Het toont dat ook kleine insecten in deze wereld een erg belangrijke rol hebben.

De bee-woordspelletjes waren soms grappig, maar hingen op den duur mijn keel uit. Voor de rest niet echt veel grappen gezien of het moest de erg flauwe vliegtuigbloemengrap zijn.

Volgens mij vooral voor kinderen vermakelijk...

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Vond er weinig aan. Het verhaal was wel aardig, maar verder liet de film me nogal koud. De wendingen waren nauwelijks geweldig en de personages zijn niet interessant. Sorry, maar qua film is Bee Movie mislukt, als standaard animatiefilm scoort de film dan nog wel aardig aangezien het mikt op wat animatie tegenwoordig alleen nog maar kan als het niet uit de Pixar stallen komt; grappig en familievriendelijk zijn.

Ben er niet weg van en de animatie was ook niet veel.

2.0

avatar van kiara

kiara

Leuke film, nu hou ik altijd wel van animatie films.

Het verhaal is leuk, en vermakerlijke grappen.

Vooral voor de kids is het een leuke film

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Angrod_Pallanén schreef:

Is Pixar juist niet familevriendelijk en "grappig"? Finding Nemo vind ik toch wel het toppunt van een familiefilm met typisch kinderhumor.

avatar van neo

neo

Dreamworks en Pixar verschillen daarin zeer weinig van elkaar.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

@Neo, ik denk dat je daar gelijk in hebt. Ik heb echter het idee dat Dreamworks toch vaak iets grover is. Persoonlijk vind ik dat dat bij Shrek goed uitpakte, en bij Shark Tale wat minder.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Eigenlijk alleen bij deel 1 van Shrek is dat zo, toen kwamen ze er achter dat Shrek het bij kinderen toch ook heel goed deed ofzo.

Lijkt me wel een leuke film. Ben hem nu aan het downloaden... (oooohhhh.... illegaal) en daarna laat ik mijn stem horen.

Mvg Aaron

avatar van Phoenix

Phoenix

Heb het een half uur volgehouden. Wat een kwaliteitsverschil met Pixar zeg. Totaal fantasieloos (de hele hive lijkt toch nergens op) en ongrappig. Dat laatste is waarschijnlijk te danken aan Seinfeld. Wat is die gast humorloos zeg. De serie vind ik ook al niet om door te komen.

Uitgezet, dus een halve ster. Mocht ik hem ooit eens afkijken kan er misschien nog iets bij (HAHA!).

Heeft echt helemaal geen bal met de serie te maken hoor, dit.

avatar van Phoenix

Phoenix

Weet ik. Was ook meer een terloopse opmerking . Aangezien Seinfeld in beide series een grote rol speelt vond ik het wel het vermelden waard .

avatar van Film Pegasus

Seinfeld is enorm sterk met humor in de reeks die z'n naam draagt. Maar hier slaat hij de bal mis. Waar recente animatiefilms als Flushed Away en Ratatouille wel een film neerzetten die zowel jong als oud entertainen, mikt het blijkbaar enkel op de jongere kijkers hier. Geen dubbele bodems, geen echte diepgang en vooral veel clichés. Geen aanrader dus en een ware teleurstelling.

avatar van NielsP

NielsP

Een animatiefilm die nog maar eens heeft bewezen hoe je het niet moet doen, vind ik.

Het verhaal vond ik erg flauwtjes en ik kreeg het idee alsof ze echt zomaar wat scenes door elkaar hadden gegooid; geen goede opbouw dus. Animatie was wel oke, maar de humor in deze film heeft me maar af en toe geraakt.

Leuke film op een namiddag, maar ik zou 'm niet kiezen op een filmavond.

avatar van jervel

jervel

Enorme saaie film. Boeit van het begin tot het eind totaal niet.

avatar van missl

missl

dit gaat echt helemaal nergens over. en dat maakt niet uit, maar het is ook nog eens ontzettend niet grappig.

avatar van monaldo

monaldo

Het lijkt de verkeerde kant op te gaan met de humor van de animatiefilms tegenwoordig.

Dit was echt een slechte film gewoon.

avatar van Azet

Azet

Ik heb ook de orginele versie gezien (in het Engels) en ik moet zeggen dat er wel heel veel 'Jerry Seinfeld"humor in zit. Op zich ben ik best wel fan van Seinfeld, maar in de tekenfilm vond ik dit toch wat minder. Al met al best wel een ardige film, maar zeker niet zo sterk als bijvoorbeeld Ratatouille.

avatar van Wazowski

Wazowski

Verzoekje: kunnen degenen die iets negatiefs zeggen over deze film ook daadwerkelijk een negatief cijfer geven ipv 2,5 of meer sterren?

Wat een enorme aanfluiting was dit...

avatar van kimmie131195

kimmie131195

nog steeds niet gezien maar ga hem hopelijk nog wel kopen maar in ieder geval hoor ik van andere mensen en van vrienden dat ie echt helemaal top is !

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Op het verhaal hebben ze klaarblijkelijk enorm zitten verzinnen want het komt wel al te stuntelig over. Maar qua beeld is het mooi gemaakt en de bijen/mensen wereld leuk in elkaar gezet/verweven. Het is een kinderfilm en vanuit dat perspectief moet je de film bekijken en beoordelen. Mooi gemaakt.

avatar van Lorrelau

Lorrelau

Ik had slechte verhalen over deze film gehoord dus mijn verwachtingen waren niet erg hoog. Ook had ik hiervoor net barnyard gekeken die me niet erg beviel. Dus ik dacht: erger dan dit kan het niet worden!

Maar ik moet zeggen dat het me best meeviel. De grappen waren best leuk. En alles in bijensfeer vond ik ook wel grappig. Aardig verhaaltje ook, niet al te voorspelbaar.

Niet de meest geweldige animatiefilm die ik ooit gezien heb, maar toch wel eens leuk om te zien.

avatar van dulcinea

dulcinea

Voor mij was deze juist een positieve verrassing, na Ratatouille één van de betere animatiefilms die ik al gezien (ik heb het genre pas ontdekt dus ok dat zijn er nog niet zo heel veel)

Madagascar vond ik echt niet goed, Surf's up was leuk maar ik vond deze toch nog net iets leuker. De humor zat wel goed vond ik, heb meer dan eens kunnen lachen, ik verwacht ook geen verborgen of subtiele volwassenhumor in een animatiefilm, die zijn toch altijd grotendeels op het echt jonge publiek gericht maar toch vond ik deze boeiend genoeg. De animaties waren heel mooi en kleurrijk en de personages mochten er ook wel zijn.

Kortom een ontspannende luchtige film: 3,5* meer dan waard.

avatar van BS

BS

Eigenlijk best een leuk animatie-film.

De doelgroep zal waarschijnlijk iets jonger zijn dan mij maar ik kan het ook waarderen. Het is een losse en luchtige film met af en toe een humoristisch kantje.

Indrukwekkend is natuurlijk de stem-cast met als aanvoerder Jerry Seinfeld die het niet onaardig doet.

Niet teveel diepgang, er valt wat te leren, erg kleurrijk en af en toe grappig. Prima voor de kids dus.

Ik kon het ook wel hebben dus houden we het op een aardige 3*

avatar van james_cameron

De zoveelste tegenvallende animatiefilm, ondanks de aanwezigheid van een imposante stemmencast. De animatie zelf is kleurrijk en levendig maar mist vaak detail. Nergens is de film visueel dan ook echt indrukwekkend. Het voornaamste probleem is echter het vergezochte en geforceerde verhaaltje, dat zich ook nog eens zo snel ontwikkeld dat het haast schematisch wordt. Hier en daar komt de film kortstondig tot leven, maar overwegend is de grapdichtheid laag en zijn de meeste situaties vrij flauw en ongeïnspireerd.

avatar van daanos

daanos

Suikerklontjes blijven niet drijven

avatar van DarkQueen

DarkQueen

leuke film. ziet er goed uit.