Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Christopher Cain
Met onder meer: Jim Belushi, Louis Gossett Jr. en Rae Dawn Chong
Releasedatum: 21 januari 1988
Zaterdag 14 februari in één bioscoop (Eindhoven)
Plot The Principal
"He's teaching the students at Brandel High two words... NO MORE."
Leraar Rick Latimer wordt kwaad, omdat de advocaat van zijn ex-vrouw met haar rommelt. Hij slaat de auto van de advocaat kort en klein en verliest zijn baan als leraar. Hierna wordt hij overgeplaatst naar een school vol tuig waar hij de rector wordt. Geweld, drugs, spijbelen en verkrachtingen zijn aan de orde van de dag. Hij wil hier een stop aan brengen, maar alleen zeggen dat het afgelopen moet zijn, volstaat niet.
Rick Latimer
'Baby' Emile
Arturo Diego
Mrs. Ripton
roda
Ach die goeie ouwe middelbare schooltijd...3 *.
ik denk toch niet dat je op de school in deze film wil zitten.
jezus,wat een tuig zeg.
over de film:
geweldige film met prachtrollen van James Belushi en Louis Gosset JR
het verhaal is ook zeer onderhoudend,een principal en een concierge samen een school vrij maken van drugs,verkrachtingen,moorden en diefstal.5 sterren
Derkje
Goede film met een prima Belushi! 3 geef ik ervoor.
Goede film met een toen nog goede James Belushi en een altijd goede Louis Gossett Jr. Een dikke 7 dus 3.5*
roda
met een toen nog goede James Belushi
idd, in die periode was het een geweldige acteur, helaas al jaren geen fatsoenlijke film meer gemaakt.
Captain Pervert
Hele aardige film.
Gewaagd trouwens om een neger als gang leader te kiezen. Maar goed, ook wel zo geloofwaardig natuurlijk.
(no offense)
Voor zover ik mij kan herinneren, vond ik het (erg lang geleden, dat wel) een goede film. Vooral goed geacteerd en goed opgebouwd. 3* hou ik het op voorlopig.
Rujar
Echt een zeer vermakelijke onderhoudende film.
3,5 ster is denk ik wel terecht.
Wat is er eigenlijk met Michael Wright gebeurt ??hoor je echt weing van...
Louis Gossett Junior een echte "B" acteur maar is toch altijd weer leuk om hem in een film te zien.
Da_BuTcHa
Dit is echt een heelijke film. Ik volg bisse, lekker lomp, en een heeele simpele verhaallijn. Echt en superfilm. Waren er maar meer van dit soort films
alexis
toch wel een prestatie om zo'n 'slechte school' om te turnen... een goede film die simpel van verhaal toch blijft boeien
***1/2
Jorick
Alweer een film waar ik nog niet op gestemd had.
Ook deze kan ik me als vermakelijk herinneren, maar moet de film maar eens herzien ofzo. Tot dan in ieder geval een 2.5*
SuperSideSwipe
Absoluut en zonder enige twijfel de koning van alle "Probleemklas" films. Ik heb deze film ontelbare keren gezien, en ik vind hem echt geweldig.
Eigenlijk een schande dat het me zolang heeft geduurt om aan deze film te denken.
Louis Gosset Jr. Zet een prachtige rol neer hier, maar het is natuurlijk Belushi die helemaal top is als Rector die niet met zich laat sollen.
Realistich is het mischien niet helemaal, (kan me niet voorstellen dat dit ooit in het echt zou kunnen gebeuren).
Maar dat doet niets af aan het kijkplezier.
4,0
Leno
Beduidend beter dan Dangerous Minds en de Substitute films. Belushi, toen nog een ster, zet een leuke rol neer met veel humor. Gosset Jr. is de coole beveiligingsagent die toch ook niet met zich laat sollen.
Het verhaal is, met name op het einde, niet echt realistisch. Wel leuk.
Quentin
Erg standaard en voorspelbaar verhaal wordt aardig vertolkt. 2,5*
Dylan Blanker
Een hele aardige vermakelijke film, met goede misdaad en drama. En met redelijk acteerwerk van Belushi. Vind The Subsitute iets beter qua actie, maar deze film is iets realistischer en meesleepender. Desondanks zeker *** ( 3 sterren) waard.
Zeker de moeite waard!
zeer vermakelijke film en een goede james.
veel actie en zeker cool.
Fran
- 1953 berichten
Goed, goed, goed. Beter dan dangerous minds. Qua geloofwaardigheid, qua aktie, qua spel en qua overtuiging. Die scene dat hij de de school in komt rijden is geweldig ! Ik kan van deze film geen genoeg krijgen. Als ik hem nog ergens in een dvd bak in de winkel zie liggen, neem ik hem mee.
Purmerend
De dreigende sfeer wordt heel goed weergegeven in deze film. Trouwens ook lekker cacaopoeder met cola of bier.
DragQueen
Klasse film, met een vrij voorspelbaar verloop. maar dat wordt goed gemaakt door belushi, die het tuig op deze school flink aanpakt. belushi acteert trouwens vrij goed. vrij realistisch weergegeven film over een school in een harde buurt, die mij altijd erg heeft vermaakt. 4 sterren. er zijn trouwens meerdere films die een soortgelijk geval over een probleemschool vertellen, maar deze steekt er met vlag en wimpel boven uit.
nightbreed
Tja destijds vond ik dit erg cool en toen waren dit soort films over highschools met gevaarlijke leerlingen zeer hip.
De film is natuurlijk zeer cliche evenals de karakters, voor een originele film moet je dus echt ergens anders zijn.
ILDIB
Poehee, een duidelijk geval van tand des tijds..
Bij uitkomen vond ik hem erg goed, nu bijna zielig.. Maar toch nog steeds wel oke..
behangdelul
De eerste keer dat ik hem zag was ie best goed, de tweede keer ook nog wel....maar na 200x op tv uitgekauwd te zijn....
PKlijnstra
eerste keer dat ik hem zag.
Goede film, realistisch verhaal [ denk dat het in het echt ook wel gebeurd.]
Desondanks, wel jammer dat sommige acteurs niet kunnen vechten.
Goede film, heeft me geboeit tot het einde.
Goede film, met een sterke James Belushi in de hoofdrol. Belushi zet een sterke geloofwaardige rol neer, waar hij af en toe ook nog leuke humor in legt.
Het verhaal is serieus, maar heeft ook de nodige humor, waardoor het toch erg luchtig blijft. Ook Louis Gosset jr is aardig en heeft een paar leuke momenten. De film boeide van begin tot einde.
3,5 *
CAPIpsv
Echt vette film, goede rol belushi, paar minpuntjes maar die zie ik over het hoofd.
geef hem gewoon een 4,5, ook omdat het genre mij erg boeid.
tommykonijn
Erg standaard en voorspelbaar verhaal wordt aardig vertolkt. 2,5*
Helemaal mee eens ik vond sommige stukken héél érg overdreven en ik vond hem soms ook nog Saai.
2.5* (Net geen 2*)

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'