Genre: Mystery / Thriller
Met onder meer: Jodie Foster, Peter Sarsgaard en Erika Christensen
Gesproken taal: Arabisch, Duits, Engels, Frans, Italiaans en Japans
Releasedatum: 10 november 2005
Plot Flightplan
"If someone took everything you live for... how far would you go to get it back?"
De jonge weduwe Kyle Prat (Jodie Foster) raakt tijdens een vliegreis van Berlijn naar New York haar zesjarige dochtertje Julia kwijt. Het meisje lijkt spoorloos verdwenen en Kyle's frustratie groeit alleen maar wanneer niemand haar lijkt te willen geloven. Niemand van de overige passagiers of de crew heeft Kyle met Julia aan boord zien komen. Piloot Rich (Sean Bean) en politieman Carson (Peter Sarsgaard) willen haar wel geloven, maar alles wijst erop dat Kyle in haar eentje aan boord is gekomen. Door de twijfel en paranoia van iedereen om haar heen staat Kyle er helemaal alleen voor.
Kyle
Obaid
Elias
Julia
helleke
De film voor de 2e maal gezien en het blijft een heel goeie thriller die de spanning goed kan aanhouden.
Het einde is misschien iets te abrupt gedaan maar toch had ik een goed gevoel over deze film.
De acteerprestaties van zowel Foster,Sarsgaard als Bean waren weer dik in orde.
Soms wat onrealistisch maar hoeveel films zijn 100% realistisch?
Daarom 3,5 sterren
madelon25
Slappe film, had me er heel wat van voorgesteld, maar trieste wending en belachelijke afloop.
-jack_sparrow-
deze film is oke maar ik hed er meer van verwacht .niet spannend genoeg , en deed me wat denken aan " air force one " en the forgotten " .
maar ik geef hem 3.5
en hij was heel erg voorspelbaar
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11924 berichten
Na een aantal slechte recensies met weinig verwachtingen deze film ingegaan, en uiteindelijk was Flightplan gewoon een lekker tussendoortje. Dat niemand dat meisje gezien had ging er bij mij ook niet in, maar ach, laten we het maar erop houden dat het de logica van de film is. Aardige film, niets meer en niets minder. 3*
%%%%%%
Deze film is me echt erg tegengevallen
.Die kon me ook helemaal niet boeien.De acteerwerk was erg laag en het einde was erg voorspelbaar.2 sterren voor 1 onverwachte scene
orbit
- 12092 berichten
Film begint sterk, maar zakt richting het einde flink in, vooral het einde zelf! Apotheose bijna na die spanningsopbouw
my style
had er meer van verwacht , voor mij te langdradig en geen spanning alsnog 3*
Marley18
Ik vond het wel een goede film, je raakt zelf in de war wat er nou aan de hand is. Het einde vond ik een hele erge tegenvaller en dat haalt meteen het hele goede van de film weg. Mijn complimenten voor de acteerprestatie's voor Jodie Foster. Het had een hele goede film kunnen worden, helaas. Het was toch wel vermakelijk,maar als je er achteraf over nadenkt klopt het allemaal niet. Een 3 voor mij
AmazingPP
Prima thriller met een uitstekende (wanneer niet??) Jodie Foster. En ja, natuurlijk is het allemaal een beetje over de top, maar dat mag toch in een Hollywood-film?? Ik heb me in ieder geval heel de film af zitten vragen hoe hij af zou lopen, behalve aan het einde dan, want toen wist het. (huh?) Erg vermakelijk Hollywood-thrillertje met een prima 5.1 soundtrack op DVD...
Filmfreaker
Waarom kunnen jullie niet in de fantasie van een film kruipen.
Epitaph
Wat ziet die Jodie Foster er nu (niet) uit zeg, ergede me er nogal aan tijdens de film. Lijkt wel door dezelfde plastisch chirurg gedaan als M. Jackson maar dan minder erg.
Mirelly
De film, is echt heel spannend, en na het een tijdje kijken zit je ook op het puntje van je stoel, omdat je niet weet wie het kind ontvoert heeft of wat er allemaal gebuert zou kunnen zijjn, Heel goed geacteerd ook die jodie foster, zij kan zich goed verplaatsen in haar personage als ''hopeloos''
alleen moet ik wel toegeven, dat het einde bijna de hele film verpest, Ik had er meer van verwacht van wat er met haar dochter gebuert zou kunnen zijn, En dan blijkt het achteraf zo simpel te zijn,, Jammer,, heel erg jammer zelfs,,
3 sterren.
basketballerke
Had bij deze film een standaard Hollywoodfilmpje. Dat was, op een paar kleine dingetjes na, eigenlijk helemaal niet zo. De film was heel spannend, en er zaten wat dingen in die ik niet zomaar even had voorspeld, verder acteren Foster en ook Sean Bean voor zover hij meespeelt goed. Alleen is het eind in het vliegtuig weer een tikkeltje teleurstellend.
Goed voor een kleine 3,5*
hommels
heb hem al 3 keer gezien,, echt een leuke film vind ik
heel spannend! 5*
robertus65
Lange tijd was het spannend, maar de film gaat het laatste gedeelte volledig de mist in.
Typisch Hollywood, het moet weer over the top zijn.
Mug
Spannende en intrigerende Hitchcockiaanse psycho-thriller met een uitstekende cast en een vlot script.
Het einde was wel jammerlijk, net als het superlelijke hypermoderne cgi-vliegtuig dat niet meehielp bij de geloofwaardigheid van het geheel. Grootste jeuk-momenten: de beschuldiging jegens een Arabier die volgens Foster 'de nacht tevoren door het slaapkamerraam heeft gekeken' [hahahaha, konden de scriptschrijvers niet iets anders verzinnen] en het laatste shot waarin diezelfde Arabier als een soort van verzoening Fosters tas overhandigt. Compleet ridicuul and too bloody obvious qua bedoelingen.
Na deze ergernissen toch maar omlaag naar 2,5*. Goede thriller die door wat moderne foefjes en verwijzingen te veel kracht verliest.
takkiej
Heb hem gisteren gezien, vond het verhaal best aardig tot op het einde...toen was het meer humor, en het vliegtuig is erg over the top huge....naaah...geen topper dit...
balkanG
Dit is echt een goede film!
Veel mensen zijn waarschijnlijk op het verkeerde been gebracht door de voor veel mensen uitziende terroristen vooraan het vliegtuig. Dit geeft een goed beeld van de realiteit.
Verder goed in elkaar gezet en Jodie Foster zoals gewoonlijk weer top!
Een 4.0
russell
Een goede psychologische film, je word op een heel verkeerd spoor gebracht en ben steeds bezig met het bedenken wie het gedaan kan hebben. De film is ook zenuwslopend zeker omdat ik ook een moeder bent zit je toch wel op het puntje van je stoel.
Klasse film!!
johnboer
Jodie Foster doet het steengoed.Ik ben het met velen hier eens.
Door het oerslappe einde is het een film geworden van 13 in een dozijn.Het gehele einde is overigens ook totaal ongeloofwaardig.
En toch is de tijd omgevlogen,dus....ik heb me goed geamuseerd.
Maar een topper? Neen.
HoRRoR-Freak23
hmm Ik vond het einde niet eens zo slecht, het had idd beter gekund maar tog een zeer goede film en goed geacteerd van jodie foster geef em 4*
Blokland
Vond deze film qua spanningsopbouw best aardig. Jammer dat het in de tweede helft wegzinkt in een standaard terroristen-afwikkeling. A game of two halves zou Alan Hansen zeggen!
WB
Dat niemand dat meisje gezien had ging er bij mij ook niet in.
Mwa, let jij op een ieder die het vliegtuig in komt? Een vliegtuig met zo'n 450 man? Ze kwamen als eerste aan, meisje zat bij het raam. Naast hen lege stoelen, meisje maakt geen geluid (slapen), Karretje met eten komt lans, je schuift haar in dat karretje... Na een dosis kalmerings- en slaappillen. Voila!
Wat ik ook nog niet echt snapte, was toen de captain nog even kwam vertellen dat ze een bericht hadden dat het meisje ook omgekomen was. Is dit door iemand verteld? Die corrupte stewardess???
Al met al toch nog 3,5* i.v.m. het spannende sfeertje en het puike acteerwerk van Foster
Allepinie
Vond het een goede film, maar had iets teveel weg van allelei andere films. Niet echt origineel.
Desondanks 3* van mij.
betekenis
Voordat de laatste scenes aanbraken was het een aardige film. Mooi uitgedachte plotwending, maar ja, het moest weer zo'n typisch hollywood-einde hebbe; ronduit jammer.
Wanneer de film 3 scenes eerder was geeindigd had ik m hoger beoordeeld, nu slechts 3*
Ché Cliché
Toen de actie begon, was het afgelopen. En vooral het einde vond ik schandalig. Zij verdenkt een Arabische passagier van kidnapping en aan het einde moet hij haar een hand geven en ze biedt niet eens haar excuses aan. Wat een kutwijf! . Zelf vond ik de film ook ruk hoor. Gebeurde veel en veel te weinig.
blythefangirl
Gave film,
maar ik had er wel iets meer van verwacht.
Het verhaal is wel goed bedacht.
Hij bleef lang spannend.
3,5* van mij

Netflix verwijdert eind januari 'Flightplan' uit het aanbod

Jodie Foster scoort op Netflix: 'Flightplan' wordt momenteel goed bekeken

Changeling