Genre: Mystery / Thriller
Met onder meer: Jodie Foster, Peter Sarsgaard en Erika Christensen
Gesproken taal: Arabisch, Duits, Engels, Frans, Italiaans en Japans
Releasedatum: 10 november 2005
Plot Flightplan
"If someone took everything you live for... how far would you go to get it back?"
De jonge weduwe Kyle Prat (Jodie Foster) raakt tijdens een vliegreis van Berlijn naar New York haar zesjarige dochtertje Julia kwijt. Het meisje lijkt spoorloos verdwenen en Kyle's frustratie groeit alleen maar wanneer niemand haar lijkt te willen geloven. Niemand van de overige passagiers of de crew heeft Kyle met Julia aan boord zien komen. Piloot Rich (Sean Bean) en politieman Carson (Peter Sarsgaard) willen haar wel geloven, maar alles wijst erop dat Kyle in haar eentje aan boord is gekomen. Door de twijfel en paranoia van iedereen om haar heen staat Kyle er helemaal alleen voor.
Kyle
Obaid
Elias
Julia
Travolta_Jackson
Na een aantal slechte recensies met weinig verwachtingen deze film ingegaan, en uiteindelijk was Flightplan gewoon een lekker tussendoortje. Dat niemand dat meisje gezien had ging er bij mij ook niet in, maar ach, laten we het maar erop houden dat het de logica van de film is. Aardige film, niets meer en niets minder. 3*
idd een tussendoortje. voor een Maandag of Dinsdag avond maar daar blijft het bij een 2,5
Polvo
Wat ik ook nog niet echt snapte, was toen de captain nog even kwam vertellen dat ze een bericht hadden dat het meisje ook omgekomen was. Is dit door iemand verteld? Die corrupte stewardess???
Al met al toch nog 3,5* i.v.m. het spannende sfeertje en het puike acteerwerk van Foster
Dan had je de film helemaal uit moeten kijken

Op het einde wordt verteld dat de beheerder van het mortuarium in Berlijn ook was gearresteerd, die zat dus ook in het complot.
Tenminste zo heb ik het opgevat.
Leuke film om te kijken, wel een beetje langdradig, vooral in de aanloop naar het verhaal en een te abrupt einde.
clutch
Best spannend filmpje, blijft wel boeien. De film werkt echt naar het einde want je wil toch weten hoe het zit met die koter, beetje jammer dan van het magere einde.
Diekmans
Vond het een goed film maar er zaten wel wat gaten in het plot. Jodie Foster speelt normaliter in kwalitatief hoogstaande films. Ik vond Flightplan dan toch ietwat doorsnee voor haar doen.
Dus een degelijke film met een degelijk punt: 3,5.
Wes18
Ik vond het een goede film. Aan de plotholes waar sommigen het over hebben heb ik me niet echt gestoord. Het enige waar ik me misschien een beetje aan heb gestoord is het einde. Verhaal begon mooi, op het metrostation.
Verder was er niets aan te merken op het acteerwerk van Jodie Foster, ze deed het geweldig als altijd. Sterke vrouw.
marijnvdzaag
Flightplan maakte echt indruk op mij! Jodie Foster was weer geweldig, de spanning vond ik erg goed. Ik geloofde tijdens het kijken eerst echt dat het een psychologische film was, dus het was nogal een schok voor me dat de vrouw niet gestoord was.
Het nadeel vind ik dat ik de film niet snel weer hoef te zien, omdat nu een groot deel van de spanning er voor mij wel af zal zijn.
* * * *
J3zz
Al erg lang geleden, 3 jaar geleden dat ik hem gezien heb, wat ik me nog ervan herriner is dat het een beetje langdradig is, maar Jodie speelt zoals altijd weer super, en het verhaal is niet helemaal goed doorgedacht maar een aardige film, 3*
nacht
deze was wel goed, maar vergeleken met panic room was die wel een stuk beter. deze was ook voorspelbaar
ilse007
Zeker de moeite waard om te kijken.
Het verhaal steekt heel goed in elkaar
Een vriend van me leende de film eens en vond er niks aan. Wat is er leuk aan een film dat zich in een vliegtuig afspeelt zei hij...
Ik denk er anders over. Ik vond het een enorm spannende thriller, echt een mindfucker. Je weet niet meer wat je moet geloven. Je zag alles toch zo duidelijk? Je weet toch wat er is? Of toch niet?...
Heel erg goed gemaakt dus! Wel is de film maar 1x echt leuk. Want als je eenmaal weet hoe het zit, dan is de film niet meer boeiend.
En met Jodie Foster heb je echt een geweldige actrice in je film. Dit was geloof ik haar comeback na jaren afwezig geweest te zijn in filmland dacht ik. Nou, prima rentree!
red bull
ik kan me herrineren dat ik deze film heb gezien de bios, ik heb weinig films gezien die zo spannend waren als deze. misschien een beetje voorspelbaar, maar verder geweldig
Mary_Shaw
veel twijfels of die moeder nou gelijk had of niet, de kijker werd met de verschillende meningen van de ene kant naar de andere gesleurd, als de kapitein komt met bewijs dat het kind dood is ontdekt de moeder iets dat het bewijs teniet gaat maar dan boord hij haar succes met iets anders weer in grond heel verwarrend allemaal. mooie film, spanning bleef erin
Mars4i
Tot halverwege dacht ik.... goede film. Is ze nu gek of niet. Maar dan komt het einde. Wat een afknapper. Jodie Foster is wel weer goed.
Ruubster
Spannende thriller waarvan ik verwachte dat hij er saai zou zijn omdat het hele verhaal zich eigenlijk afspeelt in een vliegtuig.
In het begin dacht ik met name door de kleurstelling dat het net zoiets zou worden als The others maar dit bleek niet zo te zijn.
De film heeft me toch de hele tijd kunnen boeien en het eind was niet zoals ik verwachte.
CSI Ballistics
Is Kyle nu helemaal paranoia of niet? Die vraag bleef gedurende die hele verhaallijn in mijn hoofd, en waarschijnlijk in het hare daarbij. Foster is natuurlijk een geweldige actrice en haar rol als Kyle Pratt was bijna perfect gespeeld. Zelfs door het feit of alles zich maar in één ruimte afspeelde, was er genoeg afgewisseld. Ik vond het toch emotioneel toen Kyle alles volledig besefte bij het zien van het hartje, en dat moment waarop dat hartje getekend werd, is meteen opniew bovengekomen.
Ik vond het bommendingetje toch een tikje non-character t.o.v. het overige van die verhaallijn.
andnino
Dit verhaal lijkt als je er over nadenkt, wel heel erg op George Orwell's 1984, of heb ik dat nou fout?
nightbreed
Ontzettend ongeloofwaardig maar vermakelijk genoeg voor een voldoende.
kaydegreef
Een schitterende thriller!
Geen seconde verveeld,constante actie
Aanrader voor thriller-fans
hbarendrecht
Een goed verhaal, goede spelers, prima thriller. In de regie is er toch wat slordig gewerkt. Na een goede start is het midden een herhaling van zetten. Het einde wordt in supertempo afgewerkt. Dat is jammer van het verhaal. Jodie Foster gaat helemaal los als treurende weduwe, liever moeder, overspannen moeder een keiharde bitch.
Ik vond het wel een vermakelijke thriller. Het verhaal is goed en simpel en dankzij Jodie Foster wist de film zeker te boeien en vond ik hem zelfs op een zeker moment spannend. Het einde had wel wat beter gekund want dat was zeer flauw.
Mary_Shaw
ik heb hem onlangs opnieuw bekeken en ik bleef toch met wat vragen zitten. bv die twee vreemden, hoe kan het dat zij ze eerder zag?
de beste scene vond ik toch wanneer ze dan eindelijk met haar kind naar buiten komt. ze is vernederd geweest en voor gek verklaard en toch heeft ze het maar geflikt om haar kind te vinden. ik voelde een soort voldoening opborrelen in die scene
Sportingerke
Heb de film net bekeken op BBC. Eén nadeel aan BBC is dat ze zelfs de moeite niet doen om Nederlandse ondertitels te voorzien voor de mensen uit België of Nederland
Het verhaal was echter zonder problemen te volgen, maar de details gingen vaak verloren in het gefezel - want echt luid gebabbeld werd er toch niet.
In het begin zat ik echt op het puntje van mijn stoel - Is ons Jodie nu zot of niet? - maar eenmaal de clou duidelijk werd (niet eens bedekt, maar wel direct), was de lol er gauw af en was het einde te voorspellen. Toch vond ik het een zeer spannende actiethriller en ondanks het gebrek aan ondertiteling heb ik me goed geamuseerd. De onwaarschijnlijkheden in de plot (iemand moet het meisje toch gezien hebben aan de incheckbalie en dergelijke) en het nogal flauwe einde zorgen er echter voor dat ik niet hoger dan 3.5 sterren kan gaan.
®Tc
Geen slechte film maar er zitten gewoon zoveel dingen in die niet kloppen, ook het einde trok op niks. Hier was veel meer uit te halen.
orbit
- 12092 berichten
Jammer inderdaad. Film die best ijzersterk begint, maar daarna inzakt als een pudding.
PeterMcCartney
Ik heb hem 3 jaar geleden gezien toen die net uit was. Jodie Foster is een vrij goede actrice, en leverde ook hier weer een erg goede rol af. Ik vind het ook geen slechte film, maar hier en daar net iets te langdradig.
4,0
lucdecoster
Mooie film met Jodie Foster. Het moet je maar overkomen je dochter niet meer kunnen vinden in een vliegtuig, zeer spannend op het einde.

Netflix verwijdert eind januari 'Flightplan' uit het aanbod

Jodie Foster scoort op Netflix: 'Flightplan' wordt momenteel goed bekeken

Changeling