Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Emilio Estevez, Paul Gleason en Anthony Michael Hall
Releasedatum: 22 augustus 1985
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Breakfast Club
"They only met once, but it changed their lives forever."
Een groep studenten moet zaterdagochtend nablijven. Niemand heeft een vriend aan een ander en iedereen zit er om verschillende redenen. De opdracht die ze krijgen is het schrijven van een opstel, onder doodse stilte en zonder van plaats te veranderen. Aan het begin van de ochtend doen ze dat nog, maar al snel maken ze er een puinhoop van. Gaandeweg ontdekken ze dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze dachten.
Andrew Clark
Allison's Father
Brian's Sister
Andy's Father
jumpstylemovie
Deze film is ontzettend saai. Als ik op zo'n verhaal zou komen zou ik het niet durven het te verfilmen. Cast is ook niks speciaals maar toch kan ik hem nog nét een voldoende geven. Die IMDB score doet pijn aan m'n ogen.
Waarschijnlijk omdat het één van de (high school) films uit de jaren '80 is.
hellboy.ray
- 2056 berichten
deze film nogmaals bekeken en ik moet eigenlijk toegeven
dat ik deze film toch best leuk vind...
de vijf stereotype high school personages (de nerd, de atleet, miss populair, de vreemdeling & de crimineel) zijn perfect gedaan.
Judd Nelson als John Bender is misschien nog wel de beste van de vijf.
De dansscene tegen het einde is een beetje vaag, maar wel leuk.
Einde misschien wat voorspelbaar, maar dat maakt niet zoveel uit.
Muziek ook dik in orde (Simple Minds' Don't You Forget About Me is misschien wel het beste nummer van de soundtrack)
Het voorbeeld voor een High School-film als je het mij vraagt.
Mescaline
2 is geen voldoende?
tommykonijn
Erg leuke '80-film. John Hughes vind ik toch echt een geweldige regisseur, de man heeft al zoveel leuke komedie's geschreven of gemaakt dat het voor mij telkens weer grappig wordt. Ook The Breakfast Club vond ik weer een erg geslaagde film. De gesprekjes zijn soms wel wat langdradig, maar er zitten ook genoeg leuke dingen in. Acteerwerk was ook wel aardig, maar ik denk nou niet echt dat ik het dé beste van Hughes vond. Ik persoonlijk ga toch nog meer voor Ferris Bueller's Day Off en Planes, Trains and Automobiles. Maar ook deze was dus erg leuk en vermakelijk.
moviecrazy91
Vind dit echt een geweldige film! Het vreemde is alleen dat ik niet precies weet waarom. Geen geweldige onliners of een geniale grap, maar gewoon wat humor af en toe en dan weer wat serieus gepraat. Tuurlijk het idee van alleen met een groep in een lege school zijn is leuk, maar dan verwacht je maar zo'n standaard tiener film.
Deze was heel anders maar daarom juist vond ik em denk ik heel leuk!
Skylar_Malfoy
Oke, cliché? Waarom? Want sommigen noemen dit een grote sentimentele cliché.
Cliché's ontstaan allemaal ooit, toen ze er net waren was het geen cliché. Men vond het mooi.
Deze film komt uit de jaren '80, en toen bestond er niks als dit.
Een heel mooi verhaal, tegen het einde aan werd het ontroerend, soms ook wat humor.
Het enige wat ik minder vond was dat het merendeel van de cast elkaar stond te zoenen aan het einde, dit vond ik onrealistisch.
booyo
Zomaar is uit de kast getrokken en opgezet zonder te weten wat me te wachten stond. Kreeg naarmate de film vorderde het idee dat ik het al is gezien had, maar dat moet dan wel in een erg ver verleden zijn geweest omdat ik me slechts sporadisch iets herinnerde. The Breakfast Club is een film die, mede door haar typische jaren '80 uitstraling, een beetje als een B-film oogt. Maar ik moet zeggen dat het vijftal tieners waar de film omdraait me erg wisten te amuseren. Vooral Brian vond ik een mooi karikatuur, en uiteraard John. Over de film zelf vind ik het verder moeilijk om echt iets te zeggen. Er gebeurt namelijk niet zo heel erg veel.. Maar op de één of andere manier was het allemaal toch erg vermakelijk!
Vinokourov
Ik had verwacht dat deze film zo'n typische collegefilm was met veel gezeur bij van die langwerpige kluisjes enzo. Nou komen die kluisjes wel voor, maar spelen ze niet zo'n prominente rol, de film verliep anders dan ik me had voorgesteld: erg leuk en geslaagd toch wel
Wel jammer dat Emilio Estevez het eerste uur van de film alle aandacht opeist. Het is inherent aan zijn karakter natuurlijk, ik had het echter liever anders gezien. Mijn favoriet van het scholierenkwintet was die freaky emo met al haar jolige fratsen. Het einde vond ik daarom ook redelijk kut.
Juneau
Een heerlijke film om naar te kijken. Jammer van het einde.
Fortune
The Breakfast Club
Film doet je inderdaad terugdenken aan middelbare school door het nablijven, en vooral dan zie je die verschillende types goed terug zoals de sportheld, de nurd, het populaire rijke meisje, de fuckup met een hoog I dont give a fuck attitude en de chick die later hoogstwaarschijnlijk als crazy cat lady eindigt.
De film heeft duidelijk een goede 80s sfeer en de conversaties zijn ook goed te pruimen.
Alleen het acteerwerk vond ik niet geloofwaardig van Emilio Estevez hoewel hij eruitziet als een sportman en klinkt als een sportman vond ik hem niet geloofwaardig.
Judd Nelson geweldige personage zet hij hier neer maar toch op sommige momenten dik overacting. De rest deed het wel prima.
De montages soms dat ze door de schoolgangen rennen onder een 80s deuntje om de directeur te ontwijken maar telkens zien ze hem aan het einde van de gang en moeten ze weer terug rennen. Zo fout eigenlijk maar op een of andere manier werkt het wel.
En dat ze een schoollokaal open gooien en met z'n allen gaan blowen moet je natuurlijk ook niet serieus nemen maar heb toch mijn twijfels hierbij of dat zomaar kan gebeuren vooral in Amerika.
Zo kan ik nog even doorgaan maar even kort samengevat het acteerwerk was niet geweldig, de sfeer was goed, soundtrack redelijk, de nostalgie is goed, realisme was eigenlijk slecht maar moet je natuurlijk niet te hard op letten in de film, conversaties zijn goed, redelijke diepgang en de montages ow zo fout maar toch wel vermakelijk en typisch 80s.
John Lee Hooker
Hahaha wat een grap. Dit is werkelijk de slechtste film die ik ooit heb gezien!
Super slecht acteerwerk en het ging helemaal nergens over. Zelfs de kleren die ze aanhadden zijn dom uitgekozen. ( simpele zwart, rood, groen, blauw )
-De scéne in het begin dat ze van die domme dingen doen om de tijd door te breken: die jongen met zijn touwtjesmuts, dat meisje die haar vinger wil 'afknellen'.. dat doe je toch niet? Slaat nergens op.
-De scéne dat die ( moest zogenaamd de 'stoere' zijn ) jongen met dat houthakker shirt aan boos wordt, en op die trap gaat zitten. De rest is helemaal verbaasd en ze kijken allemaal geschrokken. Dat is toch gewoon aandacht trekken... als ik er bijzat had ik er niet op gereageerd.
-Ook nog een scéne waarin er twee aan het praten zijn in een gang. Saaier dan een kale muur kun je het niet maken toch?
-En dan die scéne waarin dat domme stille meisje zogenaamd gekwetst is: die jongen komt naar haar toe en de manier waarop zij hem aankijkt, dat klopt gewoon totaal niet met wat er is gebeurd of gezegd is...
Het gaat helemaal nergens over. Het lijkt wel gemaakt door een stelletje beginnende hbo'ers ofzo.
Ik snap de positieve reacties absoluut niet.
AyKay
Ik vind de omschrijving van de film een beetje kort door de bocht (op een ochtend nablijven???)
Allereerst moeten ze een zaterdag voor straf op school doorbrengen. En gedurende de dag wordt duidelijk dat ze meer overeenkomsten hebben dan verschillen, en de aanvankelijke aversie ontwikkelt zich tot wederzijds respect en zelfs vriendschap.
Prachtige film.
Mescaline
Een leuk nieuwtje voor de liefhebbers van deze film, hij komt op 3 augustus uit op Blu-Ray, ik ga hem zeker aanschaffen
ChelseaH
Een heerlijke film om naar te kijken. Jammer van het einde.
ja ze hadden dat wel wat beter kunnen afsluiten...
Ik vond het wel een erg leuke film. Hij was goed gespeeld, de jongen die een stoer iemand moest spelen was alleen wel een beetje oud. Ik heb hem op dvd en kijk hem best wel vaak het verveeld niet snel. Zeker een aanrader!!!
goongumpa
Oke, cliché? Waarom? Want sommigen noemen dit een grote sentimentele cliché.
Deze film komt uit de jaren '80, en toen bestond er niks als dit.
Die personages mogen dan clichés zijn, maar ze kloppen nog best goed. Ga in een middelbare school kijken en je vind ze ongetwijfeld. Misschien niet zo extreem, maar toch...
Ik vind deze film niet slecht; maar het melodrama dat Hughes altijd in zijn films steekt, staat hier wat te veel op de voorgrond. En hoe goed hij zijn best ook doet om de psyche van de tieners te grijpen, het gevoel dat dit gemaakt is door een volwassene is toch altijd een beetje aanwezig. (Voor een film waar dat niet zo is: huur Dazed & Confused)
En John Hughes heeft zeker weten nooit in zijn leven een joint gerookt.
lil'angel
Wauw, geweldige film,..
Ik heb nog nooit zo veel gehouden van een film meisje als ik nu hield van het meisje met het zwarte haar!
goede acteurs!
geweldige film!
Drs. DAJA
Was van John Hughes' Ferris Bueller's Day Off totaal geen liefhebber en vond het nogal simplistische eighties highschool trash. The Breakfast Club beviel me gelukkig al een stuk beter, niet dat het genre "komedie" ook maar een enkele keer wordt waargemaakt (er kon zelfs geen grinnikje van af) maar de verhalen van de verschillende jongeren zijn weldegelijk vermakelijk. Ook de intieme setting en het een enkele locatie gegeven zorgen voor een prettige sfeer. The Breakfast Club is wat mij betreft absoluut niet het meesterwerk waarvoor het vaak wordt aangezien maar ik vond het absoluut een vermakelijke film.
TinkerTex
Ik zag deze film als tiener, maar kan er nu als twintiger veel meer mee. Er wordt als geen ander gewerkt met clichébeelden, maar op een vernuftige wijze. Je kunt je uiteindelijk altijd wel met een van de tieners identificeren, al is het maar een beetje.
Puike acteurs en prima regie. Een juweeltje.
Booskijkertje
Een geweldige film! Een groepje tieners die niets met elkaar te maken (willen) hebben groeien naar elkaar toe als ze op school moeten nablijven. Achter elke personage zit een interessant verhaal. Kortom de moeite waard.
Dennis Evahi
Geniale film. Verveelt mij nooit. Vaak gezien en toch blijft de film boeiend.
John Lee Hooker
Mijn god. Deze is toch zo slecht he
Kan ik zelf ook wel maken als ik een schoolgebouw mag lenen voor 'n dag.
John Lee Hooker
Nee, het is juist veel te saai. Wel relaxed als het mag natuurlijk, maar dan wordt 't een dikke horror.
Reinoir
Heb deze film vroeger wel eens gezien volgens mij, vond 'em destijds wel leuk volgens mij. ^^

Trainspotting

The Kids Are Alright
Documentaire / Muziek, 1979

Secrets & Lies
Drama, 1996
middelbare schooltardy hall teen angstmeerderjarig wordenleerlingtienerdetentionteenage rebellionstereotype jaren 80one locationteenager