• 9.377.386 stemmen

Met onder meer: Jerry Seinfeld, Renée Zellweger en Matthew Broderick

Releasedatum: 12 december 2007

Plot Bee Movie

"Born to bee wild."

Barry B. Benson is een jonge, pas afgestudeerde bij, die zoals alle bijen slechts één carrièrekeus heeft: 'honing'. Ontgoocheld als hij is trekt hij de wijde wereld in om daar gered te worden door de bloemiste Vanessa. Daar ontdekt Barry dat de mensen de consumenten van al de honing zijn en gaat daarom aan het werk om de mensheid van het stelen van de honing aan te klagen...

Barry B. Benson (stemrol)

Vanessa Bloome (stemrol)

Narrator / Graduation Announcer (stemrol)

Adam Flayman (stemrol)

Layton T. Montgomery (stemrol)

Mooseblood (stemrol)

Janet Benson (stemrol)

Martin Benson (stemrol)

Trudy (stemrol)

avatar van Ant

Ant

Vond hem ook beetje saai. Had na al die trailers en poster materiaal er meer van verwacht.

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Op alle vlakken onder de maat.

Wel leuk was de zwembadscene die we kennen uit 'The Graduate'.

avatar van Blokland

Blokland

Hij begon leuk, maar na de rechtzaak raakte deze film me een beetje kwijt!

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Verbaas me over de lage score. Vond het toch één van de betere animatie films van de laatste tijd. Mensen nemen animtie films toch veel te serieus denk ik. (otherfool met zijn rechtzaak bijvoorbeeld...het is een animatie film, wat verwacht je anders? Kun je je net zo goed afvragen waarom de bij kan praten...)

Voor de rest vond ik het zeer vermakelijk. Heb me best geamuseerd, vooral omdat ik een fan ben van alles wat met animatie te maken heeft.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Vandaag zin in een rustig filmpje, waarbij je niet teveel hoeft na te denken, en ik heb er deze uitgepikt. Mijn neefje van 5 jaar is hier absoluut zot van, dus ik dacht dat het wel grappig ging zijn. Maar spijtig genoeg heb ik niet zoveel kunnen lachen, hier en daar eens met een woordspeling, maar dat was het.

Ik vind dit vooral een film met veel educatieve waarde. Ze laten mooi het proces van honing maken zien, met een uitleg. En dit allemaal mooi op kindermaat, ik weet nog dat wij vroeger altijd naar de Meli gingen en daar zo van die filmpjes met echte bijen te zien kregen, en dat was altijd zo saai. Dit was véél leuker uitgelegd.

Het verhaal van de film vind ik maar middelmatig voor de rest. En kon me nooit volledig boeien. Door de film krijg je wel de indruk dat bijen lieve kleine zwevende wezentjes zijn, maar ik weet zeker dat ik begin te roepen de volgende keer dat ik er echt één zie.

Ik vind het één van de mindere animatiefilms die ik reeds gezien heb, en vind hem veel meer gericht op kinderen. Hier en daar zit er een leuke grap in voor volwassenen, maar te weinig om de aandacht te houden. 7/10

avatar van Aapje81

Aapje81

Weinig bijzondere animatiefilm die absoluut niets toevoegd aan de grote hoeveelheid animatiefilms die de laatste jaren is verschenen. Allemaal net niet. Zo kan de film het best omschreven worden. Zoals de titel al zegt het inderdaad een B-film

avatar van nightbreed

nightbreed

Leuk filmpje om naar te kijken. Het basisgegeven begint wat cliche te worden maar dat was niet storend.

Ik vond het wel jammer dat ik niet veel heb kunnen lachen om de film, alleen aan het einde waren een paar leuke grapjes te zien.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een leuke en entertainende animatiefilm, met een vermakelijk verhaal. de stemmen worden goed verzorgd door seinfield, zellweger en broderick. de humor was ook wel in orde. naar mijn inziens een van de betere animatie films van de laatste tijd. 3,5 sterren.

avatar van eefke123

eefke123

in de cinema gezien en ik vond het best wel een leuke film maar wel een beetje kinderachtig

avatar van helleke

helleke

Der zaten veel grappige momenten in.

De Engelstalige versie bekeken, en vooral de stem van John Goodman was schitterend gecast voor de rol van de advocaat.

3 sterren.

avatar van Riche

Riche

Wat een tegenvaller! Seinfeld is super, maar dit is niks. De animatie was soms gewoon slecht, vooral de kleurrijke bijenkorf was kinderachtig. Het stuk met dat vliegtuig is belachelijk. Jammer.

avatar van Sarasani

Sarasani

• 1924 stemmen

Hoewel ik Seinfeld altijd niet grappig heb gevonden vond ik dit wel een vermakelijke film met een aantal sterke grappen.

avatar van P8rb

P8rb

Opzich wel een redelijke animatiefilm, maar hij heeft in ieder geval absoluut niks nieuws te bieden. Animatie was maar wat saai.

Het verhaaltje is opzich best leuk, de rechtzaak was dan weer een inzakkertje, had liever dat de bijtjes op een of andere manier zelf er iets aan deden. 3* nipt.

avatar van Zandraatje

Zandraatje

Ooh zo schattige film echt liefff

avatar van Justinx

Justinx

Ik sta altijd wel open voor dit soort animated films. Ik heb me dan ook al in het verleden kostelijk kunnen vermaken met films als Ratatouille en de Shrek-serie. De humor in dit soort films heeft meestal een achterliggende betekenis, een betekenis die niet kan worden opgepakt door de jongste kijkers, maar wel degelijk door de wat oudere fans. Milde suggestieve humor noemen ze dat op IMDB. En dat is naar mijn mening de kracht achter de eerder genoemde films. Helaas miste ik dat bij deze Bee Movie. Ook deze film heeft zo zijn 'milde suggestieve humor', maar in mijn ogen nog te weinig. En dat merk je meteen, de film mist gewoon zijn scherpe randjes - prikkels wellicht.

Bee Movie heeft wel een goede stemmencast - en dat moet ook wel wil je bij de grootste horen. Ik was aangenaam verrast door Renée Zellweger, die ik zelf vind acteren als een zak aardappelen, maar het als stemcast er zeker niet onaardig van af brengt. Dit in combinatie met de humoristische Jerry Seinfeld en je hebt wat mij betreft alle ingredienten voor een komische film.

Maar zoals ik al zei, blijft Bee Movie in gebreken. De humor zorgt een aantal keren voor een goede lach, maar daar moet het ook bij blijven. Zij het ook dat de film niets meer kan bieden dan de andere animated films hiervoor al hebben geboden. De vraag is of dat ook moet. Mijn antwoord zou zijn 'nee' en het kijken van deze film zal daarom niemand onberoerd laten.

avatar van mock turtle

mock turtle

vooral begin is erg onderhoudend; daarna minder. maar veel leuke humor, en veel in te zien

avatar van stoffel75

stoffel75

Gekeken met mijn zoon van 9; vond deze best onderhoudend. Ok, niet echt grappig maar keek toch lekker weg. Als ik dan al eens moest lachen, begreep mijn zoontje meestal niet waarom. Het verhaal spreekt gewoon minder tot de verbeelding dan sommige andere animatiefilms van de voorbije jaren.

avatar van newG

newG

Jerry Seinfeld heeft echt de perfecte stem voor animatiefilms, net als Chris Rock, en ze waren in deze film zeker goed. John Goodman is ook zo'n persoonlijke favoriet van me, maar wat een verschrikkelijk accent gebruikte hij hier, echt ongelooflijk irritant. Voor de rest waren de goeie grappen op 1 hand te tellen, was het verhaal... saai, en de animatie was eigelijk ook niet zo overtuigend...

De mensen zagen er wel goed uit, maar die bijen... kweet ni goe wat het juist is, maar er klopte iets niet aan de gezichten...

2* omdat de trailers met de echte jerry seinfeld in een bijencostuum me toch echt wel warm kregen voor deze film... En dat het eindproduct bijlange niet zo grappig en orgineel was

avatar van erwku

erwku

Ik kan iedereen aanraden om als je Ratatouille gezien hebt Bee movie binnen 24 uur NIET te zien. Het kwaliteitsverschil is zo groot als als de kloof van de Grand Canyon.

Want hier kan ik echt weinig mee. Het verhaal is buitengewoon dom. De leuke humor moet het hebben van aan elkaar geschroefde losse ideeën en de comedy of manners van Seinfeld.

Dat bijen kunnen plotseling praten en de mensen hebben zich hier wel heel makkelijk bij neer gelegd. Toegegeven is dit iets waar ik mezelf maar niet overheen kon zetten. De relatie met Zelweger is onnozel de rechtbank scene slaapverwekkend en totaal niet grappig . De climax met het vliegtuig is zeer teleurstellend en lijkt uit gebrek aan ideeën er ingezet. Konden ze nou echt niets anders bedenken?

De cameo's van sterren zoals Operah en Larry King zijn vermoeiend. Leuker vond ik de stemmen van David Puddy en Cosmo Kramer.

Wat overblijft zijn de dialogen en de grappen in stijl van de observation humor van Jerry Seinfeld en als fan kom ik gelukkig net aan mijn trekken.

Bee Movie is een redelijke leuke film, maar absoluut niet goed, daarvoor is het een te grote rommel.

Toch maar weer Ratatouille,

avatar van newhouse

newhouse

Hij viel me erg tegen, waar is de humor gebleven... Hij kijkt heel makkelijk weg, maar echt gelachen heb ik niet... Ik zie er ook geen echte boodschap in zitten, maar het is een kinderfilm dus die hebben dat niet nodig...

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Nah, is er over het onderwerp 'bijen' een animatiefilm te maken? Het antwoord daarop is klaarblijkelijk ja, maar het resultaat is wel uitgekauwde prut, dat nergens vernieuwend is. Het is ook geen Pixar he.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Redelijke film. Heeft zeker leuke momenten maar dat zijn er niet genoeg. Wel leuk om te zien en kijkt zeer makkelijk weg.

Kleine voldoende niets meer niets minder.

avatar van Whunter

Whunter

Leuke animatie, leuk verhaal. Niks mis mee!

Ik vind het trouwens heel moeilijk om animatie-films in te schatten tot normale films.

Mocht ik een animatie-film in mijn top top 10 hebben staan , dan horen ze er allemaal bij boven 3,5 ster.

Momenteel is Beverly Hill Chiwawa daar de topper van!

ehs21

Mja niet onaardig maar ontstijgt de middelmaat ook niet echt. Vooral niet echt grappig wat je bij de meeste animatiefilms toch wel hebt. De rechtszaak vond ik nog het leukste stukje maar kan me voorstellen dat kinderen niet snappen wat Sting en Liotta daar doen. Heb wel de NL-se versie gezien dus wellicht was de engelse iets beter nog. 2,5*

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Ik vond het best een leuke tekenfilm die last had van een rommelig scenario, té veel cliché's die nog eens zwak werden uitgewerkt, hier en daar zelfs een beetje saai, en dat zou zeker niet mogen voor zulke filmpjes !

Die scène in de rechtszaal vond'k ook maar vreemd, dat kwam er allemaal zo plots...

Met dit gegeven hadden ze een veel betere film kunnen maken !

Als voorbeeld zou'k "Antz (1998)" durven aanhalen, met ongeveer hetzelfde gegeven maar dan wél goed uitgewerkt

6/10.

Al bij al een leuke Animatiefilm die zeker de moeite is om eens te bekijken

maar om die nu te gaan kopen op DVD....? Toch maar niet

Filmpagina: http://www.beemovie.com

avatar van Thom1994

Thom1994

Zeker goede film, vanwaar de lage beoordeling?

ehs21

Vanwege dat de meeste mensen hem niet zo goed vinden lijkt mij. Al is bijna 3* gemiddeld nog best aardig lijkt mij.

avatar van Thom1994

Thom1994

ehs21 schreef:

Ja, dat snap ik, maar waarom vinden de mensen hem niet goed? daar ben ik benieuwd naar.

ehs21

Ik vond hem zelf niet grappig genoeg en weinig vernieuwend. Andere animatiefilms waren beter (Shrek bijv)

avatar van PSV_Supporter

PSV_Supporter

Leuke film, vooral voor de kids. Ik vind het niet bepaald een film voor volwassenen.

De DVD is inmiddels al grijs gedraaid hier!

Weet iemand de stemmen van Bee Movie NL?

Op de DVD vliegt dit helemaal aan het einde voorbij, terwijl je dit niet kunt pauzeren ....