• 9.374.148 stemmen

The Basketball Diaries (1995)

Drama / Misdaad | 102 minuten

Genre: Drama / Misdaad

Geregisseerd door: Scott Kalvert

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Mark Wahlberg en Bruno Kirby

Plot The Basketball Diaries

"The true story of the death of innocence and the birth of an artist."

Jim Carroll (DiCaprio) is lid van het basketbalteam van een katholieke school in New York. Jim en zijn vrienden gedragen zich echter nauwelijks als vrome jongeren. De manager van het basketbalteam steelt uit de kastjes van de opponenten en het favoriete tijdverdrijf van de jongens is het experimenteren met pillen. Al snel komt het leven van Jim in een neergaande spiraal terecht van pillen, hoestdrankjes, drank en halsbrekende toeren. Samen met zijn beste vriend Mickey wordt hij uit het team gegooid, tijdelijk verwijderd van school en wordt hij door zijn moeder het huis uitgegooid. De jongens begeven zich op het criminele pad om aan geld te komen en overvallen daartoe zelfs een oude vrouw. Dan komt Jim in aanraking met heroïne.

avatar van neo

neo

nou die zogenaamde controversiële scene was helemaal niet zo erg.

avatar van Casino

Casino

ik heb deze film geplaatst, omdat ik hem beter dan trainspotting vond,het is een waargebeurde film , over een groep jongeren die door hun drugsverslaving op allerlei manieren aan geld proberen te komen. ( manieren die je niet verwacht )

avatar van shayed

shayed

Toen ik deze film zag begon ik eindelijk een beetje waardering voor DiCaprio te krijgen.

***1/2

avatar van You_bastard

You_bastard

Leonardo DiCaprio speelde op jonge leeftijd (22) een hele goede rol in deze antidrugsfilm. Hij speelde op een intrigerende manier de rol die eigenlijk voor River Phoenix was bedoeld. Die op Halloween 1993 overleed aan een overdosis.

avatar van Padd0

Padd0

Ik weet niet meer precies wanneer ik hem heb gezien. Volgens mij vond ik hem wel erg goed dus 4* tot nader onderzoek

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Padd0 schreef:

dat geld voor mij ook volgens mij was het een geweldige film toch!

avatar van M. Rodriguez Fan

M. Rodriguez Fan

Volgens mij is di tde enigste film waar ik het werk van DiCaprio echt kan waarderen.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Hoe zit het trouwens met die (nieuwe) film van dicaprio. ik weet niet hoe die heet maar een bekent stukje was dat een groepje jeugd aan tafel zat? hij is in het zwart wit trouwens

avatar van Jordy

Jordy

Don's Plum?

avatar van starbright boy

Matige verfilming van prachtig boek.

avatar van samo

samo

Zeer mooi en aangrijpend verhaal.. wederom een film die je zowel een keer nuchter als niet-nuchter moet kijken

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Inderdaad een erg sterke film, met een verpletterende acteerprestatie van DiCaprio. Opvallend goede regie ook, met veel lange scènes die het uitstekende acteerwerk nog eens extra in de verf zetten.

4 sterren.

Vera

Dit vind ik echt 1 van zijn betere films van Dicaprio, het komt goed over en het verhaal zit goed in elkaar. Over drugs vind ik ook wel goed dat het daar over gaat! Duz van mij krijgt ie 5 sterren.:)

avatar van silly-me

silly-me

Vera schreef:

....... Over drugs vind ik ook wel goed dat het daar over gaat! Duz van mij krijgt ie 5 sterren.:)

Vera

...jah daarmee bedoelde ik duz dat het indruk op me heeft gegeven omdat het duz waargebeurd iz...snap je haha!!

avatar van miss_suus

miss_suus

Dit vond ik een hele goede film van Leonardo vooral omdat hij het heel goed acteerde.. maar het ergste vond ik dat dit verhaal waar gebeurd was.... echt een hele zielige film maar wel ontzettend mooi!!

Vera

Kijk dat bedoelde ik duz

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

Ja hele goede film! Sterk verhaal, en tja Leonardo speelt zoals gewoonlijk weer fantastisch

avatar van Larizz

Larizz

Echt een geweldige film..Leonardo zet hier een sterke rol neer..Heb deze film erg lang geleden gezien,maar heeft erg veel indruk op me gemaakt!

avatar van Newbie

Newbie

Ik heb deze lang geleden gezien, en hij blijft me nog altijd bij.Mara het is wel nog te lang geleden om een score op te zetten. Zou 'm nog eens moeten zien, maar deze zal je intussen niet meer kunnen huren,pff.

avatar van KimmeKe

KimmeKe

N Film Om van te leren, en niet alleen de drugs er zijn ook andere dingen waaruit bljikt dat je moet knokken om er te komen! krijgt er 5 van mij! tis een film die de keiharde werkelijkheid toont!

avatar van rogmoz

rogmoz

Zeer goede film, krijgt van mij 4 sterren, maar weet iemand waar je deze (met nederlandse ondertiteling) op dvd kan kopen/huren? Ik kan em nergens vinden. alvast bedankt

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Goede film over wat er allemaal fout kan gaan als je in aanraking komt met drugs.

Leonardo DiCaprio zet een goede, serieuze rol neer.

Kortom, erg overtuigend.

4 sterren.

avatar van Jordy

Jordy

Aardige film, goede rol van DiCaprio inderdaad. Maar sinds Requiem for a Dream doen films waarbij een voiceover "de drugs maakte me echt kapot" zegt me om één of andere reden een stuk minder.

avatar van dje-em

dje-em

al is deze film ouder uiteraard

avatar van sebas83

sebas83

geweldige rol van dicaprio, of nee de enige goede rol, daarna komt die uit critters

avatar van zilver

zilver

sebas83 schreef:

In What's Eating Gilbert Grape speelde 'Leo' ook een uitstekende geestelijk gehandicapte.

Deze film keek, ondanks het zware thema, makkelijk weg door de snelheid die ze erin hielden. Mooie artistieke scenes afgewisseld met de harde realiteit van een junkie.

Gebaseerd op leven van Jim Caroll, een dichter/muzikant/junkie uit New York. Jim speelde zelf ook een rolletje waarin hij samen met deCaprio drugs scoort. Er staat ook een punknummertje van hem

op de soundtrack (People Who Died).

9.5/10

avatar van Alainmestreech

Alainmestreech

is er geen dvd met nederlandstalig ondertiteling?

avatar van Lotteke

Lotteke

Weet ik niet, ik heb m wel op dvd, maar was import, dus zonder NL ondertiteling, maar das geen probleem, spreek gelukkig heel goed engels en mocht ik iets niet snappen dan doe ik de optie engelse ondertiteling...die Ned. ondertiteling verpest het toch vaak in mijn ogen, of dramatisch slecht vertaald, of het staat er te snel,waardoor je al weet wat iemand gaat zeggen, kan ik mij nog al eens aan ergeren.......

Anyway, de film:

Goede film!en waargebeurd waardoor het, mij althans, iets meer raakt.

Wat mij betreft DiCaprio's beste rol, samen met What's eating Gilbert Grape, tot op heden. Hij is zeker talentvol, als je op zo'n jonge leeftijd al zulke rollen kunt spelen, maar helaas doet ie er de laatste tijd veel te weinig mee........

avatar van dave

dave

de bikkelharde realiteit.

goede film met een ijzersterke dicaprio