Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Emilio Estevez, Paul Gleason en Anthony Michael Hall
Releasedatum: 22 augustus 1985
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Breakfast Club
"They only met once, but it changed their lives forever."
Een groep studenten moet zaterdagochtend nablijven. Niemand heeft een vriend aan een ander en iedereen zit er om verschillende redenen. De opdracht die ze krijgen is het schrijven van een opstel, onder doodse stilte en zonder van plaats te veranderen. Aan het begin van de ochtend doen ze dat nog, maar al snel maken ze er een puinhoop van. Gaandeweg ontdekken ze dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze dachten.
Andrew Clark
Allison's Father
Brian's Sister
Andy's Father
Mescaline
Zeker een film die anders is dan de rest in dit genre(voor zover ik gezien heb)
Had al wel grote verwachtingen van deze film.. maar had niet verwacht dat de film zo indruk op me maakte.. Natuurlijk is het een comedy film.. maar de film heeft een hoop serieuse onderwerpen en situaties..
Acteren was erg overtuigend en de film weet zijn volle speelduur boeiend te blijven.. sterker nog.. een half uurtje meer had deze film ook niet slecht gedaan..
Doe het nietsnel bij een highschool film.. maar deze verdiend hetzeker! 4,5 sterren
Ricker
Echt een zwaar overgewaardeerde film!! He-le-maal niks dit. Jammer hoor.
En dat zegt iemand die Get Carter met Stallone 5 sterren geeft.. en The Godfather 0,5.. niet serieus te nemen zo iemand..
Shinigami
Simple Minds met Don't You (Forget About Me)
Yeah,baby,yeah!
SingInSilence
K vind het een aparte film, heb nog nooit een film gezien die hier op lijkt. Vond het wel een erg leuke film, ook grappige stukken ertussen =)
diaan11
De bratpack ROCKS!!!
Ik heb deze film volgens mij wel 15 x gezien en kan hem zo weer kijken.
Geen idee waar het precies door komt maar hij blijft me boeien.
Geen cultureel hoogstandje maar zoooooooooooo leuk!
krosnicky
het is gewoon een goeje film ik weet nie wat hem goed maakt de soundtrack meschien ( don't you van the simple minds )
Tharoy
Vandaag gekeken, en ik vond het een leuke film. Heel anders dan de meeste films. Ik moet 'm nog af kijken, maar ik kan nu al voorspellen dat ik 'm een hoge score ga geven.
®Tc
Zeer genietbare film.
Wat beheerst deze film het heerlijke 80s sfeertje. Lekker los, foute kledij en kapsels, de pure 80s pop. Ik weet niet hoe het komt maar ik ben er fan van, ik vind het altijd goed overkomen in films.
Zeker bij een komedie is dat soort sfeer een enorm pluspunt. Wat dan ook belangrijk is zijn 1) een goede portie humor 2) hilarische situaties 3) goede dialogen. The Breakfast Club haalt op alle 3 de punten een goed rapport.
Die ga ik zeker nog veel bekijken !
****
P8rb
Erg mooie film.
Leuk jaren 80 sfeertje wat deze film bevat inderdaad. Enkele zeer verschillende jongeren moeten nakomen en leren elkaar gaandeweg steeds beter kennen. De film is zowel emotioneel erg sterk als humoristisch.
De soundtrack van "Simple Minds" op het einde van de film maakt het helemaal af! Toppertje. 4*
c-man
Episch einde, wat een gave film. Telkens heb je weer sympathie voor een ander personage en erger je juist aan degene die je net nog sympathiek vond. Of heb alleen ik dat?
riivas
Jammer dat er niet wat dieper ingegaan werd op de rector en het gesprek met de schoonmaak-vader.
Het is echt een lekker filmpje, maar op psychologisch gebied had er veel meer ingezeten.
Deze film was zeer populair toen ik een jaar of 14-15 was. Het is best een aardige film meer een echte topper zoals hij destijds werd bestempeld vond ik het niet. Verhaal is overigens best goed en er zitten ook een aantal sterke momenten in maar tevens ook een aantal saaie momenten. Ally Sheedy (zeg maar de Gothic meid) vond ik trouwens zeer irritant in deze film, aan haar heb ik me dan ook gestoord.
filmofiel
Echt een prima filmpje, uitstekende acteerprestaties en vooral ook die uithollende dialogen. Heb me geen moment verveeld.
ILDIB
Helaas zit er een tijdsbeeld aan vast, maar o wat was die een waanzinnig goede film toen ie uitkwam. Treffend ook..
Triztan
Geweldige film, heb hem net gezien. Ik vond het echt ontzettend herkenbaar bij hoe het bij ons op school er aan toe gaat qua karakters en mensen.
Aangenaam kijkvermaak!
Leuke film toch wel, wat ik de eerste dertig minuten eigenlijk niet verwacht had. Het begin was even inkomen, hoewel de film eigenlijk best lekker begint met de Simple Minds, een nummer dat inhoudelijk ook perfect bij de film past.
De film komt net als de acteurs langzaam maar zeker op dreef, maar wordt dan tot het einde toe steeds maar beter. Sfeer is volop aanwezig, in combinatie met prima dialogen en is lekker in balans.
De uitwerking van het verhaal is erg sterk en het is op een leuke manier een aanklacht tegen het op het uiterlijk afgaan van de scholieren in die tijd, wat eigenlijk nu nog steeds zo is. Het ontstaan van twee stelletjes op het eind was overigens iets teveel van het goede, eentje had ruim volstaan.
Een film die voor herhaling vatbaar is.
mipha
Samen met oa porkys tientallen keren bekeken, jeugdsentiment!
Alles is al geschreven! vet!!
Goldenskull
Redelijke wegkijker.
Paar aardige personages, wat leuke gebeurtenissen etc. Ook best goede muziek en redelijk sfeervol. Helaas af en toe wat cliché en moralistisch. Maar aardig vermaak.
lottetje
Eigenlijk een hele goede film.
Wel van alle zware thuissituaties bijeen, maar het laat wel op een mooie manier zien hoe ernstig of juist niet ze werkelijk zijn.
De vraag, of ze maandag nou nog steeds als vrienden met elkaar omgaan? heel goed.
beter dan ik had verwacht.
timburton
Je hoeft de samenvatting op deze site alleen al te lezen en je weet dat dit een foute Amerikaanse tienerfilm wordt á la 'American Pie'. Maar schijn bedriegt. De cast is geweldig, en het scenario is uiterst realistisch en volkomen onvoorspelbaar. En Ringwald is natuurlijk gewoon
Loutjeeh
Eerst wou ik de film niet zien. Het leek me helemaal niks. Alleen me moeder wou hem graag zien, dus is hij toch maar opgenomen.
De film heeft me verast. Ik vond hem in het begin niet zo leuk, maar toen hij eenmaal een half uur beizg was begon ik de film leuk te vinden.
Ik vond het leuk hoe de personage's zich ontwikkelden. Al was het wel een beetje voorspelbaar. Ik had al in het begin van de film gezegt dat er aan het einde twee stelletjes kwamen. De sportjongen&raremeisje en de stoerejongen&hetbravemeisjeWat ik ook leuk vond dat ze een aparte personage hadden voor de 'stoere' jongen. Meestal gaat dat gecombineerd met de sportjongen of de rarejongen.
timburton
Echt een zwaar overgewaardeerde film!! He-le-maal niks dit. Jammer hoor.
Ja, joh. En wel de belabberde film 'Goal!' een 5 geven... Bestaan er bij jou geen sterren tussen 0,5 en 5,0?
Mescaline
1 van de betere high-school films! nu voor de 2de keer bekeken en blijft erg goed!
De jonge cast die erg goed acteerd en de meeste high-school films van toen en nu makkelijk voorbij gaat!
Blijft een aanrader na al die jaren.. en waarom staat deze niet in de top 250?!!
4,5 sterren bijven nog even staan
TomaskeX
Ik vond het persoonlijk echt een slechte en saaie film. Begrijp niet wat mensen hieraan vinden...
De film had niet eens een onderwerp
Antonev
Ik vond het een leuke film die heel makkelijk weg keek. Ook verassend dat het lelijke eendje op het laatst nog best lekker bleek te zijn
flowerking
De film had niet eens een onderwerp
Nog maar een keer kijken dan!

Trainspotting

The Kids Are Alright
Documentaire / Muziek, 1979

Secrets & Lies
Drama, 1996
middelbare schooltardy hall teen angstmeerderjarig wordenleerlingtienerdetentionteenage rebellionstereotype jaren 80one locationteenager