• 9.369.454 stemmen

The Breakfast Club (1985)

Komedie / Drama | 97 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: John Hughes

Met onder meer: Emilio Estevez, Paul Gleason en Anthony Michael Hall

Releasedatum: 22 augustus 1985

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Breakfast Club

"They only met once, but it changed their lives forever."

Een groep studenten moet zaterdagochtend nablijven. Niemand heeft een vriend aan een ander en iedereen zit er om verschillende redenen. De opdracht die ze krijgen is het schrijven van een opstel, onder doodse stilte en zonder van plaats te veranderen. Aan het begin van de ochtend doen ze dat nog, maar al snel maken ze er een puinhoop van. Gaandeweg ontdekken ze dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze dachten.

Andrew Clark

Allison's Father

Brian's Sister

Andy's Father

avatar van scorsese

Bedankt Jassonn. Ja de eerste paar minuten hadden we gemist.

mikey

Het is natuurlijk erg simpel in de breakfast club. 5 stereotiepen worden bij elkaar gezet bijvoorbeel; de bully, de prinses en de nerd en die gaan dan communiceren met elkaar. etc.. maar de rollen waren bijzonder. Goeie ensemble met veel dramatiek, humor en memorabele rollen (en af en toe een genant moment)

avatar van its my life

its my life

leuk flimpje, is erg goed gespeeldt.

avatar van xangadix

xangadix

Bij AH voor 4.99 euro.
No shit! Toch niet met 8 miljard airmiles erbij..?

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Mooie film met mooie muziek. Heel erg jaren tachtig en daardoor wel erg gedateerd. Maar leuk om naar te kijken.

avatar van gotti

Gemist. Had hem graag nog eens gezien. DVD maar even bestellen dan.

flipsen

Erg leuk filmpje dit. Het gaat bij deze film vooral om de wisselwerking tussen de vijf stereotype scholieren. Vooral zo lekker eerlijk Bender tegen iedereen is en op iedereen loopt te zeiken, maar ondertussen wel gelijk heeft. Verder bevat de film een aantal leuke liedjes en wordt het erg goed gespeeld door de gehele cast. Dit is wel 4 sterren waard en ik denk dat ik dit filmpje ook wel op DVD wil hebben, dus ik ga mijn voorganger achterna met het bestellen van deze DVD.

avatar van N.W.

N.W.

zeker een leuke film met mooie rollen voor de acteurs maar weet iemand waar ik de dvd kan bestellen 4 sterren

avatar van Crazy D

Crazy D

Film zit bij het blad filmvalley (voorheen dvdvalley) in october.

flipsen

Betekent dat dat de DVD in oktober uit gaat komen op regio 2 Crazy D?

avatar van dinky

dinky

zeker kei goede film , vooral Judd Nelson speelt perfect.

avatar van HeatWave

HeatWave

Don't you forget about me.....

Gewoon leuke film,meer niet.

Hé Redlop, niet zo pessimistisch.

Einde Simple Minds,...echt niet,( Sanctify yourself, Ghostdancing, Belfast child etc.).

Nieuwe Simple Minds cd komt trouwens uit in September.

Sorry, even wat commentaar buitenom filmgebied.

avatar van Redlop

Redlop

HeatWave schreef:

Hé Redlop, niet zo pessimistisch.

Maar die nummers betekende voor mij juist het einde van een tijdperk. Ik had toen LP's als Sons and Fascination en New Gold Dream. 'Don't you' was een beetje een koude douche. Wat daarna kwam had niet meer die magie van weleer.

avatar van HeatWave

HeatWave

Oké Redlop je hebt ook wel een beetje gelijk, Sons and fascination en New gold dream zijn hun absolute meesterwerken.

avatar van Vamperia

Vamperia

Vond vooral Anthony Michael Hall subliem in deze film. Die kwetsbaarheid in zijn ogen als hij wordt gekleineerd door Judd is echt te voelen. Heb er als tiener heel veel naar gekeken en vond het altijd een geweldige film. Nu ik ouder ben probeer ik er nog steeds zo naar te kijken.
Dat is precies ook wat ze in de film zeggen :
ANDREW
My God, are we gonna be like our
parents?

CLAIRE
Not me...ever...

ALLISON
It's unavoidable, it just happens.

CLAIRE
What happens?

ALLISON
When you grow up, your heart dies.

probeer daarom deze film te beoordelen op wat je TOEN voelde toen je hem zag, en niet nu je ouder bent.

avatar van RolfWolf

RolfWolf

Dat is inderdaad een mooie dialoog. Je hebt me overtuigd. Hopla, ik doe er nog een halve ster bij.

avatar van lizard

lizard

een 4,0

Een geweldige low-budget film die ik wel twintig keer achter elkaar kan zien.

Vooral die scene dat ze wiet gebruikte en vreemdt gingen doen was meesterlijk

avatar van sweetlake

sweetlake

Ja, heel gave film. Uit het leven gegrepen maar dan erg vergroot. Altijd goed teken wanneer je de hele film geboeid kan blijven kijken naar een film die zich in 1 ruimte afspeelt. (zie ook Phonebooth). In de Brat Pack periode zag je trouwens constant dezelfde acteurs weer naast elkaar in andere films spelen. Zo speelden Emilio en Judd weer naast elkaar in St Elmo's fire, die ik ook erg leuk vond, maar waar ze weer erg ge typ-cast waren.

avatar van J.S.

J.S.

Geweldige Soundtrack van The Simple Minds trouwens : Don't You Forget About Me .

avatar van Rene1971

Rene1971

Echt een tijdloze film.

avatar van Gwendoline

Gwendoline

Weet niet wat het is met deze film maar ik vind hem fantastisch.

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Nou, he he, pfffff, twintig jaar na dato eindelijk aan kunnen schaffen op dvd. Dat werd tijd!! Heerlijke film, waar ik telkens weer van kan genieten. Een jaar of tien geleden heb ik ooit nog eens een keer een theaterversie van de film gezien, genaamd 'Straf!'. Ik kende de film daarvoor niet en ben hem aan de hand van het toneelstuk gaan bekijken en nog vele keren kijken volgde. Ik had hem op video en het vele kijken bracht de band vooral qua geluid ernstige schade toe. Ik ben dus zeer benieuwd naar de dvd!!

flipsen

Weet iemand hoe dat grapje gaat wat John Bender vlak voor hij door het plafond heenzakt wil vertellen?

A naked blonde walks into a bar, with poodle under one arm and a two-foot salami under the othar. She lays the poodle on the table. Bartender says: "I guesse you won't be needing a drink". Naked Lady says:....

Iemand een idee hoe je hier een geslaagde grap van kan maken?

avatar van Bulle

Bulle

Ik heb deze film eindelijk gezien en ik vin m echt geweldig. Verdient gewoon een 5,0*

katie morosky

Leuke film. Een beetje een (hoe noem je dat ook alweer?) 'coming of age'- verhaal. Goed geacteerd, leuke dialogen. Iedere keer als hij op TV komt moet ik hem gewoon weer kijken. Binnen het genre van de tienerfilms kan ik hem zeker een klassieker noemen.

Yak schreef:

ik vond die clichématige typetjes zo gaaf. geen sporter, maar every inch een sporter, geen rare alto, maar every inch een rare alto. geweldig!

De verschoppeling zag je zo zich een weg in de gevangenis stelen. Die nerd: zoals die nerd een nerd is, zo zie je ze maar weinig. En tot slot de promqueen, zo oppervlakkig dat nadenken pijn doet: niet denken, de clichés denken voor jou.

mikey

Coming of age (zegt de expert) .

Ik een noemt dat trouwens cliches, ik noem het puurheid.

katie morosky

Dankje Mikey, ik heb de taalfout verbeterd. Misschien kan jij je laatste zin dan eens verduidelijken.

mikey

Ik denk dat ik hetzelfde bedoel als jij, met: de cliches denken voor jou. naw, ik kan het niet uitleggen. maar de film voelt goed en vooral de cliches! Gewoon duidelijkheid.

avatar van gotti

Geweldig. Al is het ietwat stereotiep, het geeft een geweldig beeld van de sores van de jeugd weer.