Genre: Thriller / Actie
Releasedatum: 30 maart 2006
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot V for Vendetta
"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."
Eind jaren 2020. Groot-Brittannië is een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey (Natalie Portman) van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als "V". V is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind. Als Evey de waarheid blootlegt over V's mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, is zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid in een samenleving die geplaagd wordt door wreedheid en corruptie...
Evey
Lewis Prothero
Dascomb
Delia Surridge
leenvg
een bijzondere film, vind hem goed, het verhaal hield mij vast op de bank tot het einde
ChielB
Vanaf 25 juli te huur bij Videoland.
Geweldig, sinds maart te downloaden.
Die verhuur is wel op meer plaatsen te vinden lijkt me....
moon44
en bij alle andere videotheken (Vanaf 25 juli te huur bij Videoland.)
moon44
:T
en bij alle andere videotheken (Vanaf 25 juli te huur bij Videoland.)
Prudh
Easter comes late this year.. of bedoelde je deze niet?
streeter
yep, dat is dezelfde. Dit was een 'Digital Short' op Saturday Night Live, toen Natalie presentatrice was toen 'V' uitkwam - en was de volgende dag een viral video.
BLacqWyng
Dit vind ik weer eens een echte kicke film, prachtig gespeeld door Hugo Weaving (Elrond uit de Ring, maar beter nog bekend als Agent " Mr Anderson, welcome back" Smith uit de matrix. Het verhaal is erg goed doordacht en erg sfeervol vastgelegd.. een dikke 4.5
Redelijke thriller met interessante politieke verwijzingen naar heden en verleden zit goed in elkaar maar oogt visueel niet bijzonder. Veel weinig opzienbare decors, een overdaad aan interieuropnamen en een tekort aan aktie- en spektakelscenes geven de film een low budget-sfeer. Dat is jammer, want het verhaal zit intelligent in elkaar, Weaving zet een interessante held neer en Portman en Rea hebben goede rollen.
Halcyon
Ik kan best begrijpen waarom de schrijver van de originele comic zijn medewerking niet wou verlenen aan de film. V For Vendetta is niets meer dan een zoveelste politieke thriller van gemiddelde kwaliteit. Verwoede pogingen tot romantiek en dramatiek misstaan deze prent volledig en zelfs met het politieke aspect toont V For Vendetta last te hebben van het "open deur intrappen-syndroom". Moest deze film 50 jaar eerder gemaakt zijn, zou hij nog vernieuwend genoemd kunnen worden, maar nu is het slechts een herhalingsoefening van eerdere politieke films die een totalitair regime aanklagen.
Het enige wat deze film van een complete afgang weerhoudt is een mooie Nathalie Portman en het feit dat, ondanks het vrij hoge clichégehalte, hij nooit écht vervelend wordt.
Turkeyloverz
Mooie film dat soms wel moeilijk te volgen was, dat kwam denk ik door het ingewikkelde verhaal.
Portman deed het wel oke en V... eigenlijk moet er bij de cast 'de stem van' staan, want Hugo zie je niet 1 keer in de film. De film deed me soms wel denken aan Batman, jatwerk??
De film moet het hebben van de special effects en het o zo duistere verhaal/sfeer. Ik wil hem wel herzien, maar nu wel in de avond, in de middag kan ik me hier niet op concentreren..
Voorlopig 3*
gillette
ik vond het verhaal niet goed,
en er zat bijna geen actie in!!
in het begin zat er nog een beetje actie in,
maar naar het einde toe was het de hele tijd praten
ik geef hem een 3!!
gillette
Vond 'm niks...en dat masker, dat is toch niet serieus te nemen...
dat masker vind ik juist cool en die messen!
finalman
Het is een goed verhaal, die film krijgt een 3,5 van mij.
Alleen jammer dat "V" zijn ware gezicht niet laat tonen op het einde als hij sterft.
Thomas
ik vond het verhaal niet goed,
en er zat bijna geen actie in!!
in het begin zat er nog een beetje actie in,
maar naar het einde toe was het de hele tijd praten
ik geef hem een 3!!
Volgens mij heb je de hele boodschap achter deze film gemist!? had je een "blade" met een masker verwacht of zo?
Vond de film geweldig!
Beatboy
Vanaf 25 juli te huur bij Videoland.
Heb je er aandelen in zitten hahaha LOL
XanaX
Zeer goeie film van de makers van The Matrix, goeie verhaallijn. Ik vond het taalgebruik van V buitengewoon indrukwekkend!
Citizen Stok
3,5 * , steekt goed in mekaar, en er is al is meer over de dialogen nagedacht
miekje88
prachtige film!!!!!!! ik snao alleen niks van diu maskers...
het had wel een beetje weg van equilibrum en de matrix met een vleugje van helsing..
want de opstandelingen dragen opeens allemaal maskers zodat ze toch weten dat ze niet alleen zijn
ik had niet verwacht dat de vader van het meisje de man achter het masker is
dat was het mooiste stukje van de hele film
krijgt wel 5 sterren!!! *****
feanaro surion
Dat spoilergedeelte van je was niet letterlijk bedoelt hoor volgens mij...
thunderball
HE???????????
de vader vh meisje de man achter het masker was? V????
Ik heb hem toevallig vandaag gekocht, ik ga hem vanavond meteen nog een keer kijken, want anders heb ik destijds toch even iets niet helemaal meegekregen!
thunderball
Vijf maanden na hem in de bios gezien te hebben nu de dvd vanavond bekeken.
Vooralsnog had ik hem wel goed, maar niet super beoordeeld
Vanwaar heb ik ooit die recensie gehaald???
Vreemd want ik vind hem nu fantastisch!
Vieren moeten wij deze waarlijke traktatie voor al onze zintuigen!
Verder geen geaarzel ik verhoog mijn stem naar:
Vijf!

Braveheart
Oorlog / Historisch, 1995

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
detectivedc comicsfascismerevolutiefascistdystopieregeringchancellor gebaseerd op stripwraakmartelenhatredmasked vigilantevengeful spirit activistvengeful dc extended universe (dceu)2020sloose adaptationantagonistic