• 9.377.760 stemmen

Met onder meer: Jodie Foster, Peter Sarsgaard en Erika Christensen

Gesproken taal: Arabisch, Duits, Engels, Frans, Italiaans en Japans

Releasedatum: 10 november 2005

Plot Flightplan

"If someone took everything you live for... how far would you go to get it back?"

De jonge weduwe Kyle Prat (Jodie Foster) raakt tijdens een vliegreis van Berlijn naar New York haar zesjarige dochtertje Julia kwijt. Het meisje lijkt spoorloos verdwenen en Kyle's frustratie groeit alleen maar wanneer niemand haar lijkt te willen geloven. Niemand van de overige passagiers of de crew heeft Kyle met Julia aan boord zien komen. Piloot Rich (Sean Bean) en politieman Carson (Peter Sarsgaard) willen haar wel geloven, maar alles wijst erop dat Kyle in haar eentje aan boord is gekomen. Door de twijfel en paranoia van iedereen om haar heen staat Kyle er helemaal alleen voor.

bioscoopzaal schreef:
Tja, dat "klooien met de arabieren" is zo'n typische red herring, ik vond dat op zich nog wel kunnen. Beetje 9/11 paranoïa, dus dat kon er eigenlijk nog wel mee door.

Maar ze zegt iets van: 'hij stond bij mijn dochter in de kamer of iets dergelijk.. waar gaat dat over'. Echt onzin.

avatar van kaketoe

kaketoe

Lijkt me een vette film hoop dat ik hem deze week binnen heb

avatar van kiss_hester

kiss_hester

zodra ie in premiere gaat zit ik in de bios!!! Love jodie!:D

avatar van demonski

demonski

kos schreef:

ze bedoelt die sene als ze bij haar dochter op bed ligt en dat ze dan uit het raam kijkt en dan die mannen ziet!!

correct me if i'am wrong!!! voor de rest goeie thriller..

Ja, ik dacht al zoiets, maar ik heb die scene gemist denk ik.

avatar van grid8400

grid8400

De hele films hangt een beetje aan elkaar van onzinnigheden vond ik. Keek er naar uit, en opzich een aardige film, maar teveel vaagheden. (I know het is een film..) maar come on!!!

En hoe zit dat met het einde???
Ze landen in New foundland... en het krioelt van de FBI??? eeeeh... en waar rijden ze heen?? Gaat ze met de auto verder naar New York??

Anyways.. magere 3

avatar van pikas

pikas

Film begint een beetje langzaam.

Maar gelukkig wordt hij steeds vlotter en interessanter. Verrassing alom. Persoonlijk vind ik hem toch wel iets beter dan de doorsnee film.

Ik heb er van genoten

Van mij dan ook 3.5

Oeps, bijna vergeten -- Jodie was weer super !!

avatar van lingb019

lingb019

heb hem gisteren gezien. Ik vond het een slechte film zijn bijna een uur bezig geweest om een kind te zoeken in een vliegtuig. Deze film is wel verrassend. Ben benieuwd wat andere mensen ervan vinden als ze hem gezien hebben.

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

Ik heb er zeer van genoten.

Het was gewoon een goed verhaal met een leuke afloop.

avatar van tukker1966

tukker1966

Goeie film,niet meer niet minder...deed me beetje aan Red Eye denken.

Was toch op een gegeven moment voorspelbaar,toch 3 sterren voor deze film....rekent ook eens een keer af met het vooroordeel van Arabische mensen in een vliegtuig....Niet altijd terroristen dus !

avatar van obuma

obuma

Een subtopper. Zeker zeer vermakelijk, maar niet een film die je na een jaar nog zo kunt herinneren. Geen sin-city, Machinist of Saw dus.

Wel leuk deze film gezien te hebben, ik heb me prima vermaakt. Een goeie 3 * zou ik zeggen.

Morgen of overmorgen komt Lord of War aan de beurt en de verwachtingen zijn hier erg hoog gespannen. Jullie horen het.

Greetz

avatar van Softrunner

Softrunner

Leuke vermakelijke film... Zeker wel de moeite om te kijken. Acteer prestatie van J.Foster = altijd goed

Aanrader...

Gr.

SoFtRuNnEr

avatar van snowii

snowii

Vemakelijke, Leuke Film. Wel met voorspelbaar slot, maar zoals gewoonlijk wordt er veel goedgemaakt door de prima vertolking van een weerom sterke J.Foster. Wel een een aanrader

avatar van bierhunter

bierhunter

tja weer een leuke vermakelijke film in de lucht iets te doorzichtig in het begin ff wennen maar uiteindelijk een goede voldoende

avatar van romain

romain

vanwege een aantal mindere kritieken van critici en publiek ging ik met niet al te hoge verwachtingen naar deze prent kijken. Ik moet zeggen : bullshit! Jodi Foster doet het weer! Vanaf de eerste minuut gaat er een zekere dreiging uit die uit elke hoek op je afkomt. Ieder personage dat in de richting van de camera kijkt ,lijkt iets over het mysterie van de verdwenen dochter te weten waardoor je als kijker steeds nieuwsgieriger wordt. Hoewel filmisch minder sterk als panic room is ook dit een claustrofobische thriller die je meer dan een uur op het puntje van je stoel zet. Eens de waarheid aan het licht komt, is het vet wel van de soep en volgt de noodzakelijke hollywood ontknoping die naar mijn mening niet meer of minder ongeloofwaardig is dan menig andere thriller. Bovendien brengt JF het allemaal zo doorleefd dat je wel mee moet. Na alles wat ik al gezien heb dit jaar(en een extraatje voor Jodi) toch 4*.

avatar van Channa84

Channa84

Erg goeie film. Je denkt na 45 minuten dat de film is afgelopen, maar dan maakt het ineens een andere draai. De moeite waard om te kijken!! Krijgt van mij een 4*.

avatar van Waku

Waku

Fascinerende thriller.

Flightplan boeit gelijk vanaf het begin.

Je gaat als kijker zelfs mee twijfelen met de bemanning of Jodie Foster als moeder inderdaad niet de verdwijning van haar dochter inbeeld en dat er iets anders aan de hand is.

De climax is een beetje standaard en daar verslapt de film een beetje.Er moet een einde aan het verhaal worden gebreidt en dat gebeurt een beetje afraffelend.Ook de

"explosieve"eindscene laat wat special effects betreft een behhorlijk steekje vallen.Eveneens is het een beetje ongeloofwaardig dat 425 passagiers in een vliegtuig

de verdwijning van een klein meisje niet opvallen.

Het zijn steekjes die de reggiseur laat vallen.

Maar dat maakt deze Flightplan nog steeds de moeite waard om naar te kijken.Toch een aanrader!

avatar van kakstoel

kakstoel

hele goede film spannend tot het einde van mijn een dikke 4*

avatar van Rene1971

Rene1971

Na de goede berichten over deze film heb ik hem ook gekeken. Ik vond hem nou niet echter erg spannend. Het verhaal vond ik ook al niet zo ijzersterk. Had er persoonlijk meer van verwacht. Naar mate de film vorderde, werd hij meer en meer voorspelbaar. De acteerprestaties van Jodie Foster zoals altijd: Perfect.

avatar van Mr.Hahn

Mr.Hahn

Lijkt mij wel mooi, heb voorstukje gezien op mtv.

weet niet wat ik ervan moet verwachten, als het maar niet zo'n door denk thriller is.

avatar van eduard

eduard

Leuke tot goede film, want ik vond hem best wel spannend. Goed gespeeld door Jodie Foster en een slechte rol van airmarshal die ik slecht vond spelen. Vond het verhaal wel erg ver gezocht maar toch genoten ik geef een volle 3.5

avatar van ronmieke

ronmieke

Geweldige film, maar ach een film met Jody Foster kan onmogelijk slecht zijn, er is ook maar 1 goede Hannibal film en dat is de eerste waar zij in mee speelt en Anthony Hopkins, die toch niet bepaald slecht is, compleet van het witte doek speelt.

avatar van Quatro

Quatro

uiteindelijk een aardige film. De eerste 70 minuten zijn geweldig, de spanning wordt mooi opgebouwd, het verhaal steekt goed in elkaar. Jodie Foster speelt, ondanks dat ik haar geen prettige actrice vind (accent, uitstraling), weer erg goed.

Alleen wordt er een hoop afgebroken in de laatste 20 min, die slaan echt nergens op. tip voor terroristen, als de piloot zijn cockpit dichtdoet (op slot), dan zit in het plafond een luikje, vervolgens een luchtschacht, aan de andere kant van deur weer een luikje, en je kan zo de cockpit in.....altijd makkelijk....

voor de 1e 70 minuten een 4,5...maar voor de hele film 3,5*

avatar van Quatro

Quatro

kos schreef:

En waarom zegt die piloot dat dat meisje ook gestorven is na contact met Berlijn terwijl dat helemaal niet zo is . En zo waren er nog tig dingen.

er wordt nadat ze uitgestapt is nog even gesproken over de lijkschouwer of begrafenisondernemer die waarschijnlijk haar man in de kist gestopt heeft, die zal dus ook in het complot hebben gezeten en de papieren over haar dochter vervalst hebben

maar dat is een aanname van mezelf, waarschijnlijk zijn er wat scenes teveel gewist daar.

avatar van patxxx

patxxx

aardige film, het verhaal is een beetje heel erg onwaarschijnlijk : maar goed het is maar film..

Jodie foster speelt de verontruste moeder echt super

avatar van royj

royj

Had er meer van verwacht, zeker na de berichten oa op deze site.

Jodie Foster krijgt steeds meer een gezicht zoals Michael Jackson (let maar eens op), maar dat even terzijde.

Al redelijk vlot had je door wat er zou gaan gebeuren, het inspelen op de sentimenten na 9/11 sloeg nergens op en had niets met de film te maken. Het verhaal is ook redelijk standaard, maar speelt zich nu af in een vliegtuig.

Jodie Foster is een goede actrice en de film verveelt niet, maar ga er niet met ontzettend hoge verwachtingen naar toe, want dan kom je bedrogen uit......... 2,5*

avatar van tjebbev

tjebbev

Ik vond het best een goede film blijft van begin tot eind spannend

avatar van schim

schim

Leuke film maar niet wat je zou verwachten met Jodie Foster in de hoofdrol.Beetje vergezocht verhaal , met een andere actrice was het niet veel soeps geweest daarom een 3.

avatar van Naatj

Naatj

Ik heb hem week terug gezien...

Goeie film.. alleen jammer dat alles in vliegtuig plaats vind

maar als de film af is leer je dat waarderen..

Goed einde vooral aan het eind wat die zelfde arabieren toen voor haar deden ...

Zeker en Must-look Film...

geniet ervan voor mij 4*

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Boeiende film, goede sfeer.

Vanaf het begin lijkt het een soort X-file, of op zijn minst een mindfuck a la Fight Club te worden, maar dan blijkt de verklaring toch redelijk voor de hand liggend. Die airmarshal kerel is wat dat betreft niet heel erg goed gecast want zijn Daan Schuurmans kop ziet er al niet erg betrouwbaar uit, heel verbaasd was ik eigenlijk niet. Uiteindelijk is het voor mij toch een teleurstelling omdat ik een andere richting had verwacht.

Maar het verhaal is natuurlijk suf, het is TE toevallig dat niemand dat meisje heeft gezien. Die Daan Schuurmans moet haar toch meegelokt en gedrogeerd hebben, hoe kan het dat niemand dat zag? Dat lag er ZO dik bovenop dat ik dacht dat dit wel een mindfuck film MOEST zijn, maar ik had ongelijk. Jammer..

En inderdaad:

grid8400 schreef:

En hoe zit dat met het einde???

Gaaf trouwens dat het Duits en de Duiters in deze film echt zijn. Dus echte Duitsers die onvervalst Duits praten, geen Die Hard praktijken dus.
Ook leuk is de rol van Sean Bean, in plaats van een backstabbende Ierse terrorist is hij een keer een sympathieke kerel. Jodie Foster is goed maar eigenlijk is ze in deze film een uiterst irritant personage.

P.S.

kos schreef:

De medewerker van het lijkhuis in Berlijn zal die info verschaft hebben, aan het eind hoor je dat hij is aangehouden. Da's trouwens die arts uit Der Untergang.