• 9.380.985 stemmen

Met onder meer: Jodie Foster, Peter Sarsgaard en Erika Christensen

Gesproken taal: Arabisch, Duits, Engels, Frans, Italiaans en Japans

Releasedatum: 10 november 2005

Plot Flightplan

"If someone took everything you live for... how far would you go to get it back?"

De jonge weduwe Kyle Prat (Jodie Foster) raakt tijdens een vliegreis van Berlijn naar New York haar zesjarige dochtertje Julia kwijt. Het meisje lijkt spoorloos verdwenen en Kyle's frustratie groeit alleen maar wanneer niemand haar lijkt te willen geloven. Niemand van de overige passagiers of de crew heeft Kyle met Julia aan boord zien komen. Piloot Rich (Sean Bean) en politieman Carson (Peter Sarsgaard) willen haar wel geloven, maar alles wijst erop dat Kyle in haar eentje aan boord is gekomen. Door de twijfel en paranoia van iedereen om haar heen staat Kyle er helemaal alleen voor.

avatar van verriet

verriet

erg goede film

het is echt spannend, je kunt deze film echt NIET voorspellen! Als je deze film nog niet hebt gezien vind ik het een aanrader! zeker de moeite waard

avatar van nummervlinder

nummervlinder

Zéér goede thriller, echt onvoorspelbaar! Het ene moment denk je van er scheelt toch echt iets met haar en dat dat meisje dat je ervoor gezien had, dat dat een illusie van haar was. Maar dan heb je ook nog het hartje, het is echt verwarrend, maar dat maakt hem juist zo goed. Zéér goed, 5.0*

Ik vind het uiteindelijk maar een flauw verhaal. Tot aan het moment dat de clou v/h verhaal duidelijk wordt, vind ik het nog een redelijke film. Daarna wordt het in mijn ogen nogal cliche.

Ik kom dan ook niet verder dan een 2.

avatar van bananenneus

bananenneus

Matige film.

Het enige leuke er van vond ik dat de kijker ook werd gefopt.

avatar van monta

monta

wel een aardige film

sommige dingen zijn een beetje nep zoals dat die sky marshel opeens in het complot blijkt te zitten sky marshel zit bij de politie niet bij de illegale handel.

verder vond ik het verhaal wel goed lopen niks mis mee

geef de film 3*

avatar van BraMovie

BraMovie

Paulie Walnuts schreef:

Ik kom dan ook niet verder dan een 2.

is het hier helemaal mee eens.

Verder is het nogal onrealistisch, stem: **1/2

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Echt een goeie thriller. Onverwacht einde. Goeie actrice, wat wil je nog meer van thriller verwachten.

5 sterren verdient hij zeker.

avatar van otherfool

otherfool

Filmfreaker schreef:

Een logisch verhaal, een dosis spanning, interessante bad guys, goede actie en een mooie climax?

avatar van NTsuno

NTsuno

Mevrouw Foster is een actrice van wereldformaat en daar kunnen toch velen niet aan tippen. Een klasse apart en ook in deze film. Een leuk verhaal, maar zij moet toch de film maken. Haar acteerwerk zorgt dat het een 4 * verdient. Spannende film voor de zaterdagavond. Zeker het kijken waard.

avatar van FillumGek

FillumGek

Erg goeie film en spannend tot het laatste half uur. Jammer vind ik in dit soort films dat je eigenlijk kan nagaan dat de hoofdrolspeler gelijk heeft en je al snel de bad guy kan aanwijzen. Gelijk toen ik die kom van Carson zag vertrouwde ik hem al niet. En idd, naarmate de film vorderde was hij de dader.

Desalniettemin een spannende film, met goede acteerprestaties van Foster en Bean. 3.75*

Ik vind het trouwens wel vreemd dat zelfs omzittende passagiers het kind niet hebben gezien, terwijl ze niet in het complot zaten. Dat Carson later zegt dat het komt omdat niemand zich ervoor interesseert, geloof ik niks van.

avatar van Hilarious

Hilarious

Ik vond het toch niet zo'n goeie film hoor. Het verhaal is niet echt boeiend, alles was zo langdradig dat het gewoon saai werd. Jodie Foster acteerde wel overtuigend maar ik vond haar niet zo leuk. Sommige dingen klopten ook niet echt zodat het ongeloofwaardig werd. Matige film dus. Om je te vermaken kijk je best iets anders. 2*

avatar van timmem

timmem

Ik vind het een zeer spannende film met een zeker niet slecht spelende Jodie Foster. Ook Bean vond ik overtuigend overkomen.

Goede film met een goed verhaal. 3½*

het is een mooie film voor 1x

de 2de keer niet meer

vond hem echt spannend!!

avatar van mikeh

mikeh

zeker een aanrader deze film. zeer onvoorspelbare film.

het acteer werk vond ik zeer geloofwaardig en die ene actie scene die er in zat was goed.

3,5 ster

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

hij lijkt wel wat op air force one , en nick of time , en the forgotten.

maar hij is en blijft best goed.

avatar van cales77

cales77

Begon zeer goed, alleen het einde is mijn inziens wel erg cliche

avatar van dafoefan

dafoefan

Aardige film.

Doet mij een beetje denken aan de forgotten, ook zo'n verhaal van een vergeten kind.

Goed geacteerd door Jodie Foster en Sean Bean.

avatar van suziewoezie

suziewoezie

ik vond het een goede film, er zit veel spanning in. Deze film is echt een aanrader. 4,5

avatar van Macmanus

Macmanus

Te doen.

Niet erg opvallend allemaal. Maar het hele plotgaten festijn viel nog mee. Als je even meegaat in het feit dat niemand het meisje heeft gezien (wat toegeven ongeloofwaardig is) dan valt het allemaal nog wel mee. Helaas heeft deze film net als Red Eye weer zo een vreselijk lam einde. En speelt Foster op automatische-piloot, hoe ironisch

Pure middelmaat dus, 2.5*

antonpanneman

Macmanus schreef:
Te doen.

Pure middelmaat dus, 2.5*

Red Eye stelde me teleur, deze zeker niet...

avatar van Starfish

Starfish

Ik heb me kostelijk vermaakt, goeie Foster. Jammer van het einde. Vandaar een 3.5

avatar van Shampoo

Shampoo

Ja hoor, dit soort onzin slikt toch niemand?

1,5 ster.

avatar van erpmans

erpmans

onvoorspelbaar, daarom een vrij goede film. 3,5 *

avatar van mikey

mikey

Forster doet het een stuk beter als dominante vrouw in thrillers dan in die drama's waarbij je gillend de zaal uit rent. Prima film verder met een leuk verhaal dat geinig is verteld. Het idee dat iedereen in zichzelf is gekeerd en dat daarom niemand haar dochter heeft gezien, lijkt me nogal vergezocht . Verder kan je over meer elementen best moeilijk doen maar het gaat om de big fun (en dat bepaal ik wel effuh ). Let ook op die Arabieren en vooral wat erover wordt verteld...(fout) 3

avatar van Mutsje_me

Mutsje_me

ik had er meer verwacht maar wel een leuke film voor tussendoor

avatar van nietdatdus

nietdatdus

Slap verhaal. Veelste langdradig, absoluut niet spannend.

Erg slechte film

avatar van Fna

Fna

Het is aan de ene kant wel een goeie film met goed acteerwerk maar aan de andere kant beetje eentonig en langdradig, maar het is een aanradar!

avatar van hollandpride

hollandpride

erg spannende film, tot je weet wie het gedaan heeft en hoe het zit en je dus weet hoe het gaat aflopen

dus een 3,5 van mij

avatar van Daaf

Daaf

Hij is wel oké, maar zou 'm niet kopen ofzo...