Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Christopher Cain
Met onder meer: Jim Belushi, Louis Gossett Jr. en Rae Dawn Chong
Releasedatum: 21 januari 1988
Zaterdag 14 februari in één bioscoop (Eindhoven)
Plot The Principal
"He's teaching the students at Brandel High two words... NO MORE."
Leraar Rick Latimer wordt kwaad, omdat de advocaat van zijn ex-vrouw met haar rommelt. Hij slaat de auto van de advocaat kort en klein en verliest zijn baan als leraar. Hierna wordt hij overgeplaatst naar een school vol tuig waar hij de rector wordt. Geweld, drugs, spijbelen en verkrachtingen zijn aan de orde van de dag. Hij wil hier een stop aan brengen, maar alleen zeggen dat het afgelopen moet zijn, volstaat niet.
Rick Latimer
'Baby' Emile
Arturo Diego
Mrs. Ripton
jumpstylemovie
Helemaal mee eens ik vond sommige stukken héél érg overdreven en ik vond hem soms ook nog Saai.
2.5* (Net geen 2*)
hij was soms saai en overdreven maar dan wel iets minder dan jullie hier uitdrukken. dus ik geef hem nog een half puntje meer
kArIzMa_Movie
Vrij goeie film. James Belushi laat hier zien dat hij wel degelijk goed kan acteren. De film blijft van het begin tot het eind boeien. Net als 'The Substitute' vond ik dit ook een harde problematieke highschoolfilm.
Aapje81
Hele prettige film met goede rolbezetting. In zijn genre is deze goed te pruimen. Hoewel ik Blackboard Jungle nog altijd het beste blijf vinden
glimmerman2000
Een van me meest favo films toen ik wat jonger was.
Echt genieten van deze film, waarbij de spanning en dreiging coninue op de loer liggen.
James Belushi acteerde zeer goed!.
Standaard filmpje met het bekende gegeven. Ditmaal gaat Belushi de strijd aan. Alle cliché's in een kopje en voorspelbaarheid troef. Toch is e.e.a. enigszins onderhoudend.
FrisoBoei
Standaard verhaaltje van een moeilijke, voornamelijk zwarte middelbare school. Belushi doet het prima en daarmee is het geen bijzondere film maar hij is wel vermakelijk en soms is dat ook voldoende
GinolaEHV
Zeer aardig drama.
Het verhaal zit op zich aardig in elkaar, maar is nergens bijzonder. Acteerprestaties zijn oke. Van deze twee punten moet de film het ook niet hebben.
De amusementswaarde is echter wel redelijk hoog. Er gebeurt genoeg, het is af en toe spannend en de film brengt nu en dan een brede glimlach op het gelaat.
Ondanks alle voornoemde gebreken heb ik me uitstekend vermaakt.
3,5*.
Saldek
Prima film, lekkere wegkijker. En ik ben niet zo'n James Belushi-fan maar hier is hij in mijn optiek helemaal op zijn plaats. Films in dit genre liggen mij wel, al vond ik het slot een beetje overbodig. Misschien heb ik een Julie Andrews-complex met de verwachtig dat zelfs het ergste scum tot inkeer kan worden gebracht. Dat is de sterkste minpunt voor mij. Het doet reduceren van een vier sterrekes tot 3.5
Drs. DAJA
Niet zo briljant als The Class Of 1984 maar toch redelijk entertainend.
jordandejong
Geeft een beetje het zelfde gevoel als dangerous minds maar deze is toch iets minder.
Nomak
Deze film heb ik vroeger vaak gezien, en vandaag was het weer eens tijd voor een fijne herziening. Er zijn natuurlijk heel wat films verschenen over scholen die geterroriseerd worden door een bende crapuul, maar deze is toch één van de betere.
Er zitten redelijk harde scènes in de film, maar er zit ook heel wat humor in. Gelukkig zorgt dat niet voor dolkomische situaties en blijft de toon van de film toch serieus.
James Belushi doet het prima als de nogal onberekenbare directeur die zijn school wil zuiveren van het tuig. En ook Michael Wright en Louis Gossett Jr. zijn perfect gecast voor de rollen die ze spelen.
Tarkus
Heb deze film ondertussen al enkele malen gezien, en ben er nog steeds zeer tevreden over.
Het is een van John Belushi's beste rollen, alsook van Louis Gosset Jr.
Er zijn sindsdien al meerdere filmen gemaakt over dit onderwerp, probleemkinderen in de Amerikaanse scholen, maar dit blijft toch een van de betere.
Dannysientje31
goede film..aanrader maar is wel al 1000 keer op tv geweest.
Tom de Haas
Het is een van John Belushi's beste rollen, alsook van Louis Gosset Jr.
De eerste met dit onderwerp was blackboard jungle uit 1955, en de beste van ze allemaal is naar mijn mening CLASS OF 1984.
uit het rijtje THE SUBSITUTE 1tm4 DANGEROUS MINDS en THE PRINCIPAL en de opvolger van CLASS OF 1984 CLASS OF 1999 1 & 2.
mgschutze
Prima film, wat mindere en wat betere stukken.
Niet heel bijzonder, maar toch erg vermakelijk.3*
Lennert
Ik ben dol op dit soort films. Het 'kwaad'' manifesteert zich niet als een demon, een monster met bovennatuurlijke krachten of een gestoorde wetenschapper. Nee, het kwaad is hier in de vorm van een losgeslagen pestkop te vinden. Lang niet alle pestkoppen gaan zo ver in het dagelijks leven, maar het is wel een vorm van kwaad waar veel mensen zich iets van kunnen voorstellen en waarvan ze maar wat graag willen zien dat het afgestraft wordt!
Goed, The Principal is vanzelfsprekend bijzonder over the top en afgrijselijk/heerlijk zwart/wit (al moet ik zeggen dat het fijn was om te zien dat veel van de pestkoppen uiteindelijk hun fouten inzagen en wel degelijk konden veranderen), maar maakt het daardoor wel erg makkelijk om weg te kijken. Dit komt voornamelijk ook door het ijzersterke acteerwerk van niet zozeer Belushi (hij doet het niet slecht), maar vooral van Gossett Jr. en Michael Wright.
De soundtrack was typisch eightees met zijn zoete AOR-rockers, maar paste verder uitstekend bij de algemene sfeer. Qua regie zat het verder goed in elkaar voor dit genre waar doorgaans weinig verrassingen te vinden zijn. Mooie shots van de uitgestorven gangen en een goed geschoten scene in de vrouwen-douche. (Nee, niet op die manier stelletje perverselingen!)
Verder niets wat erg diep gaat, maar het klopt allemaal wel. De hierboven genoemde omschrijving drama/misdaad zou wat mij betreft alleen prima in 'actie' omgetoverd kunnen worden.
MovieHolic
Vond hem wel vermakelijk voor een film uit 1987
De actie scenes waren niet geweldig maar dat neem ik op de koop toe.
Marlon Aarssée
Belushi is echt een topper, hij heeft zo veel humor en heeft hele mooie films gemaakt vroeger,
net als deze. echt leuk om te kijken, te gekke film
Number23
Jah hoevaak ik deze film niet gezien heb. Maar slechter worden doet tie maar niet. Als ik m eenmaal opzet blijft hij de volle lengte opstaan. Belushi en Gossett Jr. spelen goede rollen en de film heeft een redelijk goede boodschap.
Tun-89
1 van me favoriete genres/onderwerpen.
Deze verfilming vond ik erg vermakelijk,
James Belushi vond ik verrassend goed acteren.
Kijkt lekker weg.
3,5 *