• 9.378.047 stemmen

Genre: Thriller / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: James McTeigue

Met onder meer: Natalie Portman, Hugo Weaving en Stephen Rea

IMDb beoordeling: 8,1 (1.238.344)

Releasedatum: 30 maart 2006

Plot V for Vendetta

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."

Eind jaren 2020. Groot-Brittannië is een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey (Natalie Portman) van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als "V". V is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind. Als Evey de waarheid blootlegt over V's mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, is zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid in een samenleving die geplaagd wordt door wreedheid en corruptie...

geweldig. anarchy for the win.

avatar van komerad

komerad

Er vanuitgaande dat dit soort films me wel eens durft tegenvallen bleek het een aangename verassing te zijn.

Een held die blind zijn ideologie nastreeft en daarbij over lijken gaat...

Het is in deze film wel de goede ideologie en het regime waartegen hij vecht is dan wel weer als het pure kwaad gebracht toch vind ik het moraal van het verhaal : 'de kracht dat een idee kan hebben' best te pruimen. Dat maakt deze film net geen typische superheld film en dat is maar goed ook.

avatar van SLJENCT

SLJENCT

Dit is de film die in ons huis het meest gespeeld wordt. Het is namelijk de lievelingsfilm van mijn vader en hij heeft deze film werkelijk al een stuk of 15 keer gezien. Om er gek van te worden!

Toegegeven, ik heb hem ook al een 2-3 keer gekeken, gewoon omdat het echt een topper is! De hele film zit zo goed in mekaar, om er kippenvel van te krijgen. Ook de actiescenes zijn vermakelijk. Maar hetgene de film voor mij echt schitterend maakt, zijn de dialogen en vooral het verhaal. Echt knap om te zien hoe op het einde alles mooi in mekaar past!

Ook een pluspunt voor Hugo Weaving. Hij acteert werkelijk op een zeer hoog niveau en dat zonder één keer zijn gezicht te kunnen blootstellen aan de wereld.

Ook heeft hij een warme stem, altijd leuk als je een film aan het bekijken bent.

Dan heb je nog Natalie Portman. Aaah, wat een pracht van een vrouw toch. Heerlijk om naar te kijken maar ook zij acteert op een knap en geloofwaardig niveau.

De andere acteerprestaties zaten ook goed snor, zoals bijvoorbeeld die detective, mooi geacteerd!

De film bevat ook een koe van een waarheid en brengt deze schoon over! Het einde is best ontroerend.

4,5 sterren.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

goede film.. niet helemaal mijn ding, mja

zo te zien zijn personages met maskers altidj wel erg geliefd:P

mooie film! zeer mooi verhaal en mooi gefilmd. je ziet zo dat de makers van de Matrix deze film hebben gemaakt! that's a good thing.

Hugo Warving is echt geweldig vanachter dat masker! en Natalie Portman schittert altijd weer zoals we van haar gewent zijn.

Verder is het een top film! zeker een keer kijken!

avatar van Rosicky

Rosicky

de moderne variant op "1984". Mooi en duister gefilmd. Vooral de evolutie die Evey meemaakt is mooi gefilmt. De politieke boodschap die de film uitdraagd ligt er zo dik bovenop dat het soms ten koste gaat van de actie en het plezier.

avatar van RemiB

RemiB

tijdje terug al eens gezien, meen nog te weten dat ik hem goed vond.

Vanavond gekocht op blu-ray en ga hem morgen middag maar even bekijken

avatar van Reykjavik109

Reykjavik109

Toffe film, mooie actiescènes en een mooie achterliggende gedachte. Deed me overigens een beetje denken aan de gedenkwaardige Alfred J. Kwak aflevering waarin Dolf de Kraai een regime á la Hitler oplegt!

Dat is overigens positief

Deze film zet je best een beetje aan het denken over onze toekomst op het gebied van bestuur en informatiebeheersing. Daarnaast heb ik genoten van de mooi neergezette figuur 'V' en de soms grootse scènes.

Al met al een mooie film!

avatar van voskat

voskat

alinarocksmovies schreef:

geweldig. anarchy for the win.

Totdat je zelf een baksteen door je ruit krijgt en er geen haan naar je kraait.

Maar ja, voor dat soort dingen is weinig ruimte in de simplistische wereld van V For Vendetta.

avatar van Leno

Leno

Redelijk verfrissende film met een weinig bijzonder verhaal maar een niet alledaagse uitvoering. De cast is sterk en de dialogen vermakelijk. Ook qua setting mag de film er wezen.

Het blijft allemaal echter wel wat oppervlakkig waardoor je niet nooit helemaal in het verhaal komt. De verklaring voor de situatie zoals die is, is niet altijd even geloofwaardig. Toch zeker geen onaardige film.

avatar van maxwevalli

maxwevalli

Vette film vond de uitspraken super..! Een film om over na te denken.

avatar van doodah

doodah

Dat vind ik bij deze film inderdaad ook een dik pluspunt.

V is zowat een realist. Over veel van zijn uitspraken kun je inderdaad wel eens nadenken. En het verhaal is natuurlijk ook schitterend. Geen simpele actiefilm. Nee, er zit meer achter.

avatar van Serenay

Serenay

Dit is een van de beste film die ik ooit in mijn leven heb gezien. Een van de betere films die ooit is gemaakt. Deze film verteld zoveel; het fascistische regime, hoe sommige partijen te werk gaan voor de meeste stemmen, hoe het volk hierbij word gebruikt en gemanipuleerd.

Deze film is niet perse pro-links, wat wel duidelijk is, is dat deze film zoiezo wel anti-fascisme is, door het regime, maar laten we ook niet vergeten dat zulke regime's ook worden gebruikt door het communisme. Ook als iemand rechts is kan hij/zij V in deze film gelijk geven, ook iemand die links is. Het is alleen tegen regime's zoals het fascisme en/of communisme, omdat deze twee idealogieen eigenlijk zoveel op elkaar lijken, maar dan toch weer niet; hiermee bedoel ik het hoefijzer-verhaal dus.

Daarom vind ik het ook vreemd om deze film te zien als anarchisme en/of V te zien als een anarchist. Met een anarchist of onder het anarchisme versta ik; links en communisme. Als jullie er geen communisme of links mee bedoelen, is het anders ofcourse.

Het verhaal vond ik het mooiste van de film, wat ik hierboven beschrijf. Daarnaast acteren de acteurs heel goed, ik heb geen een minpunt in hun acteerprestaties gezien. Het beste vond ik toch Evey, omdat je het gezicht van V niet kon zien en dus ook niet kon zien hoe zijn gezichtuitdrukking was als hij acteerde, maar ik heb geen twijfels aan Hugo Weaving. De beelden in de film waren ook heel mooi apart, donkere kleuren en mysterieus. Ik vind deze film meer voor de mensen die geinteresseerd zijn in politiek, voor hun heeft deze film een andere betekenis, dan alleen V zien als een superheld zoals Batman ofzo, want dat is niet wat de film wilt vertellen. Ookal heeft de film voor iedereen wel wat, toch denk ik dat de film pas echt goed word voor de geintresseerden in het verhaal; politiek.

Ik geef hem zeker een 5.0 en nogmaals, een hele goede film! Een echte aanrader!

avatar van Serenay

Serenay

Madara_ schreef:

Langdradig, en saai punt uit.

Duidelijk dat jij niks van de film hebt begrepen. De film probeert wat te vertellen, het is niet alleen een actiefilm om je even lekker te vermaken op een zaterdagavond met alcohol en vrienden. Jammer dat je mening zo simpel is. Het spijt me, maar ik denk toch dat de mensen met een lage IQ zulke reacties als die van jou kunnen geven. Geef dan helemaal geen reactie man!

avatar van E2K

E2K

het masker is echt zoooo stom. het ziet gewoon helemaal nep uit.

de film is dan ook middelmatig, mede door dit masker.

hoe kunnen mensen het leuk vinden?

als je vroeger maatschappijleer hebt gehad 2 lessen dan heb je al meer politiek dan deze hele film. erg slecht.

avatar van doodah

doodah

Ik vind het masker juist geweldig. Zeker omdat hij het nooit afdoet. Je weet dus niet hoe hij er nu uitziet en wie hij nu echt is.

Nee, moest hij dat masker niet gedragen hebben, dan zou de film me veel minder aangesproken hebben.

Maar ja, ieder zijn eigen idee en smaak zeker.

avatar van i.Ron S.

i.Ron S.

E2K schreef:

het masker is echt zoooo stom. het ziet gewoon helemaal nep uit.

de film is dan ook middelmatig, mede door dit masker.

hoe kunnen mensen het leuk vinden?

Natuurlijk is een masker nep.

Het wordt in deze film ook gebruikt om het personage iets mysterieus mee te geven(zoals bij Eyes Wide Shut) en om de kijker te verwarren over wie nu eigenlijk die V is.

Is hij alleen of zijn er meerderen?

Ze kunnen in deze tijd nog moeilijk met iets idioot zoals bij Superman afkomen. Bril op is Clark Kent, bril af is superman, niemand die het merkt....

Het masker heeft hier echt een centrale rol.

deze link is trouwens interessant.

avatar van Lars_1984

Lars_1984

Goed opgezette film. Over het verhaal is duidelijk nagedacht. Ik raad hem aan.

avatar van Emree

Emree

SLJENCT schreef:

4,5 sterren.

!

avatar van Niveath

Niveath

Helaas niet zo'n bijzondere film als dat ik gehoopt had. Zulke verhalen liggen me niet zo.

Ik vond het laatste kwartier van de film het best, met de domino-scène en de finale. Helaas is alles wat zich daarvoor afspeelt niet in diezelfde sfeer.

Gelukkig zijn de hoofdrolspelers goed op dreef en maken er toch nog wat van.

avatar van Arres

Arres

Wat een geniale film .

Goed verhaal goede ambiance en perfect geacteerd kan er nix anders van zeggen.

Even inkomen in de film dat wel,het is geen allerdaagse actie film (gelukkig niet) maar dat maakt em ook bijzonder goede texten en zoals al eerder beschreven a story 2 think about ^^

4.5 voor mij

avatar van eltorro

eltorro

Een goeie film met een zeer goed verhaal, er komt niet zo veel actie in voor maar de actie die er in voor komt is goed. De gesprekken tussen de hoofdpersonen zijn ook erg goed, zo praat V redelijk vaak in rijm. 4,5* van mij

avatar van Skip-5

Skip-5

Net nog even gekeken, maar wat een heerlijke film is het toch ook!

avatar van misterwhite

misterwhite

I love this movie.

Een van mijn favorieten!!:)

avatar van rientsvis

rientsvis

geweldige film:P

avatar van rientsvis

rientsvis

masterlijk

avatar van alex____94

alex____94

geweldige film die boeit tot het einde!

ben hier eens per toeval naar beginnen kijken op vt4, omdat de film die ik eigenlijk wou zien nog niet begonnen was en heb hem zonder dat ik het eigenlijk doorhad helemaal uitgekeken! Echt een geniale film!

5*!!

avatar van Miron

Miron

Goede film maar ik snap niet helemaal waarom iedereen er ZO positief over is. Met het verhaal en het acteerwerk is niets mis en visueel is de film ook aardig maar de uitvoering had in mijn ogen beter gekund (vooral wanneer je dit vergelijkt met de comic).

Ik vond bijvoorbeeld dat de setting veel meer deprimerend en duister had gekund zodat de film minder gewoontjes/hedendaags aanvoelde. Veel punten en karakters hadden verder uitgediept kunnen worden omdat de film zich nu op sommige momenten leek te haasten.

Het is natuurlijk wel een onderhoudende film met een sterke politieke boodschap, vermakelijke actie en interessante hoofdpersonages maar met meer uitdieping, emotie en sfeer had 'V for Vendetta' veel meer dan dat kunnen zijn.

avatar van tijn79

tijn79

Ik hoorde niets anders dan dat dit zo'n goede film moest zijn, maar hij kon mij helaas niet boeien op de een of andere manier.

avatar van Rosicky

Rosicky

whoe hoe, weer terug in de top250!