Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger en Anne Hathaway
Releasedatum: 16 februari 2006
Beleef deze film nu bij Pathé! (re-release) TIPOn Demand:
Bekijk via CANAL+
Vanaf donderdag 12 februari in 82 bioscopen (re-release)
Plot Brokeback Mountain
"Love is a force of nature."
Twee jonge mannen ontmoeten elkaar in de zomer van 1963 en komen tot een onverwachte band. Ze hoeden samen schapen op Brokeback Mountain. Als de klus er op zit gaan ze ieder hun weg en brengen langzamerhand orde in hun bestaan. Een hernieuwde kennismaking, jaren later, brengt alles aan het wankelen. De gevolgen van de diepe band, die nog steeds blijkt te bestaan, dreunen door. De kracht van de liefde wordt danig op de proef gesteld.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Brokeback Mountain (BoekMeter)
- Brokeback Mountain (MusicMeter)
- Kijk op Canal Digitaal
Cassie Cartwright
Lashawn Malone
Randall Malone
Jack's Mother
Alma Del Mar Jr. (age 19)
stephan73
Geen slechte film. Goed acteerwerk, mooie beelden en prachtige muziek. Voor mij duurde hij wel iets te lang. Alles bij elkaar een dikke 3 sterren!
Sergio
had het gehuurd er was geen andere films die nog net uit waren en deze had oscars gewonnen dus ik dacht what the hell ben ik na huis gegaan film opgezet na een tijdje begonnen opeens 2 homos te vrijen tv uitgedaan, tijdje zitten uitschelden hoe kut het wel niet was, zonde van het geld echt zonde van het geld
Misschien kan er een giro actie op touw worden gezet om je geld terug te krijgen
Blur
Brokeback Mountain moet het hebben van 2 positieve punten: het geweldige acteervermogen van de hoofdrollen en de overweldigende widesceen landschappen. Het iets wat trage verhaal zorgt voor een rustig kijkgenot .
Dan het onderwerp: Latente liefde tussen mannen in een macho omgeving. Omdat het verhaal verteld wordt vanuit een leefomgeving in de jaren 60 en 70 is er niets nieuws te ontdekken. We weten dat mannenliefde in America niet geaccepteerd wordt. Dat de genegenheid tot elkaar dus niet beantwoord kan worden, staat vooraf al vast. Vanuit een Amerikaanse invalshoek kan het zijn dat het daar als schokkend ervaren wordt dit filmisch te zien, maar vanuit Europa en Nederlands is er werkelijk niets opziensbarens aan. De paar voorvallen waar iets van hun liefde wordt getoond zijn zo discreet gefilmd dat niemand er aanstoot aan kan nemen. Des te opvallender dat er zelfs op dit forum met zwaar boe-geroep op wordt gereageerd ("gadverdamme" "misselijk makend " "Zonde van het huurgeld"). Dat betekend dus dat de film blijkbaar een zwaar maatschappelijk probleem aan de oorde steld. Homofobe reacties komen meetal van mensen die er in hun persoonlijke omgeving niet mee worden geconfronteerd, maar die vooral zelf bang zijn mogelijk latende gevoelens te hebben. Dat hele probleem wordt meestal opgelost als er in de directe omgeving van familie of vrienden een leuk stel aanwezig is. Dan blijkt snel dat de gevoelswaarde bij mannenliefde in wezen niet anders is dan tussen man en vrouw.
Lavigne
Goede film.
Ondanks dat het echt erg sloom begint (en eigenlijk de hele film lang sloom blijft) wilde ik wel gewoon door blijven kijken.
Maar één ding snap ik nog niet helemaal, namelijk:
Was Jack nou echt door een ongeluk doodgegaan, of is hij wel vermoord? Want die beelden die Ennis zeg maar krijgt gaan wel over zijn buren of niet? Of is het juist de bedoeling dat je nooit zeker weet hoe hij dood is gegaan...
Af en toe had ik wel het idee dat er een paar nutteloze scenes in gestopt waren, die maar een paar seconde duurden. Ook vond ik het niet echt een einde, behalve dan de laatste paar seconden met dat shirt.
Dit snap ik dus ook nog steeds niet nee..
Aapje81
Hij is vermoord en de telefonische verklaring is gewoon de politiek correcte gangbare versie om de waarheid te verhullen.
confucius
Persoonlijk sta ik sceptisch tegenover films die als thema "anders geaardheid" hebben, meestal gaan die over seks alleen zonder een omkadering. Ook bij deze film - ik heb met opzet twee keer de boot gemist - dacht ik "laat maar zitten" maar dat deed ik niet, en wat bleek? Ik zag een film met goed gedoseerde beelden, traag tempo en ingehouden gevoelens die gespannenheid suggeren. Er is duidelijk werk van gemaakt om van dit verhaal geen opgeklopte sensatie te verkopen maar levensechte personages in beeld te brengen. En wat de "rednecks" daarvan denken is niet aan de orde.
Volgende film wordt er een tussen twee vrouwen en zal de titel meekrijgen: Brokeback Valley! Let the beast go.
Confucius zei ... niks deze keer. 3 keer goud.
Kooshiba
Ja, óf het is de fantasie van Ennis die op hol slaat. Al vind ik jouw theorie aannemelijker hoor!
charretje
best een leuke film.
niet overdonderend, maar in ieder geval wel zo boeiend dat ik geinteresseerd bleef kijken.
het hele verhaal zelf vind ik maar frustrerend. het 'het mag niet, het mag niet!!' element blijft er constant doorheen zweven. wat natuurlijk wel logisch is.
de manier waarop ze toenadering zochten vond ik wel een beetje schokkend...maar ja vrouw zijnde vind ik wel meer mannen enigzins schokkend.
ondanks hun vrolijkheid in het begin trouwen ze toch en hebben kinderen 'omdat dat zo hoort' zonder verder rekening te houden met anderen, en dan word het een beetje een treurig verhaaltje, met een ietwat tragisch einde.
Materny
Of anders een voor mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is als ze een film huren. Niet gaan zitten mekkeren achteraf, je weet waar je aan begint.
ILDIB
Wat mij betreft terecht overstelpt met van allerlei prijzen. Alhoewel ik niet vind dat de aantrekkingskracht tussen de 2 realistisch overkomt, tenminste niet bij ledger, die verders wel bijzonder goed speelt. Wel de desinteresse voor hun vrouwen. De stilte in de film is prachtig, en het toetje zijn de scenes met zowel williams als heatheway
Orizzonte
Heb 'm laatst nog een keer gekeken en moet uiteindelijk toch bekennen dat het niet zo'n film is die je keer op keer kunt zien en nog steeds heel erg blijft fascineren.
Natuurlijk blijft het een prachtige film, met geweldige hoofdrolspelers en een mooie rust eroverheen, maar nu begon ik me zo nu en dan toch een klein beetje te irriteren aan die rust.
Soms duurt het gewoon nét even iets te lang.
Verlaag daarom mijn stem met een half puntje naar een 4,0
Movsin
De eerste fysieke ervaring tussen de hoofdpersonages kwam vooral verrassend en toch wel enigszins schokerend over.
Voor de rest leek mij de afhandeling van het verhaal begrijpelijk en zeker inhoudelijk.
Heb geboeid gekeken naar dit drama over jaren die voorbij gaan...
Alle acteurs doen het volgens mij uitstekend.
De fotografie en de muziek zijn mooi.
m1701
Beste film die ik tot nu toe heb gezien!!!
De film boeide me van het begin tot het eind
Echt geweldig.
Acteerwerk ook subliem!!!
Heb met tranen in mijn ogen gekeken.
Vond em zeer ontroerend vooral het einde
Deze komt bij mij op nr.1!!
crack1
Houd je niet van de domme, die kots smiley zegt toch al genoeg.
Ik weet totaal niet wat je bedoelt,vond Ledger gewoon beter spelen in The Dark Knight,so what......!
Wat voelen mensen zich toch vlug aangevallen op punten die ze het liefst zelf aanhalen,wie is nu de domme!
Het ging mij puur om het verhaal,niet om de gay-scene te discrimineren.
niethie
notorious_kim
Deze film ligt al twee jaar in mijn kast te wachten. Ik kwam er maar niet toe om hem op te zetten. Deze zat eens bij de krant, maar ik heb eigenlijk nooit goed geweten waarover het ging, en de cover heeft me nooit echt aangesproken.
Maar swat, ik ben mij door de dvd's aan het worstelen die ik voor een of andere reden altijd laat passeren, en vandaag was deze aan de beurt. Ik vind hem keimoeilijk om te beoordelen. Dus ik heb besloten om het in een objectief en een subjectief deel te onderscheiden.
OBJECTIEF:
- Goede opbouw van het verhaal, goede dialogen
- Super cast. Elke acteur en actrice was gewoon schitterend, daar was niets op aan te merken.
- Schitterende inbeeldzetting. Mooie landschapshots. Goede afwisseling in beeldtechnieken.
- Uitwerking van het verhaal was zeer goed.
SUBJECTIEF:
- Ondanks de goede opbouw van het verhaal, heeft het verhaal me geen enkele keer meegesleept.
- Soms was het net iets te saai, zeker naar het einde toe was ik op mijn klok aan 't kijken van: "is hij bijna gedaan."
- De film laat bij mij geen enkel gevoel achter.
Ik hou enorm van drama's, maar toch kan deze film me op geen enkel moment meeslepen. Ik denk dat er veel aan het verhaal lag, het is iets waar ik me niet kan in thuis voelen. Rond deze film is veel belangstelling gekomen door de homo-relatie. Desondanks dat ik veel homo vrienden heb, kon ik me echt niet vatten. Maar dit is natuurlijk iets puur subjectiefs. Ik wil hiermee niet discriminerend overkomen ofzo, ik heb totaal niets tegen homo's, maar een film over homo's kijken vind ik er net over.
De film laat niets van gevoel bij mij achter, wat ik ook wel een minpunt vind. En de duur van de film vind ik ook te lang, er zou zeker een half uur afgemogen hebben van mij!
Objectief bekeken zou deze film zeker een 9/10 halen van mij. Maar ik vind subjectieve gevoelens bij een film ook zeer belangrijk, daarom komt mijn totaal op 7/10
under/the/sea
Dan heb je niets van de film begrepen. Het verhaal gaat over liefde. En het is dus zeker meer dan een homo verhaal.
notorious_kim
Ik denk dat ik liefde wel gevat had in homo-RELATIE. Meestal zijt ge toch verliefd als je een relatie hebt.
Els08
'Brokeback Mountain' is te zien op 24 december 2008 om 20.30 uur op Nederland 3 bij de VARA.
Anjin
Ben ik even blij dat ik kabel heb
rose
Ja, nu weten we wel dat je deze film niks vindt. ( of eigenlijk stiekum toch wel?)
Max en Joep
jij snapt er echt niets van he?
clockwork
Hij/zij begrijpt het wel hoor. Het is toch een homo-film. Het gaat toch over de liefde tussen twee mannen?Een relatie tussen twee mannen is toch hetzelfde als liefde tussen twee mannen. wat hij bedoelt in ieder geval wel. Blijkbaar snap jij hem/haar niet, dat is wat anders.
Ik vind het trouwens ook een nasty film, no offense.
Max en Joep
de kern van de film draait niet om homosexualiteit.
Under/the/sea heeft gelijk: het is een film die handelt over de verboden liefde tussen 2 individuen en de problemen en ellende die het met zich meeneemt dat die liefde als niet wenselijk wordt gezien

'Brokeback Mountain' met Heath Ledger en Jake Gyllenhaal vanavond (11 januari) op televisie

Onder meer deze goede films verdwijnen deze maand van Netflix

De zes best beoordeelde films van de vandaag jarige Kate Mara (38)

Netflix voegde onder meer deze drie films aan het aanbod toe

Donnie Darko
Mystery / Drama, 2001